- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
sasa134 #88981 üzenetére
Mondjuk először ki kéne találni hogy Vendingo meg te melyik 1.6-os motorra gondoltok, mivel tudjuk hogy 2félével forgalmazták idehaza.
Az utolsó mondatoddal viszont nagyon egyetértek, itt a fórumban is sokszor felmerülnek olyan kérdések amik általánosságban a fedélzeti irodalomban megtalálhatók. [link]
Igaz, mivel ezek a fedélzeti irodalmak tartalmazzák a kilométer állást is, elég gyorsan kukázódnak a nepperek és vagy a tulajdonosok által.
-
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
sasa134 #88860 üzenetére
Annyira nem is félek, csak az ottani nepperek kicsit más szinten űzik.
Ismerős volt kint nemrég autóért. Előre le volt beszélve minden. 1500 km után megérkeztek, megtalálták Igort és mondták neki, hogy Szergejt keresik, jöttek átvenni az autót. Igor mondta, hogy Szergej egy óra múlva fog ráérni.Ez annyira nem tetszett nekik és mondták, hogy csak átvennék az autót. Ekkor előkerült még két Igor, majd tanakodtak kicsit. Ismerős nem volt benne biztos, hogy most az autóról beszélnek-e egymás között, vagy hogy kit hova ássanak el a kertben hátul.Végül persze várniuk kellett.
Persze biztos, hogy nem mind ilyen, de azért na.Kint (is) márkaszervizben érdemes átvizsgáltatni?
-
fi:zi'k
nagyúr
-
sasa134
addikt
válasz
sasa134 #88827 üzenetére
szerk.: a gen1 Mazda 6-ot valamiért kihagytam, pedig simán benne van a keretben. Persze benzines, de lehet megfontolandó.. Egy 100k futású, korrekt előéletű autó előtt még ott az élet és lehet fogni ilyesmiket: [link]
ha nem probléma a külföldi vásárlás, érdemes lehet egy ilyenen is elgondolkozni (de ugyanez igaz az Avensisre, Accordra is - ezek közül az Accord a legdrágább). Ma már nem olyan vészes összeg behozni egy ilyet. Én biztos előbb ugranék bele egy ilyenbe, mint pl egy PSA féle dízeles 1.6 Volvóba ( 120-150k -nál azoknál épp necces lehet a generátor, EGR szelep - ezeket mind családon belüli tapasztalatból mondom, de nem vagyok egyedül)
-
Atlantis
veterán
válasz
sasa134 #88550 üzenetére
Na, látom rosszat szóltam. Mindegy, én kitartok a véleményem mellett, hogy alacsony fordulatú nyomaték nélkül már meg lehet b..ni egy motort. Most is kétliteres benzinest hajtok és utálom, hogy ha haladni akarok, akkor el kell forgatni minimum 3-4k-ig, ott meg már leharapja a gatyámat is és visít, mint a nyakon szúrt disznó. Előzésnél se lehet nyomatékból megoldani semmit, a sok traktoros mellett már nem jön ki a különbség, hogy nem 1,4-esben vagyok.
Nyilván stílus kérdése.
Szerintem a turbó már nem olyan új találmány, hogy ne lehessen még a mai fillérbaszós világban is jól megcsinálni.
DeFranco: 100km-enként? Akkor sosem érnek oda. Nekem Makarska irányonként 1 megállással fáradság nélkül meg szokott lenni, akkor a technika is és a legénység is elintézhet minden folyó ügyet. Nyilván kölökkel bonyolultabb.
neduddki: annyit csak kibír, mint az autó többi része, semmit nem az örökkévalóságnak csinálnak már.
-
Atlantis
veterán
válasz
sasa134 #88519 üzenetére
Abban azért nem vagyok biztos, hogy a kettős tömegű nincs benne a Mazdában és nyomatékban sosem fogja felvenni a versenyt a turbós megoldásokkal. Ettől függetlenül dicsérendő a Mazda próbálkozása...számomra érthetetlen, hogy a japánok miért nem akarnak turbóbenzinest csinálni. Tényleg gyönyörű a 3-as és a CX5-ös is, de nincs hozzájuk értelmes motor, már aki nem akar dízelt.
tboy93: ok, akkor a dízelekhez minek raknak?
-
emvy
félisten
-
-
Kornel
veterán
válasz
sasa134 #88289 üzenetére
nem gondolom pl. hogy egy camry hybrid kevés lenne pályára pl., de városban is jól elvan 6-7 literes fogyasztással.
viszont a toyotának se érdeke (konkurencia hiányában) európában forgalmazni, mivel így hogy adná el a dízel avensist?ennyiért eu-ban vinnék, mint a cukrot, szerinted kinek kéne az avensis?
-
válasz
sasa134 #88246 üzenetére
Hát most vettem így kocsit , hogy szervízkönyves leinformálható volt .Pár napja vettem 165K km-el és még nem volt kettőstömegű cserélve .A szokásos kötelezők csak .Ingázott vele egy fogorvos naponta be Pécsre . Szintén ingázás miatt vettem mert az asszony jár vele naponta 60Km-t . Jah Honda CR-V 2.2 I CDTI . Benzinesben nem találtam nekem elfogadthatót ígymaradt ez remélem nem nyúltam mellé . A kettőstömegű még nem csörög nincs hangja . Egy barátom felesége használ napi szinten A4 V6 dieselt évek óta városban . Pár kilóméter oda vissza és azon kívül hogy az ékszíjtárcsa már másodszor koptatja szét a gumit és szakad semmi gond .Neki Q7 van 3.0D nagyrészt városi használat már hét éves a gép és van benne 70K km azzal sem volt még gond .Persze ez inkább ellenpélda mintsem törvény .Én " hiszek a nagyköbcentis dieselekben sokat dolgozom velük és úgy gondolom a járműiparban is jobban teljesítenek és tartósabbak mint a 2.0 na jó
1.9 alatti társaik . Persze ez magánvélemény és egy kicsit a saját megnyugtatásomra is írtam .
-
Declare
őstag
válasz
sasa134 #88246 üzenetére
Na en pont ezt az utat jarom most (elözö tulaj 150k km nel kettöstömegü csere valto felujtassal amire van 1 vagy 2 ev gari es került 3000 euro ba, majd eladta)
kiderül majd mi lesz...de ha pl 2-3 evig hasznalom es lesz benne egy turbo csere meg akkor is plusszban vagyok a dizellel a benzinhez kepest kb. Ha meg meg az sem akkor nem kerdes
-
parandroid
félisten
válasz
sasa134 #88231 üzenetére
Egy nagyvárossal keletebbre, a Maina mellett.
Declare: Azért azt érdemes belátni, hogy a leírt használattal, ami egyébként szerény véleményem szerint kb általános, egy mezei szívó benzinest jóval nehezebb kinyírni, mint egy turbódízelt, vagy akár egy TSI-t. Németek egyébként tényleg dízet vesznek, ha kell, ha nem, pont ezért írtam, amit írtam.
p
-
parandroid
félisten
válasz
sasa134 #88178 üzenetére
Formavilágban. Nekem sok szempontból sokkal jobban bejött a németes, szögletes egyszerűsége, mint a Mazda kétségkívül szokatlanabb, és bevallom, esztétikailag előremutatóbb formavilága. Persze ez megint egyéni ízlés kérdése. Motorból viszont ott az a fránya TSI, más meg szinte nincs is.
A legutolsó, faceliftelt Octaviáról beszélek, ebből már hiányzik az elődje esetlensége. Viszont árban nagyon durva, mire lekonfigurált nekem a kereskedő egy elfogadható felszereltséget, már 25k EUR-nál tartottunk, és navi, meg még pár appróság még nem is volt benne. Szóval árban gyakorlatilag ugyanott van, mint a Mazda 6.
p
-
runner 125
nagyúr
válasz
sasa134 #88169 üzenetére
Áh, Volvo-t D5-tel, vagy saját fejlesztésű benzinessel kell venni. A legröhejesebb, h belerakták már azt a lófing 1.6-os downsizing diesel-t is az 1,7 tonnás S80-ba, aztán marketingelik, h 5,7-et eszik - fél literrel kevesebbet, mint a D5.
De, legalább cserébe nem is megy és 2 évente lerúgja magáról a turbót.Hallgass meg egy ilyen D5-öt élőben, pár méterről nem egyszerű eldönteni, h benzinmotor vagy diesel, olyan egyenletes és halk a járása. A motor egészen 2001-ig vezethető vissza, innen is látszik h mennyire jó konstrukció, gyakorlatilag apró változtatásokkal, a mai napig elérhető a Volvo kínálatban. A legújabb generációja 215 le-t, és 440Nm-t tud, ami lendületes autózásra több, mint elegendő. Hozzáteszem Volvo forumon többen is használják ezen teljesítményre optimalizálva a korábbi 163 és 185 lovas D5-öket, hiba nélkül.
Ahogy fentebb írtam, tényleg nagyon egyben vannak, megbízható konstrukció, mindemellett piszkosul kényelmesek is.
Menjetek el és próbáljatok ki egyet. Ha, nem lesz meg a csí, nem ez a te autód, de egy esélyt szvsz megér. -
parandroid
félisten
válasz
sasa134 #88167 üzenetére
A 3-as BMW, meg az A4 itt olyan népautó, ráadásul nagyon kevés belőlük a benzines. Esetleg valami újabb egyes BMW? Mondjuk babakocsival annál is gondok lesznek.
Nem tudom, néztél-e egyébként finanszírozási ajánlatokat újautóra, érdemes benézni néhyán kereskedésbe, azért nem mindegy, hogy tényleg kamatmentes-e a hitel, amit kapsz rá, vagy felszámolja az évi 4-5%-ot, ami a használt autókra általában szokás. Ha meg beéred bemutatóautóval, akkor jelentős kedvezmények is járnak rá. Nem tudom, honnét indul most egy 3-as Mazda (gondolom 15k EUR körül indul), a benzines 6-os olyan 20k EUR-tól megy a ráaggatott flinc-flancok függvényében. Ráadásul durván jól számolják be a használt autókat új autó vásárláskor - lehet, hogy érdemesebb lett volna rákérdezni egy-egy kereskedőre, mielőtt megszabadulsz a tiédtől.
p
-
runner 125
nagyúr
válasz
sasa134 #88162 üzenetére
Ha, nem ragaszkodsz a kombihoz és kell a nagy hely, elegáns, nem rivalkodó megjelenés, megbízható motor, nézz meg egy S80-at.
A 2.4 D5 az egyik legjobb diesel konstrukció, mindemellett korrekt a teljesítménye és nem eszi le a gatyád. Illetve, már a 6 sebességes Geartronic is egy a jól sikerült automata. -
parandroid
félisten
válasz
sasa134 #88158 üzenetére
Nekünk, ha nem egyterű felé hajlottunk volna egyre inkább, akkor a Mazda 6, vagy az új Octavia lett volna a befutó. Utóbbinak kicsit ódzkodtam a TSI motorjától (benzinest néztem mindenképpen én is), nem feltétlenül akartam egy olyan motort, ami pont ugyanolyan bonyolult, mint egy modern turbódízel. Kia / Hyundai párost is néztem, de valahogy nem állt össze a formavilága, meg még a Mondeo jöhetett volna szóba, de odáig végülis nem jutottunk el. Ha hatchback is szóba jöhet, akkor pl a Mazda 3 az egyik legszebb formaterv a piacon, persze ez teljesen személyes vélemény.
Szerk.: Közben nézem a következő hozzászólásodat, egyfelé indultunk, csak nekem már megvan a két gyerek, és egyre nagyobbak lesznek, no meg ennél csak több lesz legfeljebb, ha valamelyiket agyon nem csapom, meg még kutya is van, úgyhogy a kombi is kevés néha.
p
-
-
zoo8800
veterán
válasz
sasa134 #42262 üzenetére
Mindkettő eléggé jól tartja az árát. Az Accord többet fog enni, de egy kategóriával nagyobb autó is, ennek minden előnyével és hátrányáva.
Nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lenne fenntartani az Accordot. A csapból is a "vajon meddig bírják ezek a kisköbcentis motorok" duma folyik, de mégse látni mindenfelé lerobbant kocsikat. Jópár ugyanezt mondták a dízelekre. 15 éve még jónak számított az 50-55 ló/liter fajlagos teljesítmény egy dízelnél, már ennek a duplája sem ritkaság.
-
tresh
veterán
-
zoo8800
veterán
válasz
sasa134 #42257 üzenetére
A vezérlése nem az igazi, hamar megnyúlik a lánc, cserélni kell a feszítőivel együtt. Ezt jó esetben még gariban kicserélték. Hallani még hidegen rángató motorokról is. Különben nagyon jó, "pincétől padlásig" jól húz, és fogyasztásban lazán veri a nála gyengébb 1.6-os szívót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sasa134 #41678 üzenetére
Kollégám Lengyelországba jár vele, igaz arra nem nagyon van autópálya de ilyen 6,5-ből kijön. Ha nem tolod nem eszik sokat az a verda. A kormányzása nagyon jó, közvetlen és kellően sok visszajelzést kapsz a kerekektől. Nem olyan steril mint a vw konszernes kocsik, hogy csak kb sejted mi van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sasa134 #41639 üzenetére
Kollégámnak ilyen van, azért nem olyan vészes a fogyija ha nem tolod neki. De ha csak pesten használod dugóban akkor 9-10 valóban meg lesz.
mod:
Amúgy gyönörű autó és jó vezetni is, én kipróbáltam az övét. Bármikor elcserélném rá az új Superb-t amit most hajtok.
mod2:
emvy: Accord vagy Bömbi. CX lezabálja a gatyád, a HDI-t meg felejtsd el (kivéve a szereted magad szivatni).
-
!Overdose!
őstag
válasz
sasa134 #41636 üzenetére
2006-ban volt facelift.
Laraxior: A kipufogós persze, hogy ajánlja hiszen el akarja adni neked. Ha nekem nem hiszel kérdezz rá egy komolyabb motortuninggal foglalkozó cégnél, hogy mi a véleményük róla, de ne lepődj meg, ha kinevetnek. Még egyszer leírom,de korábban is volt már téma, hogy a gázgyorsítótól nem lesz sem erősebb, sem nyomatékosabb az autód. A hangja viszont más lesz. Elnézést, hogy segíteni szerettem volna.
-
Integra
titán
válasz
sasa134 #41639 üzenetére
igen, ez már modellfrissítés utáni darab. könnyen felismered a díszrácsról és a kormányról. a középkonzolban a kijelző egy kicsit prehistoric azért, ha csak nem az érintőképernyős navisat fogod ki, ilyen. a futóműve a szedánnak más, a kombiban is noha multilink van, de egy helytakarékos kompakt verziója, hogy a padló sík legyen és sokkal nagyobb, jobban pakolható. de úgy lehet tépni vele, mint a sedannal.
nézd, 9 liter egy ilyen antónak tökéletes, ekkora súllyal. -
Zewa
senior tag
válasz
sasa134 #16378 üzenetére
Ez erősen ember függő szerintem. Mostohaapám 2x éve él Stuttgartban és átlag 2 hetente jár haza Pécsre. Gyakran trélerrel amivel ugye nem igen lehet száguldozni.
3körül, melo után indul és letolja gond nélkül.
Bár Pécs-Bremen kisbusszal 9személlyel éjjel már szerinte is fárasztó..Nagyon kéne meg lehet csinálni egyedül 2,2k km-t egyedül de fő a biztonság főleg a kevésbé rutinosaknak. Vagy két sofőr...
#16376 !Overdose! Kösz az infókat, jegyezve. Ezek szerint a linkelt példány még jó is lehet.
-
8th
addikt
válasz
sasa134 #15180 üzenetére
"10-12ezer eur körül kéne megoldás. Lehetőleg kombi, családbarát kocsi, megbízható, igényes belső (erre kényes vagyok, mostani kocsim is bőrös, ülésfűtés stb), 8l alatti fogyasztás, nem kell erőmű, nem lakótelepi gyorsulásokra kell, kinőttem ebből. Ne legyen hátsó kerekes, koreai , francia, olasz."
Szépen körülírtad az Opel Vectra-t.
Kombiból egész jó a felhozatal. Spiritmonitor a 140lovas benzinesre 8,21litert ír a 150lovas dízelre 6,44litert. 1,7 literrel fogyaszt többet százon a benzines. Ha finoman bánik az ember a gázpedállal a benzinessel simán bekúszhat 8liter alá. És ebben se turbó, se kettős tömegű lendkerék, se csilliókért javítható befecskendező rendszer se semmi drága bonyolult hókuszpókusz. Hosszú távon biztos, hogy olcsóbb üzemeltetni mint egy dízelt.
-
neduddki
nagyúr
válasz
sasa134 #15168 üzenetére
HI!
nagyon kellemes motor, raadsulsokkal lelkeseb mint a utod zr, cserebe az tan meg ehezomuveszebb:
1ze-fe: 5 Gasoline 6,14 6,40 7,62 /nem egy nagy merites, meg nem tul sok a nm/
2zr-fe: 45 Gasoline 5,96 7,56 11,14
3zr-fae: 17 Gasoline 7,25 8,32 9,43
de ezek mar mint T270-esek kicsivel dragabbanudv
neduddki
mod: Balupapa: az bisztos 3 Avensi arat rakoltod, mig a japo szep csendben elvan:- )))
-
neduddki
nagyúr
válasz
sasa134 #15116 üzenetére
HI!
naszoval ha mar lsc nem kerutl elo, kenyelten lesek atvenni a hejejt /habar O inkabb corolla fleleso:- )/
szoval ha kell a hejj/-ho/ akkor en egy T250es liftbekkes Avensisbe neznek bele, meghozza ha jol tevedek ez a kifuto eve, kecsegteljn, hogy a T270nem osszehasnlithatone szebb, de az a franya csomagtartotetotol fraszt kapok, /ismered mert kapott a nogyogyasz 30 pontott a 10bol gyertja cserekor?/:- )
zz-s csalad juro 4eskent fejjezte be pajjafutasat a 1zz-fe: 1.8-as 129loval, ha nem vaganykodni akarsz pajjara is oleg /persze nem 200-ra/, fogyasstasa ellneben kifejezetten kivalo, valahol e korul eszik a kozvetlen befecskendezesu 1az-fse: 2l, mivel lajtan tul mar regota nem divat a 10ppm folotti kentartalom, ezert /hacsak tul sokat nem jart at azon a vizen/ a kat bugolasra kisebb* az esejjudv
neduddki
mod: footy: Mesterm aki a local octavifelelso aszonta adagolosba nem vot 6sebesseges valto /ez mongyuk mo info/
sasa134: n ahogy latom akkor hejj nem kell
*
kisebb: kicsi -
Rick4
félisten
válasz
sasa134 #15116 üzenetére
2008-as Toyotával tapasztalat: a könyöklők festett, gagyi 5Ft-os kopogós műanyagok, az elektromos szervóban ha megáll a relé az bizony 200K lesz, és ehhez sokat se kellett futnia, elsó gazdás, újonnan vett autó, 150K-nál történt, 3 évesen.... Plusz itt írta más nemrég, megállt valami komoly és drága valami, és vagy 1M volt mire készen lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest