Hirdetés
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
yle_greg
üzenetére
Azt, hogy az objektívnek volt egy kis holtjátéka, úgy kell elképzelned, hogy kb. fél milliméternyit mozgott a vázon. A fókuszgyűrű szorulását pedig úgy, hogy a közelpont és a végtelen állásról egy picit "nyúlósan" indul, bár a közelpontról állítva egy enyhe ellenállást is lehet érezni. Nagyon kis nüansznyi eltérések, de egy ilyen brutál fényerős optikánál, ahol pluszban a fókuszgyűrű fordulási szöge is mérsékelt, ezek a kis apróságok igencsak megnehezíthetik a használatot. Egy kommersz, "átlagos" fényerejű objektívnél, ahol a fókuszgyűrű is nagyobb szöget ír le, nem jelentene ekkora gondot, talán fel sem tűnne. Ha a te objektíveden nem tapasztaltál ilyet, akkor szerencsés vagy.
Igazából nekem is voltak hasonló fellángolásaim, hogy kizárólag ezzel az egy objektívvel indultam útnak. Valóban, a 'kíhívás' a legjobb jellemzés rá, de őszintén szólva, nekem nem feltétlenül van már ehhez kedvem, meg hangulatom; amikor itt van kéznél pl. a 24/2.8-as Minolta, vagy 24/2.8-as Tokina RMC. Eleve nehéz ezzel a gyutávval dolgozni, hiszen a perspektívikus hatása hasonló, mint amit az ember a saját szemével lát. Amolyan semmilyen, úgyhogy feladja a leckét. Keskenyebb, vagy szélesebb látószögű objektívvel változatosabb képeket lehet készíteni. Én tkp. videózáshoz, és esti fotózásokhoz vettem, de idő hiányában sajnos egyelőre kihasználatlan. Bár nemsokára itt a tél, jön a karácsonyi vásár, a fények, kivilágítások, úgyhogy adok neki még egy esélyt.
Persze klassz dolog az is, hogy akár keskeny DoF is elérhető vele, ha valakinek pont ez az elsődleges szempontja:http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/10/20/329P1250721.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/10/20/298P1270872.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest