- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
Köszi. Akkor elég egyértelmű, hogy SFX-re van szükségem.
Döbbenet számomra, mennyivel kisebb a Corsair (100mm x 63mm x 125mm), mint a Pure Power (160 x 150 x 86). Viszont az Corsair SF450 450W full moduláris, úgyhogy e tekintetben lehet, hogy lesz még vele bajom.
Hogy igazán őszinte legyek, ma akadt a kezembe egy vonalzó és most kezdett el összeállni a fejemben, mekkora is lesz az egész gép (190×277×254 mm).
Így belegondolva tényleg milliméter és tényleg minden plusz kábel számít.HDD: Zene szinte mindig szól, ha be van kapcsolva a gép. Akkor lehet, hogy a 3,5" kiesik. Köszönöm.
-
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40343 üzenetére
Épp azon agyaltam, hogy napok óta itt tipródok és "játszom" az idiótát. Ha viszont nem mertem volna többször írni, jó pár hülyeséget elkövettem volna már és az biztos, hogy jó pár okot adtam volna magamnak, hogy verjem a fejem a falba. Így inkább kérem még két-három üzenetnyi türelmeteket, viszont cserébe olyan gépet tudok összepakolni, amire mindig jó érzés lesz ránézni. ÉS amiben az érdemeitek elvitathatatlanok lesznek.
A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú.
Azon gondolkodnom kell még, megéri-e a 1050Ti a 1030-hoz képesti kb. +25K-t. Alszom rá egyet.
(az biztos, hogy akkor ahhoz évekig nem nyúlnék, nem váltanék egy-két év múlva 1060-ra)Tippre úgy 20-22K-ért tudom elpasszolni a mostani SSD-t, szintén kérdés, az megér-e +10K-t, hogy legyen egy ugyanakkora és ugyanolyan gyors M2-es SSD-m (vagy kb. +20K-ért egy kétszer akkora)
Most amondó vagyok, inkább várok pár évet és akkor bekerül a kockába egy 500GB+-os M2-es.
De holnap reggel tuti megint máshogy fogom látni. Általában estére lehiggadok.Így állok most:
ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC 2GB GDDR5 OC PCIE
(vagy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB GDDR5 128bit)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)
Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)
Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
Corsair SF450
+ 2db LEPA LPBOL12P
+ Akasa AK-CBFA04-15Kimaradt még valami?
Ha magam szeretném összeállítani a gépet, mire lehet még szükségem? (pl. paszta)Sokat haladtunk ma, nagyon köszönöm a segítségeteket! Már tényleg nem sokáig kell elviselnetek
Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni.
@Seep: neked is köszönöm! Egyelőre elképzelni sem tudom, mennyire lesz a gép csendes és hűs és szükséges lenne-e a további két kábeltől megszabadulni.
Jó éjszakát kívánok!
-
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40337 üzenetére
OK felfogtam mi az a Akasa AK-CBFA04-15. Nem ciki, hogy nem tudtam. Biztosan nem ciki. (Ugye nem ciki?)
Akkor két darab LEPA LPBOL12P-t veszek még. Az egyiket a gyári venti helyére kell tennem?
M2-ről meggyőztetek, letettem róla végérvényesen.
Utánajártam közben az SFX tápnak is, ahogy nézem, a legtöbben a Corsair SF450 450W (CP-9020104-EU)-t ajánlották.
full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív. (nem kapcsolható)
/vagy Chieftec Smart 500W (SFX-500GD-C)/Ez elég lenne ehhez a konfighoz? És ezek szerint jobb választás lenne, mint a BE QUIET! Pure Power 10 500W CM? (árban belefér)
Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget!
Már megint/még mindig. -
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40337 üzenetére
Nem fontos, a lenyeg hogy csendes legyen. Ugy gondoltam kb 2 ev mulva cserelnem a 1030-t 1060-ra, de eljatszottam a gondolattal hogy most egy 1050 4gb-s es akkor hosszabb tavon marad.
Megnezem a ventiket ha gep ele jutok, koszonom. Akkor csereljem a gyarit es plusz ket venti bele?
Akkor viszont lesz olyan husi, hogy a vinyo megis pl egy 3TB-s WD Red legyen, jol gondolom?Francba, a tap kiment a fejembol. Akkor utananezek mi az az SFX, ha mar vegre tudom, mi a CM es a PWM
Nagyon koszonom a turelmet es a segitseget. En meg mar azt hittem kesz vagyok...
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Így nézne ki végül a konfig, egy-két héten belül venném meg.
A javasataitok alapján igyekeztem frissíteni, itt-ott drótozni-foltozniASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
(esetleg egy GT 1050TI 4GB, de abból nem láttam olcsón passzív hűtésest és méricskélni sem méricskéltem)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)TOSHIBA P300 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HDWD120UZSVA
helyette: Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
helyette: Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM
+ LEPA LPBOL12PÉs ha nagyon zajos a gyári venti, akkor azt is cserélem még egy LEPA LPBOL12P-ra.
Tudnátok véleményezni? Előre is nagyon köszönöm
Péter -
Peterhappy
őstag
-
Peterhappy
őstag
válasz
#16939776 #40267 üzenetére
Úgy lesz, ha összeállt a végleges konfig, akkor ismét jelentkezem!
@AxBattler: Milyen ventit érdemes bele venni? Raij. ventit nem találtam. Vagy mindegy?
És - elnézést, ha hülyeséget kérdezek - hogy érted, hogy elosztóval érdemes venni?
Köszi!Huuuuu nagyon nem értek én ehhez...
Olyan 25K körül találtam egy-két elég szép Lian Li házat. Abban az árkategóriában akkor még nem igazán lehet jót kifogni?
Amit még nem írtam tegnap: úgy két év múlva a videókártyát cserélném egy izmosabbra (pl. 1060 6GB) és a proci helyére is egy - valószínűleg - 90W-s kerülne. Tuningolni viszont nem szeretnék. Nem tudom ezek számítanak-e pluszban valamit, inkább leírom.
Illetve a 2,5-ös árakat elnézve azt hiszem marad a 3,5-ös HDD viszont keresek a P300 helyett eg 5400 rpm-es vinyót.Eddig is és előre is köszönöm a segítséget
-
Peterhappy
őstag
válasz
#16939776 #40264 üzenetére
Elnezest hogy kulon hsz-ben valaszolok.
A videokari passziv huteses. Lehet hogy emiatt megis jobb lenne a Matis.
A 2tb-s csak adattarolasra lenne, SSD melle. Ha nem erezheto nagyon a kulonbseg, boven belefer az 5400as.
2.5os meretre nem is gondoltam, holnap ennek is utanajarok, ha nem nagy az arkulonbozet, akkor bevallalok egy olyatNagyon jo es hasznos dolgokat irtatok, olyanokat amikre nem is gondoltam volna, hogy fontos lehet. Koszonom a turelmeteket es a segitsegeteket
-
-
Peterhappy
őstag
válasz
#16939776 #40260 üzenetére
Ez azért szebb, mint a "standard" társa! Valahogy el is siklottam felette, köszönöm szépen.
Hát köszönöm, lehet hogy meg is győztetek, nem variálom túl és Ő lesz a befutó
Mellette Cooltek, Lian Li és Jonsbo házakat nézegettem még, de egyiket sem igazán ismerem.Érdemes (lehet?) bele venni még ventilátort vagy a hűtéssel így sem lesz gondom?
Illetve jól értem, hogy belefér a BE QUIET! Pure Power 10 500W CM, ugye?Elnézést a hülye kérdésekért, jóformán élőben sem láttam még ITX-es gépet, nem hogy monitor előtt ülve összerakjak egyet
-
Peterhappy
őstag
válasz
energy4ever #40259 üzenetére
Köszi
Nézegettem én is, nem rossz, méretre jó is lenne, de valahogy nem fogott meg elsőre.
Aztán persze lehet, hogy ez lesz a befutó -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Az alábbi konfigot raktam össze:
ASROCK AB350M Pro4
AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
TOSHIBA P300 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HDWD120UZSVA
FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM+ van egy A-DATA SP920 256 GB-s SSD-m.
Szerencsére közbejött valami, így nem tudtam pénteken elmenni bevásárolni és ma csak úgy kíváncsiságból rákerestem még egyszer az ITX-es AM4 alaplapokra és szembejött velem a ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac.
Így hirtelen újratervezéssel mégis bevállalnám az ITX-et
És ebben szeretnék segítséget kérni. Tudnátok valami igényes, szép házat ajánlani hozzá, ami kvázi a ház ékköve lehetne? Olyat keresek, amivel egyben értelme is van az ITX választásának (azaz az eredetileg kinézett Fractal Design Mini C 210 x 399 x 399 mm méreténél érezhetően kisebb).
Nem tuningolnék, gyári CPU hűtőt használnék, a videókártya passzív hűtésű. Szükség esetén a táp helyett másik is szóba jöhet, de legalább hasonló specifikáció mellett lenne helyette valami. A házra és a tápra nagyon-nagyon maximum 50K a keret (ha a táp jó, akkor a házra 26K-t tudok rászánni).
Cél a csendes, halk működés és a szép megjelenés (hogy az Asszony is akarja a gépet, ne csak én)
Szerk: Merlin oldalát javasoltátok korábban, ott is találtam egy-két szép példányt, de nem tudom, azok megfelelnének-e a fenti kritériumaimnak, így gondoltam inkább ezen a végén kezdem a dolgot; ha ez így rossz irány, akkor természetesen szívesen megírom a házakat, amiket kinéztem.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, remélem minden szükséges infot leírtam
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged