- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #62169 üzenetére
Arra válaszoltam.
Úgy értettem, hogy ott (ill. előző hsz-ekben linkelt, meg még 2-3 cikkben külön amit olvastam) nem láttam konkrétan mást még előbbre időben, hogy mikor követné pl. a desktop megoldás ezeket. A desktop később szokott jönni rendre.szerk: A külön gpu-s cikkben pl. volt említve egy Kraken Point is RDNA 3.5-el, nem tudom az pl. hova jön majd és mikor...
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #62164 üzenetére
Lehet, hogy rosszul értelmezem vagy nem láttam még minden tervet de eddig ezek a mobil apu-k és azt még nem tudni mi jön ebből desktopra később, nem?
Amúgy a Halo egészen más lesz, 500GB/s ram sávszélességről írnak és 32MB inf. cache-ről. A Strix Pointnál maradna a normál felépítés az eddigiek alapján, ott a ram sávszélesség limit is marad. Egyébként 70-130W TDP-t olvastam a Halora.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #62162 üzenetére
"Most vettem észre, hogy már az X300-on is volt második 4pin fan header, de nem értem, minek, amikor nincs egy ventihely a kasztnin?"
Az ASRock X300M-STX alaplap külön is elérhető a gyártó kínálatában, nem csak barebone-ként.Ami azt illeti, az én fantáziámat is csiklandozta egy időben (illetve egy picit még most is), hogy építsek köré saját házat (pláne így, hogy az X600M-ITX-szel is kompatibilis maradna) az alábbi szempontokkal:
- Minőségibb benyomást keltő, szemrevalóbb megjelenés (pl. alu házvasalódesz... fa előlappal).
- 120 x 25 mm-es venti a 90mm-es helyett.
(- illetve 3.5"-es HDD hely, ami a tápellátás miatt volt dilemma, de mostanra, a 2TB-os SSD árak mérséklődésével már nem olyan sarkalatos szempont.)"...a jövőre érkező Strix Point / Halo pedig valszeg' még éhesebb lesz."
Amennyire a szivárgások alapján meg tudom ítélni, AM5-be csak a Strix Point érkezik 16 CU-val. A Strix Halo (40 CU + 256 bites memóriavezérlő) felbukkanása legfeljebb ilyen Minisforum jellegű MiniPC-kben várható. De ne legyen igazam! -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #62088 üzenetére
Barátságos kis kuckó, reméljük árcédula is az lesz.
Bár azt nem értem, hogy az sfx tápot minek kell elfordítva beszerelni, miért nem mehetne úgy mint az ATX. Illetve még lehet a szélességéből lehetett volna faragni pár centit, igaz akkor nem férne be akkor a torony hűtő.
Azért kissé mókás hátul a tápkábel kivezetés. Igaz így bárhová lehet hajtogatni, nincs megkötve a helye. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #61943 üzenetére
Akkor most lottószámokra gondolok...
Nézegettem és ez az egy merült fel bennem, hogy milyen jó lenne ha elől lenne a táp.
SFX-el gyk. bármilyen lap befér kb. ránézésre, ATX kapcsán viszont már szinte biztosan nem lesz elég a magasság a lap felett.
Mivel kb. mindkettő musthave nálam így most még arra is gondolok, hogy 5cm-el lehetne mélyebb a ház.DeskMeet/Mini: Szerintem sem rossz. Legalább van alternatíva, a Mini remélhetőleg olcsóbb lesz kicsit, a Meet meg nekem még mindig jó kompromisszumnak tűnik a lap feature settel, ATX-es házzal.
-
Vigneau
félisten
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61923 üzenetére
Szerintem azért az annyira nem vészes, én tervezem hogy így oldom majd meg mert az Akasanak a legkisebb bordája is felfekszik minimálisan nálam, azt azért kevésbé kedvelném mint ezt a megoldást..vagy vannak ezek az 1mm vastag réz lapok, de nem tudom hogy hatékonyság szempontjából milyenek..nem ismerem.
-
phulee
tag
válasz
AxBattler #61919 üzenetére
Félreérthető voltam. Zavaró, mint hogy most 1 vagy 2 M.2 van a lapon. A leírás szerint világos, hogy kettő, de a képeken meg nem volt sehol. A figyelmetlen, egyszeri honpolgárt (engem) ez elsőre megzavarja.
De aztán élt a gyanúval és lám beigazolódott, hogy hátul lesz az. Amúgy totál logikus. Bár a hátsó hűtése lehet izgalmas kérdés, hacsak nem veszi át a ház maga ezt a szerepet. -
Hanok
senior tag
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61473 üzenetére
Jaja, én még tegnap reggel megrendeltem.
Szerintem a csapágy lesz az, csak még mielőtt igazán darálni kezd. Nem tudom jól megfogalmazni, Noctuák vannak itthon, ahhoz képest hangos.
Venti pontos típusa Jamicon KF0420B1H-SR (nem írtam el, valóban nincs gugli telitalálat); dupla csapágyas és valszeg legalább 8000rpm-ig elteker. Jelenleg azon agyalok, hogy talán bepróbálok egy picit gyengébb sunon maglevet helyette.
Valszeg majd hétvégén halad tovább a dolog, előtte még tesztelni akarom így egy kisgépen, aztán majd meglátom. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61449 üzenetére
Most este vettem át, eddig még csak tápteszteren volt, különösebb cicergést nem véltem felfedezni, a venti határeset, még nem darál...de már nem néma (terhelve nem volt, lehet ott már darál). Még kitalálom mire/hogy cserélem. Kikapcsolva viszont néma, nem cicereg (a korábban említett Seasonic TFX-szel szemben, mert hogy olyan is van a szekrényben..).
Ennyiért szerintem ez okénak néz ki. -
-
Grave_444
nagyúr
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61392 üzenetére
Az utóbbi van nekem is kéznél, anno a Kublai-ban azt használtam az ODD-ok helyén. Itt viszont tudatosan maradtam a fenti SSD elhelyezésben (még a SATA kábeleket is gusztán beraktam az alaplap háta mögé). Egyrészt a felső első venti légáramából kap a 2 SSD friss levegőt, másrészt a VGA tud szabadon lélegezni. Nincs úgy bezárva, mint a Kublai-ban.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61383 üzenetére
Talán most sikerült nagyjából kimaxolni.
Ennél szebben nem ment a rögzítés. Fúrni nem szerettem volna most...
Már csak egy nagyobb low profile hűtő hiányzik a végső egyenletből. A 92mm-es tower projektet kezdem elengedni, az alternatív tápelhelyezésről nem is beszélve...
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61383 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget! Az SS PP08 gusztán néz ki.
Végül csak beadtam a derekam. Jó áron volt fent ez a 750-es példány, végül csak nem hagytam más kezében kikötni.
Már csak az a kérdés, foglalkozzak-e a jövőben a 110mm alatti toronyhűtőkkel. Újabb projektnek megtenné. Kérdés, jobban teljesítenek-e, mint a jelenlegi IS-50X V3. Két 92mm-es Scythe Kaze Flex-em van is épp elfekvőben, még a kudarcba fulladt VGA deshroud projekt maradványa.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61361 üzenetére
Végül nagyjából ez lett a végeredményem:
Viszont nem is gondoltam volna, hogy ha az SFX to ATX bracket alaplaptól számított legtávolabbi pontján
sikerül rögzíteni az SFX tápot (sajnos az enyém nem ilyen),
akkor egy 110mm magas 92mm-es toronyhűtő (pl. Thermalright Silver Soul 110) is szépen beférhet. Kérdés, mit hozna a konyhára.
-
válasz
AxBattler #61360 üzenetére
Pl. ezen a képen jól látszódik, hogyan fér el felül egy radi (vagy egy ugyanekkora venti) az SFX táp előtt:
Megfelelően kis VGA mellett (pl. EVGA RTX 3060) szvsz így már elég jól átfújja a házat... esetleg az alsó lemezt kivágnám, úgysem látszódik, mehet oda porszűrő.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #61331 üzenetére
jaja, össze van készítve, megy eladásra, csak egy torzó pótlást várok a LEGO-tól, mert az eredeti 1 év alatt eltört)
Rá kell vennem magam a tower 100 szétkapására. Talán hétvégén lesz erre affinitásom
Legalább kipróbálhatom az új full copper low profil hűtőmet a thermal grizzly folyékony fémmel -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #61269 üzenetére
Azért az U sorozat sem olyan rossz. U35 - U45 - U55
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61199 üzenetére
Igen, néztem én is, (vacilláltam) de az azért nagyobb valamivel, és így úgy voltam vele hogy ha lehet minimalizálni akkor minimalizálom. Egyébként 10k plusz lett a többlet a T8-hoz képest meg a várakozási idő, így bevállaltam a kalandot..
Illetve nekem a T8-ban még az annyira nem tetszett hogy elöl teljesen zárt, bár gondolom szépen kompenzálja a tetején ezt a venti. A C24-et nem rendeltem volna meg én sem de így hogy lett 25-ös, VGA-t sem kell cserélnem.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #61117 üzenetére
Van mááásik...
DP-vel másik monitoron megy, köszi.
Másik HDMI-vel nem próbáltam, a másik géppel rendben van az a kábel (B550, 5600, 2×16, 6650XT).
Francia91: Végre valami jó hír...
A processzor "csere" miatt volt amúgy némi hiszti az ftpm miatt, szóval esélyes, hogy nem én pattintottam először procit a lapba... Szöveges hibaüzenet volt, azzal nem bírt el a Dell. Na mindegy, ráakasztom a Win 10-es vinyót, aztán ha minden ok, akkor visszadugom a Dellre, és meglátjuk.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #61105 üzenetére
Pedig az eredményeket alá tudom támasztani, lapul nálam is egy 1650 meg egy 1650 super a szekrényben. Szóval valósak az adatok, CP77 alatt mindenképp.
Gondolom a driverektől sok függ. A 1650 egyébként remek kis kártya, csak mostanság rossz a pr-ja, mert a 1050 után nagyobb számot vártak az emberek -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #61100 üzenetére
Kár, hogy a V9 ablakos. Nem szeretem mutogatni a ház bendőjét...
A C6 formavilága tetszik igazán. Még hasonló konkurenseket próbálok fellelni, aztán 7 év után költözés a SilverStone Kublai-ból. Ráadásul nem kell normál mATX méretnél kisebb lapok után kajtatni, viszont maradhat a kis méret. 5.25"-s cuccokat amúgy sem használok, csupán 3.5"-s SSD-ket.
A Cooler Master Elite 110 meg ellesz a korábbi GEN4 konfigommal továbbra is.
-
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61046 üzenetére
Köszi, mondjuk ennek a ventinek azért van hangja kicsit magasabb fordulaton még lehet hogy nem végleges a helyzet. Tesztelgetem.
Persze tudom, csak ahogy nagyobb dolgok kerülnek bele annál kevesebb lesz a hely, kevésbé tűnik szellősnek, átláthatónak. Ahogy írták is a többiek a platinum az ilyen kábelekkel érkezik, szerintem a lapos sem feltétlen a legjobb ezt legalább össze tudom kötözni és elrendezni. Az atx kábellel ha tudnék mit kezdeni jó lenne de sajnos nélküle nem megy gép és adott helyen van..#61050Mclovin: Köszönöm! Még nem vagyok elégedett, várok az usb elforgatóra de ígérem hogy ha a végleges setup meglesz akkor még majd untatlak titeket pár képpel a füvön
Még ezzel a hűtővel nem fordítottam meg a venti irányát de az a gyanúm hogy mivel a vga közvetlen a venti elé tolja a meleget így csak ráfújná a procira ami szerintem nem a legjobb. De meglesem, ma van egy kis időm.
Nagyon picik a mesh előlapon a lyukak szerintem - Egyébként meglepően érezhető, nincs benne a porszűrő szépen jön ki a meleg de valóban jobb lenne egy másik előlep amin jobban áramolhatna. A Phanteks T30-on felül nyomásra nincs alternatívám...ami halk is..
-
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #60921 üzenetére
Ma kicsit megszaladt a fantáziám. Amennyiben ASRock vonalon maradok, ez a 3 lap akadt fent végül a hálómon.
Ha az utolsó kettőt választom, akkor némileg felesleges volt a házátalakítás. Bár igazán belegondolva legalább jobban tud szellőzni a VGA. Ráadásul nem tudom, mennyire lenne túllövés a B760 chipset az i3-hoz.
-
-
zed1983
őstag
válasz
AxBattler #60905 üzenetére
Pontosan úgy, ahogy TESCO-Zsömle írja. A kártya adatok alapján befér, de a két oldali élhajlítás miatt nem lehet berakni, próbálgattam
Nem gond a vágás, úgyis vágtam volna, az elejére rakok egy slim 120mm- es ventit.És csak a lap volt benne, még a ramokat is kivettem, az az idióta nagy IO takaró az alaplapon volt útba, amiatt nem tudtam befordítani
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #60905 üzenetére
Azt hogy? Elvileg adott a hely...
Úgy, hogy a Jonsbo nem LianLi. -> Ha benne van, már elfér a 210mm-es kártya, de betenni nem tudsz 210-es kártyát, mert nincs akkora nyílás.
Én a Jonsbo N3-mal jártam így, hogy le kellett szedni a merevítőt és szét kellett feszíteni az elő és hátlapot, hogy a 240 hosszú VGA beférjen a max 250 helyre. -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #60900 üzenetére
Igen, valójában én is az ASRock H610M-HVS/M.2 R2.0 és a Gigabyte H610M H V3 DDR4 (rev. 1.0) között agyalok. Ráér még a vétel, mert előbb egy olcsó i3-at kell majd találnom.
RTX 4060-ban pedig várok még az árcsökkenésre, valamint fehér kártyát semmiképpen nem szeretnék.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #60871 üzenetére
A reaktiválódó fázisban lévő CM Elite 110 projektemhez ez az ASUS RTX 4060 DUAL V2 lett szerelem az első látásra, de még nem látom sehol sem itthon.
Természetesen amíg nem jön össze - lehetőleg jó áron -, addig bőven tökéletes lesz a meglévő EVGA RTX 3060 Ti is.
-
válasz
AxBattler #57532 üzenetére
Jonsbo TK-1 2.0 Black & White gyári oldal, computerbase.de
Ugyan már szerepelt korábban, de most a Computerbase elővette a 2.0-ás verzióját, ami immár megjelent a caseking.de kínálatában, potom €139,90-ért + szállítás költség, szóval rövidesen megjelenhet a hazai webshopokban.
Rövid véleményem szerint ennyi pénzért ez egy baromi jó ajánlat!
299mm (W) * 310mm (D) * 345mm (H) méretével még a kompaktabb mATX kategóriába tartozik, kétkamrás felépítéssel, előllapi USB-C csatlakozóval, és 2x 2db 120mm ventis "kémény" szellőzéssel... no meg a látványos plexi oldallappal!
YEESSSS, vééégre! -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #60842 üzenetére
Ők is gondoltak erre: Extender Bracket (ssupd.co)
-
trog
tag
válasz
AxBattler #60822 üzenetére
A C6 extra levegőztetésén dolgoztam mostanában, próbáltam két 120ast felülre, de nem fért volna be csak elég nagy modok árán, viszont sikerült beszerelnem egy 20 centis ventit a tetejébe a keret levágása meg két csavarlyuk fúrása után, egy-egy miliméter se biztos hogy van a két széle között összesen, de belefért
:
-
gordonfreemN
addikt
válasz
AxBattler #60761 üzenetére
THX. Noki az feleségemé, nem hajlandó elengedni
A mélység nálam is épp, nekem is az lett volna jobb ami neked. 320-330 pont jó és akár lehetne egész kicsit szélesebb.
A többire is tervezek, csak kívülről. A tápra azért erőltettem mindenképp, mert azt nehéz takarítani rendesen szétbontás nélkül, a többihez viszont hozzáférsz. Aliról rendeltem még ilyen porszűrőket, ott egész olcsók.
A meleg igen, szándékosan így lett forgatva, mert sokféleképpen lehet ugyan, több reddites írományt, meg cikket olvastam róla hogy volna a jobb + végül ma rávettem magam és teszteltem.
Az oldal vagy fektetett állapotban a tetőlapokat is fel lehet cserélni, érdemes úgy, hogy a VGA oldalra azaz felülre essen az az oldallap amelyik teli perforált.
Ezeknél a topflow hűtőknél nekem még egyiknél se vált be a kipufogó állás. Idle ugyan jobb, de load esetén már nem, ott mindig magasabb hőfokot értem el, akár noctua nh-l9a, akár l9x65 akár ez az xps120x67. Plusz a venti is visított mindegyik esetben. Egyébként én is azt gondoltam volna, hogy úgy jobb.
Most a jónéhány lehetőség közül próbáltam pár esetet:
oldalt elől 1x80 venti más házventi nincs, az értékek maximumok, a gép indítás után azonnal indult a kombustor majd CB20 MT és ez utóbbit 3x futtattam egymás után:CPU:76,8
GPU:78,9oldalt elől 1x80 venti + alul 2x120 venti
CPU:77,9
GPU:77,3oldalt elől 1x80 venti + alul 1x140 venti
CPU:76,4
GPU:77,4alul 2x140 venti
CPU:79,6
GPU:76,2alul 2x140 venti CPU hűtő kipufog
CPU:77,5
GPU:76Van amit csekkoltam más tesztek után ujra. Jól elment vele az idő...
A ventiprofilok CPU esetében 65 foknál indítják meg a ventiket mind a ház mind a CPU-nál.
A VGA gyári profil.
Mindenen friss MX4 paszta, a VGA-nál uj padok is.
szobahő 22°C.Undervoltova a CPU (4,2GHz@1,2V) és a VGA is (1,9GHz@0,875V).
A CPU egy R5 3600 a VGa egy 3060ti FE.Rowon: Köszi! Szerintem is igényes és letisztult, bár lehetne a mélysége egy hajszálnyival kisebb, de akkor már borulna minden és végül is elfért így is pont.
Nirvanus: Valószínüleg egyet biztosan be tudsz tenni (nekem nincs 3,5-ös, nem tudom megnézni), kettő már nem biztos, hogy kényelmesen befére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest