- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokilama
tag
válasz
Goose-T #36511 üzenetére
A Corsair TX750v2 se túl moduláris
-
cinemazealot
addikt
válasz
Goose-T #36185 üzenetére
Jogos, a venti inkább barna zajt produkál, a cicergésben meg elég sok a nagyfrekvenciás összetevő. Viszont nem tartom kizártnak, hogy egy nem kapcsolóüzemű táppal talán elkerülhetőek ezek a zajok. Asszem, a HTPC topicban többször is említették a lineáris tápokat, mint ideális "partnert" audio-video felhasználásra. Azokkal nem szűnik meg (vagy legalább mérséklődik) a cicergés?
(#36186) tomi5244
Hát, elhiheted, nagyon sajnálnám, ha Nálad is ciceregne (vagy az enyémnél hallhatóbban ciceregne) ez a lap.De ahogy elnézem, a kiszemelt házad eléggé zárt ahhoz, hogy ne szűrődjön ki ez a zaj. Legrosszabb esetben ki lehet belülről valamilyen hangszigetelővel bélelni, nem?
-
cinemazealot
addikt
-
Balupapa
senior tag
válasz
Goose-T #35372 üzenetére
hol lehet beszerezni és mennyibe kerül?
(#35373) rover45
Visszakanyarodva az antec táp cseréhez.
Great build, I am thinking of making a build in that case pretty soon. I just wanted to know how to use the picoPSU instead of the default PSU? Do you just replace it?
Permalink
PDXDewd submitter 1 Build 3 points 25 months agoYep, the supplied PSU pops right out very easily. The after market picoPSU's don't come with any special mounting hardware for the connection between the power brick and the DC-DC converter so that will be hanging loose until you find workable parts. The new pico's connection is smaller than the square opening on the case. I picked up some washers of various sizes matching the new barrel connector but I haven't tried it yet. Best of luck on the build. My specific setup was able to do justice to Alien Isolation so I'm pretty happy with it.
https://pcpartpicker.com/b/cwYrxr
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Goose-T #35367 üzenetére
Persze, ilyen a piac, világos. És azért nem ez borítja meg a családi költségvetést...
Csak praktikusabb egy helyről rendelni. Amúgy a classic lesz, nem lesz olyan szép a konfig vizuálisan, hogy mutassuk a külvilágnak, meg talán az oldalsó perforáció miatt a szellőzés is jobb valamivel, mint zárt oldallappal...
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Goose-T #35365 üzenetére
Igen, köszi, láttam őket, de főleg a varázslós borsosabb áron méri, mint mások. Amúgy a pcx/ipon relációban venném meg a komplett belevaló konfigot és egyszerűbb/olcsóbb lenne egy helyről beszerezni őket. Magam a pirosat szántam a kislányomnak, az van is mindkét helyen, de ő hajthatatlan: „a fehér szép”!
-
válasz
Goose-T #35359 üzenetére
Szerintem simán leszerelhető, ha zavar téged.
Megint elgondolkodtam egy ilyen házon (ezen már nem zongoralakk az első burkolat), csak 1 slot-os LP VGA kártyából nincs normális... talán majd a GTX1050-ből.
(Gainward/Palit/Zotac GT740-ből van, de az még nem Maxwell, és töbet kajál, mint egy GTX750, amiből csak 2 slot-os létezik. Meg irreálisan drága.) -
válasz
Goose-T #34612 üzenetére
Túl szép volt, hogy igaz legyen.
Mindenesetre a táp nélküli Metal Solid 400 Jüan-os ára (16.400,- HUF) nem is olyan rossz. Erre még ÁFA, plusz megosztott szállítási költség, és máris 25k HUF - teljesen emészthető ár a hazai LianLi/Silverstone/Streacom áradat viszonylatában. Ráadásul ebbe szabvány Flex tápegység mehet, abból meg Seasonic is elérhető.
A kínai tolmács, meg a szállítás Sencsenből szerintem tuti olcsóbb lehet, mint a japán, ill. mint Japánból, szóval a társulásos ajánlatom továbbra is áll.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #34442 üzenetére
Szerkeszteni akartam, de közben összefosta magát az oldal, ezért külön hozzászólásba írom. Szóval egyébként meg mi értelme egy háromventis házba passzív tápegységet rakni? Sokkal olcsóbb és tartósabb lenne egy nagyon halk ATX tápot belerakni, az önmagában csinál elegendő huzatot, és el lehetne felejteni a többi ventit, ha már úgyis olyan házak kerültek szóba, amik ATX tápot fogadnak.
-
válasz
Goose-T #33277 üzenetére
Bizony, Nálam pl egy OS-CON SVPC és egy SVPD van.
#33279: láttam én már karón varjút - ok, elég kirívó eset:
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
Goose-T #33244 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is és Duracellm... -nek is! Gondolkodtam rajta, hogy veszek valami régi fekvő tfx-es házat 3-4 ezerért és veszek bele egy usb3-as előlapi panelt de ez sem valami jó megoldás. A panel drága, az eladó házak meg messze vannak így az átvételt csak postai úton tudnám rendezni. Az általam szabott keretből ugyan ki lehetne hozni de szeretem megnézni a cuccokat amiket veszek. Így ha valami nem tetszik nem veszem meg. De ezt ebben az esetben nem tudnám megtenni.Viszont közben elolvastam az összefoglalót és ha jól értem, akkor az matx, mini-itx szabványú házakban ugyan oda esnek a csavarok és a hátlapi panel helye is így egy matx házba is gond nélkül bele tudok szerelni egy mini-itx lapot. Így kicsit több a lehetőség. Ebben az esetben egyedül a táp elhelyezését, lefogatását kellene megoldanom. Az meg nem fog problémát jelenteni. Minden szerszám adott hozzá, szóval inkább 5 ezer körül veszek egy üres dobozt ami tudja amit szeretnék, a táp helyét meg megoldom egy kis moddinggal.
-
-
duo
addikt
válasz
Goose-T #32216 üzenetére
Na. Megérkezett a ház. Nincs benne sem átalakító, sem külön madzag usb 2.0-nak. Megnéztem a videót megint, az amit mutatnak az anya usb3 olyan az előlapi kábelvege is. Úh az nem is lenne jó. Így aztán hétfőn csak rendelek egy olyant csak apa véggel amit mercutio kollega mutatott. Más tekintetben jó a cucc, halk a rendszer, de a toronyhűtő kelleni fog neki mert a zártabb ház miatt 5-8fokkal melegebb van bent. Vagy lehet hogy én nem jól csinálok valamit...
-
csendes
addikt
válasz
Goose-T #32100 üzenetére
Akkor ez valami más típus? [LC Power 1400MI USB3.0 200W]
Ja, tényleg, más típus -
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #32058 üzenetére
A Kandóra sose bejutni volt nehéz
de annyit mielőtt skippeljük a témát azért szögezzük le, hogy amikor nincs bithiba érzékelés vagy javítás (pl. ha már hangok akkor a zenei CD hangfile-jai) vagy épp a kódolás érzékeny a bithibára mert az egyes (digitális) értékek jelszintjei közel vannak egymáshoz ott nem feltétlenül lesz igaz, hogy "ami 1 és 0 bemegy az jön ki, nem lehet eltérés "
A zaj hatása más lesz, és egy pc-nél lehet, hogy nem lesz észlelhető, de mondjuk megfelelő szkóppal szépen lehetett mérni amikor rátoltál valami mesterséges zajt a digi jelfolyamra. De elég, ha megnézel egy gyengébb digitális tv adást, a kockásodó súlyosabb esetben eltűnő kép a digitális zaj következménye. (nyilván nagyobb a kabelhossz így látványosabb) -
Ribi
nagyúr
válasz
Goose-T #32054 üzenetére
Inkább maradjunk annyiban, hogy "nem érinti semmilyen elektromos zaj, mert digitális" szövegtől bármilyen elektronikához értő embernek sírógörcse támad. Szóval legalább ne terjeszd a hülyeséget, mert te leszel kivágva...
Van ezotéria és van elektronika. Nem úgy megy, hogy amihez nem értesz az mind ezotéria. -
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #32008 üzenetére
Érdekes, bár egy ram gyártó nyilván hazabeszél és olyan paramétereket vizsgál amik vásárlásra ösztönöznek
Nekem valamiért az rémlett, hogy hiába a magasabb ramfreki, a rosszabb késleltetés miatt clock-to-clock ugyanott vagyunk a gyakorlatban és mintha ez ddr3-nál (és eleinte ddr2-ről ddr3-ra váltásnál is) igaz lett volna, 1600/cl9~=1866/cl10, vagy csak igp esetén -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #32006 üzenetére
Elhoztam, beszereltem. Ez volt, ez lett. Amennyivel halkabb lett, annyival idegesítőbb a percegés.
Szerintem a VRM lesz az, mert a tápot kicseréltem. Bár jelentősen nem lett halkabb, este kipróbálom befelé fújó hátsó ventivel, mert most kifelé fúj.
Szerk.: kemény volt a szerelés, még kanyarcsavarhúzót is használtam.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #31998 üzenetére
Lehetne hátra nagyobb statikus nyomásra képes ventit is rakni.
pl.:
Ebből fut nálam két db lassan 5 éve egy 4U-s rack elejében, nem rég került át egyikük a nas hátuljába.
Drasztikusan nagyobb légszállítást csinál beépítve, mint bármelyik 120mm-es ventim ebben a 25mm-es vastagságban. Pedig volt mit kipróbálni, és még halk is. Olyan erős, hogy a dobozon két oldalon lévő perforációra határozottan odaszív 1-1 bontatlan borítékot pedig csak 1000RPM-el megy
Ilyen áron van:[link]Vagy még egy enermax twister pressure
-
Benőke
őstag
válasz
Goose-T #31998 üzenetére
Egy FSP 350W tápom van és tulajdonképpen jó, csak a kábel hosszak voltak határesetek, igaz ez normál ATX házban figyel. A Táp venti viszont elkezdett ciripelni viszonylag hamar, nem bajlódtam a garanciával, vettem egyet és kicseréltem magam, 2 órával a ciripelés után nem ciripelő venti volt bent
Egyébként jó kis táp.
-
válasz
Goose-T #31984 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Én pedig akármilyen SSDvel kapcsolatos beszélgetést ovastam, mindenki istenítette a V nand os 850 es samsung SSDket.
Milyen gond volt konkrétan velük?
(Végén lehet megveszem a legolcsóbb kingstont aztán szevasz.)A ház pedig azért ez, mert tetszik, de lehet, hogy a valóságban tényleg kicsit nagy.
A Cooltek U2 is egész korrektül néz ki.Egyelőre csak egy 2.5ös SSD és egy 3.5ös HDD lenne benne, de később ha igény van, lehet, hogy beraknék plusz egy 3.5ös hddt még.
Tápokhoz pedig semennyire nem értek, sem teljesítmény, sem ajánlott márka terén, ezért kérdezek itt.
Köszi
-
válasz
Goose-T #31869 üzenetére
+1 a Chieftec FI-01B-nek!
Volt nálam ilyen ház, tényleg nagyon jó kis konstrukció. Az a TFX táp nagyon jó ár/érték alapú megoldás ilyen rendszerekhez. Én csak a korlátai miatt nem költöztem bele, nagyobb hardverre lett igényem, de még ma is ezt használnám, ha lett volna hely benne dual slot VGA-nak, és pár 80mm-es ventinek (pl. a táp előtt, vagy a táppal átellenes oldalra tervezhettek volna 2 db felfogatást, kb. mint az Antec ISK300-ban).
Szerk.: Ne feledkezzünk meg a Chieftec BT-04B-U3-350W-ről sem, ami alig drágább, de szintén ajánlott, igényes ház, jó SFX táppal - ez is megfelelő lehet. Logout-on született erről moddingolós ismertető.
-
krealon
veterán
válasz
Goose-T #31696 üzenetére
"amúgy megszívtam, mert DVI-I-t adtak DVI-D helyett, és ez nem megy bele az alaplapba a négy extra tű miatt."
En is ugyanott vettem, es a boltban javasoltak, hogy manualisan alakitsam at DVI-D-re.
Ki kell tepni az extra tuskeket. (A boltban volt egy ilyen "atalakitott" darab.)
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #31687 üzenetére
Az optikai kábel nem megoldás a hangra? Vagy ha messze van és van koax digi kimenethez header az alaplapon akkor koax? Nem tudom mennyibe kerül mostanában az optikai kábel, lehet hogy van olcsón is már hosszabb. Tuti hekkelésmentes, a HDMI-n mehet a sztereo hang ha nem kell az erősítő meg a szörránd, digi koaxon/optikain meg az 5.1.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Goose-T #31375 üzenetére
Nem ezért cserélem le, hanem azért mert ....... miért is? Ja, igen, már több, mint egy éves a metis, mennie kell
Na jó, ha nagyon kell egy indok, akkor azért, mert meguntam az ezüstöt, most fekete lesz megint (ez most úgy hangzott, mint ahogy a nők választanak autót: mert szép piros
).
-
törölt tag
válasz
Goose-T #31298 üzenetére
azokhoz a leviatánokhoz képest, amit itt egyesek ITX háznak neveznek.
(Bitfenix Prodigy és társai...)
Azért van ennyi méret, és folyamatosan bővülő választék, hogy.... megértőebek legyünk egymással.
(#31299) @aMoRF: Ott problémába fogsz kerülni, hogy a lap és a ház fedele közé nem fér be a cpu hűtő és a halk venti. Vagy befér, de akkor olyan kicsi légszállítást tud, ami nem szellőzteti át bordát plusz a házat.
Ha olcsón akarod, akkor egy kitaposott utat keresnék, ezek a fórumozók elég sok mindent kipróbáltak, legalább b. verziónak érdemes megtartani amit tanácsolnak/ledokumentáltak.
-
imibogyo
veterán
válasz
Goose-T #30930 üzenetére
Úgy-úgy...
Anno (6 éve) munkahelyemen 100-ával dobálták ki az ilyeneket a "modernebb" billentyűzetekért cserébe és akkor nyúltam rá 3 darabra, amit azóta szétosztogattam a családon belül. Komolyan kellett volna még belőle hoznom. Mechanikus az egész, nem ilyen csilli-villi érintkezős, vagy zselés és nagyon-nagyon strapabíró. Plusz UNIX-LINUX környezetben nagyon szeretem az extra gombokat is. Még egy egyszerű kis festés modon gondolkodom, hogy jobban menjen a modernebb eszközeimhez és utólagos háttérvilágításon. Bár ezt nem érzem annyira fontosnak, mivel van rajta USB-HUB és ide szoktam bedugni a kis LED-es lámpáimat éjszakára.
(#30932) kisza25: úgy-úgy. Ha kell a hűtés, akkor ez a járhatóbb út szerintem is. Nekem is anno volt a linkelt faházban két 500-as venti, amik pont annyi levegőt toltak, hogy a tetőn lehetett érezni a huzatot. Hangjuk viszont szinte semmi...
-
válasz
Goose-T #30776 üzenetére
azzal simán ki lehet húzni a Zen APU-ig
Félmegoldásra már nem adok, inkább kivárok. Jó lesz addig a GTX750Ti.(#30777) sati
a procin semmit mert nem en fizettem
Ja, így könnyű urizálni.Nyilván ha csak ennyire fájt, akkor megérte, főleg hogy - emlékeim szerint - neked még Ivy Bridge volt.
-
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #30668 üzenetére
nekem az FSP 300 sem zörgött, pedig valami beépített rendszerből szedhették ki, mert 2kg porral együtt kaptam és 2 évet lehúzott még nálam és csak utána lett eladva és semmi hangja nem volt aztán volt egy bequit 350W és 450W-om egyik sem volt hangos, ezek az ATX-ek komolyan mondom ennyi kattogós ventit, 2db xfx ts 450 egy hamburg 530 és most egy Superflower van nálam, mindegyiknek kattog a ventije mikor indul
Amúgy költözöm egy nagyobb házba, szeretném végre szépen elrendezni a gépet, nem mini ITX, de nem olyan nagy THERMALTAKE Versa H15 -
válasz
Goose-T #30664 üzenetére
Jó kis útiterv, legyen így.
Zen-t én is várom, mint napközisek a csokistejet, de két dologtól tartok:
- ez az architektúra is csak a 2., 3., 4. revízióra fogja tudni az, amit ígér az AMD, ill. amire tervezték, ugyanúgy, mint a Llano -> Trinity -> Richland -> Kaveri esetében;
- ehhez is szűkös, és túlárazott lesz az ITX lapok felhozatala, pedig pont ebben a kategóriában lenne értelme az APU-knak.Ne legyen igazam.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #30664 üzenetére
ATX-tápban is ugyan úgy van aktív-PFC mint sfx-ben és ugyan úgy szakaszos üzemre áll át nagyon kis terhelésen, szóval nem fogsz megszabadulni a zörgéstől.
Dell 12V brick és 12V-os Pico Psu, más kiút nincs ebből
Volt két napig "csendes" BQ tápom, az kikapcsolt gép mellett visított, bekapcsolva zizegett, terhelve kattogott
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #30607 üzenetére
Lecseréltem a SWiF2-t az Enermax Twister Pressure-re, túl nagy különbség nincs, a zörgések, cicergések biztos máshonnan jönnek. Mondjuk terhelésen még nem teszteltem, ott biztos jobb lehet, mert ez egy nagy statikus nyomású ventilátor, CPU hűtésre jobban megfelel, mint a SWiF2.
Más: valakinek, akinek GCN-es Radeonja vagy APU-ja van, megjött már a Radeon Software Crimson Edition a Windows 10 automatikus frissítőjén keresztül? Vagy nem is fog, fel kell rakni kézzel? Más topikban is megkérdeztem már, de nem kaptam választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged