- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #39931 üzenetére
Van két Scythe Big Shuriken 2 rev b-m és egy Scythe Mugen 5-öm, amiket FM2-re és AM4-re szereltem fel, így van egy csomó maradék inteles cucc hozzá. Lehet, hogy van közte hátlap is, utána kell nézni. Ilyen:
Nem tudom, hogy a hátlap mennyire univerzális, talán jó lehet.
-
Grave_444
nagyúr
-
törölt tag
válasz
AxBattler #39832 üzenetére
kb.: 2 hete nem merem bekapcsolni a játékos gépet, no nem azért mert nem bírja a hűtése, hanem én nem bíróm azt a poklot, amit a szobából csinál.
Ha 1-2 fokról van szó engedd jobban forogni az 1db 12-es ventit, meg a VGA venti-vezérlését, ha az a baj hogy a boost-ot veszi vissza a VGA. A cpu-val nem hinném hogy lenne bármi.
-
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler #39798 üzenetére
Az A8-7650K 768.0 GFLOPS-ot tud. Az A6-4620K HD 6570-el CF-ben pedig 1.280 GFLOPS-ot tud elvileg.
Kesobb meg lehet venni bele valami 4magos procit is, ha keves lenne az a mostani 2magos csoda.
Akkor az a lap lesz benne amit linkeltem. Koszonom a segitseget, enis ugy gondolom, hogy befog ferni. -
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler #39794 üzenetére
Amik mar megvannak:
Proci: A6-4620K, de idovel 4magosra lesz cserelve.
VGA: Asus 6570 1GB (Az apuval fog menni hibrid CF-ben)
Tap: FSP 400W ATX
HDD: 2.5 120Gb(idovel SSD-re lesz cserelve)
Ram: 2400Mhz 2x4Gb G.Skill TridentXAmik meg hianyoznak:
Gephaz: Raijintek Metsi fekete ablakos. (ez nagyon tetszik neki, szoval ez lesz)
Alaplap: ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 (mar ha belefer a metisbe)
Hutes: XILENCE A402 (menni fog a fekete-piros oszkephez)FM2 lesz, az mar biztos, teljesitmeny boven elegendo, csak jatekra lenne hasznalva(abbol is csak a coop multisok), minden masra ott az en gepem.
Szoval az ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 lapot meg megeszi a metis?
-
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #39779 üzenetére
meg alul 1db 120mm-esnek
Igen, főleg hogy az NCASE-el ellentétben itt elég magasak a lábak, (sejtésem szerint 40*20) amik már normális légáramlást biztosítanának az alsó ventiknek. Az NCASE talán egyetlen nagy hibája (nem csak szerintem) az alacsony lábai. Persze megoldás az van | [39x17] de véleményem szerint a gyári 40*10 talpak mellett értelmét veszti az alsó ventik használata, mivel jóval kevesebb levegőhöz jut így a kuckó mint konkurens társai.
Állítólag a v6-ban ez korrigálva lesz... -
jokeph
nagyúr
válasz
AxBattler #39768 üzenetére
Üdv!
Mindenfelé azt olvasni, hogy valóban S1151 lesz a coffee lake socketje, de pusztán csak fizikailag fog egyezni, más lesz a pinek kiosztása, jó intel szokás szerint.
A Z170/270-es vezérlőhidak sem lesznek kompatibilisek.
Örülnék bármilyen infónak, amely ezt abszolút megbízhatóan megcáfolja (Z270m ITX/ac lapom van).
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #39768 üzenetére
Nem követem mostanában annyira, de: A tokozás LGA1151 lesz minden esetben, de az aktuális útiterv kiemeli, hogy a Coffee Lake-S modellek csak a 300-as sorozatú vezérlőhidakkal működnek. forrás. , szóval nem biztos, hogy ennyire előre mutató lesz. Viszont van rajta minden ami kell (nekem). Sajnos AMD APU oldalon még semmi érdemleges sem mutatkozik.
Szerk.. Köszönöm
-
válasz
AxBattler #39755 üzenetére
Közvetlen kárt csak a Curie-hőmérséklet átlépése után szenved a merevlemez.
Minden más elhanyagolható mértékben, közvetett módon fejti ki a hatását, amik a HDD teljes élettartama alapján adódnak össze. Így te mint végfelhasználó nem fogod tudni ezeket a hatásokat kimutatni.
Például a Google, aki több merevlemezzel rendelkezik, mint a PH fórum lakói összesen, már egy statisztikailag használható kimutatást tudott például készíteni. Náluk az jött ki, hőmérséklet függvényében a ~40°C az ideális (az ezelőtt kb. 5-6 évvel használt merevlemezek tekintetében); minden ettől történő eltérés esetében nagyobb volt a merevlemezek halálozási aránya. Meglepő módon, a hűvösebb lemezek gyorsabban haltak mint a 50-60°C-os lemezek.
Persze, az Ő tanulmányuk sem steril környezetben történt, az eszközök is változtak azóta, így szabályként nem alkalmazható amit ők leírtak. Ellenben iránymutatónak jó.
Ez alapján pedig én nem aggódnék a helyedben attól, átlépik a merevlemezek a 40°C-os határt.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #39732 üzenetére
Kis aranyos.
===========================================
Turemetal UP2 fanless Thin Mini-ITX ház - fanlesstech.com
===========================================
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #39722 üzenetére
Ebből az derül ki, hogy a tied nem szerepel a TBT3 által támogatott processzorok között.
Itt pedig részletesebben leírják mire is jó egyáltalán.Talán tévedek, de ha jól sejtem, akkor az auto engedi a TBT3-at (már ha adottak lennének a feltételek: CPU, driver...), míg az enabled a TBT2-re korlátozódik a gyárilag szavatolt (konzervatívabb) turbo értékekkel, amit a te procid is tud.
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #39674 üzenetére
Igen, nappaliba TV előtti asztalkára brutál HTPC-nek jó lenne.
Fura, de ezek a gémer kuckók, gémer hardware-rel ideálisak mindenféle képjavító (GPU zabáló) renderelő algoritmusok számolásához (MadVR). Ezért figyelem ezt a topikot. Ha egyszer összeszedek annyi zsét, hogy legyen egy ilyen konfigra, akkor belevágok.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #39658 üzenetére
Úgy látom a VGA bracket-et be lehet rakni fordítva is, hogy a VGA szellőzésének ne az alaplap* legyen az útjában, hanem az oldalablak. Illetve az oldalra mozgathatóság lekorlátozódik hosszabb VGA esetén (amelyik elér az SFX táp mellé).
*Az alaplapi tálcán nyilván nem csak a CPU-hűtő szerelhetősége, de a VGA szellőzése miatt is ilyen nagy a kivágás.
"...vastagabb, 3 slot-os VGA-k beférnek egyáltalán?"
Nem.(#39666) Melorin: Aprón van egy Fractal Design Node 304, ami bár nem annyira kicsi, hosszú VGA-t is tehetsz bele és igénytelennek sem mondható, de jó áron van, gyárilag egyszerre akár 6db 3,5"-es + 2db 2,5"-es meghajtó is elfér benne és az előlapja is szép szálcsiszolt alumínium.
-
válasz
AxBattler #39649 üzenetére
Phanteks Evolv Shift TPU Review
No, itt már látszik a HDD-k helye, és egy elég "érdekes" tervezési elgondolás is: ugyan a VGA kaphat levegőt alulról, viszont a ventilátorok közvetlenül az alaplap felé néznek, és nem látszik, hogy mekkora hely van a kettő között. Bár a VGA bracket bizonyos határok között mozgatható, de kérdés, hogy a vastagabb, 3 slot-os VGA-k beférnek egyáltalán? -
gyorol
tag
válasz
AxBattler #39477 üzenetére
Bocsánat
A VGA-t kemény 5k ért veszem át egy kedves barátomtól, akinek ezt kellett volna, majd rájött hogy mégse
Nem gond igazából ha megy folyamatosan, odahaza alapzaj (TV,rádió) mindig van, a NAS-om sem halk, úgyhogy elleszek vele szerintem.Házban viszont nekem olyan kellene amibe belefér a kártya a maga 18,2 cm-ével. Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #39449 üzenetére
Passzívat akartam mindenképp.
Hogy őszinte legyek fogalmam sincs, most raktam össze délután.
Eddig az SFX táppal egyáltalán nem volt meleg a HDD. Terhelve is 40 fok alatt maradt.
Most befele fúj a venti, ha így nem lesz jó ráteszem a hűtő elejére hogy hátra fújjon.
Le van szabályozva egyébként, nem szállíthat túl sok levegőt, de elvileg elégnek kell lennie.
Proci miatt nem aggódom, az 5 fokkal melegebb a szoba hőmérsékletnél idle, terhelve se volt még 45-50 felett passzívan.Szerintem inkább válts egy nagyobb HDD-re.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #39446 üzenetére
Igen 520W-os.
Egyébként ha pár ezressel drágább Asus H110I-PLUS lapot vettem volna nem kellett volna megfordítani.
Elgondolkodtam a cserén, de ha a táp bírja így is marad.A kép kedvéért kézzel tartottam a bal sarkánál fogva, egész egyenesre sikeredett.
mpierre Félig van csak feltekerve a basszus, ki lehet bírni.
-
Weareus
addikt
válasz
AxBattler #39326 üzenetére
Ez ment az aranyköpésekbe!
Lol.(#39318) Kvelstadt : ha pl van 50 fontod és találkozol velem, akkor én azt mondom (ha nincs pénzem): - Figyelj! Elisszuk azt az 50 fontot, aztán majd csak lesz valahogy! Ne is hálálkodj! A barátod vagyok! Rám mindig számíthatsz!
-
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
AxBattler #39135 üzenetére
A 30 nap egybe vág ezzel: [link] 80db-van raktáron, az nem ad okot a szomorúságra.
Ha megtetted a megrendelést, és megkaptad az árajánlatot, nem variálnak az áron.
Szerintem nincs mit vesztened. De ha nem akarod kivárni, majd csalódni, akkor vedd fel a gyártóval a kapcsolatot, hogy van-e készletük, vagy tervezik-e a gyártást még idén.
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #38878 üzenetére
Mondtam is szegény srácnak, hogy a kivárásra játszottam és ma lecsaptam, ahogy csökkentette az árat.
Majd kialakul a sorsa. Nincs pénzem ebbe is építkezni most, lehet visszakerül majd később. Talán az kapja a házat meg a család/barátosné közül, akinek előbb elromlik a notija.
Nem tudom, hogy próbálkozzak-e 92mm-es ventivel a bordán. Már most 33 fok a szoba, előző években ez simán tetőzött 38 körül, és egyszerűen akármennyire is tolom felfele a hőmérsékletgörbét, mindig elér egy olyan fordulatszámot, ahol már zavaró. Elkezdtem aprón Big Shuriken 2-t vadászni, lévén vannak Node 202 buildek ekkora hűtővel, de egy tolómérős kör után sikerült igazolni a gyári 56mm-es magasságot és így elképzelni sem tudom, hogy azok hogyan fértek be. Le kéne marni a szűrő keretéből egy jókora adagot.
IS-60 jöhetett volna még szóba, de az is ritka madár. Meg ugyanúgy megvan a 15mm magas venti kompromisszuma.A tápventi kérdést viszont elhalasztottam a hidegebb időre, azt legalább elnyomja most a környék zaja, amíg fixen nyitva vannak az ablakok őszig.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #38841 üzenetére
Szerintem meg beférne a táp is a vga-val. Mivel pont felette lenne néhány mm-el, és ugyebár a vga 19cm, de a kábelek a táp szélétől 2 cm-re vannak. Tehát elvileg lehetséges, a neten is láttam pár képet hasonló alkatrészekkel. Ha meg nem, akkor a tápot cserélném sfx-re.
A metisbe a cpu is kaphatna jobb hűtést. Áh nehéz döntés, nem tudom melyik legyen.
Dremel-t nem forgattam még, de sok más géppel barkácsoltam már. Szerintem menne a dolog.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #38839 üzenetére
Jah akkor már te is nézegetted őket. Igen azt írják hogy érdeklődj, meg előrendelés. Aztán lesz maikor lesz.
Éppen nem sürgős nekem, meg eddig nem is volt gondom velük, rendeltem már onnan pár dolgot.
Valóban alulra mehetne egy 18/20-as venti is. Erre nem is gondoltam. Bár csak két venti vezérlő hub van a lapomon, abból egyik a cpu. A másikra meg menne mondjuk a 3 db 120-as vezérelve. Vagy akkor fentre egy, alulra meg egy 20-as CM pl.
Igen valami hasonló HDD keretre gondoltam, jó ötlet.
Egyébként a metis csak azért lenne jobb, mert oda gondoltam az oldalára egy plexi lapot telibe. De ott meg sokat kellene moddolni a tetejével. A sharkoon alja meg majdnem adott, max venti rögzítő lyuk kell.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #38834 üzenetére
Igen lenne még pár ház, de sok nehezen beszerezhető már.
A sima Kolink Satelite volt, igaz Spire Powercube 712 néven futott, az uccsó pill. tuttam beszerezni emagról.
Nem volt egy atom ház, de nem is annyira vészes, én spec szerettem. Kicsit fura is volt, mikor eladtam.De inkább valami álló kellene, ezért jött be a képbe a metis, abba is koppra befér a lap. Meg mos találtam rá a Sharkonra, pont van egy eladó aprón is. És a tetejére nem kellene moddingolni vetit, alul meg úgy se látszana, ha nem teljesen tökéletes.
Jah és természetesen azért próbálom jobb áron apróról beszerezni, mert azért 10-15K-tól többet nem igazán akarok rászánni.
Sőt még a Cougar QBX lehetne, de az csak legvégső esetre tartom.
A Jonsbo házak között van pár, ami jó lenne pl ez is.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38828 üzenetére
A PIO-tepsi:
-Alaplap alá a HDD-k dokkolhatóra.
-SFX táp elforgat, tápdugóval lefelé, hosszában az előlappal.
-bal oldalra 2db 92mm-es ventillátor felszerel.
-Valami alkalmatosság, ami Fix-en megtámasztja a VGA-t. Mert ez a ház nem fogja.Az RVZ04 az pöpec, biztos olcsó is lesz az MXM miatt.
-
Geree
senior tag
válasz
AxBattler #38818 üzenetére
köszi.. nem vitték el a LianLi PC-Q08-at.. ezért "bosszúból" belakom játszós - mindenes gépnek
egy ilyen összeállítás lesz:
Gigabyte B250N Phoenix-Wifi
Pentium G4560
Gigabyte GTX1060 3GB ITX OC
2x8GB Corsair Vengance LPX 2400 CL14
Corsair CX450M
Crucial MX300 525GB m.2
+1-2 Alpenföhn ventiMercutio_: PCX-nel vettem "ákcijóban" 36k-ért
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38812 üzenetére
A tápcsatit csak csavarhúzóval tudod kipiszkálni onnan, de a atx tápcsati, sata is kín lesz 120-as toronyhűtővel.
Elég zsúfolt lett a táplálás is, ha egyáltalán nem melegszik, akkor persze megbocsájtható.(#38806) betyarr: fakötésű alátét nem a legvastagabb, azt belesüllyeszted, beleragasztod a bútorlapba.
Az alátétet meg kifúrod a 2.5-el ahogy a két kicsi lemezcsavar kiadja.Én a lábamat levágnám kínomban, ha ilyen csatlakozóval kellene időt tölteni.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #38812 üzenetére
"Mondjuk a 4+4pin-es CPU tápcsatlakozó elég érdekes helyre került... a mögé/fölé rakjál Te 120mm-es házventit!
"
Elvileg egy 25mm vastag venti pont elfér mögé, mert a Gb LAN-t és USB csatlakozókat tartalmazó fémdoboz 28mm mély, aminek a végénél a Molex Mini-Fit tápcsati legfeljebb 2-3mm-rel van beljebb. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #38787 üzenetére
Igen vagyok olyan őrült és szeretek is barkácsolni, csak időm nem mindig van rá.
A fekete adta részben az ötletet a két likkal.
Meg a neten találtam egy ilyet is.Sőt még át is akarom majd festeni, az már a macerásabb.
Ha meg lesz a kivitelezés, akkor mindenképp jövök. Csak jussak el odáig.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest