- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
tomi5244 #40975 üzenetére
Beárazás egy dolog, az hogy mennyit adnak érte, egy másik.
Én személy szerint úgy szoktam kalkulálni, hogy 2-3 éves alkatrészeket nagyjából új ár felére lövőm be, ha van még rá gari, akkor 60-70% közé. Persze előtte lecsekkolom, hogy mi van a használt piacon és mennyiért (pl. hardverapro), és ezt is figyelembe kell venni.
Vagy még ajánlott benézni a beárazós topikba és rákeresni az adott hardverekre, hogy korábban mit mondtak rá.
Ha egyben adod el, akkor engedni kell az árból. Meg persze attól is függ, hogy mennyire akarod gyorsan eladni, ilyenkor az aprós árak -10%-ra berakod és jó eséllyel elviszik.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #38036 üzenetére
Ha a fogadó fél képes azt fogadni (pl. házimozi erősítő), akkor igen.
Pont a napokban hallgattam végig H110M/ac-ról egy rakás Dolby, DTS meg IMAX intrót. Tök jók!
-
válasz
tomi5244 #37652 üzenetére
Én most üzemelgetem be a giga 1050 ti LP-t, vízhűtés mellett se hallottam a hangját alapon (nyúzni még nem nyúztam), első tapasztalatok alapján valszleg hosszú időre barátok leszünk. Az MSI hasonszőrű karija 18centis, ami elvileg már sok a Metisnek.
A DP1.4 követelmény alapján ugye 3 GPU jöhet számításba: RX 460, Geforce 1050 és 1050 Ti. A radeonokat én a multimonitors blama/többletfogyasztás, a kedvenc Blizzard játékaim Nvidia-pártisága, a 3D vision hiánya és az állítólagos gyengébb driverezés(?) miatt kilőttem. A házam - ahogy a Metis sem - nem igényel LP karit, de ebben a szegmensben annyira ritkán jönnek új VGA-k, hogy simán lehet űj házba költözöm VGA-csere előtt. Ill szeretek spórolni a "légköbméterekkel" ha lehet, ezért maradtam a low-profile karinál.
-
válasz
tomi5244 #37652 üzenetére
Metis-ben a tapasztalatok alapján inkább a 75W körüli fogyasztású kártyák mennek el a korlátozott szellőzés miatt.
30-40k között apróról nézz RX460/4GB-ot, vagy GTX1050-et, bár ezek közül sem mindegyik modell félpassszív!
És persze 1080p-nél nagyobb felbontást ne erőltesd ennyiért... -
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #37504 üzenetére
Ha a 3,5 mm-es analóg kimenetről táplálod, akkor a hagyományos értelemben vett DAC nem működik, legfeljebb valamilyen jelprocesszor, ami kiszűri a sztereó jelből a sub-nak szánt frekvencia tartományt. Win10-ben csutkára fel van húzva minden lejátszási hangerő, vagy ~70% alatt vagy még?
(#37505) Duracellm...
Köszi a doksit meg az instrukciókat.Mindkét oldal egyformán csinálja. Tegyük fel, hogy végigmérem az összes elérhető lábat (és mindezt sikerül zárlat okozás nélkül abszolválni
). Ha valahol mégis eltérést találok, akkor mit tehetnék? Kicserélem a PicoPSU-t egy normál ATX tápra, hátha előbbi miatt kerül valamelyik lábra eltérő feszültség? Vagy ha másik táppal is vacak a hang, akkor vigyem gariztatni?
-
A Zéé
addikt
válasz
tomi5244 #37049 üzenetére
Képet plíz!
Maradt az Asrock lap? A Ben Nevis alá elfér az SSD-HDD a Metis aljába?
Nézem én is a procihűtőket, és most ezen akadtam fel, hogy mivel eléggé lnn van a proci foglalat, a nagyobb hűtők majdnemhogy lelógnak az alaplapról, de legalább is nagyon ott mozognak a határon, hogy befér-e alájuk az SSD, vagy sem.Btw, ha már hűtő: Szerintetek melyik a jobb? Topflow (Alpeföhn Panorama) vagy valami tower (Sella v Ben Nevis)?
Barátnőm ATX házába Panoramat raktam, az nagyon csendes ott, csak nem tudom, hogy ilyen kisebb dobozba megfelelő-e. -
Ispy
nagyúr
-
alcsa
senior tag
válasz
tomi5244 #37007 üzenetére
Nekem kifele fuj, felulrol 2 sziv be, igy a tapon (mivel passziv) es felulrol hatra ki megy a levego, igy jo a legaramlas.
De ha nalad nem lesz VGA, s ha jol tudom a te tapod is SF450, akkor szerintem mindegy, hogy rakod, mert annyi ho nem lesz bent, hogy ne tudna ki szivni, vagy befele fujva ki nyomni a levegot.
-
HookR
addikt
válasz
tomi5244 #36924 üzenetére
A jó minőségű flexibilis PCI-E riser önmagában is meglehetősen borsos árfekvésű, de ami többet nyom a latban, hogy a Lian Li-nak a nagyobb sorozatban készült házai sem az olcsóságukról híresek, pláne nem a kis szériás bérgyártásban készülők. Cserébe a minőségre nem sok panasz lehet.
============================================
Limit Cube 2 - [link]
Limit Cube 3 - [link]============================================
CustomMOD Mini 3.24 / 3.96l - [link]
BZ06-D - [link]
-
cinemazealot
addikt
-
-
-
A Zéé
addikt
válasz
tomi5244 #36666 üzenetére
amúgy nem melegszik ám olyan vészesen a cucc.
WOT alatt nem melegszik 55 fok fölé a gyári hűtővel sem, pedig az IGP-t használom, és csendes profilra van állítva a hűtés (proci venti ~1230 rpm, a hátsó meg ~550 rpm).
IDLE ilyen 25-38 fokokat mér az Openhardwaremonitor. Hol van ez a laptop 50-80 fokos hőmérsékleteitől... -
A Zéé
addikt
válasz
tomi5244 #36602 üzenetére
csak akkor, ha valami be van dugva mellé. Én se tapasztaltam még ilyent amúgy, pedig volt már vagy 4-5 vezetéknélküli egerem. Azért is furcsállom, hogy ez most van.
Nem egy drága egér ez a mostani, kb 4k-ért vettem, csak gyorsan kellett valami, amikor a másik gariba ment, a drágább wireless egerek közül meg mindnek van valami hülyesége ami miatt nem akartam (akarok) sok pénzt adni rá. Fogásra bejön, csendes is, de pl. a középső klikk is meghalt, meg a nagy dpi-t nem is szereti, szóval cserélve lesz mindenképp. -
A Zéé
addikt
válasz
tomi5244 #36554 üzenetére
jah, azok kicsit sután vannak elhelyezve vagy ha legalább lenne ilyen "oldalra" 90 fokos sata kábel, akkor el lehetne vinni azt a memóriák mellett, felett.
(#36555) Ispy
nekem is hirtelen felindulás lett, amikor véglegesítettem a kosarat elkezdtem gondolkozni, hogy biztos feketét akarok-e. Mert nagyon bejön az is, de aztán inkább ez lett, ha már az asztal is fehér, meg a fal is (bár az tavasszal lehet, hogy újra színt kap). Talán ez egy kicsit szolidabb -
alcsa
senior tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
tomi5244 #36543 üzenetére
Kikérem magamnak, én nem fúrom szét a házamat, én vágni fogom
Egyébként logikus a dolog, én azt gondoltam, hogy hátul szív, alul meg kifúj, csak ugye a táp nem csinál semmit. Így a meleg egyszerűen benntreked a házban és szépen melegit mindent, igaz azon meglepődtem, hogy a vga 7 fokot esett.
-
törölt tag
válasz
tomi5244 #36226 üzenetére
Összteljesítményben olyan nagy difi nincs a két CPU között, egy szálon az I3 a befutó a magasabb órajel és fogyasztás kerete miatt, de több szálon kb.: egyforma a teljesítményük.
Megnézném hogy a programok, amiket használsz, mennyire használják ki a 4 szálat és a 6MB Cache-t és az alapján döntenék, mert az I3-al sejthetően jobb "felhasználói élmény" érhető el átlagos használat mellett, de sejthetően hangosabb hűtést is igényel mellé.
IGP ugyan az, értelem szerűen a 4 beterhelt mag mellett 35W-ból ritkában lesz meg a turbó órajel.
(#36228) Erdei88 :
Olvasgatom a konfigokat meg a terveket, elég komoly gépeket raktok össze netezésre
Memória elérésben, késleltetésben, hatalmas eltérések vannak az asztali CPU és a Low power SOC között, ha egyszerre több dolga használja, ezt megérzi rajta.Én egy I7-en nettezgetek 16GB rammal
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ha összeveted az i3-6100-at az i5-6400T-vel, láthatod, hogy az i5 alapvetően cache-ben erősebb, TDP-ben és CPU/GPU órajelben viszont kevesebb. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ugyan a cache miatt bizonyos műveletek érezhetően gyorsabbak lesznek az i5-ön, azonban az alacsonyabb TDP miatt lehet, hogy korán elkezdi magát visszafogni, egyszálas üzemben pedig eleve lassabban ketyeg az i3-nál.
Van userbenchmark-os összehasonlítás is, de ez a normál 6400-as i5, nem a T-s. Szóval a T-vel az a ~10% plusz is elveszhet. Szerintem nagyon felhasználás kérdése, hogy megéri-e a normál i3-mal szemben.
Küldtem pü-t a tegnapi témával kapcsolatban.
(#36232) Erdei88
Szerintem ne bánd azt a user error-t, jól jön az a 8 GB, ha filmezésen túl egyéb dologra is használod azt a gépet. -
mpierre
veterán
válasz
Jó lesz az a 6400T, elméletben elég nehéz megsütni a nem K-s procikat. Nekem majd egy 6700T lesz, de az egy kicsi a bors, de erős gépbe kerül majd.
Passzívban azért nem gondolkodnék. A 35W is tud fűteni, főként egy kis házban.
Filmekhez nem feltétlen a proci kell, hanem inkább integrált vga. Az meg ugyanaz talán.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tomi5244 #36205 üzenetére
Kijött a 7. generációs proci- és lapcsalád (Kaby Lake). Ha most veszel hasonló motyót, érdemes lehet ezekre is rápillantani. Nem feltétlen a Z270-esekre, hanem úgy általában, itt is van H...
Asus honlapon még semmi (nem volt ma délután), ASRock, MSI, Gigabyte már listázza őket és jövő héten már szerintem kiskerben is lesz itthon.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
tomi5244 #36196 üzenetére
Nálam egy i5-6400 dolgozik egy MSI B150I lapban egy Alpenföhn Matterhorn white-al passzívan (ideiglenesen még atx házban, de majd lesz neki valami nagyobb ITX pl.Bitfenix Prodigy, Thermaltake Core X1 ITX vagy hasonló). Mióta eladtam a VGA-m, azóta nem hallok cicergést csak a táp kb. 500rpm-el forgó ventijét(BQ pure wingsre cserélve), ha nagyon közel hajolok.
Én pont most cseréltem le a régi acer monitorom, azért mert a sípolása elnyomott minden hangot a gépből.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #36181 üzenetére
Figyu, van egy Zoom H2 hangrögzítőm, készíthetek vele egy hangfelvételt, hogy eldöntsd, mennyire hallanád ki ezt a cicergést.
Egyébként meg szerintem bármennyire is "be quiet!" az a táp, ha venti van benne, az alapból elnyomja majd a cicergést. De ha már a cicergést elnyomó egyéb tényezőknél tartunk: milyen házba is teszed majd a konfigot? Azt az i3-at milyen hűtővel fogod hűteni? Illetve az először említett "combosabb VGA" pontosan mennyire is lesz combos?
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #36179 üzenetére
Nyugi, nem vészes.
Én sajnos (vagy szerencsére?) vájt fülű vagyok, és az első bekapcsolástól kezdve hallottam. De valószínűleg csak azért, mert az első időben nem volt házba rakva a lap, így a legapróbb zaj forrására is közvetlenül ráláttam (mármint "ráhallottam"). Később bekerült a konfigba a PicoPSU, amit annak ellenére 12 V-ról hajtottam, hogy 25 V-ig kihajthattam volna, így az szintén rátett egy lapáttal a cicergésre (állítólag az is azért csinálja ezt, mert nem a maximális feszültségről üzemeltetik). Az össz. cicergésből tehát a nagyobb részét a PicoPSU szolgáltatta, nem az alaplap. Most azonban a gép már házban van, és annak ellenére, hogy nincs rajta a teteje, ráadásul a ház minden oldala rácsos, szinte semmit nem hallok belőle. Ha erősen figyelek és odahajolok kb. 50 cm-re a nyitott gépházhoz, akkor kezdem hallani a cicergést. És vidéken lakom, ahol 0 a külső zajterhelés.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #36140 üzenetére
Pedig ha megnézed a lap specifikációját, ott írják is:
Wireless LAN
- Supports IEEE 802.11a/b/g/n/ac
- Supports Dual-Band (2.4/5 GHz)
- Supports high speed wireless connections up to 433Mbps
- Supports Bluetooth 4.0 / 3.0 + High speed class IIHm, az a H/K szemrevaló darab, nem hiszem, hogy lesz bármi gond a hangjával. Ha HiFi mániás lennél, úgysem érdekelne az alaplapi hang, mert dedikált hangkártyával szólaltatnád meg a min. raklapos rakodóval mozdítható hangrendszeredet.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tomi5244 #36138 üzenetére
Az említett ASRock-om van: az analóg hangja lehetne jobb is, de mivel nem egy stúdió minőségű fülessel hallgatom a nem stúdió minőségű netrádiókat, nem tudom megmondani, hogy az a csak vájtfülűek által hallható zaj a jelfolyamból származik, a fülesből vagy a tápom nem túl jó minőségű (a gép nem HiFi célokra lett tervezve, így nekem tökéletesen megfelel). Digitálisan kódolt többcsatornás hangokkal természetesen nincs baj, HDMI-n a kódolt jelfolyam tökéletesen, zajmentesen dekódolható a megfelelő erősítővel. A WiFi kártya ugyancsak jófajta (igaz, csak 2,4 GHz-en próbáltam eddig), de mivel adnak hozzá 2 db antennát és összekötő kábelt, a ház esetleges árnyékoló hatása abszolút nem probléma. A külső antennák felszerelése nélkül viszont úgy rémlik, elég sz@r volt a vétel. Ugyanez a kártya intézi a Bluetooth kapcsolatot is, az is jól jön sokszor.
A beépített WiFi-nek egyébként pont ma vettem hasznát, amikor lehúztam a gépet az UTP kábelről, és átmentem vele egy másik helyiségbe, ahol épp nem volt szabad kábelvég, de szükségem volt hálózatra.
-
válasz
tomi5244 #36111 üzenetére
Szia!
Szerintem azt a felbontást egy belépő VGA is megoldja, pl. a most beharangozott Polaris 12 alapú kártyák is teljesen megfelelőek lehetnek, ha nincsenek különösebb igényeid.
Népszerű ház, sokan használnak ilyet a topiklakók közül - nem véletlenül.
Viszont ami a tápot illeti: többen is SFX méretűt pakoltak ebbe a kuckóba, a jobb helykihasználás miatt. Én a Zalman modelljeit ajánlanám, azokhoz adnak átalakítót; a VGA-tól függően 350W-os, vagy 450W-os teljesítménnyel (a nagyobbik változatokon van külön 6pin-es PCIE csati).
(#36112) kisza25
Ejj, de egy srófra jár az agyunk! -
kisza25
félisten
válasz
tomi5244 #36111 üzenetére
szia, tápot:Zalman ZM350-FX, így olcsobb és lesz hely vga-nak
nekem ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest