- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Állítólag a computexen lesz bemutatva a Zen5 alapú Ryzen 9000 sorozat, és hozzá az új x870 alapú alaplapok.
https://www.techpowerup.com/322863/amd-ryzen-9000-zen-5-granite-ridge-desktop-processors-launch-late-julyDe már olyat is említettek hogy az X870 lényegében X670 + USB4, tehát nem lesz benne sok újdonság.
-
Jogos, más gyártó is előállt saját mini-STX lappal, pl. SST-VT02 - ebben már elférhet egy 120mm-es topflow CPU cooler.
Sajnos a HALO valóban a SOC-okhoz jár majd, asztaliba marad a 16CU-s, RDNA3.5-ös Strix Point... ami a 8-12CU-s, RDNA3-as chip-ekhez képest azért lesz egy különbség, 8600G-ről mindenképpen nagy lesz az ugrás.
-
Szupi, ezt már vártam!
Nézegettem a különbségeket, és minden területen megvan a kötelező előrelépés:
AM4 -> AM5 (evidens)
PCIE G4/G3 - > G5/G4
DDR4 3200MT -> DDR5 6400MT (+OC, X300-nál mentek a 4000-es RAM-ok is a végén).
Gigabit LAN (RealtekRTL8111H) -> 2.5 Gigabit LAN (Dragon RTL8125BG)Az egyetlen aggodalmam, hogy maradt a 65W-os TDP limit, az új APU-k pedig több kakaót igényelnek, ahogy néztem... a jövőre érkező Strix Point / Halo pedig valszeg' még éhesebb lesz.
Főleg akkor ha az ember kimaxolja a háttértárak lehetőségét (2x M.2 + 2x 2.5"), húzza a RAM-ot + IGP-t, használ BT/Wifi kártyát, beruház gyári LED-csíkra, USB-n etet/tölt vmi külső eszközt, stb.
+
Most vettem észre, hogy már az X300-on is volt második 4pin fan header, de nem értem, minek, amikor nincs egy ventihely a kasztnin? Vagy léteznek ilyen elvetemült modderek?
-
HookR
addikt
Sapphire NITRO+ B650I hivatalos oldal - [link] / videocardz.com / best.pconline.com.cn
- AM5
- PCIe v4.0 x16 -
hegegabi80
addikt
Az M21 elrendezése nekem is tetszene, ha normál magas vga beleférne. Amúgy 1-2cm plusz és akkor matx is belemenne.
#61943AxBattler: Nagyon jó ez az új C6 koncepció. ITX és Mini-DTX lapot ír bele, de sfx táppal még lehet a szélesebb matx lap is beleférne.
Amúgy kár hogy egyre jobban kopnak ki a dtx-es lapok. -
HookR
addikt
"...a feltolt dVGA miatt még egy ventilátor sem férne a házban felülre. (Igen, most van ott egy 15m vastag venti, de az M21-ben lévő LP dVGA hátlapi rögzítése feljebb van, mint az M31-ben a teljes magasé. Azaz függőleges táp + teljes magas dVGA fölé már 15mm-es se férne el.)"
Hmm, még sincs feljebb... Ezért az idézett részt visszavonom. Elférne felül a 15mm-es venti.
-
Pista0001
addikt
Össze akartam vetni a 21-es a 31-essel, hogy a 31-esbe is beleférne-e a táp ugyanúgy, mint a 21-be, de nem tudtam az usb portokhoz viszonyítani, mert a 21-es képein fordítva van odasoppolva a hátlap.
Amúgy nekem a 21 jobban bejön, jobb úgy, hogy felülre biztos befér pár venti. vagy egy radi...
-
HookR
addikt
GEEEK G1 Pro hivatalos oldal - [link] / youtube
- 150 x 240 x 345 mm (12,42l)
- 1x 2.5″ SSD or 1x 3.5″ HDD
- Vándor alaplapi tálca szélesebb dVGA-k érdekében
- DAN A4-SFX klón (vízhűtéshez magasított változat)================================================
GEEEK M21 hivatalos oldal - [link]
- 130 x 240 x 215 mm (6,7l)================================================
GEEEK M31 hivatalos oldal - [link]
- 130 x 240 x 215 mm (6,7l)================================================
-
Hanok
senior tag
Kicsit ilyenkor mindig elgondolkodom hogy mennyi pluszt jelenthet a gyártás során hogy egy olyan bordát rakjanak rá mint ami a B650I Lightning WiFi-re. Itt egy Z-s alaplap heatpipe-os VRM hűtéssel meg minden és akkor szarakodnak azzal hogy rárakják ezt a 3mm vastag lapot úgy hogy alatta van a chipset. Gondolom 100k+ lesz az ára.. Nem tudom elhinni hogy akkora költség egy 2cm magas normálisan bordázott hűtőt rátenni. Ami egyébként van nekik és pont elég is lenne, mert másik lapra is pakolják. Csak azért mert gen4 még lehet melegedős...
-
Hanok
senior tag
Lehet. bár pont formálisan tette.
Van belőle A620i-is ha gondolod.
#61131HUN_Sector : Jól néz ki, tetszik
#61062Mclovin: Köszönöm, valahol meg is kell állni, nagyjából azon a szinten lett amit szerettem volna.... bár most hogy egy ilyen Inno3d 4070ti Super is beleférne elgondolkodtam
Mennyire főne meg belül minden is
Monjuk a 4k élményen biztos hogy dobna
-
hoffman_
nagyúr
valahogy nem találtam meg az Asus B650 variánst, csak a válaszod előtt épp. köszi. Asus lapok ráadásul Intel lanosak. ez még mindig nem az igazi a gyártók részéről 130-ért...
Pista0001:
félmegoldás, az AVR-be megy az optika, nem raknék be az elé semmit.
igen, ez eléggé leszűkíti a dolgot. -
Vismajor01
addikt
Huh hát ez eléggé kapufa.
A saját NR200P buildemben se nagyon találtam helyet a kábeleknek, hát itt hova tudnád őket rakni? Alul csak egy intake, meg max egy slim, fent meg radiator+fan. Towercooler nuku, fekvő gpu nuku. Monnyuk legalább a vertikális lejjebb van, az enyémben először 3070 FE volt, de elkellett cserélnem egy EVGA-ra mert az FE túl rövid volt
csak lógott ott a levegőben szegényke.
Apropó NR200P
Sikerült tavaly sz*rul összeraknom, a PSU bár a korrekt slotban volt, de így a tábkábel csatlakozása eltartotta a tetejét, néha elengedte magát a műanyag és kipattintotta saját magát, ilyenkor "beszakadt" a bekapcsológomb. Plusz elég forró volt odabent a hangulat, természetesen TG panel van az oldalán mert az úgy a jó
De ez az első ITX buildem szal gondoltam ez így normális. Aha, most beraktam az új kártyát (6800xt) és elkezdtem barbálni a hűtéssel...Jéé...Fordítva raktam be a tetején a két exhaust fant
Szal nem exhaustok voltak hanem intake, csakhogy a padlón lévő 240mm AIO is intake, úgyhogy kavarták bent a forró levegőt szegény komponensek
Sok heavyduty játék nem volt hálistennek. Most megcseréltem a ventiket fent így 80 fokról 60ra esett a gpu terhelésen
Plusz a tápot is lejjebb csúsztattam az alsó foglalatba, ígyis elférnek alul a kábelek és fent is simán bepattan a teteje.
Már csak a 2tb hdd-t a PSU trayről kéne lecserélni egy SSD-re mert így picit ferde a vertikális GPU. Ha addig el nem adom az alaplapot és nem költözök át egy Lian Li minibe.
-
HookR
addikt
aboStudio ContainerXS nem hivatalos oldalak - expreview.com / weistang.com / newegg / AliExpress
- 106 x 248 x 248 mm (6,52l)
-
HookR
addikt
No, úgy alakult, hogy a gyösz szerepét egyelőre egy ASRock DeskMini X300-as tölti be (Képek). S mivel ma végre megjött a Thermalright AXP90-X36 Black, így az ideiglenesen beugró gyári CPU-hűtő is átkerülhetett végre a méltán megérdemelt helyére. Dobozában a szekrénybe.
A koncepció itt az, hogy a CPU-hűtő kellően alacsony legyen 25mm magas venti fogadásához (egyelőre várat magára). AIDA64 stressztesztet futtatva az AXP90-X36 a saját 92x15mm-es ventijével magasabb hőfokokat eredményezett (5700G - CPU: 85°C vs 94°C) az AMD Wraith Stealth-hez képest, ami elsőre ugyan lehangolónak tűnhet, de:
- életszerű felhasználás során ilyen terhelést sose fog kapni.
- a leendő 25mm vastag ventivel szemben a gyári 15mm-eshez amúgy sem fűztem túl sok reményt, ez is csak ideiglenes.
- pozitív meglepetés, hogy a Thermalright venti leszabályozva meglepően csendes. Magasabb fordulatszámon már megjön a szélzaj, de még így is sokkal kellemesebb karakterű az AMD-féle hűtőhöz képest, aminek eleve van egy bosszantó zajossága, légáram mértékétől függetlenül.
- adandó alkalommal újrapasztázom, hátha nem sikerült elsőre úgy, ahogy kellett volna.Úgyhogy egyelőre a zaj kérdés kipipálva. Majd később kiderül mit mutat 25mm-es ventivel (és újrapasztázva).
-
Tetszetős, de a Giga már a 4060-on sem tudta a kisméretű hűtést megoldani. Sajnos.
#60784 HUN_Sector
Egymás mellé tudnád állítani a C6-ot és a Tower-t? Csak hogy lássuk az arányokat... -
sb
veterán
Ha HDMI is jó akkor elég sok minden a PC és a desktop ellen szól szerintem.
HTPC ha elsősorban filmet/sorozatot, youtube-ot, egyéb streamet jelent, akkor AM4-en nem lesz AV1-ed pl. Talán lehet vacakolni HDR-rel, streamnél widevine-el?
MiniPC-n AV1 lesz, CEC is előfordul ami nem rossz dolog. És jobb körítés: LAN/Wifi.És most jön a mélyütés: S fentiekre lehet, hogy jobb egy ARM stick. ? (Netezés és általános használat kivételével, de igazából azzal se kéne, hogy gond legyen.) Tud kb. mindent gond nélkül, ha nem többet és a töredékébe kerül.
MiniPC-ben sem látok annyira vészes árakat, nemrég UM560XT volt 90k körül.Annyira most nem vagyok benne a HTPC témakörben, nem biztos, hogy jól látom. Az biztos, hogy 10+ éve is innen indultam (mITX x86) és régebben is ide jutottam, csak akkor mások voltak a problémák (kadenciahelyes lejátszás, HEVC, 8bit, 10 bit, MVC, 3D, HDR... épp mikor mi hiányzott PC-ről.)
-
Pista0001
addikt
Ilyen felhasználásra fura, hogy az időtállóság szempont. Talán ha streamingnél valami újabb hdcp szabvány kell, akkor téma lehet, de azt meg bármikor bevezethetnek, emiatt újabb generációra várni szerintem hülyeség. Amiket leírtál, ilyen-olyan minőségben jelenleg akár egy 10+ éves gépek is megugorják. Nálam pl egy Kabini megy erre a felhasználásra, majd lecserélem, ha már nem bírja, vagy legyűr egy instant upgargitisz roham...
Ránéztem a napokban az A520 lapokra meg a 4xxxG Ryzen 3-akra (tényleg, ehhez minek is Ryzen 5 vagy 7, amikor még a 3-al is játszani lehetne?), rezeg a léc...
A gigabites lan is fura nekem ebben a kontextusban...
Ahogy közben kitaláltátok, szerintem is a tévéről célszerűbb az optika, van kb mindegyiken a legalsó polcot leszámítva.
-
sff-cucc
csendes tag
Remeltem, hogy lesz ITX kiadasa is a 16GB-os valtozatnak, de azota mar kicsit letettem rola mert kiderult hogy a memoria ket oldalu modon van rajta. Azaz a hatso 8 nem kapcsolodik semmilyen huteshez es meg az elol levovel is oda-vissza futeni fogjak egymast. Emiatt szerintem ez nagyon fog melegedni, de ne legyen igazam.
Meg igazabol nem is ertem, hogy ez mitol "clamshell-design". Ez pont annak az ellentete. Semmi sincs felbehajva es beul ovva a tartalom, egy lap van es mindket oldalan KIVUL van a cucc. A Clamshell az egy osszecsukott laptop, ez meg olyan mintha egy tablet hatso oldalan lenne egy full billenytuzet.
-
-
PR0JECTNR56
addikt
A Meshroom D-hez annyit fűznék hozzá csak gyorsan, hogy aki esetleg a gyári promo képek alapján örül, hogy a Noctua D12L kifogástalanul bele fog férni - nem teljesen.
A Noctua hűtője 145mm magas, a maximális CPU hűtő magasság a házon belül pedig 142mm. A ház oldallapját ugyan rá lehet csukni és a helyén is marad, de minimális panelferdeség mindenképpen lesz a fémhálón, ahogyan a D12L legmagasabb pontjaival érintkezik, nem véletlenül készült minden kép levett oldalsó lappal.
Vélhetőleg a promo képeken szereplő másik Noctua léghűtőre, a C14S méreteire lett szabva eredetileg, mert ott ventivel pont 142mm a maximális magasság.
-
mpierre
veterán
Deszka dettó, de 6600xt-vel csinált ilyeneket. Dp kábelcsere (Delock) megoldotta. A veniton kábellal voltak gondok. (Valaki azt tippelte, hogy a 20. pin nem volt bekötve a kábelen. Mivel nincs multiméterem, ellenőrizni nem tudom.)
Ha hdmi-vel használod, akkor a 2.0-ás vagy 2.1-es kábel is megoldja. Állítólag... -
Nem az a bajom, hogy 120mm-es kellett volna, hanem hogy miért nem egy elterjedtebb méretben terveztek oda felfogatást... mondjuk 92mm, ahogy írod.
Láttam már ilyet, de elviszi az M.2-es slot-ot, és marad egy sima 2.5"-os SATAIII SSD a rendszernek... ami HTPC-nek, NAS-nak bőven elég.
#58992 HookR
Jók ezek a slim ventik!#58993 mpierre
Scythe-on kívül nem tudnék más modellt mondani ekkora méretben. -
Nekem még nem dobta ki a kereső, de köszi!
Még jobb, mint az N2, de a HDD-k mögé nem értem, miért 2db 100mm-es ventihelyet terveztek, ekkora légkavarókat nem sokat találok. A 8x3.5" + 1x2.5" + 1xM.2, tehát összesen 10 db meghajtóhoz nincs túl nagy lap kínálat, PCIe sínen kell bővíteni a csatik számát. -
Rick4
félisten
Hmm, a markolót néztem már, létező dolog: [link] de abszolút nem volt idő ilyesmire mostanában...
Fele ennyiért nyilván igen, ilyen érdeklődés mellett hamarosan csökkenni is fog az ára.Coccolino: de a KC3000-re meg 73-at írnak, nálam meg sose volt annyi, ott a fotó, látszik azon is, alapon 33°C, és nem hűtőházban van a ghép... Szóval hűtés és borda nélkül tesztelték, nem egy rog strix lapban egy 150 grammos alu borda alatt..
-
HookR
addikt
Újabb MODCASE 3D házikó van készülőben - reddit
- 3D nyomtatható, moduláris, letölthető háztervek.
- 166 x 225 x 320 mm (11,95l)
"This one has it's own family, I'm planning some really cool variants based on this design.
For example, the next one I'm working on for this package is a compact 2x280mm radiator edition with 4 slot GPU support." -
Igen, szinte minden tesztben ugyanezt írják; meg hogy egységesen 12GB VRAM-al kellett volna jönnie, nem 8GB / 16GB verziókkal.
Gainward GeForce RTX 4060 Ti Pegasus 8G - 170k HUF-tól
Palit GeForce RTX 4060 Ti StormX OC 8G - 180k HUF-tól
MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC - 175 HUF-tól
Kicsit soknak tűnik még ITX hűtéssel is... -
Ha engedélyezik a RAM és IGP tuningot, valamin elég a 2db SATA csati, akkor ez egy frankó kis lap lehet!
Más: örömmel látom, hogy lesz utánpótlás a 200mm alatti hosszúságú VGA-k terén...
MSI RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC és RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC
Gainward RTX 4060 Ti Pegasus OC 8GB és Palit RTX 4060 Ti StormX 8GB
Remélem az áruk azért változik, és jön 16GB-os modell is! -
HookR
addikt
Thermalright AXP120-X67 hivatalos oldal - AXP120-X67 / Black ARGB / White ARGB
- 123,5 x 120 x 52 mm (+15 mm a venti) -
Vigneau
félisten
Ez most engem is mellbe vágott!!!
-
sasNAXO
aktív tag
Hallod, jót kérdeztél.
Megtaláltam, ő az: aliexpress.
Szerintem maga a borda rész olyan 6mm lehet, az egész talán egy centi vastag, de majd szétkapom és megmérem tolómérővel ha fontos. A hőfokokat nem tudom megmondani, mert 3 éve volt új, de szerintem egy 5-10 fokot segíthet...de rég mértem, és azt sem a chopinban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Revolut
- Motoros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest