Hirdetés
Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Szatesz.
üzenetére
Talán egy Fiio E10+Shure 440 is belefér a keretbe. De, ha a közeljövőben úgy gondolod, hogy lesz még további pénz erre a projektre, akkor lehet érdemes lenne használtan nézni egy komolyabb fejest, és idővel beszerezni hozzá forrást. De, hallgasd meg a többiek véleményét is.
Azt, azért írd meg, hogy milyen hangzás áll közel hozzád, kiegyenlített, mélyben erőset... 
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Akarok venni egy igényes játékos headset et, stereo megfelel nem kell 5.1 meg hasonlok.
Akár 30-40 e ft is rászánnék csak minöségi legyen. Van a sennheisernek Q szériása azt néztem nem rossz de nem látom seholsem.
Mit tudnátok ajánlani nekem?
Elöre is köszönöm!
-
Alan[HUN]
senior tag
Jut eszembe, nem csak HThomas hallgatta az M50-et, hanem én is az E7-et illetve a HD555-öt és a K272-t.
Forrás: 320kbps MP3, Soundblaster SB0220/FiiO E7, AIMP 3. (30 STM, Brahms 5. Magyar Táncok, TSFH)E7: M50-el néztem, pöppet kevesebb lesz a basszus, mint a hangkártyáról, viszont megszűnik az alapzaj (a három közül csak az enyémnek volt egy enyhe sziszegése alapból), és hallhatóan részletesebb, méginkább tisztább. A basszus is jobban szétterül, nem dübög, hanem jobban emlékeztet arra amikor valami igazán mély szól, nem tudom szépen leírni, áthat az egész, tehát nem koncentrált, és ez jó. Összességében, annyival nem jobb, hogy egy épeszű ember ennyit ráköltsön, de tegyük fel, hoyg az épeszűek halmaza nem költ 10-nél többet fejesre. Így meg azért ha sokat használják, szerintem simán megérheti.
AKG K272: Csak E7-el hallgattam, M50 után fura a nagy kerek párna. Nem kell igazgatni (Az Audio Technicánál valahogy olyan érzés, mintha a szivacs pereme alá csúsztatnám a fülem csucsát!
), de cserébe nekem keménynek érződik a fülem körül, annak ellenére, hogy velúr. Hangzásban AKG-s (Gondolom, a K321-ből kiindulva.), közepes mély, kellemes közép, picit több magas. Mélye M50 után kissé töketlen, nem hallgathatatlan, de nem is akkora élvezet. Közép talán részletesebb, de az M50 magasa jobban tetszik, ezen valahogy "nem jött át". (30 STM, This Is War) Klasszikusra jobb, mint az M50, de ez nem meglepő, az ott gyengébben muzsikál, a kevésbé részletező/kevesebb közép miatt.Sennheiser HD555: Szintén csak E7, szerintem ez a leggyengébb a trióból, habár a kényelme remek, mintha nem is lenne a fejemen semmi. Igaz ez az egyetlen nyitott is, és számomra hosszú távon nem játszana, mert a kissé elálló füleim elérnek a driverig és érezhetően nyom. (Már 1-2 perc után is, szerintem fél-egy óra tuti zsibbadás.) Egyébként nem rossz, kiegyensúlyozott darab, illetve nagyon szeretem a nyitott hangzást is, csak mivel főleg utazva zenélek, nem játszik. Annyi a hibája, hogy közép/magasban nem éri utol az AKG-t, viszont mélyben jobb, amiben meg az M50 hagyja le. Klasszikusra talán jobb az M50-él, egyébként biztosan rosszabb mindkettőnél. (Szerintem.)
A talános mondatok vannak többnyire emlékezetből, a többit már akkor megfogalmaztam, amikor Thomas nálam volt, tehát annyira nem játszik a "megszépítő" idő. (Neki ennyire egyértelműen nem volt rosszabb a HD555, elfogultsági okokból, mint első komolyabb fejes.
) Térrel továbbra sem foglalkozom, amíg nem feltűnő, hogy "Vazze, van!", addig szerintem felesleges, iPodról M50 olyan, mintha a fejemben, két fülem közt ülnének a zenészek, ha akarom el tudom őket helyezni, de nem egy "Wow!!" érzés. -
Samtya
senior tag
válasz
TheZukker
üzenetére
Nem egyszerre vettem. A Retro DJ már egy ideje megvan. Mindkettő be van járatva mert a 435-öst használtan vettem (nem látszik rajta a használat).
Alaplapi hangkártyáról, Sansa Fuze Plus-ról és asztali sztereó erősítőről hallgatom. Most mindenki felhördül, hogy áááhh, alaplapi hangkártya... Alig rosszabb mint a Fuze+. Nem tudom hogy lehet ez, de így van. Elektromos zajokat sem szed össze, semmit. Van olyan számítógépem amelyikben a hangkártya összeszed zajt, úgyhogy tudom miről beszélek.
Egyébként nem emlékezetből írtam az összehasonlítást. Direkt cserélgettem közvetlenül egymás után a fejhallgatókat. Egy zeneszámon belül volt úgy, hogy többször is cserélgettem a fejeseket illetve visszatekertem többször bizonyos általam kritikusnak tartott zenerészekhez és felváltva hallgattam. Aztán próbáltam hosszú távon is a 435-öt arra várva, hogy mikor jön el a pillanat amikor kényelmetlenné válik. Nem jött el. Legalábbis amennyi ídőm volt zenehallgatásra azalatt nem. -
maszekember
aktív tag
válasz
Suseon
üzenetére
ehhez mit szólsz? A személyes tapasztalataim nagyon jók vele,és úgy látom,hogy a zenei ízlésünk is fedi egymást. Szépen szól rajta a rock,pop classic,igazi mindenes (nyilván nem tökéletes,de a zenehallgatás élmény vele) emellett pedig kompakt,ami koliban,bkv-n nem hátrány

-
Suseon
csendes tag
Sziasztok,
én nagy fejhallgató-keresésben vagyok. A szabályok szerint nagyjából le próbálom írni milyenre gondolok:
Többnyire kollégiumba és otthon használnám (meg alkalmanként hazafele buszon)
zenét és filmet hallgatnék vele többnyire (bár néha játszok is)
nagyonnagyon max 30ezret költenék rá de amúgy 20körülire gondoltam
mindenképp vezetékest szeretnék
nem szeretném ha más is hallaná amit hallgatok
és legyen kényelmes
DE a legfontosabb hogy nagyon szép hangzása legyen. ami tudom hogy relatív szóval: főleg rockot, popot, de mostanában instrumentális zenét is hallgatok, szal komolyat. ennek megfelelően nem tudom hogy a mély közép vagy magas hangok kiemelése a jobb úgyhogy arra konkrétat nem tudok mondani.Kb ennyi. Egyszer rátettek a fülemre egy AKG fejhallgatót és azóta tudom hogy egy ilyesmi komolyat szeretnék de amit egy boltos akart eladni nekem (AKG Q460) tetszett meg minden de nem olvastam túl jókat róla a neten, inkább a Sennheiser PX 200ii-t ajánlották és most tanácstalan vagyok. Úgy ezekbe a márkákba is gondolkodom de nem ismerem igazán egyiket se úgyhogy bármi lehet. Köszi a tanácsokat előre is!
-
Vettem egy Sennheiser HD598-at (FiiO E17 társaságában), és a kérdésem az lenne, hogy kell-e, és ha igen, akkor mivel/meddig járassam be a fejhallgatót? Van ennek értelme?
-
Samtya
senior tag
Sennheiser HD 435 és Maxell Retro DJ.
Számomra érdekes tapasztalatokat gyüjtöttem be e két fejhallgatóval.A Sennheisernél arra számítottam, hogy kényelemben kiváló lesz és hangzásban pedig kb a Maxell szintjét fogja hozni, illetve mivel nyitott, talán a tere is nagyobb lesz.
Lássuk, hogy mi történt:Mélytartomány:
A Retro DJ köztudottan jól szerepel, valóban egészen mélyről jövő mélyei vannak. Idönként úgy érzi az ember mintha a nyaki gerincét rezgetné, dobbeütéseknél szinte a hátit is.
Elektronikus zenék szintetizált durva mélyeit könnyedén, tisztán és 'hátborzongatóan' jeleníti meg. A középtartomány felé haladva nemhogy mégtöbb mélye lenne, hanem elfogyogat belőle.
Ezért érződik annyira brutális méllyűnek a Retro DJ. (Denon AH-D1100-at még nem hallottam, akkor persze már más véleményem lenne.)Ehhez képest a HD 435 nem indul annyira mélyről, viszont tovább terjed a közép felé. Mindenképp egy mélykiemelt fejes, a kiemelés szélesebb tartományt érint a mélytartomány felső oldalán.
Előfordul, hogy szinte bödönhangja van. Rosszabb minőségű vagy eleve kevesebb mélyet tartalmazó zenéknél érdekes módon mintha több mélye lenne mint a DJ-nek, de ez az előbb említett kiemelés miatt van.Középtartomány:
A Retro DJ közepe illetve felső közepe nekem kicsit sok, lehetne visszafogottabb, viszont részletes és emiatt a gyengébb felvételek hibái könyörtelenül megjelennek, youtube és társainak annyi.A Sennheiser középtartománya sokkal visszafogottabb, szinte engedi fel magára a mélyet. Jó lenne ha elérné a Maxell részletességét de ez nem mindig sikerül neki. Nagy kár, mert középtartományban megverhetné a Retro DJ-t. Az én esetemben talán sikerül is neki.
Magastartomány:
A Retro DJ-nél a kifejezett és néha már túl harsány közepére ráépül egy igen tiszta, megfelelő erősségű időnként szinte kristályos, pengeéles magas. Jót tesz vele, tereli a figyelmet a középről, nekem bejön.
Nem karcos, nem sistergős, de gyors és határozott. Az olyan kezdőknél, akik nem hallottak még 'rendes' fejhallgatót (mint például én is) ez adja a nagyon méllyekkel (és a térrel) együtt a WOW-effektet.A Sennheisernél... hát van egy kis probléma. Alapból tompa, valahogy nem az igazi. Várná az ember a hangszerek magas összetevőit, de nem jönnek. EQ-zva javul, tehát képes szép magasat kiadni a fejhallgató de nagyon rá kell segíteni. Azon a szinten a Maxell már túl van vezérelve.
Tér:
A Retro DJ tere véleményem szerint egészen jó, képes mondjuk egy színpadra - az ott lévő zenészek közé - helyezni a hallgatóját. Mindenképpen túlmutat az ember közvetlen környezetén.
Érzetre 4-5 méteres távolságból is szólalnak meg hangszerek, időnként egészen fura irányból pl rézsútosan hátulról. Elektronikus zenéknél egész kavalkád tud kialakulni, az ember feje fölött röpködnek hangok oda-vissza, közben van ami csak oldalról szól de ott is változtatja a helyzetét. Néha kissé mesterségesen keltettnek, direkt széthúzottnak érződik, de inkább ilyen legyen mint monó.A HD 435 nyitott fejhallgató a gyártó szerint. Nem tudom milyennek kell egy nyitottnál a térnek lenni, de ennél nem nagy, az biztos. A DJ-nél írtam, hogy a zenészek közé helyezi az embert, a Senn a zenészeket helyezi miniatürizálva az ember fejébe. Fejen kívülre is tud azért időnként helyezni, de nem olyan távolságra mint amire számítottam.
Mi okozhatja HD 435 hiányosságait? Valószínűleg ugyanaz amitől viszont kényelmesebb lesz mint a Retro DJ. Az a tele-szivacspárna, ami az egész fülpárnát alkotja és szerintem tompítja a hangot, beszűkíti a teret a HD 435 esetében.
Teljesen ráfekszik a fülre, olyan vastag, hogy a fül belesimul és mégsem érződik mögötte a műanyag rész.
A fejpánt belső részén is szivacs van, nem nyomja a fejet. Gömbcsukló mechanizmussal kapcsolódik hozzá a fülhallgató rész, ami szintén fokozza a kényelmet. Lényegében beáll olyan pozícióba, amilyen kell.
A szorítóerő megfelelő, több nem kell, kicsit kevesebb talán lehetne, de így biztosan nem csúszkál. Nem ropognak a műanyagok sem. A szivacs kissé melegíti a fület. Eddig egyfolytában max másfél óráig volt rajtam, de biztos vagyok benne, hogy jóval többet ki lehet benne bírni.
Érdekes, hogy cserélgetve a kettőt, rövidtávon a Maxell tűnik jobbnak mivel ott a fül szabadon van. Ez csak átmeneti előny, nálam egy idő után fülfájdítóssá válik.Összességében melyik tehát a jobb fejes?
Nem igazán lehet eldönteni. A használati összértékük nagyjából egyforma. Akinek a Retro DJ kényelmes, azoknál egyértelműen az a nyerő. Alapvetően jobb hangja van.
Másrészt viszont lehet találni olyan beállítást, ahol a HD 435 már közel olyan jól szól mint a Retro DJ. Ellenben a tere soha nem lesz olyan. Rosszabb minőségű zenéket is kellemesebb lehet hallgatni a HD 435-tel. Csilingelő, kristályos magashangot nem igénylő (ellenben mélyeket olyannyira kedvelő, hogy a minőség nem is annyira számít, csak legyen sok mély) embereknek is jobban bejöhet a HD 435.A dizájn nekem nem számít, akit érdekel annak itt van pár kép:
Végül megemlítem a kábelhossz-dilemmámat. A 3 méteres kábelt nem tudom mire találták ki. Tévézéshez rövid, egyébként pedig feleslegesen hosszú. Mivel lecsatlakoztatható a fejhallgatóról jobb lett volna ha gyárilag egy 5 és egy másik 1,2 méteressel adják.
-
DBAtti
aktív tag
Most érkeztem vissza a Mammut II Saturnjából. Gondoltam elmegyek, megnézem mi is van 50% engedménnyel. Gyakorlatilag már most Media Markt, minden vörös, és építik át belül. Leértékelt cuccokkal nem találkoztam, ellenben meghallgattam egy valag fejhallgatót hű társam a Cowon D2 segítségével. Hallgatózni MOST nagyon ajánlott hely, még nincsenek bekötve semmilyen forrásra, és így nem kell kéregetni, hogy húzkodják ki őket.
Este elkezdem leírni mit tapasztaltam, de biztosan Logout Bloggá kerekedik, mert tényleg vagy egy tucatot felvettem... köztük a BW P5-öst is

A HiFi osztályon van K550, 242, P5, Denon A100 (az is megvolt). K550 nagyjackjéhez nem volt konverterem
Folytatás HAMAROSAN...

-
flierqqq
tag
Rendben, köszi mindenkinek!

-
PuMbA
titán
Szép volt fiúk!
Jól döntöttél flierqqq 
SHiZUOKA: Én is már azon gondolkoztam, hogy 45k-t hogy lehet így elverni és alig hittem el

-
flierqqq
tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Rendben, köszönöm.
Látom tényleg nem nagyon szívleli a Beatseket itt senki..
Múltkor kipróbáltam egyet és szerintem nagyon jól szólt..és az a basszus.
De így már teljesen elment tőle a kedvem.40-45 ezerből zenehallgatásra milyen füles ajánlatok? -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
flierqqq
üzenetére
Ellenőrízni helyett legyen inkább ellenőrizni.
Itt tudod online leellenőrizni a termék eredetiségét.
Egyébként abban a többieknek igazuk van, hogy csak abban az esetben vegyél Beats-et ha meguntad az életed. Továbbá a hamisítvány is közel ugyanolyan pocsék, mind hangminőség mind anyaghasználat terén, mint az eredeti példány.
-
-
flierqqq
tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
És a sorozatszámot hol tudom le ellenőrízni?
-
fattyu
veterán
válasz
flierqqq
üzenetére
egy tesco value pack wcpapír csomag is kevés lenne, ha papírra akarnám vetni ötleteim, ama témában amire ennél értelmesebben lehet 45 pénzt elbaszni. A felbérelni egy óvódáscsoportot hogy újpest idnulót énekeljenek a húsvétkor egy karácsonyfa alatt, még mindig a lista értelmesebb felén van....
-
flierqqq
tag
Sziasztok!
Már régóta szerettem volna egy Beats by Dr. Dre Studio fülest és az egyik ismerősöm mondta, hogy ő tudna nekem szerezni egyet 45 ezerért. Ez gyanúsan olcsó..Azt mondta, eredeti,de hogyan tudnék erről ténylegesen megbizonyosodni? -
DBAtti
aktív tag
válasz
DBAtti
üzenetére
Bocsánat, természetesen (#49440) vzsryl üzenetére szántam válaszként.
A tetszett-et pedig úgy értettem, hogy vzsryl - nek tetszett, ami fontosabb minden egyébnél. -
DBAtti
aktív tag
válasz
AMDFan
üzenetére
"-Beyerdinamic DT235 (buszozáshoz valami normálisabb küllemű fejes kell)" -> NOT

Én nem gondolom, hogy jobbnak kellene lenniük az SHP8000-nél, ami mellett nagyon nagy +, hogy tetszett. A Marshall-al több kényelmi problémám is volt, de lehet hogy nekem van furcsa kialakításom. Ha már azt sem tudod hol áll a fejed, ez a memóriahabos szivacs igen jó fícsör.
sum: én egy 8000-est vennék. -
contaxg
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Nálam többen jelezték, hogy a Major fülpárnája hajlamos az illesztéseknél elengedni.

A Shure SRH240 soha nem volt egy bass fejes, de egy iPodról hallgatva nekem elégséges a basszusa. Inkább az a frászkarika van vele, hogy nyekerekeg, recseg ha mozgatom. De szerencsére a fejemen tartva ez nem probléma!

-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Kialakult bennem egy kép, hogy 20k alatt milyen fejhallgatót érdemes venni. Sokat segítettek - amit köszönök minden segítőkész embernek - és nagyon sokat olvasgattam a dolgok után (tesztek, fórumok, itt ph-n is ugyebár stb...).
Nagyjából 3 résztvevősre zsugorodott a lehetséges fejhallgatók listája:
-Audio-Technica ATH-30 M
+jó mélyek
+kényelmes
-+külsőre még éppen elmegy
-Marshall Major
+gyönyörű fejes, igazi publikusan használható fajta
+hangminősége biztosan megfelelő 18k-ért, tehát ez nem lehet probléma
-kényelmetlen, amit több teszt is kiemel negatívumként
-Philips SHP-8000
+2hónapig használtam, és tetszett a hangja
+nem hiszem, hogy létezik kényelmesebb fejes, esetleg pont ennyire kényelmes igen
-valószínűleg elmarad a hangja az előbbi kettőtőlEsélyesek voltak, de kiestek:
-Beyerdinamic DT235 (buszozáshoz valami normálisabb küllemű fejes kell)
-Shure SRH-240 (mély hiány miatt azonnal kiesett)
-Creative Aurvana Live! (nem lehet kapni egy megbízható webshopban sem)Illetve van még egy esélyes, de fogalmam sincs, hogy amelyik webshopban megtalálható, azzal mi van. Leírom miért. A fejes Philips UPTOWN SHL-5905 . Ha rákattintotok a linkre, akkor az árukeresős találatokat láthatjátok. Ahol 19900Ft, azok a webshopok mind ugyanolyanok, még a termékleírásban is, és beszerzésben is, de mindegyiknek más a neve és a címe. Szóval nem értem az egészet.
Mindenesetre küllemre ez a fejes tetszik legjobban. Hangminőségben gondolom simán hozza az SHP-8000-et, és a fülpárnái is szintén memóriahabosak, tehát biztosan nagyon kényelmes. Továbbá szintén gubancmentes kábele van, és lehet használni mobilhoz headsetként, ami néha jól jöhet, de abszolút nem szempont. -
fattyu
veterán
-
TheZukker
tag
Ha már témánál vagyunk.

Elkezdtem mütyürködni a foobarommal, állítgattam az Outputot. Amikor az Elsődleges hangillesztő-n van, akkor minden szól, youtube is, csak gyengén. Ám amikor átrakom a létrehozott ASIO cuccra, akkor valahogy hangosabb lesz, semmi más nem szólal meg, csak a foobar. Ezmiez?
-
krx21
nagyúr

-
krx21
nagyúr
PC-re melyik a legjobb MP3 lejátszó? Mind a hókusz-pókusz dolgai és a hasznos funkciói miatt?
Ami kicsit többet tud mint a Media Player... -
Samtya
senior tag
Érdekel itt valakit egy Sennheiser HD 435 vs. Retro DJ összehasonlítás?
-
krx21
nagyúr
Egyetértek, hogy hosszú távon fárasztó...Pláne, ha olcsóbb kategóriás...
De amúgy tetszik... Leszabályzom egy kicsit... Ez még úgysem igazi hifi...(majdnem...)
Komolyabb fejest csak akkor veszek, ha komolyabb dac+amp-is, a kettő együtt meg kb 200.000 Ft...
(most nincs kedvem..
)
Egyébként meghallgattam egy BOSE zajszűrőset is...Hasonló volt 2x annyiért... De a zajszűrő (aktív) megdöbbentően jól működött... -
Dave™
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Igen... Semmiképp nem kiegyenlített! Sőt talán az egyik legjobban mély kiemelt fejes...A görbék szerint is...
Nekem, most a D2000-es Denon tetszene a legjobban amiket hallottam (nem sokat)...
Csak az majdnem 100.000 Ft...Ezt 45e-re alkudtam 55-ről...
Aztán egy komoly DAC+AMP-vel lehet már egész másmilyen család tetszene...(biztos...) -
krx21
nagyúr
Ma hazahoztam a Denon AH-D1100 (32ohm) fejhallgatót! Basszust akartam! Megkaptam... Leszakad a fejem...

Ezt bizony vissza kell szabályozni mert túl sok!... Nagyon érzékeny, egy sima telefon üvölteti, ha kell!
Hordozható MP3 lejátszóhoz, dübörgésre kiváló! Próbáltam a nagy tesót is, D2000 abban is sok, de kicsit visszafogottabb a basszus és a 25ohm-jához képest több kakaót kér... Csak ne lett volna 2x olyan drága...
Egyébként a többi frekvencia tartomány nem is rossz, sőt (mihez képest persze)... Giga basszus, hát ez itt van bőven...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ízlés kérdése is. Rockra sem tudnám sosem ajánlani a B2-t, ellenben a Shure-okat bármelyiket.

-
-
PuMbA
titán
válasz
adammkaa
üzenetére
"Előbb hallgattam egy gitárral kezdődő számot, és olyan szinpadi megjelenítése volt hogy a bal oldal szólt csak (később rá jöttem ott van a gitáros), aztán gyorsan oda is nyúltam a jobb fülemhez mert azt hittem kilazult egy kicsit a hallójáratból, ez a kemény"
Ilyet az 1000Ft-os fülesem is tud
Cseréljünk 
-
adammkaa
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Az lehet, de ennek valójában egyenes hangja van, ahogy a grafikon mutatja, slfn írt is egy csodálatos tesztet róla, ő is megerősítette ha esetleg nem láttad volna akkor link
"Ha a füles frekvenciamenetét kellene ábrázolni (durva közelítéssel), szinte vonalzóval húzhatunk 20Hz-20kHz-ig egy egyenes vonalat…"
A hangja meg.. Előbb hallgattam egy gitárral kezdődő számot, és olyan szinpadi megjelenítése volt hogy a bal oldal szólt csak (később rá jöttem ott van a gitáros), aztán gyorsan oda is nyúltam a jobb fülemhez mert azt hittem kilazult egy kicsit a hallójáratból, ez a kemény
off vége. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
A melyik percben törik / szakad eléggé erős túlzás.
Igen, elég puha kábele van (kaphatott volna erősebbet), de pont e miatt nem törik meg. Egy merev kábel sokkal könnyebben meg tud törni.
Elsőre gyengusnak tűnik, de nem találni túl sok problémát / panaszt rá. Míg a nagyon masszív shure iem kábeleknél jellemző hiba, hogy idővel túl merevvé válnak és megtörnek.Miért jó az az iem, amivel lutrizni kell? Azért nem jó, mert lutrizni kell vele. De ha megvan a megfelelő illeszkedés, akkor a hangja kárpótol érte. Azért éri meg vele 'lutrizni', mert eléggé olcsónak számít a hangjához képest.
(#49405) adammkaa :
Ilyen marketing görbékre nem szabad támaszkodni.
Sőt úgy általánosságban a mérésekre sem. -
adammkaa
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem éppen kezdő iem-eseknek való füles.
Kérdés miért jó az az IEM, aminél lutrizni kell, hogy jó legyen a hangja, továbbá félni minden percben, hogy mikor törik/szakad meg a kábele?
-
bigmasterg
addikt
válasz
DBAtti
üzenetére
B2 tényleg nagyon háklis a behelyezésre és harangra.
Számomra egyik gyári haranggal sem volt jó, de ha egyszer megtalálja az ember a megfelelő harangot(vagy szivacsot), akkor rengeteget javul a hangja és lesznek mélyei is.Nem éppen kezdő iem-eseknek való füles. Eleinte nekem is csalódás volt, kellett kb. 1 hét kísérletezés a megfelelő hanghoz.
A legtöbb iem-nek amúgy jellemzően sok mélye van, a B2 höz hasonlító kiegyenlítettebb, vagy kevesebb méllyel rendelkező sokkal ritkább.
Másik fülesem a Shure se530, teljes ellentettje a B2nek. Majdhogynem' senn HD650-hez hasonlít a hangja.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
contaxg
üzenetére
"...az én kis igen jó fülhallgatóm" -> Mit szoktál használni?
Most direkt visszaolvastam régi privát üzeneteimet, hogy megtudjam, milyen fülest próbálgattam anno Shufny jóvoltából. Az egy Brainvawz B2 volt, amire akkor is sokan esküdtek, és az egyik legjobbnak volt kikiáltva a kategóriában.
Vártam a csodát. Aztán -bár fel lettem világosítva, hogy érzékeny a behelyezésre, és mélyben kicsit szolid- nekem alul nagyon hiányzott valami. Azt el kell ismerjem, hogy magasban brillírozott, középben is nagyon jó volt, de aztán kész, elfogyott. Bennem itt fogalmazódott meg, hogy nem fogok soha nagyobb összeget áldozni fülhallgatóra, ugyanis a Beyerem nekem nagyobb élmény volt hallgatni, még ha kisebb is a felbontása.És itt egy merész párhuzamot vonnék még az életemből: kicsit olyan ez szerintem, mint kis átmérőjű közép-mély sugárzós hangszóróktól várni a megváltást. Meghallgattam egy Creative T40-et, mert nagyon be volt harangozva mindenhol csúcs aktív szettnek. Magas van, közép akad, mély: nincs. Inkább a Canton LE500-at favorizáltam (használtan áruk azonos volt, koruk 1 vs ~30 év). Tudom egyáltalán nem fair, mert anno a Canton egy vagyon volt, de talán érzékelteti jobban a gondolataimat, viszonyrendszeremet.
Azt is tudom, hogy a HighEnd fejesek membránja sem nagyobb 40-50mm-nél, mégis adnak mélyet rendesen. De szerintem az sem lesz hangfalas mély, max annak nagyon jó, élvezhető érzékeltetése.

Szeretettel várom a
kommenteket 
Aktív témák
Hirdetés
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ldave: New Game Blitz - 2026
- További aktív témák...
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A lényeget értitek!

Azt, azért írd meg, hogy milyen hangzás áll közel hozzád, kiegyenlített, mélyben erőset... 

Forrás: 320kbps MP3, Soundblaster SB0220/FiiO E7, AIMP 3. (30 STM, Brahms 5. Magyar Táncok, TSFH)
), de cserébe nekem keménynek érződik a fülem körül, annak ellenére, hogy velúr. Hangzásban AKG-s (Gondolom, a K321-ből kiindulva.), közepes mély, kellemes közép, picit több magas. Mélye M50 után kissé töketlen, nem hallgathatatlan, de nem is akkora élvezet. Közép talán részletesebb, de az M50 magasa jobban tetszik, ezen valahogy "nem jött át". (30 STM, This Is War) Klasszikusra jobb, mint az M50, de ez nem meglepő, az ott gyengébben muzsikál, a kevésbé részletező/kevesebb közép miatt.
)

Nyugodj meg, senki sem kezdi úgy, hogy kapásból eltalálja a tutit, majd cserélgeted aztán valahol megállapodsz.
off vége.

kommenteket