- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zoo8800 #16319 üzenetére
Erősen használat függő. Pályázva (tartós 140-150-160) nekem bekérte az 1000km/litert. A márkaszervíz szerint ez még belefér (sztem meg nem, érdekes az ugyanúgy 2002-es fejlesztésű Hondám 1 centi olajat nem eszik akkor sem ha páláyzok vele.)
Városban meg (mivel nem pörgettem) alig-alig csipegetett. Mind a kettő 1,6 16V-m ezt produkálta. -
neduddki
nagyúr
válasz
zoo8800 #16326 üzenetére
HI!
ismerosnek 1.6 ecotek be is nyelte, nem csak papiron, ha nem volt pajja akkor periodu alatt allig kellet hozzaonteni
udv
neduddki
mod: fastra kombi 1.4 90lo?, gyogyszerugynok, az 5 lieter kanna benn olt a csoagtartoban periodu vegere elfogyott, de o sokat rohant, egesz orszag az ove volt, raadsul becsbe ugy jart a hianyzo vackokert mintha haza menne:- )
-
neduddki
nagyúr
válasz
zoo8800 #16319 üzenetére
HI!
1l/1Mm-ig nemet otoknal elfogadhato otopajjatemponal
udv
neduddki
mod: giigz: kombi dzsaj van a kozelemben en nagyon kedvelem, astrahzo kepest egy ams vilag:- )
melelsleg multkor falun lattam egy ojjan 4 ajtos krokuszt, hogy a foldon huztam az allam, mintha msot jott volna ki a szalonbol, eleg erdekes szine is volt nem tu sokat lattmaijjet
-
eTrade
tag
válasz
zoo8800 #15993 üzenetére
Jelenlegi listám akkor:
1. Opel Astra
2. VW Golf III
3. Renault Megane
4. Peugeot 406Toyota Corolla-t és Mazda 323-ast még megnézem magamnak.
A 3-as Golf főleg azért szimpatikus számomra, mert kb. tíz éve, 2000 évek elején beültem az 1ik haverom Golf 3-as kocsijába (igaz anyósülésen ültem, mert jogsim akkor még nem volt) és teljesen meglepett az a tény, hogy belül jóval tágasabb mint ahogy az ember azt kintről nézve gondolná, meg ugye jóval kényelmesebb mint a régebbi típusok. (pl. Golf 1)
AMD Power: Köszi, majd benézek oda is.
-
eTrade
tag
válasz
zoo8800 #15878 üzenetére
Opel Astra esetén ez a típus mennyire jó választás lenne?
>>> [OPEL ASTRA F 1.4i GL SE] -
eTrade
tag
válasz
zoo8800 #15878 üzenetére
Suzuki Swift nagyon olcsó és igen keveset fogyaszt (állítólag ebben verhetetlen), nekem a mérete nem felelne meg (így 190cm felett) és biztonság szempontjából sem hallottam jókat. [törésteszt]
-
-
-
nesa
veterán
-
-
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
zoo8800 #15244 üzenetére
Én is így tudom...
Csak, hogy ne látatlanban beszélgessünk
Egy Mazda 3-ról van szó.
Persze, mivel egymás mellett van a 9-es és a 0, lehet, hogy elírták és 79 lesz az, csak az 594 is riasztó, nem, hogy ez
-
sasa134
addikt
válasz
zoo8800 #15182 üzenetére
Accord -esélyes, sosem ültem benne, nem igazán tetszik a Honda stílusa, de vezetnem kéne..
Mondeo - kizárt, sok Fordot vezettem, céges flottából (C-Max, Focusok), lehet a Mondeo kivétel, de a belső anyagoktól a hideg kiráz
mazda6 - az új tetszik, a régit már nem venném az értékcsökkenés miatt
Insignia - nagyon tetszik, de GM kocsit khmmm, hát, nem tudom. A 1.9 dízelről pedig minden tesztben traktorhangúként írnak.. -
8th
addikt
válasz
zoo8800 #14951 üzenetére
Nem tudom mekkora injektorai vannak de 16hengert 400-nál 6000-es fordulaton azért etetni kell, és akkora tempónál már elég brutális légellenállást kell leküzdenie. A Veyron az egyik legértelmetlenebb jármű ami csak létezik, de azért nagy duzzogva elfogadnék egyet.
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a Veyron csak egyenesen tud gyorsan menni. Ez nem igaz. Top Gear tesztpályán a Veyron Super Sport a negyedik legjobb időt futotta ami azért nem rossz egy ekkora tohonya nehéz bálnától.
1:15.1 - Ariel Atom 500 V8
1:16.2 - McLaren MP4-12C
1:16.5 - Lamborghini Aventador
1:16.8 - Bugatti Veyron Super Sport -
Szplöttyy
senior tag
válasz
zoo8800 #14424 üzenetére
Nekem is ilyen motor van a vasban, bár megmondom őszintén, nem tudom pontosan, de 130-nál 4500körül foroghat. Azt tudom, hogy 85km/h 2500 100km/h 3000rpm 110km/h ~3250rpm. 100km/hig jól fogyaszt végülis. De saját tapasztalat, hogy egy 4személy 150-160as autópályázásnál klíma nélkül, jó időben simán 11-12liter is leszalad, vagy több.
-
válasz
zoo8800 #14402 üzenetére
Az autó az aminek használják. Ha nincs az embernek péze trabinál jobbra, akkor az bizony utazó autó, ha tetszik ha nem. Értem amit mondasz, de attól hogy létezik egy ilyen megkülönböztetés, a szegényebb embert nem szabad kirekeszteni.
Ismered a viccet:
Budapesti lakos hiszi h Pest a világ közepe,
A Szegedi lakos biztos benne h a megyeszékhely a világ közepe,
Pista bácsi a tanyán meg tudja hogy a tanyája az. -
-
8nemesis8
veterán
válasz
zoo8800 #14316 üzenetére
Persze, de lehet azért mert ott le van rakodva olajsár? Remélem nem hülyeséget írok most..
Tényleg, ezt milyen anyaggal, felszereléssel lehet kipucoltatni?Annó még volt egy Ladánk és ott is amikor apu megvette akkor csináltatott egy ilyen átnyomtatást és nyomta kifelé az olajat, meg a lerakodott szennyeződéseket...
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
zoo8800 #14312 üzenetére
Jó minőségű olajjal, üzemi hőmérsékleten közel azonos. Nyilván, nem azt mondom, hogy jó, ha folyton szétforgatod, mert szeleprugók, pl meg millió dolog sokkal nagyobb tehelésnek van kitéve, de azért forog addig ameddig, mert addig lehet. Előzés közben, én renderesen forgatom 7ezerig, de egy kicsit intenzívebb gyorsítás alkalmával is bármikor bátran 4-5-6ezerig.
(#14310) 8nemesis8:Valóban nem úgy illik kezdeni, hogy szétforgatod
Szerk: Érdekes, hogy volt tapasztalatom kettő darab Clio II 1.2 16V-vel. Az egyikben óra szerint 120ekm-volt,(az állapota meg is felelt ennek) de tudtok hogy 200e-ről lett visszatekerve. Ezt az autót kímélték, nem hajtották, szép állapotban volt. Volt egy másik, ugyanilyen clio, csak 1évvel volt idősebb, viszont bőven 200ezer feletti futásteljesítménnyel az órájában, és az megjárta a poklok poklát, földút, autópálya, hidegen/melegen, mindig szét lett forgatva, talán sose váltott el vele a srác 3500alatt. És érdekes, hogy bár a megkímélt(legyen ő a piros) volt jobb állapotban, de a széthajtott(zöld) sokkal jobban ment. Pedig műszakilak teljesen megegyező autók voltak, semmi tuning. Úgyhogy talán tényleg létezik, hogy "mihez szokott", de nagyon meglepő volt számomra.
-
válasz
zoo8800 #13618 üzenetére
Jaja...mondjuk ilyesmi még nem állított meg
Bár vicces h 30%-t lerakok (ha nagyon megerőltetem magam akkor kicsivel többet is), és még ez sem elég biztosíték. Még az sem hogy most is 66k-t fizetek elmaradás nélkül (hazudok, mert a legutolsónál 17 fortint elmaradásom lett
).
-
-
-
neduddki
nagyúr
-
mycso
veterán
válasz
zoo8800 #11344 üzenetére
Őőő, amiről Te meg Rick beszél, az egy másik dolog lesz szerintem.
Amiről én és kornelka is írunk, az nem az a támogatás, ami a munkához szükséges autó használatát támogatja. Azért is gondolom, hogy nem egyről beszélünk, mert ha jól sejtem amiről ti írtok, az egy bruttó valami, amit meg én kapok az nettó (adómentes).
Mint írtam fentebb, a munkába járáshoz járul hozzá a cég, ha nem busszal, hanem autóval járok be a munkahelyemre, mert pl.:nem megfelelő a tömegközlekedés (hosszadalmas/költséges/elégtelen, stb....). --> tehát nem a munkámhoz használom az autómat, hanem a munkába járáshoz!
Ezt az üzemanyagra/amortizációra/mindenre fizeti. Így van feltüntetve a bérpapíromon: "Munábajárás adómentes költsége" és ugye vagy ezt vehetem igénybe, vagy azt, hogy kifizetik a távolsági buszbérlet árának a 80%-át.
Tehát nekem 9ft/km-ből kell kihoznom a tankolást/gumi-olaj-kopó alkatrész cserét, stb....Ja és ez az az összeg, ami már régóta ennyi, és pár éve erre hoztak valami törvénymódosítást, hogy ha akarja az adott cég, akkor pozitív irányban eltérhet ettől.
És ugye mint leírtam fentebb, a munkábajárós autózás nekem havonta 12-14k-ba van, ha busszal járnék, akkor a távolsági bérletbe fizetnék vagy 4k körül + vagy 7k a helyi bérlet (ebbe nem fizet semmit a cég..) ez így 11k.
-
-
-
k.
őstag
-
Arkar
aktív tag
válasz
zoo8800 #11093 üzenetére
Ez teljesen egyértelmű, kereskedő biztos 100Ekm-rel hirdetné
-
Kornel
veterán
válasz
zoo8800 #11093 üzenetére
Azért a műszaki adatlapja alapján egy kis javítással még elfutna egy pár km-t ez is, bár nem egy nagypapa megkímélt autója kategóriába tartozik
-
-
Rick4
félisten
válasz
zoo8800 #11027 üzenetére
Szerintem meg pont ez a korrekt át. Akár megvesz egy elől hátul töröttet 150 körül, és a dupláját ki tudja árulni. Ha jól csinálja, csak egy kocsiból 1 hónap alatt megvan neki 150 ezre. És ahogy körülnéztem, nem egy kocsi pörög nála havonta. Pl Golf 4-es motort épp pesti bontós vitt el tőle, és aki bemegy a pesti bontóshoz az legalább egy 50-essel többet hagy ott. Aki rablókhoz akar járni, és az értékeit önként átadni, hát tegye.
-
Kornel
veterán
válasz
zoo8800 #10963 üzenetére
Nézegettem azokat is. Két fenntartásom van: nehezebb keveset futott, illetve végig vezetett szervizkönyves példányt találni, emellett akadnak köztük korrektül kipofozott ex-cég autók is, véletlenül se akarok ilyet kifogni. Másik pedig az, hogy nemrég olvastam, hogy elég gyakori hiba ezeknél a szelepbeégés, ami nem túl biztató.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Sorozatok
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest