-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mit bírnak ezek az alacsony fogyasztású integrált cuccok, mint pl a N3700 vasgy ezek az atomos miniPCk és társai? Bár az N3700 árából már kapok G4400 t meg egy korrekt alaplapot.
Úgy értem böngészőben youtubet elbírja? Esetleg egy flash alapú videolejátszót használó weboldalt?
VLC vel FullHD h264 et?Gondolkozok egy ITX es gépen, de G4400 alá nem merem adni.
Leginkább torrentre kellene, de alkalmanként jó lenne, ha elbírna egy-egy webes lejátszót.
Köszi
-
-
Oké, akkor most már total confused vagyok.
A WD Redet a 24x7 miatt gondoltam, mert menne éjjel nappal.
Mit jelent az a "nagyon lassú"? Mihez képest? Milyen célra?
Be Quiet tápokról mi az ítélet? -
válasz
Goose-T #31984 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Én pedig akármilyen SSDvel kapcsolatos beszélgetést ovastam, mindenki istenítette a V nand os 850 es samsung SSDket.
Milyen gond volt konkrétan velük?
(Végén lehet megveszem a legolcsóbb kingstont aztán szevasz.)A ház pedig azért ez, mert tetszik, de lehet, hogy a valóságban tényleg kicsit nagy.
A Cooltek U2 is egész korrektül néz ki.Egyelőre csak egy 2.5ös SSD és egy 3.5ös HDD lenne benne, de később ha igény van, lehet, hogy beraknék plusz egy 3.5ös hddt még.
Tápokhoz pedig semennyire nem értek, sem teljesítmény, sem ajánlott márka terén, ezért kérdezek itt.
Köszi
-
Tudnátok kérlek erre a konfigra vetni egy pillantást?
CPU: Intel Core i3-6100T 3.2GHz Dual-Core Processor (£91.10 @ Amazon UK)
Motherboard: ASRock H170M-ITX/ac Mini ITX LGA1151 Motherboard (£87.59 @ More Computers)
Memory: Corsair Vengeance LPX 8GB (2 x 4GB) DDR4-2133 Memory (£37.49 @ Ebuyer)
Storage: Samsung 850 EVO-Series 120GB 2.5" Solid State Drive (£49.89 @ Amazon UK)
Storage: Western Digital Red 1TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive (£51.53 @ Aria PC)
Case: Thermaltake Core V1 Mini ITX Tower Case (£34.46 @ Amazon UK)
Power Supply: EVGA 430W 80+ Certified ATX Power Supply (£33.48 @ Ebuyer)
Total: £385.54
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2016-03-05 22:23 GMT+0000Ez az EVGA táp mennyire halk? Egyéb javaslat, tipp tanács? Mit változtatnátok, cserélnétek rajta?
-
Mire elég egy ilyen 150 wattos táp?
Milyen proci és egyebek vannak a gépben?
Lehet, hogy nekem a 3-400 wattos táp az i3 6100u hoz és 1-2 vinyóhoz túl sok? -
-
-
A mini ITX házakba csak ez az SFX méretű tap jó, vagy mehet bele sima ATX is?
Egy Thermaltake Core V1 es házzal szemezek, már majdnem minden megvan, de PSU nem tudom milyen lehet/kell bele.
Fontos, hogy halk, vagy hangtalan legyen. Ti mit ajánlotok bele? -
Van valakinek tapasztalata kínai intel i3 vagy i5 miniPCkkel?
Nézegettem ilyet.
A processzor felől nincs kétségem. Az összeszerelés minősége felől annál inkább. -
Sziasztok,
Egy ideje házi szerver beszerzésén töröm a fejem.
Nem a legteszkósabb, legolcsóbb celeron kell, hanem egy olyan gépet szeretnék ami a következő 2-4 évben ellátja a rábízott feladatokat.
Lehet használt is, állapotól függően. Lehetőleg UK ban legyen, de legrosszabb esetben lehet Magyarországon is.Amit szeretnék vele csinálni:
- Linux (egyelőre lehet, hogy csak szerver disztró GUI nélkül, vagy később valami desktop linux, egyszerűbb feladatokra)
- Biztonsági mentés
- Fájlszerver (NAS, Samba, SSH)
- Néhány torrent futtatása
- Docker konténerek futtatása (torrent, asterisk, stb), VM-et nem tervezek.
- Netrádió, esetleg később filmlejátszásFizikai elvárások:
- Csendes legyen. (Lehetőleg passzív hűtéses, vagy valami halk ventillátoros. Nem akarok egy szobában aludni vele, de ne legyen zajos mindennapi működés közben.)
- Kis fogyasztás (0-24 ben menne)
- Legyen rajta 4-6 USB 3.0 és néhány USB 2.0 port.
- Gigabites LAN
- HDMI (esetleg DisplayPort),
- 8-16 GB RAM
- 4 magos CPUOptikai meghajtó nem kell, illetve tárhely témában pedig még nem döntöttem el, hogy kis rendszer SSD + adat HDD, vagy 2 HDD legyen e benne, bár ezutóbbi növeli a zajt.
Gondolkoztam már Raspberry Pi 2B-n vagy ODROID XU4en is, de az RPI az USB2.0, a 100 megabites lan, és az SD kártya miatt nem túl vonzó. XU4 már jó erős, de megkérik az árát, ami már kiteszi egy x86 alapú gép árának kb felét, illetve a ventillátora állítólag elég hangos. RPI re van 4 es linux kernel, odroidra nincs.
Nézegettem pentiumos, i3 as lapokat is, de nem tudom mennyire erős egy ilyen, mert mindennapi használatra core i5/i7 et használok.
Max 200 GBP-t szánok rá.
Előre is köszönöm az ötleteket, tippeket, javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest