- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Pedig az összes kinézett sff házhoz szinte ezt írják
[link]
De ez még inkább bejövős
[link]Sajnos a chopin + 8700 g önálló megoldásként nem váltja be a teljesítményéhez fűzött reményeimet a tesztek és ára alapján, így egy ultra mini, slim, de gpu-t támogató megoldást kell találnom. Az üvegfal plusz öröm lenne, így jön képbe az elprico.
A dancase 60000-es szendvicsháza valahogy árban nem túl baráti nekem -
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #61298 üzenetére
lehet csak annyit jelent h befer 1.75" (44.45mm) helyre. a tipikusan szerverbe valo hutoket gyarto dynatron-nal mondjuk pont ertheto h ok megadjak nU-ban is a meretet, de naluk sem a pontos meret, hanem csak h tudd befer az adott magassagu rendszerbe. bar nemtom van-e a kinaiak tap-dimenzionalasanak koze hozza
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #61297 üzenetére
Ha jól emlékszem láttam olyat, hogy kettő ilyen késes 1U benne volt egy ATX méretű táp helyén és akkor lényegében redundánsan voltak, lehetett egyiket cserélni amíg a másikkal gond volt, azért az jó cucc.
Témához: az Aliexpressen kb. minden második flext atx tápra odaírják az 1U kifejezést is... úgyhogy meg kell nézni mindig miről is van szó.
-
HUN_Sector
őstag
Köszönöm.
Még jó hogy megkérdeztem mielőtt megrendeltem a gépházat. Ráadásul épeszű árban keresgélve a a tápegységek között max 6 pint tudnak, de egy épkézláb 4060 is már minimum 8 pines PCIE csatlakozót követel meg magának.
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #61291 üzenetére
Az 1U (1 unit) az szerverekbe, míg a flex ATX jellemzően OEM és DIY piacra szánt formátum. Nagy a kavarás a megnevezésüknél, netszerte teljesen összemosott a kettő, mert fizikai méretben hasonlóak:
- Flex ATX: 40,5 x 81,5 x 150 mm
- 1U: 40(,5) x 100 x 150+ mm (pl. a ~250 mm körüli egy jellemző méret)
Leginkább a szélességük árulkodó, de a rögzítőfuratok elhelyezkedésében is eltérnek. -
Pista0001
addikt
válasz
Igen, az 1U a flex ATX szerintem is. Az 1U magas szerver házakba legalábbis többnyire az kell. Alin és ebay-en flex ATX tápokat szoktak 1U-nak nevezni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Nem, az 1U. Un. "Blade" szerverbe való, 1 egység magas, ha ez segít.
-
HUN_Sector
őstag
Fiúk-lányok, az angolszász oldalakon hasznàlt 1u tápegység megnevezés az melyik? A flex?
-
kutga
félisten
Köszi mindenkinek, körbenézek.
-
válasz
hegegabi80 #61288 üzenetére
V9-ről mindig megfeledkezek, pedig mutatós... viszont a C6 közelebb áll az ITX házakhoz!
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #61271 üzenetére
koszi, egy csomo uj otletem lett, asszem epitek valami ujat, mar ugyis vagy fel eve keszlett az elozo azota unalom van
-
trog
tag
De igen, befér. A lapodban valamiért biztos voltam hogy ATX lesz, úgyhogy rá sem néztem. Ha szempont hogy legyen ablaka a háznak, meg nem cserélnél komponenst, akkor pedig az Aerocool atomic lightot tudom ajánlani, abba fér vízhűtés, van hely HDDknek is meg nagyobb videó kártya is befér ha bővítenél a jövőben/játékra is használnád és hasonló árban van az is. Ha nem tervezel ilyesmit akkor netezős videókártya nélküli setuphoz ez a jonsbo C6 szerintem verhetetlen.
A C6 szellőzésével sem volt semmi gondom videókártya nélkül, pedig csak elől meg fent van benne venti, meg belezsúfoltam egy nagy CPU hűtőt egy SSDt és két HDDt is, igaz kellett hozzá kicsit matekozni. Ami még érdekes, hogy halkabb mint az aerocool ház volt és a HDDknek is jobb lett a hőmérsékletük ebben, pedig az aerocool alsó külön rekeszébe voltak téve itt meg a CPU hűtő tolja rájuk a levegőt.
Van itthon egy régi házam ami hasonló méretű mint a mostani tiéd, talán 1-2centivel kisebb a te jelenlegid, csak hogy mire számíthatsz:
Jonsbo c6-Tiéd(+1-2 centi hosszban és magasságban)
Jonsbo c6- AerocoolAerocool-Tiéd
-
trog
tag
Nem tudom milyen pénzügyi kerettel indulsz, meg mennyire ragaszkodsz az itx mérethez, de ha nem akarsz sokat költeni szerintem Jonsbo C6 és microATX lap kombó is szóba jöhet, ha eladod a lapot meg házat össz 25-30ért lesz új kompakt házad+lapod max 20 ezer ráfordítással és mást nem is kell kicserélned.
Nekem is integrált VGAs a setupom van, én Jonsbo C6ra cseréltem a házat (20x27x30cm) 15000 forint újonnan. Egy microATX lapra cseréléssel megoldható az egész tök olcsón (25k körül tudsz venni 520as chipszetes új alaplapot 3 év garival, 40k körül indulnak az itx alaplapok), az ATX méretű táp is maradhat gyári AMD hűtővel. Ha mindenképp az itxre szavazol majd más megmondja mit érdemes.
-
Pista0001
addikt
A Silverstone Milo szériát nézd át, élére állítva nyerhetsz vele helyet, de tápot sfx-re kell cseréld, a gyári AMD hűtő meg akár be is férhet.
Ja, hogy on legyen, Chieftec IX 120 wattos paneltáppal úgy 40e körül van, de ahhoz kell alacsonyabb hűtő, vagy magas fedél a házhoz. Előbbinek a Thermalright AXP90-X36 nekem bevált (IX03, ASRock B550 itx, 5600G nálam), utóbbi kb 12e forint.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61278 üzenetére
Európában miért nem kapni ezt a vackot???! :'(
Sajnos addig nézelődtem én is ameddig tőlük rendeltem végül
Nem ezt hanem a C25-öt ami nincs is a palettán, egy hetet csak arra vártam hogy beszerezzék, de szerencsére már úton van.. Ha nincs más megoldás akkor nincs más megoldás..
Kíváncsi leszek mennyibe áll majd meg...szerintem a vámot most nem fogom megúszni..
-
HUN_Sector
őstag
Szia.
Az egyik OEM termékcsalád több gyártó, több minőségű gépházában alőfordult. A táp azonban mindnél közös, egy 80+-os 150 wattos beépített típus.
(ha a zongoralakk előbetét nem tántorít el)
[link]
In win chopin volt az európai top kivitele, az Akyga egy alsó polcosabb minőségű megoldás, de a táp úgy tudtom mindnél ugyanaz és ugye az a lelke.Más:
Európában miért nem kapni ezt a vackot???! :'(
[link] -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Amennyiben az alábbi konfigot át szeretném rakni egy kisebb méretű itx házikóba, mi lenne a legolcsóbb elfogadható megoldás?
Alaplap: MSI B450M GAMING PLUS
CPU: AMD Ryzen 5 3400G (integrált VGA)
RAM: G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT F4-3000C16D-16GISB
CPU Cooler: Alpenföhn Ben Nevis
Táp: Seasonic Focus Gold 450W
SSD: Samsung 1TB 860 EVO MZ-76E1T0B/EUJelenleg SilentiumPC Signum SG1 TG házikóban van a gép, de túl sok helyet foglal.
Alaplap gondolom biztosan csere, a cpu hűtő helyett tudnám használni a gyári AMD-t, mert az alacsony, a táp nem tudom használható-e. Netezős, irodai gép, dedikált vga nélkül, ha esetleg beépített táppal meg lehet oldani, az még jobb. A mostani alkatrészeket használtként el tudnám adni, azt bele lehet forgatni.
-
olle
senior tag
válasz
HUN_Sector #61273 üzenetére
Pedig voltak az intel alatt is jó próbálkozások:
Kár hogy nem nagyon jutott el a köztudatba. -
HUN_Sector
őstag
A diy piacnak van még hova fejlődnie
[link] -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #61269 üzenetére
Azért az U sorozat sem olyan rossz. U35 - U45 - U55
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #61270 üzenetére
Próbálj szűrni rájuk
[link] -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #61266 üzenetére
hat ezt nemnek veszem : q
-
mckay
aktív tag
válasz
PROTRON #61235 üzenetére
Nagyon szépen köszi, hogy képbe helyeztetek.
Szóval:
- Megdrágult ez is...
- És manapság már körülményesebb ITX form factorra nyákot tervezni...
- És szerintetek is harmatos a 6 évvel ezelőtti, Celeron plecsnis, áramtakarékos csip...Szerintem is necces az éppen elegendő gép. De legalábbis nem vihetek oda 9 év elteltével egy olyan upgrade-et, ami pont azt a sebességet tudja.
Külön köszi, Protron, a tippet: Legalább egy J5005 kéne.
Rá is kerestem árukeresőn az asrock változatra: Már nem árulják.
De azért találni e szóra, csak barebone kész gépként (úgy látszik a Gigabyte még tud ilyent venni/tervezni): [J5005]Oké menjünk feljebb árban, legyen J5040.
No, hát ez már 55 ezer forint, de legalább van.De ha már ennyi, miért ne lenne N6xxx, hiszen az mégújabb.
Barebone-okban több is van - de oem alaplapként még az Asrocknál sem.Szóval így állunk. Tulképp nem gyártanak friss ITX-et oem vonalon.
(Kicsit persze csalódott vagyok, hogy erre indult a piac.)Jól van, kiajánlom az 55 ezres verziót.
Habár ennyi pénznél, szorozva 3 db gép, már felvetődik: Vehetek használtan öt pici gépet, német importból, és akkor az oem standardok (cserélhető táp, alaplap) helyett ez jelenti az üzemeltetési tartalékot: Lesz két gép a szekrényben, donornak.
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok segítségét!
-
zed1983
őstag
Könnyű és megbízható barkácsolás papíból, azért elég húzós ára van, inkább kivágom magamnak
-
flashpointer
őstag
ismer meg valaki matx szendvics elrendezesu hazat a meshiliciouson kivul? akar kinai is jo de amit talaltam mind mitx-es
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #61264 üzenetére
már vártam
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #61261 üzenetére
milyen színű?
-
válasz
HUN_Sector #61261 üzenetére
Akkor reális a 20k, én venném annyiért, ha kellene. De nem kell.
-
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
A rácsos, fém oldallapok is megvannak hozzá? Doboz, tartozékok?
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61257 üzenetére
jaaa...Bocsánat
Egyébként abszolút nem, viszont ennyiért meg lehet megtartanám.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61255 üzenetére
Gondolom te is tornáznál vele most hogy kifutott..
Vagy nem erre utalt az első kérdés?
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
Szerintem ennél többet nem nagyon.. [link] Amíg van nekik..
-
HUN_Sector
őstag
Szerintetek egy alig használt nr200p-ért +1 üveg oldalfallal mennyit lehet most kérni, így a kifutás után?
-
válasz
tippm86 #61238 üzenetére
Jó cuccnak tűnik, a hasonló niche házaknak hasonló az árazása.
Azt mondjuk nem értem, hogy pl. SXM2 7.3L-nek elöl van a bekapcsológombja, alatta USB-A és USB-C... más képeken meg hátul van a gomb, USB nélkül. Mivaa'?#61247 sasNAXO
Nem rossz, csak kár hogy fehér.
AKLLA és SIXGE házakat nézegettem, horror áron kínálják, marad a MetalFish...
K39PRO
METALFISH T40
SS30 - utóbbi új felfedezett, nálam elég erős befutó. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #61238 üzenetére
Alin körülnéztél már?
Most hirtelen ez ugrott be onnan: 2023NEW K39PRO portable A4 portable SFX -
cinemazealot
addikt
válasz
AiRLAC #61241 üzenetére
Ez egy i7-4770 (Haswell), így elvileg a h.265 dekódolás megvan, a VP9-ről meg valamilyen hibrid CPU+iGPU driver gondoskodhat, de nem natív hardveresen. Szerintem ezért van egyáltalán YT "élményem", egyébként meg csak szaggatna ezerrel.
#61242 PROTRON
A 7. generáció az AiRLAC kolléga által linkelt doksi szerint már hardveresen tartalmazza a VP9 dekódolást. De nyilván a VGA-d sok mindent átvesz tőle egyébként is. Nekem kicsi a gépházam, ezért nem játszik a dVGA, de nem bánom. A néma működés és a képernyő sarkába bezsugorított 480p YouTube elég munka mellé. -
PROTRON
addikt
válasz
cinemazealot #61237 üzenetére
Nekem 7500T procim van a kisgépben, de akkor ezek szerint azért úszom meg a "problem"-et, mert van dedikált Nvidia Quadro K620 VGA benne és le van tiltve a proci iGPU?
Legalább is nem tűnt fel hogy akadozna bármit is a youtube 1080 HD beállításon, úgy hogy a 2x4GB ramra rá van küldve 10 böngésző ablakban kb 300 tab megnyitva.Nem hittem volna hogy amikor szembementem az itteni forumlakók véleményével, az még ebből a szempontból is jó döntés volt, nem csak az akkor már ismert saját érveim miatt.
-
válasz
cinemazealot #61237 üzenetére
VP9 dekodolással is lehet gondja régebbi Intel GPUknak, itt nézd meg a tiéd melyiket kezeli már
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Tudtok a képen látható házhoz hasonló méretű és hardver elhelyezésű házat?
-
cinemazealot
addikt
válasz
PROTRON #61235 üzenetére
Bocs, mckay felé is, felületesen olvastam azt a "6 éves" mondatot.
De továbbra is az a véleményem, hogy még az integrált procis 6 éves lapok is elegendőek lehetnek a megjelölt feladatokra.
Egyedül mostanában veszem észre azt, hogy YouTube alatt küzd a 4. generációs i7 (konkrétan leköt másfél magot egy FHD videó lejátszása), de ennek valószínűleg az az oka, hogy a YT 2018 óta szép lassan szélesebbb körben is elkezdte alkalmazni az AV1 codec-et, amivel már csak a frissebb (pl. a 2020-ban debütált 11. gen. Intel) vasak képesek mit kezdeni.
-
Pista0001
addikt
válasz
cinemazealot #61232 üzenetére
Gyanítom, hogy cég, Windows köll nekik, Linux nem jó, a Winhez meg kell a száppört, meg biztonságos legyen, meg a böngésző is támogatott legyen, szóval Win 10, maholnap Win 11,... Még a 10-hez jó a 4. gen is, de a 11 már nem megy rá (mókolás nélkül).
Részemről USDT 4. gen Linux-szal, oszt' csíny letudva. Erre a felhasználásra még hosszú évekig jó lenne. Pici is, talán nem is túl zajos.
Szerk.: ezt én is 4. gen gépről írtam, de van itthon 1. gen is amolyan félretró játszósnak
-
PROTRON
addikt
válasz
cinemazealot #61232 üzenetére
Pedig kimásolotad az egész mondatot, így nem egészen értem hogy a második felét miért vetted figyelembe:
"
olyant, ami már akkoriban is lassú volt.
"
Ezzel a résszel együtt írta, tehát hogy a 6 évvel ezelőtti legalsó celeron procikban nem bízik.Picit viszont nekem is kötözködnöm kell, mert nem "nincsenek", hanem megdrágultak, ahogy a hsz-ed fent többször idézett mondatába is megírtad.
Baromi nagy költsége van annak, hogy az mATX alaplapokban kényelmesen megtervezett nyákokat hogyan tegyék kompaktabbá, hogy minden szükséges dolog elférjen és gyártani is lehessen, mert megszaporodtak az alap dolgok. 10 éve nem volt elterjedve pl az M.2 SSD slot, nem feltétlen kellett második pcie kivezetést csinálni wirfi+bluetooth miatt ( az integrált wifi és bluetootht így tudják megoldani), USB-ből is más volt a helyzet..etc...Most rácsekkoltam a listádra, ott vannak a 60-70k árkategóriában a megbízható mItx alaplapok.
Azzal egyetértek hogy a "J" szériás procikból én se adnám 5005 alá, így az integrált procis alaplap kínálat amit találtál nálam sem jön szóba, így marad a 42k-nál kezdődő árkategória, mert sokszor a J5005-el integrált alaplapok is ebben az árkategóriában mozognak.
Vagy marad a használt piac, ott azért ki lehet fogni olcsóbb, de az általad jelölt feladatra használható, integrált procis alaplapokat.
Meg Eboy, nekem még 2 éve ott sikerült találnom egy német eladót, aki korrekten, bontatlan raktár készletet értékesített, 68 ajróért szállítással kaptam H110-es mITX alaplapot. KI lehet fogni, de óvatosan a Te helyzetedben. Nekem csak a hdmi port nem működik rajta, de tényleg bontatlan csomagolás volt. De sok az átverés az olcsóság ígéretével.
#61234 AxBattler
Pedig beleírta:
"google map és nyomtatás"
Erre a feladatra keres gépet, mert a google map sokszor rátud terhelni a procira, tehát azért a youtube 720p-nél erősebb feladatot kell vinnie a procinak, ami egy J3355-3455-4005 proci esetén kétséges számomra.De lehet hogy ha jelentkezik a "Milyen gépet vegyek" totyikba, hogy legolcsóbb mITX alaplap-konfigot keresi a fenti feladatra, tudnak javaslatot adni, mert az a totyik nem csak olyan konzervatívokból áll mint én, Ők simán beajánlanak 610-es csipsetet is ha elegendő a tudása.
-
válasz
Vigneau #61233 üzenetére
+ Pontosan milyen konfig alá kellene a lap?
Mert így csak vaktában lövöldözünk.#61232 cinemazealot
Most komolyan, a 6 éves vas lassú? Én 4. generációs Intelen dolgozom (web fejlesztés) és 6. generációson játszom (!)...
Mindig feszkózok a fejlesztés miatt, aztán kicsit megnyugszom, amikor ilyeneket olvasok... köszi! Persze privátban már kitárgyaltuk. -
cinemazealot
addikt
"...ami 6 éves procit tartalmaz, olyant, ami már akkoriban is lassú volt."
vs.
"Nem kell extra, csak google map kell és nyomtatni tudjon..."
Most komolyan, a 6 éves vas lassú? Én 4. generációs Intelen dolgozom (web fejlesztés) és 6. generációson játszom (!), nehogy már a Google Maps és a nyomtatás ezeknél komolyabb infrastruktúrát igényeljen!Erre a célra bőven elegek lehetnek az integrált CPU-s lapok is.
Egyébként érdemes megnézni alaposabban is azt az ITX házat, egyik-másik példányba simán belefér az mATX méretű lap is. De a piacot sem két bolt aktuális raktárkészlete alapján ítélném meg, vannak ennél átfogóbb felületek is.
-
Pista0001
addikt
Ingrált procival az intel n100 jött ki mostanában, 60e egy olyan alaplap... más kb nincs. AMD oldalon vannak kínai mobil apu-s minigépek, de azok sem olcsók, sőt.
Cserélhető procis vonalon még rosszabb a helyzet. A megoldás valóban a használtpiac lehet(ne), de ott se túl bőséges a választék.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
egy kuncsaftomnál elszállt az alaplap, de magát az ITX gépházat amit odavittem 10 évvel ezelőtt (!!), azt szeretik.Gondoltam mi sem egyszerűbb, habár már évek óta nem raktam össze gépet:
Veszünk egy aktuális ddr4-es alaplapot ITX méretben, és újracsinálom a Windows-t.
(Nem kell extra, csak google map kell és nyomtatni tudjon...)De hát nincsenek ITX-ek a boltokban!!!
Jól látom??
- [ipon]
- [pcx]Elérhető áron olyan van, ami 6 éves procit tartalmaz, olyant, ami már akkoriban is lassú volt.
Még mindig mindenhol az mATX megy?
Kérlek segítsetek: Vajon tényleg nem adnak normális sebességet elérhető áron ebben a méretben?
Köszi!!!
-
sasNAXO
aktív tag
Ha esetleg valaki nézegette volna a Densium APU-t még mielőtt a Densium-ot csináló muksa eltűnt volna a honlapjával együtt...van pár darab az overtek-en aranyárban.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61226 üzenetére
Tudom milyen drága volt, nézegettem, csak nem érte meg.
Ráadásul nekem Mk2.
Azon agyalok valami szerszámmal megcsinálom csúnyán magamnak, úgyis csak másod ház a titán T1 mellett...de részben pont emiatt nem akarom összebarmolni.Igen, covid körül letolták nagyon az árakat (állítólag veszteséges szintre), aztán visszaemelték (állítólag nullszaldóra) és végül amikor kifogyott(?), akkor a webshopjuk is megszűnt. Volt egy novemberi poszt Discord csoportban az R1-ről (nem tudom ezt most jól be tudom-e linkelni, vagy meddig marad meg...), addigra már szerintem nem ment a webshopjuk; az utolsó meg egy februári 6-i elnézést kérnek a hallgatásért és még talán nincs minden veszve poszt volt.
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen. igen, teljesen jó kártya ez. és mm pontosan befér, nincs másik kártya a piacon (talán jön egy PNY még), ami úgy befér, hogy fölé megy egy 80-92mm venti.
ez a riser meg egy vicc, én nem tudom mit gondoltak. az Mk2-be olyan szépet raktak.#61224, sasNAXO
van, de amibe ez a spine került... uhh.
igen, voltak ők már mindenhogy. néha, például 1-2 hónapja is, promóztak új házat instán. nagy kamusnak tűnnek mostanra nekem. kiárusítást tartottak, mert jön a csőd, de én nem tudtam venni tőlük egy darab oldallapot az elcseszett, megkarcolt, leharcolt minták közül, ami biztos volt a polcon pár darab. aztán mégse húzták le a rolót, aztán megint baj van. nem értem én már. ezt a házat imádom, ha az illesztési hibákat az Mk4-re megcsinálták volna T1 szintre, meg hozzácsapnak 3mm-t széltében, tökéletes időtálló ház. de nem, inkább megálmodták a Raw-nak keresztelt szemetet, aztán eltűntek. -
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #61223 üzenetére
Az ötlet remek, de nem új. Korábban szóba került egy rendes gyári ház, de nem emlékszek már a típusára.
Az alap ház kb akkora (ha jól emlékszek), mint egy Chieftec IX, asszem 2 féle bővítő van hozzá, odd-s és 3,5-es merevlemezes. Úgy rémlik, ezekből bármennyit lehetett egymásra pakolni, tehát pl 1 alappal és mondjuk 4 hdd-ssel volt egy kompakt 4 lemezes nas-od.
Itt is...
-
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_ #61221 üzenetére
Patika lett!
Gratula! Most egy darabig megvagy az upgrade-el is szerintem...
és amúgy csak csatlakozni tudok a VGA kérdéshez, sosem gondoltam volna hogy valaha is veszek még Inno3d kártyát de le a kalappal a fiúk előtt, nekem is pozitív csalódás volt az X2.
Amúgy még anno amikor nézegettem azt a házat az volt az első gondolatom hogy azt a risert úgy b$ßnám ki belőle ahogy van... Sajnos még a kinézete is gány... -
hoffman_
nagyúr
elkészült a "végleges" iteráció a Ghost S1-ben. nagyjából 3 éve dolgozik ez a lap benne, kifogástalan, a következő is MSI lenne (ha nem spórolnák le az optikát...). először bekerült egy második NVME, aztán 5700X jött a 3600 után, végül a 2x8GB Crucial LT-t fájó szívvel 2x16GB VulcanZ-re cseréltem. az 1070Ti 4,5 évet futott, átvészelte a nagy GPU válságot, most dobozban pihen szinte gyűjtői állapotban, visszakerült a gyári hűtés is. egyszer majd bekeretezem a PC fölé
egyelőre elengedem az AM5-öt, majd jövőre megnézem érdemes-e mocorogni. végre van megint szép RGB nélküli Crucial LP RAM, meg SPDIF is némelyik Asus lapon. kíváncsi vagyok a következő AMD generációra, de ez is már-már több, mint elég. még egy 2TB drive talán belefér AM4-be, katasztrófális méretűek a játékok manapság.
5700X
MSI B550I Gaming Edge Wifi
Inno3D 4070Super X3 OC (+ A9x14 chromax)
2x16 T-Force VulcanZ 3600CL18
2x1TB AData NVME 3.0
SF600 Platinum
Ghost S1 + metacustoms spine/PSU bracketidle nagyon jól viselkedik így télen, 22 fokos szobában 38-50°C a CPU és 42°C a GPU, passzív módban, egyedül két Noctua venti teker 800rpm-en. én asztalon már nem hallom.
játék alatt a GPU 64-71°C, a három venti 2000rpm körül, hotspot 82°C max. kis UV-t beállítottam, 0.965V@2760Mhz. VRAM-ot hagytam. halkabb, meglepő módon, mint a 2x A12x15 a deshgroud 1070Ti-on. lehet, hogy csak az évek alatt rákerült por, ezt nehéz megmondani ennyi idő után. a CPU 70-74°C játéktól függően, furmark/superposition kombókkal se megy nagyon feljebb. a gép picit halkabb lett a 4070 Super érkezésével. itt pozitívan csalódtam.egyetlen bajom van vele, a Loque PCIE 4.0 riser szétszivatott, már el akartam állni a kártyától, annyit szenvedtem vele napokig. Auto és 4.0 módban, hiába gen 4 minden hardver, behal a Windows, ha van fent nV driver. egyedül PCIE 3.0 módban tudom használni, ami ennél a konfignál már 1-3%-ot jelent. egy riser váltáson még gondolkodom. Loque-ék nem válaszolnak a leveleimre...
közben a homeszerver upgrade-ről le kellett tennem, minden mozdítható vasat és alkatrészt beforgattam HA-n, egyedül a már megvett gép fő komponensi maradtak. ez egy Asus N100I + HBA és Jonsbo C2. már kész építés, a rendszert még nem tudtam átrakni rá (és eladó lesz egy Q1900). ha valaha elkészül, majd megosztom azt is. az új soho routerrel barátkozom, picit mélyebb víz a Mikrotik, mint amivel eddig mentek a dolgok itthon.
-
Szia Uram! MiniPC előretelepített spyware-rel érdekes lehet?
-
cinemazealot
addikt
válasz
sasNAXO #61217 üzenetére
Nem érzem ezt nagyon kivételes eljárásnak, az eBay-en és Amazonon is szoktam néha látni efféle megjegyzéseket. Nem tartom kizártnak, hogy a nem célba érő csomagok miatt benyújtott vásárlói reklamációk (a posta kis értékű, távol keleti csomagokkal szemben tanúsított megbízhatatlansága), esetleg a nem konzekvens és/vagy magas ÁFA/VÁM miatti rendelés-lemondások és/vagy kritikák állhatnak a háttérben.
-
válasz
sasNAXO #61217 üzenetére
Delivery only to other European countries except Hungary.
Ez mondjuk tényleg durva, nem tudom, mi lehet a háttérben.
Lehet, hogy a 14 napos elállást is be kellene vállalniuk, de a magyar fogyasztói szokások mellett ez nem fér bele?
Vagy csak a Free shipping rész nem vonatkozik ránk, egyébként szállítási díjjal küldenék?
-
sasNAXO
aktív tag
Na ez egy érdekes valami: Minisforum Unveils $519 Ryzen 9 16-Core Motherboard | HotHardware, ITX alaplap integrált 16 magos AMD procival.
Szintén "érdekes" kitétel a minisforum oldalán: "Delivery only to other European countries except Hungary." -
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #61214 üzenetére
Valamikor AM3 időkben vettem amúgy utoljára MSI alaplapot, azután DFI lett, még mielőtt kivonultak volna a piacról. Ez volt az első ITX alaplapom, egy DFI LanParty MI P55-T36. Megvan a mai napig, Lian Li PC-Q07 házban van, Xeon L3426 van benne 2×4 giga rammal, r7 250-nel és egy Goodram Iridium 240-es ssd-vel. Azóta csak Asrock lapot vettem, 1 QC5000-ITX/PH-t 2016-ban, 1-1 B550M-ITX/AC-t tavaly és idén. Valamikor 2020-21. körül vettem MSI 1050ti lp vgat, más MSI-m csak egy régi 775-ös mATX lap van kukázott gépből. Mondjuk így Asus is van, egy 462-es barebone és egy szintén 462-es ATX alaplap.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hoffman_ #61204 üzenetére
Nagyon cuki, főleg mikor a normál vga mellé odateszi a kis kuckót. Ráadásul a csavarhúzó se egy hétköznapi.
Pista0001: Én kifejezetten szeretem a Gagyibájtot.
Volt tőlük pár lapom, vga, de egyikkel sem volt gondom szerencsére, mondom ezt úgy, hogy most MSI lapom van.
Nálam valahogy a Giga biosok jobban kézre állnak.
Asus is jó, de már nem annyira, mint régeben, kicsit túl is van tolva. MSI is jó és az Asrock is egész szépen odatette magát.Ezek az LP kártyák bejövősek, csak az áruk lehetne barátibb.
-
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #61212 üzenetére
Nekem MSI X299 PRO alaplapom van és tényleg elvagyok vele, de azért amikor a PRO elé odabiggyesztik a "A-" jelet, akkor azért kinyílik a bicska hogy "alpha" verzióban mennyire kiszúrják az ember szemét.
Nálam annjo 2 db Asus P4 alaplap fürstölt el, mind a kettő kereken 4 évvel a vásárlás után. De kereken. Nálam akkor azért elvágta magát az asus...
A Gigalány 1070-es VGA-mmal felemások az érzelmeim, mert tette a dolgát és 2 ventivel se melegedett nagyon túl, de hogy gyárilag így el bas...rintani a hőtani folyamatokat...ugye a GTX 1070-nek típushibája, hogy a középső venti alatt elvetemedik a műanyag 3 szög alakú tartó és beleér a ventibe, ami így tönkremegy, csapágyassá válik és kerreg...sőt meg is tud akadni...hiába cseréled ki a ventit, a kövi is tönkre fog menni, mert a hézagokat elszámolták...na emiatt, hogy pont a GPU feletti venti megadja magát, röccenések voltak a játékélményben, miközben 65 fokon, teljesen jó hőmérsékleten ketyeg...csak közben a GPU meg izzad...nem izzik, de azért izzad.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #61211 üzenetére
Hű, az a ház!
Azt nem tudom, ez (sajnos?) márkavallás nálam. Amúgy sose volt problémám MSI cuccokkal, nem tuningolok, úgyhogy alapvetően a vrm problémák nem érintenek. A Gigabyte nálam még AM2 korban vágta el magát, de màr nem is emlékszek, mivel. 3. gen-nél adtam neki egy esélyt, de nem ment a Z77-ben a Sandy Celeron igp-je... Az Asus meg valamikor 2-3. gen. környékén lett annyira (túl?)hype-olva, hogy már azért unszimpatikussá vált. Az MSI az a márka, ami nem feltétlenül kiemelkedő, de amit tud, azt megbïzhatóan, stabilan hozza. Az Asrock meg nagyon szépen felépítette magát, másodvonalbeli márkából joggal került a másik 3 közé. Nálam MSI, Asrock, Asus, Gigabyte a sorrend, de a két A betűs között mély a szakadék nekem.
-
-
Strezi
őstag
Áááá, ez nagyon adja magát ITX-be!
[link] -
hoffman_
nagyúr
Gemcase C9 volt már?
elég jól kitalált, egyszerű darabnak tűnik. hivatalos oldal nincs jelenleg. -
Czimby
addikt
válasz
Pista0001 #61197 üzenetére
Most egy Cube forma ház van pontos típust nem tudok amiben SFX táp hely van, de azok 250W+ ami nekem total fölösleges.(És a hatásfoka is rossz ilyen kis kihasználtság mellett) Lehet veszek egy Chieftech kis házat 7000Ft újonnan, abban elfér az az 1db SSD a lap mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Honda topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest