- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geree
senior tag
válasz
AxBattler #38818 üzenetére
köszi.. nem vitték el a LianLi PC-Q08-at.. ezért "bosszúból" belakom játszós - mindenes gépnek
egy ilyen összeállítás lesz:
Gigabyte B250N Phoenix-Wifi
Pentium G4560
Gigabyte GTX1060 3GB ITX OC
2x8GB Corsair Vengance LPX 2400 CL14
Corsair CX450M
Crucial MX300 525GB m.2
+1-2 Alpenföhn ventiMercutio_: PCX-nel vettem "ákcijóban" 36k-ért
-
Geree
senior tag
tudtok olyan helyet ahonnan lehetne plexit venni méretre vágva? vagy ha nem is méretrevágva, de leaglábbis nem 100x100-as, hanem mondjuk max 30x40cm-est
-
Geree
senior tag
válasz
Buckey #37360 üzenetére
ahhoz sztem eleg lenne egy Chieftec CDP-085ITX ami megbizhatonak mondhato es nem utolso sorban olcsobb is.
Ha erdekel, nekem van egy uj - viszont kulso adapter nelkul - mert az befogtam a nagyobb 160W-os kocka helyett -
Geree
senior tag
no, összeraktam az F7C alpha-t immar a masodik WD RED-del..
amennyire tudtam, ugyeltem a zajcsokkentesre - HDD talca alatt gumi, a HDD-k is puhara vannak csavarozva es a venti is rezgescsillapitasos felfogatast kapott...
Ha felemelem a gepet -szinte semmi hangha..
Viszont ha a polcra teszem a gepet, meg mindig van egy olyan vibracioja amitol berezonal az alatta levo polc.Kerdes - hasznal valaki rezgescsillapito alatetet?
Arra gondoltam, mivel nem nagy a haz, az egesz ala beteszek valami ilyen vagy ilyen szivacsot... -
Geree
senior tag
sajnos nem lett jó a 90 fokos USB 3 csatlakozó... én (is) benéztem, mert az USB3 header-nél sűrűbben vannak a tüskék (kisebb) mint a többi "normál" pin az alaplapon...ugyhogy mergemben rendeltem egy Low profile kabelt modDIY-rol. Legalabb ingyen hozzak.
-
Geree
senior tag
válasz
shteer #37117 üzenetére
Itt van egy-két kép az F7C Alpa készüléséről...
Még nincs kész, alkatrészekre várok... ODD is még csak úton van.más:
90 fokos 20-pin-es csatlakozót is találtam itthon itt: https://www.hestore.hu/prod_10028611.html (szállítással annyi, mint kínából..viszont remélem gyorsabb lesz. -
Geree
senior tag
megjott a streacom f7c alpha (optical) kucko..nagyon massziv kis haz bar fura, hogy ennyiert gyarilag egy-ket helyen gagyi - serult? - a festes...hal'isten csak belul a felso reszen.
A jo hir, hogy a 2x 3,5-os HDD-s vigan kenyelmesen befernek az asrock n3150 bordaja es a memoriak fole (nem mondom, hogy nem csiptem oda a kezem.. de van helye szellozni) a rosszabb hir, hogy az USB 3.0 header-be passzolo kabel vege viszont tul magas, igy nem fer be a HDD-k ala...
esetleg valaki tud ilyen adaptert mondjuk itthonrol? (de legalabbis olcsobbat, mint ez..):
90 Degree Angled USB 3.0 19-Pin motherboard Internal HeaderHa valakit erdekel, holnap teszek fel kepeket...
-
Geree
senior tag
van valami ultimate ajánlott 92x25-ös venti? a streacom f7c-be kell majd...
Eddig Coolink SWiF2-t használtam 8 és 12-es méretben és elég jók (egy 12-es megy már vagy 5 éve és még mindig hangosabb a vinyó..)
Szóval swif2-ből 9.2-es jó lehet vagy van valami egyéb ajánlott? -
Geree
senior tag
Köszi az infot - minden megvan mar bele kb. csak mas hazba koltozik - igy abbol fozom ami van
Meg jo, hogy felhoztatok most ezt a temat, mert kiderult, hogy a nagy nezegetesben rossz (ODD slot nelkuli valtozatot) rendeltem.. Mar korrigalva a hiba, de igy plusz par nap lesz.
-
Geree
senior tag
válasz
#16939776 #36995 üzenetére
igen ezt láttam.. de valahol láttam már 3,5"-ös HDD-vel installált házat és aláfért a memória... márpedig szabvány szerint ha jól sejtem a DDR2 és DDR3 is 30mm - wikipediarol:
"Full-height 240-pin DDR2 and DDR3 DIMMs are all specified at a height of around 1.18 inches (30 mm) by standards set by JEDEC."
Olyan házat meg csak nem zerveznek amivbe semmilyen memória nem fér ha 3,5-ös hdd-t használ az ember
De remélhetőleg pár nap és tudok nyilatkozni érdemben is.
-
Geree
senior tag
úgy látszik marad a Stracom F7C Alpha...sikerült szert tennem egy jobb árú Slot-In-es (elvileg új) meghajtóra...
A ház és a drive is már úton...
(ugyanitt: Fekete Lian Li PC-Q08 eladó)
(azért remélem be fognak férni a 3,5-ös HDD-k az asrock N3150 bordája és a so-dimm ramok fölé.. Elvileg igen, de precíziós munka lesz
)
-
Geree
senior tag
válasz
#16939776 #36955 üzenetére
Köszi. lehet megoldom így..de most újabb nehézségek adódtak a házváltással - méghozzá a Slot-in-es akármilyen meghajtó beszerezhetősége - és esetleg a strapabírósága...
Az eddig kinézett ház a Streacom F7C Alpha volt.. de slot-in-es DVD helyett sima slim DVD-t bátrabban tennék bele...amik vannak slot-in drive-ok vagy ősrégi IDE használt, vagy új 20-30ezerért...
(CD-ket, DVD-ket azért elvétve használnék a géppel, BluRay nem kell..)szóval:
Tud valaki olyan házat amibe nem slot-in-es DVD drive megy, minimum 1 3,5"-os és 2 2.5"-os eszköz belemegy, ~13 cm-nél alacsonyabb és kulturált a kinézete?Pl. mint az Antec ISK 310 csak egy kicsit rövidebb (abba belemenne a 3.5-ös meghajtó a paneltáp helyére..)
-
Geree
senior tag
Üdv,
PicoPSU-val kapcsolatban érdeklődnék, valaki tud-e/látott-e már olyan átalakítót ami a képen látható csatlakozó helyett sima 5,5/2,5 "jack" tápcsatlakozóra alakítja...
tehát P4 --> DC kábel? talán valami ilyesmi... csak itthonról, nem egy egész tápegység áráért...Házcsere miatt - nem szeretném szétfúrni az új házat, ha lesz
köszi!
-
Geree
senior tag
nem tudom volt-e már, i3-2100t / dh67cf review...
-
Geree
senior tag
van mas haziko a q08-on kivul amibe 4 vagy 5 hdd befer?
-
Geree
senior tag
Valaki esetleg beszallna egy mylemon.at-rol valo rendelesbe?
szallitanak Magyarorszagra is, csak 13 eur. korul van, es gondoltam lefaraghatnank belole ha egyutt rendelnenk. Legfobb kiszemeltem egy LianLi pcq08...meg akar egyeb aprosagok. (legjobb lenne ha E350es asus vagy sapphire lap megjelenne mar es akkor rendelni)Ami a rendelest illeti en inteznem es legfokeppen Sopronban vagy BP-en lehetne atvenni.
-
Geree
senior tag
mikor jön már az asus e35m1-e?? Ausztriában még 2-3 hetet írnak, de van ahol csak 2013-ra jósolják
:S
btw. tudtok olyan lapokat aminek 5 sata portja van és esetleg 2-2-n támogatja a raid1-t?
-
Geree
senior tag
szerintetek egy e350es konfiggal elszaladgál egy Win2008 server r2?
fájlszerver, WAIK, VPN servernek lenne.. fő cél a 4 vinyó (2x2 raid1ben) és az alacsony fogyasztás -
Geree
senior tag
nekem is igy van, csak Standard helyett silent beállitáson. Lehet azért mert 2 venti van rákötve egy elosztóval? majd kipróbálgato mmég ha lesz időm. a minixen ment, hogy mindkét venti sebességét levette 8-900-ra..
egyébként egész barátságos a lap, full terhelésen ment egész éjszaka és teljesen jót aludtam
van egy ügyes asusos program (EPU?), belövi a minimum VCore-t a procinak, azt beálltottam biosban, hogy ne kelljen hozzá a progi, igy alapjáraton elvan ~0,7V-tal, full terhelésnél max 1,105V -szóval ez pirospont..
ami a szerelést illeti:
sajnos képeket most nincs időm csinálni.. annyit elöljáróban, hogy tényleg elég szűkösen lehet beszerelni ezt a lapot az antec házba. Konkrétan az atx csatlakozó is alig fér oda nemhogy egy picopsu.. ugyanez a helyzet a cpu 4pines tápjával is. Szereléskor venti keret ki -> csatlakozókat bedug -> ventikeret be (le kellett mondanom a gumicsavaros rögzitésről, igy nyertem 1-2mm-t és legalább nem feszülnek a csatlakozók)..
összességében azért tetszik a lap+ház is az összerakás nehézségeitől eltekintve, hiszen kussban van rendesen (az 1600-as proci venti ellenére is), kellően hűvos és ez volt az elsődleges cél.
sorry ha kicsit hosszúra sikeredett
-
Geree
senior tag
válasz
#25954560 #5212 üzenetére
nem lesz pici..pont jó
(bár kicsit visszasírom most a tápot a fent említett "probléma" miatt, de megoldom..
külön választottam a szerepeket, lesz egy "mini" htpc 2,5ös vinyóval, meg ha nagyon ráérek (ami sajnos nem mostanában lesz) építek (veszek?) egy kuckót 3,5-ös vinyóknak NAS-nak, ami meg el lesz a sarokban 24/7 addig a 2 "nagy" vinyóm marad külső házban...
-
Geree
senior tag
egy hátrányát már előre látom az asus lap + PicoPSU+ antec isk310 kombónak, mégpedig a táp sehogy sem fog beférni a (szemből nézve) jobb oldalra szánt helyére, ugyanis ott éppen csak egy 24tűs ATX csatlakozónak van hely a memóriamodulok és a ventik közt..ugyhogy lesz egy kis gányolás az e-bayről rendelt ATX hosszabbítóval
- ezért lett volna jobb a Minix 785g (de elfogyott)
úgyhogy azt mindenkinek ajánlom aki PicoPSU-t és Antec isk 3x0 házikót vesz jól nézze meg az alaplap csatlakozóját, ha nem szeretne gányolni.. (holnap megyek a lapért + mem-ért de csak hétvégén tudom összerakni..) -
Geree
senior tag
a héten én is visszatérek a mini gépemhez egy új Asus M4A88T-I lappal ISK 310 házikóban..
sokat vacilláltam a H55N giga lap és az asus között, de végül az utóbbi lett, mert bár drágább, egy AM3-as proci már volt itthon, a so-dimm ddr3-hoz meg jó árba sikerült hozzájutnom...remélem jól döntöttem
valakinek van tapasztalata már a lappal? -
Geree
senior tag
válasz
Razermazer #3653 üzenetére
vga nélkül elég neki a 150w, diszkrét VGA-val szerintem nem, bár ez erősen teljesítmény (típus) függő...
-
Geree
senior tag
ez valóban nem soros (szerintem
)
ezzel nem szabályozza a másik ventit neked? nekem ugyanilyet adtak egy 8-as Swif2-höz és működött rendesen (proci venti + swif2 egyaránt szabályozva)..
azt vedd figyelembe, hogy az alaplapi csati hőmérséklet alapján szabályoz, csak azt a ventit figyeli amelyik a 4 pines foglalatban van, ahol mindegyik tű megvan. Majd annak az impulzusait küldi tovább a másik ventire.
ha így sem jó esetleg ellenőrizd a kábelt.. -
Geree
senior tag
még annyit tennék hozzá magamhoz, hogy nekem szimpatikusabb az olyan ház aminek nem csupa méhecskeluk az oldala, hanem van egy átgondolt szellőztetési irány mondjuk 2 ventivel és az átfújja az egészet- lehet, hogy valamivel hatékonyabb a lyukas, de ennyi erővel az asztalomra is kitehetem az alkatrészeket... Lyukak nélkül viszont kevésbé porosodik, elég csak pár helyre porszűrőt tenni (és szerintem szebb is).
-
Geree
senior tag
nekem tetszik a kicsi kuckó, pár elgondolás, amitől -nekem. jobban megfelelne...
-lehetne álló (bár ezt talán a legkönnyebb kivitelezni)
-panel helyett PicoPSU-val (már amúgy is van)
-lehetne kicsit nagyobb (min. lc12 méret), de ne legyen ennyire "bonyolult" a szerelése, kábelezéseegyébként jó elgondolás, a bővíthető perifériák száma szerintem ideális
ja és még egy tipp... nem gondolkodtál pl. egy antec isk-300 féle mod házon? szerintem az is ötletes, méretei már most nem rosszak, kicsit rövidebbre kéne faragni, a paneltáp helyett szintén pico-t és valahova elsuvasztani még egy 3,5-ös hdd-t és kb. ugyanott vagy mint a mostani...
-
Geree
senior tag
üdv,
először is, az enyém 120W-os, amikor vettem itthon csak ilyet adtak, nem tudom azóta változott-e a helyzet, mert az oldalukon is csak 160-as van most már csak asszem..
aztán: igen, LP slot van benne, ha gondolod lemérem mennyi hely van a tápig
meg még annyit tennék hozzá, hogy ugyan a beépítő keret jó 1db 5,25-ös ODD-s variációhoz és a slim odd+3,5"-os variációhoz is, de nekem pl. csak egy 3,5-ös takaró műanyagot adtak hozzá, mást nem. -
Geree
senior tag
wow, jó lett az első hsz, meg a ház gyűjtemény is, így tovább.
-
Geree
senior tag
ha már dos felületre jutsz és látod a pendrive tartalmát, (amire ki van tömörítve a letöltött rar fájl "Dos" mappája), akkor tényleg csak egy ami.bat-ot kell indítani és megy minden.
Utána újraindítás, sírni fog a POST, hogy hibás BIOS Cheksum vagy mi, amikor belépsz, akkor asszem defaulrta állít mindent és utána megy simán.
Nekem már 2x sikerült.. hajrá -
Geree
senior tag
úgy néz ki sikerül szereznem egy antec isk 300-65-öt elfogadható áron, ami jobban fekszik az elképzeléseimnek. ha abból kiveszem a tápot, belefér 1 3,5"os és 2 2,5"-os vinyó +2db 8centis venti...
az inwinnek kicsit hangos a tápja magas load alatt, de én úgyis picopsu-val használtam. -
Geree
senior tag
ha valakit érdekel, van az aprók közt egy InWin BM 648-as kuckó.
-
Geree
senior tag
válasz
user137 #2708 üzenetére
én is ibéjről rendeltem...USA-ból...amit linkeltem már csak 8 volt.. (postával együtt 22k) szal 10 nemmegy...
tudok is rendelni, ha gondolod, de segítek is ha kell.
bár azt hozzáteszem h. a postaköltség nem feleződik 2db vásárlása esetén..de valamivel kevesebb asszem... mert elég nagy csomagban jött.
-
Geree
senior tag
válasz
audi100td #2582 üzenetére
jó kis lap, nekem is olyan van egy 240-es athlonnal... alulfeszelve megy 1,075V-on asszem, így gyári hűtővel pörög 900-1100 közt a venti... big shuriken egyébként rápasszol, de engem abszolút nem győzött meg..
inkább a GPU lesz forrúfejűbb...nekem azon van egy 4centis venti ami a leghangosabb.. -
Geree
senior tag
hp pavilion slimline pc... egész formás kis ház, pedig már jópár éves. kár hogy túl egyedi..
-
Geree
senior tag
anyagra nem rossz, az élek jó el vannak dolgozva, nem nyeklik-nyuklik
most PicoPSU-val használok egy BM-648-ast coolink swif2-essel így elég halk is, de a szellőzés megoldása elég átgondolatlan..simán elférne 2db 8-as venti az oldalán..és ha nem a venti melletti, hanem a szemközti oldallap lenne kilyuggatva (vagy a teteje) úgy hatásosabb is lenne szerintem...most elvan benne a minix 780g egy x240-essel (+egy 4cm-es chipset ventivel
) de azért szeretném lecserélni egy antec isk-ra a jobb szellőzés reményében
-
Geree
senior tag
ilyen létezik?
vagy én keresem rossz helyen?szerk: igen, csak 150-es van 310-esből
-
Geree
senior tag
válasz
user137 #2232 üzenetére
miért nem tudtak egy LP slotot benyomni ebbe a házba hátra? tökéletes lenne...
épp az inwin bm648 helyett nézegetek valami jobban szellőző házat... az antec isk 310-150 tetszene is, csak egyből menne kukába (eladni) a tápja amit meg nem tudom ki venne meg merg elég elb**ott flex atx formája van
valaki nem tud mostanában LC12-höz hasonló méretekkel megáldott házat low profile slottal?
-
Geree
senior tag
válasz
user137 #1760 üzenetére
J&W Minix 780G
AMD AthlonII x2 240 (65W) fix 1,1V-on
2x2GB SO-DIMM
Samsung HD103SI 1TB F2 EcoGreen 5200RPM
+1 USB kártyaolvasó
InWin BM-648-as házikóban (-táp)
de tervben van egy LP leadtek tv tuner + egy 500GB-os WD 2,5-ös HDD, de így is simán elbírja szerintem.
-
Geree
senior tag
hát igen, csak tápból ez a legolcsóbb... 8k körül jön ki...
de hasonlításképp pl. egy Spire táp kb. olyan hangos volt viszonylag kis terhelésen (45w TDP proci, Minix 780g lap videókártya nélkül), mint a gyári amd hűtő ~3000-es fordulaton...user137: én is csak a számokra tudok hagyatkozni, mivel az én konfigom bőven 150 alatt van... a 120-as is elég lett volna, csak ahhoz meg valami idióta mini ventis külső tápod adtak, úgyhogy ezért lett a nagyobb..
-
Geree
senior tag
szerintem fontold meg egy olcsó (használt, táp nélküli?) ház vásárlását meg ebay-ről egy 150-es picopsu-t 15k+ 5k postáért van.. ha többet rendelsz valakivel, olcsóbb a posta. és megéri
több lesz a hely a házban és garantáltan kussol.
(igaz lesz egy batár nagy tégla az asztal alatt de az nem zavar)
az ilyen olcsó házaknál a beépített táp az én tapasztalataim alapján sose halk.
-
Geree
senior tag
szerintetek érdemes a kondikra hűtőbordát tenni? (felülről)..nézegettem a lapot (fogdostam) és éreztem hogy egy-egy kondi eléggé melegszik, míg a többi nem és van egymás mellett 4, amire elég jól passzolna kis házilag darabolt borda mondjuk 2oldalas hővezető ragasztóval..
érdemes ezzel sz@rakodni? sokat megy a gép és szeretném hűvösen tartani...
amugy egy minix 780g-ről lenne szó -
Geree
senior tag
válasz
Malachi #1390 üzenetére
ha 5v elég neked és van floppy csatlakozó a tápon, akkor fogsz egy gemkapcsot, lecsípsz belőle 2db 1,5-2 centis darabot, az egyik felét a floppy piros (5v) ágába, a másikat a venti feszültséges (12v) ágába, majd ugyanígy a földekkel.
Nekem az asztaliban így mennek 5V-on a ventikbár csak egyszer volt rövidzár az én hülyeségemből (szerencsére minden megúszta) azért vigyázz..
-
Geree
senior tag
Sziasztok újra!
Bocs, hogy kicsit megkésve, de itt vannak a képek a konfigomról...(sokminden közbejött, így lassan készült el...Kábelek elrendezve, Proci+venti nélkül:
NagybanEnnyit kellett kinyisszantani a 2,5cm vastag ventiből, hogy elféren az alaplapi COM porttól.
NagybanMajdnem minden a helyén
NagybanCsak az ODD hiányzik
NagybanA konfig:
J&W Minix 780G
2GB Kingston DDR2-800
Samsung HD103SI 1TB
Coolink Swif2 80P
InWin Bm-648 házikómég érkezik egy Big Shuriken meg egy 4cm-es Mini Ultra Kaze venti a tápra, mert a mostani néha - szerintem indokolatlanul - hangos..(néha meg teljesen kussol
)
ODD meg még ráér egyelőre....csak kár, hogy a házhoz nem adtak slim 5,25-ös előlapot.. -
Geree
senior tag
proci hűtőből belemegy elvileg a gyári (a procim csak hétfőn jön..
) de valószínűleg csere lesz egy Big Shurikenre, az elvileg befér.
a tápot még nem hallottam...így hogy proci nélkül kapcsoltam be a gépet, alapon nem is indult el a ventije egy ideig..utána gondolom kis fordulaton ment, mert még ott se hallottam..
ami negatívum, hogy nem adtak a házhoz slim dvds előlapot, így ott van egy "lyuk" amíg nem kerül bele valami slim dvd...szerk: jameg a 8centis venti az oldalán kicsit hangos volt számomra és csak 2cm széles ami ritkaság...bár van egy Coolink swif2 80L ami ekkora, itthon még nem láttam..ezért vettem bele egy swif2 80P-t ami ugyan 2,5 centi vastag de minimális faragással pont befér még.
-
Geree
senior tag
a 120w elég kell hogy legyen neki. Nekem is hasonló konfigom van (készülőben).
közben megtaláltam a tesztet..igaz sajnos ez a 160w-os verzió, de azt dícsérikmeg úgy vagyok vele, ha ki is nyiffanna, és persze mást nem ránt magával, akkor cserélem egy picopsu-ra..legalább lesz több hely a házban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged