- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
Peterhappy #40365 üzenetére
Van ilyen!
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40346 üzenetére
"A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú."
Az SFX táp szélessége 125mm, mélysége 100mm.
Az SFX-L esetén a mélység változik 130mm-re.
ATX tápoknál a szélesség 150mm, mélységben meg nagy a szórás: 140 - 225+mm...Ehhez jön még hozzá a kábelezés hátul. Modulárisnál nagyobb mélységgel kell számolni, mert ott csak a műanyag csatlakozó után tudod a vezetékeket elhajlítani. Míg a sima kábelezést rögtön a táp burkolatától, egy kötegben, így mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
Utóbbi például pont a Metis Plus-nál jöhet jól, mert egy max 150mm mély táp elé a VGA nyákja még elnyúlhat egészen a kábelkötegig."Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni."
Ha a felhasználói szokásaiddal összeegyeztethető, hogy a HDD x perc elteltével leálljon, mert csak ritkán lenne irányába adatmozgás és az idő döntő többségében csak az SSD lenne használva, akkor nyugodtan vedd az 5400rpm-es 3,5"-est a nagyobb kapacitással. Legalábbis ha csak a csendesség és ár/érték arány felől közelítjük a kérdést. -
válasz
Peterhappy #40352 üzenetére
Hmm... most olvasom tesztet, és valóban jó lehet:,
"The Ryzen 3 processor fits squarely into the 70W category. Even a simple aluminum block doesn’t have a hard time dealing with this level of waste heat. Depending on your motherboard and fan profile, the cooler should only generate between 33 to 36 dB(A). This is a solid result; it's not loud at all."
Kb. akkora a bordája, mint a 65W-os Intel procikhoz adott gyári hűtőé, a rá szerelt ventilátor viszont izmosabbnak tűnik.
-
válasz
Peterhappy #40346 üzenetére
Hát, talán a gyári helyett valamilyen utángyártott AM4-es hűtő nem lenne rossz, de ezekkel nem vagyok képben... lehet hogy az AMD-s is megfelel.
-
Seep
senior tag
válasz
Peterhappy #40341 üzenetére
M2 esetén a mínusz két kábel per diszk szinten nem elhanyagolható. Én a két sata Ssd-m cseréltem le egy M2 re. Jobb lett a levegő áramlás a gépben a négy kábel nélkül.
-
válasz
Peterhappy #40341 üzenetére
Sokszor jönnek mesélni a topikokba a friss tulajok, az ilyen-olyan új hardvereikről, meg az azokkal kapcsolatos problémáikról, és hogy ugye azért jót vettek? (Nem.)
Na, az a ciki.Igen, akkor a gyári venti pihenőre kerül.
M.2-ről én nem feltétlenül beszélnélek le, aprón jó áron mennek a SATA-s NGFF modulok, de Te tudod.
SFX tápból, ha a drágábbak közül válogatsz, akkor Zalman ZM-450FX, vagy a Corsair SF450 ajánlott nálam.
VGA-ból meg attól függ: ha a ház tetejében lévő HDD-keretet akarod használni, akkor rövid, egy ventis kártyára lesz szükséged.
Giga 1050Ti D5 (ez félpasszív), Zalman 1050Ti Mini -
válasz
Peterhappy #40332 üzenetére
VGA-nál mennyire számít, hogy teljesen passzív legyen? GTX1060-at is emlegettél a későbbiekre...
SFX tápokat nem néztél?
Manual-t nézegetve a lapod PWM és feszültségalapú szabályozásra is képes, szóval mindegy milyen ventiket veszel:
1db Akasa AK-CBFA04-15 + 2db ugyanolyan 120mm-es ventit ajánlanék a listából. -
AusWolf
őstag
válasz
Peterhappy #40335 üzenetére
Bocs, a méretét nem néztem.
Ez egy meglehetősen rövid darab, bár nem tudom, az EVGA-k mostanában milyenek (utoljára 750 Ti-m volt tőlük, azzal nem volt gond).
M.2-es SSD-n szerintem gondolkodni is felesleges (főleg az ADATA-d mellé). Otthoni körülmények között lehetetlen kihasználni az előnyeit.
-
AusWolf
őstag
válasz
Peterhappy #40332 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a GT 1030 és a GTX 1050 Ti között ég és föld a különbség. Ha tervezel új játékokkal játszani, akkor nem kérdés az 1050 Ti előnye (vagy akár csak a sima 1050-é). Ilyet találtam belőle, ha mindenképpen passzív hűtéses kell, bár én a helyedben nem félnék az aktívtól sem. Nekem pl. egy egyventis MSI 1060 Aero ITX-em van, és még egyszer nem sikerült hallanom a hangját, pedig eleinte füleltem nagyon.
-
shteer
titán
válasz
Peterhappy #40329 üzenetére
Vagy a csillámfaszláma
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40295 üzenetére
Persze, a GT1030 bőven jó és a GTX1060 is rendben lesz többféle táp-VGA kombinációban is, csak majd ügyelni kell hosszukra. Nem mindegy mi mivel lesz párosítva.
(#40296) picur10: "Egy i5-3570 tdp-je sem sokkal több, mint az ősöreg G860-é (77w vs 65w) Nem lehet, hogy akár ez a pico is elvinné ezeket?
"
De. Nem is értettem miért akarod lecserélni. Azt hittem eldöntötted és akkor meg minek szóljak bele. -
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40286 üzenetére
Majd arra ügyelj, hogy 170mm-nél hosszabb VGA-t csak rövid (max. 140mm mély*) táppal tudsz belerakni. A #40280-as hsz-ban láthatod Grave444-nél, hogy milyen 160mm mély ATX táppal. Rövid GTX1060-asak például:
- EVGA GTX 1060 SC Gaming
- Gigabyte GTX 1060 Mini ITX 6G
- MSI GTX1060 AERO ITX 6G (OC)* Vagy hát 150mm nem moduláris is lehet és akkor a VGA a tápkötegig elnyúlhat.
-
Nerazim
őstag
válasz
Peterhappy #40274 üzenetére
-
válasz
Peterhappy #40266 üzenetére
+1 a Metis Plus-ra, és igen, ajánlott bele 2db ugyanolyan 120mm-es ventit venni, elosztóval, hogy alaplapról összhangban tudd szabályozni a kettőt.
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #40262 üzenetére
"Pont akkora" de ha leveszed az előlapot akkor könnyeben be lehet küzdeni a helyére:
A képen 10mm-el hosszabb táp van, mint a tiéd.
Lian li-ből ebben az árkategóriában nem kapsz rendes aktív szellőztetést, ami a csend alapköve gyári hűtés mellett.
Kolléga által linkelt házak is szépek, még igényesebb megmunkálásúak mint a metis, ha tetszenek az arányai azt is választhatod.
Metis+nak annyi előnye lehet az U1/U2 vel szemben, hogy nem reked meg a ház felső részében a meleg, és a rács pont a passzív borda felett van, biztos hogy kifelé fog igyekezni róla a meleg.
A halkabb, alacsonyabb fordulatú HDD is erősen ajánlott, akár 2,5" méretben, ahogy a kolléga írta!
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40261 üzenetére
Raijintek Metis Plus-on kívül érdemes még meglesni:
- Cooltek/Jonsbo U2
- Cooltek/Jonsbo U1 Plus (SFX tápot és 2,5"-es meghajtókat fogad)"Cél a csendes, halk működés és a szép megjelenés"
Az 5400rpm-es HDD-k csendesebbek. A 2,5"-esek meg még inkább. Ha ez utóbbi is szóba jöhet, akkor félpasszív SFX táppal az U1 Plus se rossz választás. -
törölt tag
válasz
Peterhappy #40258 üzenetére
-
energy4ever
addikt
válasz
Peterhappy #40258 üzenetére
Raijintek Metis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged