- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
vegyes erzelmeket kelt bennem ez a keret. egyreszt jol van kitalalva h viszonylag olcson lehessen gyartani es ne kelljen hajtogatni, masreszt viszont egyszeruen nem szep. lehet azert nem tetszik, mert az eddigi tularazott montument es koppintasai jobban esnek a szememnek
enyni aluminiummal raadasul mar nem is annyira olcso.
amit el tudok kepzelni, az ugyanez bakelitlapokbol
na aaaaaz olcso lenne. es szep az sem.
-
Archttila
veterán
Köszönöm a hasznos tanácsokat, még átgondolom melyik legyen.
Ő egy kis zajkeltő
a CPU-n lévő két Noctua együtt nincs olyan hangos mint ez a kis csúfság
viszont a rá szabott szerepet szépen ellátja
képet ad
-
kzoltann
aktív tag
Berendeltem végül egy k55 házat (aluminium side panelekkel).
Most a kis 4-4.5 literes K39 van, ha sokkal sokkal nagyobbnak érzem (tehát megbukik a hátizsák teszten) a K55-t akkor nem költözök át bele.SFX Táp kérdés, mit ajánlanátok (ryzen 3600, x570 lap, 1080ti-re cserelnem a vga-t 1070-rol)?
Amiket néztem
Corsair SF600 Gold - kb 45k
Corsair SF600 Platinum - 140-150eur (50k+)
EVGA 650 GM - 35-37k
Ára miatt az EVGA felé hajlok. Tesztek alapján azt irtak, hogy azt vedd az SF600 gold és EVGA közül ami locally neked olcsobb. -
törölt tag
persze, izlesekrol nem vitatkozunk. viszont en szeretem a fat, mint anyagot, ezert csodalkozom h nem igazan tetszenek az eddig latott fat hasznalo hazak.
azt hiszem igazad van, egy sff haznal viszonylag kis feluletu fa tudja nem elrontani a hutest plszoval nagyon nem mindegy hova kerul es mennyi.
akkor meg mar legyen valami szep rajzolatu fa. lehet fa betet lenne a vagany, nem komplett oldal. ezen meg gondolkodnom kell -
törölt tag
jol is mutat a specko
csak gyanus. attol meg szimpi haz, csak nekem tipikusan nincs szuksegem teljes hosszusagu pcie kartyara.
ezert is lesz jo jatek a realan e-i7 tetejebe ventit faragni, ahogy Imibogyo is csinalta az ezust kuckoval, mert abban akkor lehet durvabb cpu-t huteni, migy egy low profile single slot NIC kenyelmesen befer.
-
törölt tag
a k55 nekem is tetszik, de kivancsi lennek, hogy 17cm a magassaga?
kepeket elnezve szelteben kicentiztek a helyet az alaplapnak, tehat nem feltetlenul konnyu szerelni, pl atx kabelt v cpu 12V-ot lehuzni/feldugni annak elhelyezkedesetol fuggoen. es 55mm a cpu huto magassag a leiras szerint, de az altaluk javasolt is-50 epp 57mm. persze lehet nem a gyari ventit hasznaltak, par 15mm-esnek arult slim venti epp 13-14mm. -
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
Fekvő kula, már bocsánat...
Tudom sokan a gatyájukba élveznek ezeken a dizájnokon de nekem a hajam áll tőle az égnek. Teljesen szembemegy a racionalitással. Mivel a legkissebb légáram a padló felől tolható a házba, ezért ésszerű, hogy ott legyen a legkisebb érintkező felület.
A legjobb amikor még meleg levegőt is fujatnak ide, amit aztán visszahoznak a házba. Biztos sokat hűl közben, míg kipréselik abba a két centis résbe aztán visszaáramoltatják. Ha egyből felfelé fújnák még az is jobb lenne, mert ugye a meleg elve felfelé áramlik és így vagy úgy de ott fog kikötni, ezért nem küldöm el kerülőútra, meg akkor talán tudna valami hűvös is áramolni alulról, de ahogy a mondás is tartja minden jó valamire, ha másra nem elrettentő példának.
Én nagyon csípom az új kexbox kialakítását, szerintem ilyennek kéne lennie egy konzol méretű konstrukciónak, de 5-ből 4 komment arról szól, hogy fujj de ronda.
Egyrészt kit érdekel, hogy ronda-e ha hatékony, másrészt nem is ronda. De a népeknek a szemét kell, aztán csodálkoznak, hogy mitől hal meg pár év után a játékgépnek álcázott cserépkályha.
Speed(R): Nem bírtál ellenálni a HA-n hirdetett Koolink Rocketnek? Ejj... -
Strezi
őstag
Én konkrétan a Thorzone Mjolnirt próbáltam letechnologizálni, egy öntött, mart darabra. De csak az az egy öntőforma és technológia nincs meg 50 000EUR-ból. Persze mindez hivatalaosan, rákészülve a pár ezer darabos szériára...
Ugyanitt a tanács az lett, hogy vannak öreg szakik a műszakban, akik rutinosan legyárthatnak egy-egy prototípus darabot apró pénzért, de kisipari módszerekkel. Lehet hogy ezt a vonalat érdemes követni. Pláne egy olyan kuckóra, aminek ismertek a CAD rajzai már. -
lionskull
tag
Köszönöm! Tényleg csúcs kis barebone, az ára sem vészes.
Amit még lestem az az Intel Nuc gépek Iris 655-el, de az közelében sincs a Vega 11 teljesítményének ha néha játszadoznék. A paneltápos megoldástól nem idegenkedek, csak 120W minőségi felett elszabadul az árazás nagyon, Akygát meg nem akarnék mondjuk.
Bár azt hiszem az mITX is elég kicsi lesz nekem, házat még nem tudom... Eddig normál ATX towerem van, szokásos 400mm+ magassággal. Szóval kéne valami cube, amibe elképzelésem szerint egy 2400/3400G menne bele, vagy kivárom a tavaszt, hátha jön új apu.
Lapnak Biostar X470NH egyenlőre a kiszemelt.
Amikkel még szemezgettem ház ügyben:
Antec NSK-2480: Elegáns, fekvő ezüst, jó kis tápegységgel. Mondjuk nem annyira klasszikus mini pc ház, asszem állítani sem lehet.
Silverstone Sugo-SG05/13, ezekbe BQ Sfx 300W vagy Silverstone Strider menne elképzelésem szerint. Háznál nem mennék 20k fölé nagyon, tápegység sem kell nagy, esetleg valami max 450 Gold, ilyesmi.
Esetleg Thermaltake core V1? Nem vagyok megkötve tápegységgel, hely is akadna.
Pofás, nem hivalkodó kis törpét tervezek ami aránylag csendben képes jó teljesítményt leadni, nem kell fényorgona. -
Archttila
veterán
Nagy nehezen sikerult elokotorni
link (google drive megosztas)
Mellesleg pont az altalad ajanlott Giga b450 laprol olvasok egy build logot. Louqe hazba epit a srac es hozzam hasonloan Black Ridge hutest tervezett a procira, es azt kell mondjam eleg kellemes ki build lett. De ami ennel is szimpatikusabb az az, hogy ha en is ezt valasztanam, akkor nem kellene talalgatni melyik lappal kompatibils a cooler, (mert vannak am gondok) illetve ahogy elnezem a Guru3D ide vonatkozo thermal kepeit, akkor en azt mondanam, h semmi gond a VRM homersekletevel, es a 4+2 phase is eleg ha nem tervez az ember durca OC-t.Kieg:
Mas lapokkal ellentetben itt Intel Gigabit lan van, illetve ALC1220 audio -
hegegabi80
addikt
Oks, köszi az infókat.
Igen az ADT-Linket én is néztem, valamelyik másik házhoz is azt adják, csak már nem tudom melyiknél.
Egyébként egy Geeek A40 klón-t szeretnék majd készíteni, és ahhoz kell majd. Úgy hogy ezt a rendelést majd megbótolhatjuk, bár nekem annyira nem sürgős. -
Archttila
veterán
A Louqe-s sracok (vagy Dan-ek mar nem emlekszem) harom kulnbozo gyarto raiser kabelet teszteltek, es a teszt vegen az jott ki, hogy hibahataron belul teljesitett mindharom kabel. :L
Lehet hogy felhobe meg is van valahol, mindjart megnezem.Es igen, az egyik ebbol a jelenleg is hasznalt stock cable.
-
Archttila
veterán
Ez nagyon tetszik, koszi! Ha mas nem akkor ez lesz (vagy egy hasonlo Alirol) egy Asrock B450 tarsasagaban. (foleg ha a B550 vrm/chipset is aktiv hutes kap)
Apropo mi a velemenyetek (esetleg ha van szemelyes tapasztalat) a Seasonic Focus SGX tapcsaladjarol? link
Ujonnan ezek az opciok lennenek most:
- Corsair sf450 (Platinum) 7 ev gar 35k
- Seasonic Focus SGX 450 (Gold) 10 ev gar 30-31k -
Archttila
veterán
Koszonom HookR de masodik ipari hulladek utan inkabb kihagynam. A bosszusagon kivul mast nem nagyon kaptam ettol a markatol.
(nah jo a 90's evek vegen az Abit utan Asus lapot es VGA-at vettem, na azokkal nem volt gond. Szep emlekek fuznek hozza... (Foleg az Asus Riva 3400 TNT1-hez)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Steve1207
veterán
Meg is van, ha 120mm-es hűtőm lenne 145-ös helyett, megoldható lenne. Amúgy jó lett volna az elképzelés, hogy a lyukacsosba fogatom fel. Így a tetejére is kerülne még kettő és a maradék kettőnek vga hiányában lehetne fabrikálni a ház lemezét, hogy az ellenkező oldalon is elférjen.
Ebből másféle mod lesz, jobban szét kell szednem úgy érzem.Köszi a segítséget!
-
Steve1207
veterán
Igen, ilyesmire gondoltam, de akárhogy kerestem nem tudtam behozni, köszi. Majd átfutom azért a szöveget, hátha valamit ki lehet hámozni, de a gyors képes megoldásra fájt a fogam és ha jól emlékszem azokon volt a lényeg
Lényegében egy 3. 3,5"-os HDD-t szeretnék beledobni a házba, a toronyhűtő miatt a teteje most kiesik és a másik két oldalsó panelra se sikerült felfogatnom, mert vagy az eddigi hdd vagy a vga bekavar méretben. Csak az alsó részben a táp előtt és a nagy házventi előtt van hely, de nem találtam felfogatásra alkalmas pontot.
-
-
Archttila
veterán
-
imibogyo
veterán
Akkor nem nagyon tippeltem mellé.
Ha jól értem, itt az I/O nyílásra gondolsz. Az szabvány szerint 6,25 x 1,75 in, azaz 158,75 x 44,45 mm. A nyílás távolabbi széle az alaplap nyákjának tetejétől ~40,5 mm.
Így van. És én is le vettem belőle természetesen az alaplap felső síkja alá lógó részt. A 44,7 mm innen jött (és úgy jött ki viszonyítási alapként a 40,8 mm), de most én is megtaláltam a 44,45 (-3,81) mm méretet, amiből a ~40,5 mm jön ki. De ahogy látom ennyire pontosan amúgy sem kell lela-nak... -
Tótotto
tag
es herrkoser
Szia
Megtalaltam a 66mm-t.Azert kerdeztem hogy mi fer el mert a lapon levo hely(cpu hutonek) kicsinek tunik.
Lattam az is-60-t(de az 50-t se) de nem lehet itthon kapni sehol,csak az is-40x-t.Mondjuk az legalabb tuti elfer es nem olyan draga(kb 4eFt).Most a neten nezek kepeket a laprol hogy hatha segitsegemre lesz. -
-
Tótotto
tag
Szia
Koszonom a valaszt.Nem szeretem az uveg oldalu hazakat.
V6?Azt hiszem erre varok egy picit inkabb.Hasznaltba nem igen talaltam Ncase-t.
Neztem a Dan A4-t is.De ez helyett a Kolink Rocket(ha igaz ez a Dan klonja)jobban bejon.De inkabb lehet hogy a V6-ra varok egy keveset.Vagy beesik egy V5 hasznaltba valahol.
Addig beszerzem a dolgokat hozza.
Meg egy kerdes.Tudom van "Milyen asztali gepet vegyek" topik,de mivel mini itx gepet szeretnek magamnak.Ha osszeallitom hogy milyen alkatreszek lennenek benne akkor ti is elmondanatok rola a velemenyeteket?Megis jobban vagjatok ezt a reszet.
Bocsi hogy kicsit hosszabb lett az iras
Köszi es szep napot -
emiki6
veterán
Jó, hát nyilván a toronyhűtőből alacsonynak nincs olyan sok értelme, amúgy a merlin adatai alapján az atlas be se fér vagy nem így van? Meg úgy látom a ház kialakításához jobban is passzol a topflow. Nem annyira szimpatikus, de azért észben fogom tartani. Ha elviszik a machot a jelenlegi gépemmel, akkor meggondolom. Ha nem, akkor q34-es epic macho build lesz.
Duracellm...: Teljesen zavarba jöttem, minek köszönhetem a lehetőséget?
-
Atom_Anti
senior tag
Hát én nem tudom már, megrendeltem az is50-, de azt lemondtam mert youtube videóba és kommentekbe azt taglalják amd wreith spire hűtőborda Cryorig c7 ventilátorral a legjobb. Na most a ventilátor miatt vegyek egy 10 ezer forintos Cryorig c7-et, bordáját meg kidobom? Vagy milyen csendes, keskeny ház ventit lehetne rárakni a spire bordára, lenne e olyan jó mint a c7 ventijével? Szóval elég bonyolult ez a mini itx hűtés...
-
törölt tag
Nekem azért hagyott alább az érdeklődésem, mert a lemezek élei úgy néznek ki, mintha egy stancoló gépből kieső lemezt, köszörültek volna meg itt-ott találomra és ez lett volna az össz. előkészítés savazás, eloxálás előtt. Amitől a minden szögből triplán látható élek, tized mm-es hézagok tényleg jó randák lettek.
Meg lehet szépre DIY-olni valami élprofillal, csak azt is jól ki kell találni, mert minden oldalán van csavar. Miután ez mind készen van, aztán szedje szét ezt rendszeresen takarítani az, akinek 6 édesanyja van.
Persze lehet csak én jutnék el ide, mert másnak 2M-ről nézve, sötétben, berakva az íróasztalba, teljesen OK.
-
törölt tag
Szép.
Aasrock-on a merevítő-re és az erős csavarozásra külön felhívnám a figyelmet.
Hűtő felszereléssel meg lehet mosolyogtatni a PCB-t, amitől a rövid heatpipe kelthet némi feszültséget a VRM és a chipset hűtő között.
AM4-es megoldásnál, aminél ilyen széles a borda van a VRM-en, ott is illik majd megnézni hogy a VRM hűtő, középen is hozzá-ér e FET-ekhez. Elég egy vonalzó élét a PCB hátához nyomni, a csavarok közé. Ha van pukli, akkor lehet tovább gondolni a dolgot.Az asrock ára úgy, hogy m.2 port PCB hátra került, ami csak 2280-at fogad, na az A szép.
-
HookR
addikt
PSA: Undervolting does NOT retain performance with lower temps. Clocks remain the same but performance deteriorates significantly. - reddit.com
Kissé elhamarkodott volt a következtetés, le is szedte a videót.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged