- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Patice #44236 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Még itt tipródok, hogy költöztessem ki a cuccost (kvázi ingyen lenne, mivel UTP kábelem van itthon mindennel, csak akkor nincs a szünetmentesen rajta) vagy egy ilyesmi (pl eBay vagy Aliról) Pico PSU-val oldjam meg, mivel laptop adapterek is vannak számtech boltos ismerősnél, csak találni kell olyat, ami 12V legalább 5 A-t le tud adni, hogy a 30W biztonsággal meglegyen.Mondjuk ha lenne bejáratott eladó, aki normális tápot ad el (nem várom el egy ilyen Pico-tól a 200W vagy a 160W-t, 60-70W-ot tudjon leadni biztonsággal).
Ha meg ilyen 100+ USD-ből kellene megoldani, akkor már változtatnéka felálláson, mert akkor másik ház lenne a jelenlegi helyett.
Vagy marad a még olcsóbb megoldás, felveszem a fejhallgatót, bár igazából így is ritkán hallom, mivel a 1,5 éves kisfiam minden egyéb zajt elnyom, nemsoká jön a kistesója is, lehet nem a táp ventilátor hangja lesz a legnagyobb hangzavar a házban
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #41206 üzenetére
Általánosságban véve plussz költség, az én esetemben meg nincs az enyémhez való.
Első szériás Thunderboltosom van, ehhez sajnos nem gyártottak. Azért vettem meg annó, mert féláron volt, ennyiért meg a hülyének is...
Amúgy túlárazottnak tartom a rendes procisokat (i3+), csak akkor szoktam felvetni, ha kifejezetten szempont az ultrakicsi méret. Ha most kéne választanom, egyértelműen az Asrock barebone-t választanám. Olcsóbban ki lehet hozni, és tehetsz bele rendes Celeront vagy Pentiumot is akár (főleg ezért tud olcsóbb lenni
), amivel a NUC nem elérhető.
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #41202 üzenetére
A NUC jó dolog, használok egy régebbi modellt, de ellene szól, hogy teljesen integrált, és hogy nagyon zajos tud lenni. Az Asrock barebone szerintem jobb, mert bár nagyobb, de szabadon választhatsz bele processzort az igényeid szerint, és a stock hűtő is tuti halkabb a NUC megoldásánál.
-
-
hegegabi80
addikt
-
Vesa
veterán
válasz
Patice #40670 üzenetére
Valami nem kerek az biztos. :-)
W7 ISO-t magam készítettem el, először az AsRock telepőtővel beleapplikáltam az USB drivert, majd a kész ISO-t Rufus-al egy boot-olható pendrive-ra írtam ki. Itt eleve meg lehet adni, hogy a végső rendszert milyen partícióval akarom létrehozni, tehát megadtam neki a GPT-t. W7 installnál meg command promt, és szépen leradíroztam a korábbi NTFS partíciótkat, majd az egyészre ráhúztam egy GPT-t. Utána simán felment a W7.Jelenleg mintha jobb lenne a sebesség, most nem akad olyan szinten, mint korábban. Nem tökéletes, de érezhetően javult, tehát az egyik probléma szinte biztos, hogy az első MBR-es telepítés volt. Mondjuk elvileg a W7-nek fel kellett volna ismerni UEFI-s lap + SSD, és akkor GPT-ben installálnia magát, de a jelek szerint valami miatt ezt nem tette meg. Próbálkozom még, mert ezzel együtt nem érzem százasnak.
solaris7
Köszönöm neked is a választ!
Akkor a jelek szerint nem a lap tud ennyit, hanem nálam nem stimmel még valami. A SATA portokat én is néztem, 2db AsMedia vezérlős és RAID képes, a másik kettő normál. Ez rendben van.
Még annyi kérdés, hogy te feltettél Intel Chipset drivert? SSD topikban olvastam, hogy nem feltétlen tesz jót, mert sok esetben az MS AHCI drivere valamiért jobban kezel bizonyos típusú SSD-ket...Ezzel még én is futok egy kört, hátha ez is gond (én mindig azzal kezdem a telepítést, hogy a chipset drivert felteszem). -
Patice
nagyúr
válasz
Patice #40068 üzenetére
Bekapcsolva, hát tényleg nem olyan halk szabadon álló dokkolóban, mint egy 3TB RED, de nem is vészes. Remegni sokkal jobban remeg és nem is csodálom, hogy rázza a házakat. Mindjárt berakom a Node 304-be és meglátom a HDD tartó mennyit tud rajta csillapítani.
HDD Sentinel szerint 16 fej van benne. Létezik, hogy akkor 8 lemez pörög benne, tányéronként 1 TB-tal?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Patice #40063 üzenetére
Nekem is nagyon szimpatikusak a NUC-ok, de sajnos a körülmények miatt több tényező is kizárja őket: pl. az integrált proci, D-Sub monitor... (bár most nézem, hogy van D-Sub-os NUC is). A baj az, hogy anyósnak elég rossz számtech karmája van, és az utóbbi időben sorra mennek tönkre mellette a gépek (főként laptopok). Jó volna, ha a javítás egyszerűen és akár távolról is megoldható volna. Ezért gondoltam arra, hogy összerakok neki egy olcsó, kis erőforrás igényű (laptop méretű) asztali gépet, amiben egy pendrive-on lesz az OS. Ha ez megint tönkremegy, csak postán küldök neki egy másikat, amit bedug és már gépezhet is tovább.
(#40064) Goose-T
Ha magamnak választanék, tudnám, hogy vigyázok rá, és nem öntöm le kakaóval. Ezek viszont így túl drágák. -
megema
őstag
válasz
Patice #39988 üzenetére
Elsőre dobtam tőle egy hátast dokkolóban. Házba rakva nem is annyira a remegés a probléma, hanem a hangja. Több méterre a háztól is hallom (ha dolgozik), ellenben a korábbi Red-ekkel. Jobban is melegszik, de házban 40 fok körül marad. 4 TB-os fölé rakva 41 fokos volt, alatta csak 37-38.
-
shteer
titán
válasz
Patice #39855 üzenetére
40 magas minimum a FT03 Mini
más:
ez is Mini de vga, kijött a TPU Zotac 1080 Mini tesztje -
Archttila
veterán
válasz
Patice #39677 üzenetére
ideálisak mindenféle képjavító (GPU zabáló) renderelő algoritmusok számolásához (MadVR)
Így van, én 90%-ban erre használom a VGA-t, madVR algoritmusokat számoltatok vele
Ha érdekelnek a beállításaim:MPC-HC / madVR / GTX1070 / 55'' FHD / 3D LUT!
Chroma: NGU-Sharp, high quality
Downscaling: SSIM 1D 100% + AR + LL
Image: Jinc3 + AR + SL
Upscaling refinement: Off
Artifact removal - Debanding: Medium/High
Artifact removal - Deringing: Off
Image enhancements: Off
Dithering: Error Diffusion 2Render time: ~6.8ms avg | 7.5ms max (REMUX source)
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Patice #37314 üzenetére
Ez nekem bejövős, és nem is olyan drága.
-
HookR
addikt
válasz
Patice #37066 üzenetére
"Az RGB vezérlésnél eszembe jutott, hogy HTPC-ként esetleg tudna egy barkács Ambilight-ot a TV mögött vezérelni?
"
Elvileg igen. Már csak meg kell kérni a support-ot, hogy bővítsék a szoftveres képességeket képi tartalom alapú vezérléssel.- [kép1], [kép2]
"Supports RGBW Light Strips
Independently Programmable Onboard Pin Header for RGBW LED Strips
Not bright enough? You can install standard 12V external RGB or RGBW light strips on the RGBW pin header and control its color from the RGB Fusion software. With RGBW light strips that have a dedicated white color LED, you can have brighter and more vibrant colors.
No need to worry when choosing light strips as the GIGABYTE motherboards support a wide variety of RGBW light strips on the market thanks to the RGB Fusion software that allows users to redefine the pin location for the R/G/B Signal."(#37034) HookR: "Jár a piros pont azért, hogy valamivel lejjebb van a tápcsati teteje, mint a nyáké."
A Gigabyte-nak meg a csillagos 5-ös, mert azon még lejjebb van: [kép1], [kép2], [kép3], [kép4] -
jobesz
tag
válasz
Patice #36126 üzenetére
értem, és ez rendben is van, de nekem kb annyi teljesítmény kell mint a kabini
a4-5000 ben levő radeon hd 8330, és attól tartok az intel csak az i3 hd xxxx sorozattal ér fel oda, és a hd graphics 400, 450, 500 al nem,emiatt a játékok nem fognak menni, hiába z8300 vagy n3700 vagy akár j1900 stb ezekben csak a hd graphics "lite " sorozat van és valószínú a hd graphisc 2000 ,3000,4000 erősebb ami vinné a játékokat isnincs valami gpu összehasonlító? mert az alapján talán eldőlne hogy a radeon hd 8330 mleyik intel integrált gput előzi meg és melyiket nem...
-
drmazsi
aktív tag
-
tőzsdesügér
csendes tag
válasz
Patice #35255 üzenetére
nem a legolcsóbb alaplap, de lehet muszáj leszek megvenni mert nem túl nagy a kínálat
STRAIGHT POWER E9 | 400W ez a táp nem tudom mennyivel lenne halkabb a 135ös ventivel? hatásfoka jobb, de ha elég a másik majd feleannyiért akkor nem szánok rá feleslegesen
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #35022 üzenetére
1007U pláne 3217U -nak sose lesz utódja itx lapon?
És naná, hogy ezen sincs spdif tüskesor
azok az elna kondik ilyen zajos környezetben gondolom csak marketing szerepet töltenek be
imibigyo: egy asztali cerka alig eszik az AMD -hez képest és ott legalább van kraft ha kell.
-
imibogyo
veterán
válasz
Patice #35020 üzenetére
Kíváncsi vagyok egy ilyen gép milyen teljesítményt tudna CNC-s és nagyon alap 3D-s (Vectric) felhasználásban (esetleg egy kis dVGA-val megtámogatva). Le kellene váltanom lassan az öregedő műhelygépet (Athlon X2 - integrált VGA). Majd persze nézek teszteket, csak most meló...
-
válasz
Patice #35020 üzenetére
Jó lesz! Egyébként inkább a 10W-os Pentium J4205 lapokra leszek kíváncsi, remélem abból is jön passzív bordás, teljes PCIE sínes változat, M.2 slot-tal, esetleg wifi-vel.
Ha értékelhető lesz a teljesítménye, akkor lehet, kiváltom vele az asztalimat, valami low profile vga-val.
-
Fleto93
tag
-
Fleto93
tag
válasz
Patice #34440 üzenetére
Passzív megoldást a tápra értettem, felesleges egy nagy ATX tápot betenni, mert a hatásfok is rossz ilyen alacsony terhelésnél, és a venti sem tökéletesen hangtalan bennük általában. Rendszer hűtőt természetesen indokoltnak tartok.
A házra azért esett a választás, mert tesztek alapján alacsony fordulaton nagyon halkak a ventik benne, és a winyók rezgéseit is jól csillapítja - a cooler master házak nekem a rezgés csillapításnál esnek ki.
A winyók jelenleg egy kis d-link nasban szolgálnak, alig hallom őket, a kis visító ventilátor az egyetlen ami zavaró a nas felől.
Az S/PDIF tüske kivezetés természetesen járható út, de nem találtam itthon hátlapot hozzá, tudnál linkelni nekem? (Valószínűleg nem megfelelő kereső szóval kerestem, külföldről szállítva meg annyiba kerül mint itthon egy hangkártya)
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #34070 üzenetére
Mérések:
Alpenföhn Brocken hűtő felett még van több, mint 2 centi hely (kb. 2,5 centire lehet a lemez)! Akár mondhatnám azt is, hogy 165 mm-nél magasabb hűtők is elférnek, ha elég kicsi a mélységük.
Alaplaptól a Brocken tetejéig 165 mm.
Brocken mélysége venti nélkül: 74 mm.
Brocken mögött a hátsó nagy ventiig: 27 mm.
Brocken előtt a 3,5 HDD és a hűtő között: 32 mmScythe Mugen 4 honlapja szerint venti nélkül: 88 mm
Be Quiet! Shadow Rock 2 honlapja szerint venti nélkül 122 mm mély!A házban a 3,5 HDD-től a hátsó ventiig: 32 + 74 + 27 = 133 mm helyed van csak, ez így nagyon necces, tényleg nem maradna helyed a kábeleknek.
Ismét csak a Scythe a nyerő, nem lesz neked sem túl sok helyed a kábelezéshez így sem, de ahogy írtam is, az alaplap procifoglalat elhelyezkedésétől is függ, hogy hova esik pontosan a hűtő.
Nekem egy Asus H87I-Plus-on van, amin kicsit közelebb van a foglalat a RAM slotokhoz, tehát a HDD-khez.
-
bandi20
aktív tag
válasz
Patice #34068 üzenetére
Igen láttam ez inspirált , de amiket neztem azok nagyon magasak, ha esetleg lemerned , hogy az alapjától a haz tetejeig mekkora a távolság , azt megköszönöm! Mert ugye brocken hűtő mar nincs az apron, de van ami tetszik shadow rock, (160mm ) illetve mugen 4 (156,5 mm ) de a be quiet fele hajlik , de nem tudom be fog e férni!
-
törölt tag
válasz
Patice #33905 üzenetére
pl a 120-as picopsu-nak az van a leirasaban, hogy 60 masodpercre szabad pl 140W-tal is terhelni. ventilator-mentes uzemmodhoz pedig a max terheles alatt kell maradni legalabb 20%-kal.
en nem izgulnek, de lehet megtamogatnam egy pici szellovel ezt a 60W-osat.mod: na, kozben radi is valaszolt, tul lassan olvagattam
-
Benőke
őstag
válasz
Patice #32900 üzenetére
No a TDP -vel kapcsolatban.
Ugye a proci be van sorolva egy fogyasztási csoportba. 35 - 45 - 65 - 95W ... stb.
Ez a max fogyasztása. E fölé nem megy ha agyon ütik sem.Intel féle TDP ugye egy dolog, de az nem mindig a max fogyasztása. Ha megadnak teszem azt 51W -ot le is van írva hogy 65W a max fogyasztása. Na ja de miért 51w ha amúgy 65w? Lemérik egy halom programmal, tehát életszerű körülmények között, majd a kiugró értékeket lecsapkodják és a maradékot átlagolják.
AMD nél ezzel szemben az érték amit megad az a plafon, maga a proc -e fölé nem nagyon megy. A komplett rendszer nyilván fölé tud mennyi.
Nem láttam még olyat hogy ezeket meghazudtolva átlépné a gyári értékeket jelentősen. Most itt nem 1-2W eltérésre gondolok.
Intelnél a T és S procik pedig nem lépik át a TDP -értéket mert lejebbi csoportban vannak és már 35W ill 65W nál limitálja a procit különben ha az lenne amit te mondasz nem lenne értelme ezeknek a fogyasztás csökkentett prociknak, ha ugyan úgy túllépné
Csak példa képen: Intel i3 6100T
35w csoportba tartozik és a TDP is 35WMásik példa : Intel i3 6100
65W csoportba tartozik de a TDP 51WÉs a TDP "Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements."
Szó nincs arról hogy ez mindig max lenne... T és S procinál ez kivétel.
-
bobsurf
őstag
válasz
Patice #32557 üzenetére
Ismét köszönöm Mindenkinek!
Az ATX tápok nem esznek többet? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy nagy a veszteségük kis terhelés esetén...
ATXből van passzív kivitel?De ha jól értem, ez a DCs lap egy korrekt 90-100w körüli notitáppal jól ellenne 4HDDvel, igaz?
Ez az UNAS jól néz ki. Bár nem olcsó... Tápja vajon mennyire lehet hangos/zavaró?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest