- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44884 üzenetére
És milyen következtetést tudsz levonni bekapcsolás során 2 ms letelte után egy műanyag venti szerkezeti összetételéről, fémburkolat megbontása nélkül? Vagy légszállítási illatmintáról meg tudod állapítani hol, milyen eljárással készült és szavatossági időt is tudsz jósolni neki?
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44874 üzenetére
Ne röhögtessél ilyen kérdésekkel, s válaszokkal. Ennyire alapos egy termékkel kapcsolatban nem lehetsz és ne is várj kielégítő válaszokat rá. Főleg ha nem a topic témája.
Vagy a saját lakásodban a műanyag termékek vegyi összetételét is vizsgálod? Emisszió mérést is végzel vásárlás előtt?
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44870 üzenetére
Ajánlom Melyik tapegyseget vegyem? topic összefoglalóját elolvasni.
De hogy pontosítsam magam, idézek
" Egy 350W-os, 80%-os hatásfokkal(a hatásfok terheléstől függően változhat - például Seasonic S12G-450 hatásfokának a változása: [link]) rendelkező tápegység maximumra terhelve 437,5W-ot vesz fel a konnektorból, de ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor csak 275 W áramot vesz fel a konnektorból..
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb tápot." -
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44870 üzenetére
Lehet igen.
A nagy teljesítményű tápok üresjáratban rosszabbak a kicsiknél. De terhelés alatt mindig jobbak ez azért van, mert a nagyobbra méretezett alkatrészek jobbak a saját terükben. A rosszul méretezett táp fogyaszt többet elviekben. S nem árt odafigyelni a melegedésre sem a pontosan a konfighoz méretezett tápoknál.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44851 üzenetére
Pár példát említenék segítségként mint kiinduló alap mely kompaktabb, s megoldást is nyújtana illetve sok (tervezési) probléma is elkerülhető vele.
Ez nem más mint a Barebone PC. Tudom nem a fórum témája.Ha még nem vetted meg a lapot és etc.. akkor jó lehet.
CPU, RAM és háttértár szükséges csak hozzájuk.Példák:
- Shuttle DH, XH variánsok
- ASRock DeskMinikHasználtan:
HP Elite Desk-ek vagy Lenovo Tiny-ik -
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44848 üzenetére
Mint írtad egy korábbi hsz-ben "Letettem a tfx-ről", de az általad említett táp típusa ismételten TFX szabvány. ????
Kár rágódni ezen. Ha nem lesz a konfighoz dVGA akkor ez és a hasonló típusú TFX, SFX tápok bőven elbírják az említett cpu-t és társait.
Valahol kompromisszumot kell kötnöd úgy is méret vagy tápellátás szempontjából.
Mert megfelelőt nem fogsz találni max aranyáron. -
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44843 üzenetére
Mielőtt megvennéd azt a bizonyos tápot inkább javaslom tudd le, hogy milyen házikóba akarod összerakni a konfigot.
Mert TFX tápod fogadó házak közt nem nagy a választék és az össze hajaz egymásra a táp szabvány miatt.
SFX és vagy ATX táp esetén nagyobb és különbözőbb a választék csak a méret lehet probléma. -
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #44538 üzenetére
De ha h.aprón össze tud halászni pl egy SS- 400 H1U tápot és be is férne akkor nem lesz probléma.
Nekem adott a táp csak egy Hp Pavilon S7610 házra vadászok.
-
>Deego..
senior tag
válasz
megema #39953 üzenetére
" A kereszttartókra rakjak gumicsíkokat és ne rögzítsem a szöggel? Esetleg fúrjam nagyobbra a szög lyukát és valami gumi gyűrűt rakjak bele? "
Ez szerintem nem hozná az elvárt eredményt.
Én cserélném egy masszívabb HDD keretre a jelenlegit. Hasonlóra mint az itt található és befér a venti elés is.
Csak egy tipp, de lehet beválna. -
>Deego..
senior tag
válasz
megema #39948 üzenetére
Olvastam a hdd rekesz rezonancia/zaj hsz-od egy másik topicban.
Szerintem felesleges az ilyen zajszigetelés. A rezonancia során keletkezett zajt csak részben csökkenti + a hardverek hőmérséklete is megemelkedik majd ha alkalmazod.
De ez esetben nézz a varázslónál, mert találni érdekes dolgokat.
Elsősorban egy ilyen gumis alátéttel próbálkoznék. -
>Deego..
senior tag
-
>Deego..
senior tag
válasz
Mercutio_ #39865 üzenetére
Hátha megfelel számodra. Chieftec BS01BBSL.
2 darabbal rendelkezem + egy félig moddolt.Ha érdekel ez a fajta koncepció keress.
Jelenleg a thin-itx formáció vonalán haladok/nék. -
>Deego..
senior tag
Fenomenális az utóbbi 5 hsz.
Jól megnevettetetek.
-
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #39100 üzenetére
Én csupán 30 ezerért jutottan hozzá i3-3240, 4GB RAM, 30 GB SSD társaságában.
Szépséghibája annyi volt csupán, hogy a lehajtható előlapi panel alsó része nem záródott megfelelően, mert egy kis pöcök letört róla.
Majd kiötlök valami más előlapot neki.Megfelelően működik, s hozza amit kell.
-
>Deego..
senior tag
Ezen megakadt a szemem. Számomra teljesen jó lenne egy G-s cpuval netezni, streameket nézni és böngészni.
Sőt a hűtést is meg lehet oldani ügyesen.Vélemény?
-
>Deego..
senior tag
Album megtekintéséhez katt ide.
Jelen felállás most. Kábelhosszabbító vagy harisnyázás folytatását tervezem.Továbbiakban egy full alu előlapot szeretnék csináltatni plusz átfesteni.
-
>Deego..
senior tag
válasz
AxBattler #37327 üzenetére
Igen, annyi a herdver készlet ami a képen van.
A Flex ATX táp ötletét elvetettem, mert a ház 90°-os tápkábel csatlakozója ha csatlakoztatva lett a psu dugaljba akkor az lefelé nézett. Így olyan magasan nem tudtam megemelni, hogy elférjen és jól is nézzen ki.
Ha megfordítottam volna se lettem volna kisegítve. A hosszával sem tudtam mit kezdeni igazából.
(szerencsére 3 ezer környékén jutottam hozzá a szerver táphoz, így nagy fejfájést nem okozott a dolog)Sajnos a Be Quiet! Straight Power 10 500W CM táp sem fért el a hossza miatt a QBX-be.
A kicsike 160mm, s 140mm a befogadási hossz.Nah ilyenkor fogtam és csomagoltam is vissza a QBX-et a dobozkába.
Figyelmetlenség és alapos utána járás hiányának ez az eredménye. -
>Deego..
senior tag
Eddig nem a tervek szerint halad a dolog. De próbálkozom.
A flex ATX túl hosszú vagy a ház kisebb mint amire számítottam. -
>Deego..
senior tag
válasz
Pete55555 #37185 üzenetére
Alakul.
Én is a tápegységgel szenvedek. A tartó konzolt megcsináltam. Még nem tudom hogy és hova fogom elhelyezni a QBX-be. Plusz próbálkoztam a felesleges kábelek eltávolításával, de feladtam.
Célszerszám nélkül nem tudom kiszedni a tüskéket a csatlakozóból. Ami pozitív a 24 pines kábel teljesen külön csatin van a többitől. -
>Deego..
senior tag
válasz
zolika15 #37180 üzenetére
Igen a noctua...
Van egy Noctua NH-U9B-SE2 hűtőm. Sajnos a 25 mm széles gyári venti útban van a Ripjaws V ramoknak.
Így berendeltem egy Noctua NF-A9x14 PWM ventit (6k).
Van ára, s remélem hozza majd az elvártat.Használhatnám 1 ventivel is ha felaplikálom a másik oldalra, de az nem feelinges és sajnos csak 3 pinesek a gyári 9 cm-es ventik.
-
>Deego..
senior tag
Realan E-W60 Mini-ITX - 120W Aprón megtalálható akit érdekel. Szerintem egy igen jó kis alternatíva.
-
>Deego..
senior tag
Aki használ Cougar QBX házat az készítene képet a psu felfogatásáról és az egész tartó konzolról?
Flex ATX tápot akarom belemókolni. -
>Deego..
senior tag
válasz
gerleimarci #37099 üzenetére
Ez is egy jó megoldásnak tűnik. Széltében pont 10 cm így egy ilyen méretű venti ráaplikálható vagy kisebb.
-
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #37050 üzenetére
Sikerült is szereznem egy Seasonic SS-400H1U flex atx tápot.
És igazad lett valóban hangosak csendes környezetben a ventik.
Szerencsére nincs a laphoz forrasztva a vezeték, így tudom cserélni.
Volna pár kérdésem még.
Mivel nincs tervben dvga, így kb 100W körül tetőzne max a fogyasztás. Ugyebár kevesebb hő keletkezik.
1. Ezzel a hőmennyiséggel elbírna 1 db ventilátor?
2 4 mm ventik közül tudsz ajánlani márkát vagy konkrét típust?Mivel nem lesz minden csatlakozóra szükségem, s moduláris a kábelezés el szeretném távolítani a felsleget.
3. Gond nem adódhat abból ha a csatlakozóból kioperálom azt a tüskesort ami épp nem kell?
-
>Deego..
senior tag
-
>Deego..
senior tag
Flex ATX tápegységre gondoltam energiaszolgáltató gyanánt.
Ez vagy ehhez hasonló megoldás életképes lehet g4400, s 1db 1 TB WD Purple mellé viszonylag hosszútávra?
Tapasztalatok esetleg vannak? Hátrányok? -
>Deego..
senior tag
DAN CASES A4-SFX MINI-ITX a Varázslónál
-
>Deego..
senior tag
válasz
szabi__memo #36000 üzenetére
BUÉK minden kedves topiclakónak.
-
>Deego..
senior tag
válasz
AxBattler #35914 üzenetére
Anyaghasználat tekintetében nekem nem igen biztató. De méretben és kialakításban egy jó alternatíva.
Én inkább maradok a Chieftec BS01BBSL kuckómnál.
Annyit módosítottam, hogy a tápot megfordítottam és kivágattam annak a szellőzését.Sikerült 3 db-ot beszereznem belőle.
-
>Deego..
senior tag
-
>Deego..
senior tag
Hamarosan jeletkezem , s megosztom a röviden a tapasztalatokat.
Ha kíváncsi vagy bármire a termékekkel kapcsolatban kérdezz.Addigi is itt van pár korábbi kép.
-
>Deego..
senior tag
Én is erre a következtetésre jutottam, hogy megfelelne.Mindenképp új cpu-ban gondolkoztam így a G1840 vagy 3250 közt vaciláltan.
De....
aprón érkezett egy remek felajánlás G3460 személyében 3 év garival, 14500 Ft-ért amire nem tudtam nemet mondani.Így bezsákoltam.
Még várok a Crucial Ballistix Sport BLS4G3N169ES4CEU notebook memóriára és rakhatom össze a Shuttle HX81V-t.
-
>Deego..
senior tag
Egy Celeron G1840 elég lehet böngészéshez, FHD youtube tartalmak lejátszásához, s HD filmek nézésére?
-
-
>Deego..
senior tag
Íme az újabb szerzeményem.
-
>Deego..
senior tag
A jelenlegi Chieftech BS01BBSL marad. Sajnos a Metis számomra kicsinek bizonyult.
Tervezem a ház minimális moddingolását ezért is vettem meg a Bitspower takarólemezt.Lehet, hogy marad az ITX, de az mATX lapra való csere sem kizárt.
Egyébként a Phanteks PH-TC12LS remekül teljesít.
-
-
>Deego..
senior tag
Szerintetek egy Asrock B75M-ITX lapon a pcie slotba bele lógna a Phantakes PH-TC14S bordája?
Ventit lehet cserélni az nem lényeges szempont.
-
>Deego..
senior tag
i3 2120 passzív hűtésére tudtok megoldást avagy egy megfelelő hűtőt ajánlani?
ui: Egy Raijintek Metis házban lenne némi moddingal.
-
>Deego..
senior tag
Ez lenne említett táp a beépítő kerettel együtt.
Az FDD(floppy) csatlakozót lehetne egy molex csatival helyettesíteni vagy vga tápkábellel?
-
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #27459 üzenetére
Átszellőztetéssben gondolkodtam amit elöl egy 12 cm, s hátul is egy 12 végezné.
A táp kérdést sikeresen megoldottam. Helytakarékos és viszonylag nagy teljesítő képességgel rendelkező példánnyal. Ráadásul a kábelei is rövidek.
Így helyem az van/lesz egy normális hűtés kialakításának.
-
>Deego..
senior tag
1,5 év konzolos móka után ismét visszatérnék az ITX világába.
A kedvemet ez a Metis mod hozta meg egy netezős, filmnézős géphez.
Már beszerzési státusz alatt vannak az alkatrészek.
Hamarosan képekkel is jelentkezem. -
>Deego..
senior tag
Sikerült szert tennem egy kellemes kis házikóra. ( az enyém D2S4-3 csak az előlap tér el) Megkaptam a gyári paneltápját is, de az adaptert nem, mert elpukkant benne valami.
A paneltáp típusa (ráírtak szerint): ECS DD200-12X
Elméletileg egy 180W 12v 16a áramerősségű csoda.
Majd készítek képeket.Milyen adapter ajánlotok hozzá? Esetleg az is jó lenne ha valaki tudná nekem tesztelni.
-
>Deego..
senior tag
MSI AM1I lapom van, mehet bele a 16-24V Input voltage PicoPSU vagy csak a 12V?
-
>Deego..
senior tag
Keresek alacsony hőcsőves bordát ami elfér egy Chifi IX-03B házban.
Ha valaki rendelkezik bármilyennel az kérem jelezze.
Sajnos az Ötzi nem férne bele. -
>Deego..
senior tag
válasz
#16939776 #23564 üzenetére
A szigetelést hogyan, s mivel tudnám megoldani ha csak az SFX táp belét kipakolnám?
Földelése csak úgy volt megoldva, hogy az erre alkalmas vezeték a táp falához volt csavarozva.
Ez a megoldás használható ha a ház falára csavarozom én is?
Illetve ha ez nem alkalmas, hogy tudnám akkor én kialakítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest