- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Ebbe a kisvárosba sztem tökéletesen megfelel. Rajtam kívül erre nem nagyon van huligán, szóval én biztonságban vagyok
Már csak a motor a kérdés, mennyire megbízhatóak ezek az 1.3-as mocik. Remélem nem ugyanaz a motor van a wagonr-be mint az ignisbe, mert akkor nem veszem meg. Az ignis 1.3-as mocijának karakterisztikája nagyon nem jön be. Plusz zabál is. -
2thletme2day
őstag
Facebookon beléptem a Mazda 3 csoportban. Az ottani tulajok is csak a rohadást tudták említeni mint igazi negatívum az autóval kapcsolatban..
Ezt úgy midnenkitől kérdezem. A Volvo, hogy áll a rozsdával? Eddig Volvokat nem nézegettem. Az az 1,8-as benzinmotor milyen? Van valami amire fokozottan kell figyelni ennél a motornál?
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Rozsdásat végképp nem is akarok, annak semmi értelme, nem Flinstone-t szeretnék játszani
A Suzukiban még kevesebb a biztonságérzetem..
Seic.., vagy inkább Ciqu.?Vesztor87: Autó van, most egy "szaladgálós" melóba menő kell, amibe esetleg 1 éveben talán egyszer beleülünk ketten, vagy még félszer belekerülne gyerkőcülés (bár ennek kicsi a valószínűsége).
Kis ccm, kedvező fogyasztás, alacsony fenntartási költségek..
-
BigBlackDog
veterán
Mutass valamit Mester!
Igazából néztem Hondát is. A beltere nem éppen...ő...németes, de ezen túlteszem magam. Viszont töréstesztben nem remekelnek olyan nagyon, legalábbis a kétmilliós kategóriában lévő kompaktok esetén pl. a Ford-Opel-VW hármas autói masszívabbaknak tűnnek.
-
-
Declare
őstag
Akihez mi visszük az autoinkat, ö az ösidök ota csinalja az olaj/kerekcsere stb....mar a haver kategoriaban van, 100% osan megbizom benne. Odaviszem a Liqui moly olajat, tutira az kerül bele
(#131756) Tom1939 D5 nincs V40 ben, D4 a max, de amiröl, most beszelek az D3 (2000ccm es 5 henger)....jo motorok, ez a D3 5 hengeres jöhetne nekem is
Semmilyen auto nem kellene fapadkent....max 7es bmw, mert ott a fapad is jo kis pad
(#131757) [rvilike] 125i re van 200 talalat a mobile n [link]
necces a dolog, vagy az aron, vagy az evjaraton kell lazitani, de biztos, hogy ha elmeny auto kellene 2-ik autonak egy ilyen hatsokerekes bömöst keresnek....inkabb picit idösebbet is.
(#131758) Vesztor87 igy van....de ha nem lenne szalon, eleg sz@r lenne uj autot keresni/venni
illetve jo az összes cegnek, illetve maganszemelynek, aki nem akar foglalkozni a kocsival, betolja, csekkoljak le, van e abalkmoso, töltsek fel, ö nem akar a benzinkuton lötyikölni....
-
-
-
-
BigBlackDog
veterán
Ilyennel már van tapasztalatom sajnos, legalábbis erős a gyanúm. Régi (mk3) sedan swiftben ülve jöttek belém hátulról egy Wagon R+-al, fék nélkül 30-40 km/h tempóval. Álló helyzetben voltam, féket szerencsére éppen csak kicsit nyomtam, a pótkerék kb. felfogta egy részét az energiának, de előrelökött 10-15 métert így is. Viszont a tető a B oszlopnál is megrogyott, bal oldalt nem lehetett ajtót nyitni. Aztán a szerelőnél kiderült, hogy a kocsi hátulja mintha nem lenne teljesen eredeti, csomagtérajtó újra volt fényezve, lökös sem eredeti és a hátsó szélvédő is cserélve volt. Így már nem annyira csodálkoztam, hogy olyan könnyen összement a kocsi.
-
gooool
őstag
Úgy látom elég szép lavinát indítottam el.
Viszont igencsak a Volvesz felé tendál a szavazás, mondhatni egyhangú, így lehet akkor a mellé teszem le a voksom, főleg ha találok valami szépet.Kettőstömegűre:
Megnéztük a kínálatot és számomra meglepő, hogy LUK-ból a Lagunába 195 a cuccos, míg a Volvo-ba 159. Szóval kicsit kikerekedett a szemem, nem erre számítottam.
Automata szép és jó lenne, de így elgondolva, hogy mennyire fiatal vagyok még és mennyire imádom én magam megválasztani a fokozatokat, maradok a manuálnál.Kisebb rizikó és élvezetesebb is.
Aztán majd ha megunom, akkor átállok az automata kényelmére. -
gooool
őstag
Hova tartósabbat, ha ez is elmegy 600+ ezret?
Amúgy még ez a hármas Laguna piszkálja a csőröm, ugyanis a 2.0dCi egy marha jó motor és van automatában, csak kérdés, hogy ami hozzá van rakva 6 gangos Jatco automata az milyen szerkezet...
Lentebb linkeltem már, mert ha sima automata, amiben nincs kettőstömegű, se duplakuplung, akkor megyek is érte.w333:
Na igen, kicsit lusta, de megölhetetlen szerkezet.
Még gondolkodom, hogy maradjak-e manuális vonalon vagy áttérjek automatára. Most ennek a Lagunának kell utánajárnom, hogy milyen az automatája, aztán ha jó, akkor dönt a piac és a pénztárca, hogy mi fér bele és melyik a legszebb, legjobb vétel.
Tudtommal a 2,4-es szívó is legendásan jó szerkezet, 500-at minden gond nélkül lefut, karbantartással a dupláját is. -
Declare
őstag
aha...200 al felelötlenül szaguld utcai autoval, ami nem arra van kitalalva es meg zavarja a sofört is....
raadasul nemetorszagon keresztül, kerülövel megy svajcba, hogy aztan villoghasson az üzemanyagpazarlassal es a felelötlen, masokat kockaztato magatartasaval itt a forumon...amikor afrikaban eheznek....meg a jeghegyek is olvadnak ....
(nem lehet atirni az "östag"-ot "TROLL"-ra?
szvsz menne
)
-
Qtya123
őstag
Néztem azt a TC-s videót, amin bemutatták, hogy melyik nyomtató nyomtatja a határozatokat és melyik gép végzi az automata borítékolást. Hát mit ne mondjak, olyan gyorsan köpte ki a kétoldalas lapokat a nyomtató, hogy szemmel alig lehetett követni, mikor fordítja a lapot. A borítékoló gép szintén brutál volt.
Más hivatalokban meg vársz a sorodra és nézed, hogy akadozik az ezer éves nyomtatójuk. Múltkor a földhivatalban nem tudtak számlát nyomtatni nekem, kb 15-20 percig, mert kifogyott a toner, a másik nyomtató nem volt hálózatra kötve, a harmadikban meg már hetek óta kifogyott. Az x emelettel feljebb lévő irodában lévő nyomtatóból szedték ki és hozták le a tonert.
Apám anno rendőr volt. Egy időben vitte magával szolgálatba otthonról a wc papírt, mert nem adtak a melóhelyen. Gumikesztyű meg például kb sosem volt. De ezekre a full új, ipari gépekre futja a rendőrségnek. Biztos vagyok benne, hogy ezekbe mindig lesz tartalék toner, illetve az üres borítékok sem fogynak el.... -
BigBlackDog
veterán
Na igen, ezen gondolkoztam én is.
Ha veszek egy sajátot, akkor 100e Huf az átírás + kezdeti költségek (vezérlés, szűrő, folyadék csere, utántöltés), 25e Huf az éves biztosítás. Ha 3 évnél tovább használom, akkor esélyes, hogy bejön a képbe egy garnitúra téli és nyári gumi is, kb. +150e Hufot számolok erre is. Ha 800e-1m Huf környékén szerzem be, akkor 4 év múlva szerintem 500e-600e Huf környékén tudnám eladni, tehát 75-100e Huf/év a veszteség. Teljesítményadó ~20e Huf évente. Szervízdíjra számoljunk évente 25e Hufot, szerintem ez reális minimum szerintem. És akkor még csak egy 7-10 éves autóm van, aminél már azért elő tud jönni a lépfene.
Így 4 év alatt kijön 15-20e Huf/hónap költség (amik persze pont akkor kopogtatnak az ajtón, mikor rohadtul nem kellenének, ráadásul eléggé el is szállhatnak különleges szerencse esetén). Mindezt zsebből, saját kasszából fizetve.Tartós bérletnél saját zsebben 15-20e Huffal marad kevesebb, viszont így a keret 70-80e Huf lenne (nettóban). Abból azért reményeim szerint kijön egy 2-4 éves jármű, amire még Casco is rájön pluszba (ennek az igénybevétele azért egy régebbi autónál nem biztos, hogy racionális, az eddig általam látott számadatok alapján nem állna összhangban a havidíja egy öregebb autó árával).
Tehát, ha nem vagyok túlzottan borúlátó, akkor saját járműre elmenne négy év alatt 850-900e Huf. Tartós bérlet esetén 1,4-1,9m lenne ez az összeg. Így kiszámolva jelentős a különbség, nekem is elsőre a saját kocsi lenne a szimpatikusabb. Kérdés, hogy mennyire számoltam reálisan szerintetek?
-
rbalint88
addikt
de hát a flottakezelőnek ez megéri, tehát keres rajtam, ami undorító és fujfuj és akkor má nehogymáne he, veszek sajátot, azért.
de átlagjóskáknak még mindig inkább realitás egy olcsó, saját autó, mint bérelni. akinek munkaeszköz, annak nyilván más, ott már több értelme lehet bérelni.
Tothgera30: nem kimondottan fosos típus, ha kell a hely, érdemes lehet ilyenben gondolkozni. ez kimondottan vidám darab (jó szín, üvegtető, 2.0hdi)
-
-
Bocs, hogy a Modit javítom ki
, de szent meggyőződésem, hogy a dupla befecskendezést (szívócső + direkt) csak a 3. generációs 1.8 és 2.0 TSI tudja, az 1.4 nem.
Az 1.4 TSI legfőbb fontos újítása az MBQ óta (Golf 7 és testvérei), hogy dobták a láncot és újra szíjas a motor.
Más:
Volt/van itt többünknek láncos 1.4 TSI-je (brumi1024, joshua7, nekem 2 db), totál együtt lehet élni ezekkel a rémképekkel. Az index 1.4 TSI topikban sem olvastam arról, hogy valakinek elszakadt volna a lánc.1.6 FSI: sógornőmnek van 11 éve, főleg Bp-en rövidtávon + autópályán használták újkorától. Olajcsere + kárpittisztítás (2 kisgyerek) + karosszériázás (sógornő). A fogyasztására sem panaszkodnak. Ennek ellenére nekem sokkal inkább az 1.4 TSI kéne.
TSI témában amitől én fáznék, az a kompresszor+turbós 1.4, egyik fórumtárs most vett ilyent, szorítok neki.
-
rbalint88
addikt
de legalább zabál és nem is megy, szóval igazi jackpot
audiból 1.4t, 1.8t, 2.0t, 3.2v6, 2.5t, 1.9tdi amit néznék. golf belül nagyon fapad, kicsit túltolták a költségcsökkentést. corolla örök, mint a nyomorúság, de a célba juttatáson kívül nem ad semmit.
1,8M-ért már lehet nézni Alfa 147 és GT-ből 1.9jtdm Q2 verziót sperrdiffivel, 150 lóval. dízel létére meglepően problémamentes, nagy átlagban szerintem még egy korai tsi-nél szinte biztosan kevesebb probléma van velük. beltéri minőségre majdnem audi, futóműve meg veri az összeset. -
m3tr0
őstag
Tetszik a Forester,de nem tudnám fenntartani.
Amúgy az autó mindennapi használatra lenne, most melóba járásra is azzal megyek pesten, ilyen 5-5 km-t.
Meg heti kétszer egy kört a városban, plusz kéthetente autópályán 3-400 km-t.
A civic még jó, de öreg, 3 ajtós..és geci alacsony.
Viszont szeretem,hogy lehet forgatni ha hülyéskedni van kedvem, pályázni is lehet vele, meg nagyon jól fogyaszt ez az 1.5 ils motor. Meg amúgy 3 év alatt hibátlan volt, az egy fesz.szabályzó eseten kívül,de az is user error volt.
Rohadtul nem tudom mi legyen...Fiatalítani kéne,klíma kéne, sok légzsákok, több ajtó, vagy kombi.
Meg valami olyan motor amivel lehet haladni is, mindezt egy olyan kasztniba ami ki is néz valahogy. -
akos727
senior tag
-
w333
félisten
Igen akkor jól emlékeztem ... kollégámnak azt tudom hogy 1.9PD -s 4Motion van ami chipelve 160LE és Manuális 6 sebességű váltó, jó nyomatékos és úgy megy mint a rakéta, pedig majdnem 1600 kg, neki most van benne 220 ezer km. kettőstömegű még nem volt cserélve, illetve van egy másik srác akinek ugyan ez van csak nem összkerék de neki már lassan 400 ezer km. van benne és nagyon bírja (ő is elégedett vele) ! én is inkább az 1.9 PD -re szavazok
-
roberto211
őstag
a belsőben tötyögő Dácsiásoktól
Meg a suzukis, meg a szívóbenya vw-sek, meg a céges skodások stb stb..
Mikor suzukis voltam nem vettem észre mennyire tötymörögnek az ömberek pályán mert literesnek max 140-150 oszt tshókolom.. Külsőbe elvoltam 110-30al mindig..
De most h elhoztam lagunát, ugye ez se húú de sok de azért 121paci (1.8 16v), megyek belsőbe m0-án erre fel a csóka 90el simogatja belsőbe az 1.4 gastrát... Távolról jövök,kb 160 és addig egészen nem ment le amíg rá nem mentem 2 centire reflektorral... Elhiszem h kiakarta tolni az 1.4 ecotec maxteljesítményét de ne ilyenkor tesztelgesse..
Erre fel mikor melléértem miután átsorolt még elkezdte pörgetni mint állat. .
De nem foglalkoztam vele eljöttem..
Érdekes nekem nem esik nehezemre mikor látom h rohamosan közelít mögöttem egy q7 kb 200 körül.. Ha nem bírok valaki miatt bemenni a középsőbe akkor inkább visza egy , rágyorsít és bemegyek h minél előbb eltudjam engedni... De vannak ilyen sétagalambok ja... Mondjuk ennek nem tolom ki a szemét mert abszolút elég ha pld 3ezernél elváltok ennél, nem kell 5ezerig pörgetni meg fölös is... Majd lassan tolok fel képeket... Teljesen más dimenzió suzkához képest e még a muter 2006os stiftjéhez képest is... Nem is értem miért nem meganet vettem első autónak.
Csak még szoknom kell ezzel a parkolást mert csapotthátú, nagy is aztán nem olyan egyszerű a parkolás mint stifttel.
-
-
-
Kornel
veterán
Maradjunk annyiban, hogy megoldható
Évi 100k üzemanyag megtakarítást nem fogom sajnálni arra, ha valami bszrik.
Komplett kuplung+kettőstömegű 150k
Turbó 100-120k
Üzemanyagrendszer max. 300.
De akkor ezekben megint benne van 200k km simán.
A többi még benzinnel még dizelnel is befigyelhet. -
Kornel
veterán
Elmondom, hogy nálam hogy jött ki a matek.
Évi 20k korul megyek, tehát uzemanyagon is sporolok kb. 100k-t.
Ha ezt mind beleboritom a dizel bajokra, akkor se bánom
2M-ert veszek egy viszonylag jó állapotú 159-et, raszanok gondolatban 500k-t, bármi váratlan hibára (turbó, kettőstömegű, stb.), és még mindig beljebb vagyok, mint ha vettem volna 2,7-ert egy kuvikot benzinnel.
Ez van, nalam nagyon nem jön ki a matek fordítva.DPF és EGR hibára is van megoldás, de azt nem írom le ide, mert nagy vitát indítani el vele
-
bmwsan
senior tag
200 fölött kezdodik az élet, 220 körül gyakran kifekszik a turbo meg a klímakopresszor is a kettostomegu mellett.
Anno nálam is nagy probléma volt a dízel vs. benzin (B6 Passat vs Accord 2.4 Type-S), de mivel a Passatban 50e km-rel ezelott ki lettek cserélve a fent említett dolgok, illetve megbízható múltja van a kocsinak és van szaki aki nagyon ért hozzá, így a fauwé lett.
Azóta is sajnálom egy picit a Hondát, de sajnos be kellett látni, hogy ebben az esetben ez volt a jobb választás (nekem).
-
Fikusz. A legegyszerubb benzinesben is meghal az injektor torik a katalizator tonkremegy a gumicso. Nem emlitem a kettostomegut amit ugye mostansag mar szeretnek a legegyszerubb benyalasba is pakolni - hogy lehet hogy nekem a Teddyben a dpf elhozatalkor meg vilagitott es most meg hozzanyulas nelkul nem pampog csak kezd a kipuff kitosztulni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest