Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage0000
csendes tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Utanaolvasva forumokon, a stabi megy folyamatosan benne. Akkor is, ha OFF-ra allitom.
Sajnos masik akksival is melegszik. Kikapcsoltam az EVF szemerzekelojet, es csak az EVF megy most, LCD ki van kapcsolva, hogy azt is kiszurjem. Okozhatja vajon a stabilizator a melegedest?
-
Mercutio_
félisten
válasz
balage0000
üzenetére
Venti?

Inkább a stabi lesz az nem?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
balage0000
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Hallhatoan megy alaphelyzetben is egy ventillator belul, bekapcsolastol kezdve folyamatosan.
-
balage0000
csendes tag
Igen, kapcsolja az IBIS-t felig lenyomott allasban. Kiprobaltam, hogy teljesen hideg allapotbol csak a kepeket lapoztam rajta, nem lottem vele uj kepeket, es igy is melegszik (igy nem veszes). Szerintetek csere vagy gariztatas? Firmware upgrade 1.1-re mar meg volt rajta (bolt gondolom vagy eszreveszi vagy nem).
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Irónia...
Sefter: Ha van vaku és használható (és tudja is használni) lehet jobb választás a zoom

-
padi68
senior tag
Sziasztok,
elsőáldozásról kellene képeket készítenem:
azaz közelről és több személyről, vakum van
Milyen obit ajánlotok ill milyen vaku ill gép beállítást?
Gép: Olympus OM-D E-M5
obik: 14-150 Tamron ill Olympus 45mm, persze ha ezek nem az igaziak, akkor milyen ajánlott? / sokszor van néptánc felvétel is pincében szűk helyen....
köszönöm

-
törölt tag
Hozom ide is, jóétv
[link]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
balage0000
üzenetére
Én sem vettem még észre, hogy az enyém melegedne.
-
80hun
addikt
válasz
balage0000
üzenetére
Nem tudom mi a normális. Nekem nem melegszik a gépem fotózásnál űgy hogy érezhető legyen.
Ez a halfway release IBIS az ha félig lenyomom a gombot akkor kapcsol be az IBIS? Nekem magyar menüs és angolúl nem nézegetem a menüt mert minek
-
balage0000
csendes tag
Sziasztok!
EM10 Mark II gepnel mi szamit normalis homersekletnek a hatso markolat es LCD jobb szele kornyeken? Foleg ha a halfway release IBIS is be van kapcsolva, rovid ido utan kenyelmetlenul melegszik. Par napos a gep, hamar kene dontenem, az Olympus support 4 napja nem reagal.
Koszi elore is!
-
Stitch
őstag
Sziasztok, várható E-PL7 utód mostanában? Kicsit sokallom még a kit árát.
-
-
trlala
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Van pana húszasom. Mosonmagyaróvár.

-
t72killer
titán
Csakhogy egyszerűsödjék az SD-kártyák osztályzása:

+oszlopnak betehették volna az UHS busztípusokat is (high speed, uhs-I, uhs-II). Amúgy a v90-nel le vannak maradva, van már pár gyorsabb darab.
-
aginor
veterán
Mi a véleményetek a Pana 14mm-es objektívről?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Innen vettem, 26GBP xe szerint 10k + 3.99 posta
Aztán, hogy Mo-n mennyi a font azt nem tudom, én nem Mo-n lakok nomeg váltanom sem kellett mert stock-os pénzből vettem, amit a paypal-re kaptam meg 
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok! Győrben és környékén rendelkezik valaki 20 mm közeli mft obival, (pana 20,25 sigma 19 etc...), és esetleg hajlandó egy rövid próba erejéig találkozni velünk? (párom a fotós)

-
t72killer
titán
-
jjeahh
nagyúr
No megjött a szuperolcsó kis weifeng tripod g3 alá, jó kis cucc, túrázni, gombászni valszeg jó lesz

-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Majd tolnak pár ilyet

-
MrChris
nagyúr
Nincs nagyon más lehetőség ami védené a használtpiacot. Csak a tisztesség és bizalom szabályai alapján működhet egy ilyen adok-veszek. Pl írott szabályokkal értelmetlen körülbástyázni a hardveraprót, végeláthatatlan lenne, újabb és újabb kitételek... Törölni kell újra és újra, eddig ez volt mindenütt a leghatékonyabb. Szerintem a fényképelők esetében a kötelező ár és gyári szám feltüntetése is praktikus. Kevésbé vonzó orgazdáknak, meg ha vásárlásnál kiderül hogy nem egyezik az több mint gyanús. Onnantól kezdve a vevő hülyesége ha belemegy meg világgá lehet kürtölni mind az áru leírását és hirdetőjét...
-
t72killer
titán
Hogy a kékfény mellett némi ON is legyen:
Ezzel egyet tudok érteni
Ha bevezetik, akkor kell hozzá egy jóféle videós körítés, minőség. -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Jelentésekre egyébként elég gyorsan törölnek, a "leszarják" egy kicsit túlzás. Nem tudom, hogy miért tűnt el barátunk hirdetése tegnap, de én biztos nyomtam rá egy mailt a jófogásnak. El nem kelt, mert cserébe este itt felbukkant.

Elég macerás a jelentgetés, és hát nehéz bizonyítani a cuccok lopott mivoltát. Itt még az, hogy minden cuccához hiányzik a töltő, az elég árulkodó, de nyilván nekik valami hasonló eljárást kell alkalmazni minden cuccra, és aki TV-ket rak fel, vagy bringákat, ott nincsenek ilyen árulkodó jelek...

-
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
De lehetne olyan fotót is kérni, ami alátámasztja az állítást. Azt pont lesz@rom, hogy mekkora moderátorkapacitást igényelne ez a jósz*pás.hu részéről, mert jelen állapotában az ország egyik legnagyobb pöcegödre az az oldal. Lopott cuccok ezrei, kamu hirdetések mindenütt, az oldal üzemeltetői meg látható módon lesz@rják az egészet.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Hiába lenne kötelező a gyári szám megadása, azt írna be amit akar. Nem lehet ellenőrizni, a vevő sem igen nézi.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
12-40? Akkor 50-est nagyon nem érdemes venned ami olcsó az csak 2.8-tól használható. Jobbak meg 25-35ezerbe kerülnek pláne ami 1.4-es és használható is 1.4-en.
Manuál teléből nekem Olympus OM 100/2.8 van az kiváló nyitva is, mint ahogy a Sonnar 135/3.5. 135/2.8 obiból rengeteg féle van és nagyrészüket rekeszelni kell legalább egyet. Még ami megfordult nálam a Konica 135/3.2 az is elég jó volt 3.2-n. Pont most adott el egy ilyet madgie adapterrel. Van manuál obis topik! -
t72killer
titán
válasz
Gravity1234
üzenetére
m42-n tuti nem megy át a blendeérték elektronikusan. Modernebb obikhoz akad blendeértéket átvivő/állító adapterek, a drágábbak közül pl a Metabones még AF-et is tud ha Canon EF obit teszel rá.
A blendeérték természetesen marad, az ekvivalens fókusztáv nő duplájára ahhoz képest, mintha egy filmes v FF digi vázra tennéd.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Tanacsot, javaslatokat kernek milyen megoldasok lennenek a legjobbak ha a meglevo Omd Em5-os gepemhez videozashoz szeretnek regi, manualis objektiveket hasznalni.
Mik azok amik ajanlottak, jo darabok, szep rajzolattal es jol hasznalhatok?
Mzuiko 12-14, F2,8 pro van, tehat e melle gondoltam kiegeszitesnek1-2 darabot.Tovabba arra is kernek infot, hogy pl M42-es obik milyen adapterrel mennek fel a gepemre?
Minden esetben csak manualis fokusz es rekesz allitas lesz lehetseges, vagy vannak olyan tipusok ahol valami esetleg elektronikusan is atmegy meg?Pl. Pentacon 135 2.8 M42 (ez gondolom a 2x crop miatt nalam fix 270 lesz. Az F 2,8 az marad ekvivalens nalam vagy az is valtozik?
Koszonom!
G. -
t72killer
titán
válasz
osztraksajt
üzenetére
Miért baj az 1 zónában tartás
Én Oruxmaps-ban veszem fel a tracket (mivel ezt használom túrázásra - akkor is, ha ez egy cross-ausztrália autós vadulás), ott be lehet állítani fix időzónát, ahogy a telón is. -
hegyimorc
senior tag
válasz
osztraksajt
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy vegyél egde 1000-t, hanem azt, hogy nálam az úgy is folyamatosan logol, ezért nem szórakozok a telefonnal és ezért nem emlékszem, hogy van pontosan a panán, mert nem így használom.
A GPS logban UTC idő van, a földrajzi koordináták alapján pedig ismerhető a helyi idő. Ha lenne ilyen problémám, pár óra alatt megírnám ami ezt automatzálja, vagy rákeresnék, mert lehet, hogy már más megoldotta.
Ez legalább géptípustól független megoldás.
-
osztraksajt
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Hát, mivel most ősszel is kb minden nap más időzónában voltunk rendesen megkavarta nekem a dolgot. Tudom más örülne ha ez lenne a problémája, de a TZ30-al olyan szépen megy a dolog mint az álom, szépen beállítja az időzónát, pontos időt a műholdak alapján.
Az FZ8-amat utólagosan tagelem úgy ahogy leírtad, folyamatosan egy időzónában tartani a gépet a telefont nem mindig egyszerű a rohanásban és bőven benne van a hibázás lehetősége, utólag kitalálni hogy tulajdonképpen hány órával is van elcsúszva és merre és mikor vettem észre nap közben, aztán ezt korrigálni az exifben egy utálatos dolog.
Nekem nincs gondom a telefon GPS-ével, külföldön is pár méteres pontosságot ad másodperceken belül. És nem mellesleg a Garmin Edge 1000 ára is simán vetekszik egy komolyabb MILC-el.

-
hegyimorc
senior tag
válasz
osztraksajt
üzenetére
"A telefonon az alkalmazás folyamatosan továbbítja GPS koordinátákat a gépnek és belementi-e a fotóba mint egy belső GPS-es gépnél,"
Úgy emlékszem nem, kézzel kell , de nem kell folyamatosan, azt hiszem ezt is elég egyszer, a végén, de buzerálgassa a telefont az akinek tamagocsi volt a jele az oviban

Nálam úgy is mindig logol egy GPS, sokkal kényelmesebb utólag PCn geotageltetni a log alapján.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel pontosabb egy garmin edge 1000 mint az ami a telefonban van. -
osztraksajt
őstag
Pana tulajokat kérdezném, olyat aki geotaget is használ.
A telefonon az alkalmazás folyamatosan továbbítja GPS koordinátákat a gépnek és belementi-e a fotóba mint egy belső GPS-es gépnél, vagy folyamatosan kézzel kell updatelni, nyomkodni? Tehát megoldható-e az hogy elindítom a telón az alkalmazást, fotózgatok órákon át úgy hogy nem kell a telefont piszkálni? Egy TZ30 mellé keresek másik komolyabb gépet, de a GPS-ről semmikép nem szeretnék lemondani, többezer kilométeres körutakat szoktunk tenni nyaralás gyanánt és hihetetlen kényelmes hogy visszanézve nem kell dátum/idő alapján sakkozni hogy vajon hol készül a kép.
-
sideburns
aktív tag
Nem csak az ár a gyanús, hanem hogy semelyik eladó műszaki cikkéhez nincs tartozék.

http://www.jofogas.hu/budapest/Samsung_nx1000_44954060.htm?first=1
Masszívan túlárazva (79000 Ft), nincs töltő, doboz, papírok.http://www.jofogas.hu/budapest/Panasonic_dmc_g7_44953520.htm?first=1
Se tartozék, se töltő, masszívan alulárazta először.http://www.jofogas.hu/budapest/Lenovo_y510p_44856073.htm?first=1
Nem értek hozzá, de 130-ért alulárazottnak tűnik.
Nincs töltő a laptophoz sem.(!)Ezen kívül még egy Ray-Ban napszemüveg is eladó. (Ehhez sincs töltő, heh.)
Remélem, olvassa a fórumot olyan, aki tud tenni valami érdemit (meglopott tulaj, rendőr, stb).
"Molnár Dani"
06707723123(Ha van ezzel foglalkozó topik, kérem oda áthelyezni.)
-
hito
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Én is élek a gyanúperrel természetesen, de azért az is igaz, hogy az ártatlanság vélelme mindenkinek jár
Pusztán egyébként csak annyiról van szó, hogy mi (velem együtt) már itt meglincseltük az embert, amikor fingunk nincs arról, hogy honnan, kitől, hogyan van. Mert tényleg nincs semmi infónk. Egy árból következtettünk valamire, és már fel is göngyölítettük az ügyet. Jobbak vagyunk mint Poirot és Columbo együtt. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
Ha már jófogás, hátha érdekel valakit: GX7 + 14-42 125eFt. Azért ez elég baráti. Rá is moccannék, ha nem FZ1000-et szeretnék ismét.

asdf__: én elengedtem a dolgot. Egyébként valamiért baromira biztosak vagyunk benne, hogy bugázott, pedig lehet hogy csak tényleg fogalma sem volt róla, hogy mit árul.

-
trebon
csendes tag
válasz
athomi
üzenetére
Hát nem tudom, nekem van ellenpéldám: egy lopott wifis eszköz első hálózathasználatakor lépett a japán gyártó a magyar rendőrség felé, akik becsületesen végigkövették a viszonteladásokat és meglett a cucc. Csak tanú voltam, nem tudom az eredeti elkövető meglett-e, de az eszköz visszakerült a jogos tulajhoz.
Pár sor lenne a fw-be, hogy a wifire feljelentkező fényképezőt csekkolja egy szerver, szerintem.
Megnéztem a többi hirdetését, elég egyértelmű a helyzet fényképezőkkel, napszemüveggel... -
-
asdf_
veterán
Ha van hozza kartya is -es az az, amivel
loptakhasznaltak- neki lehetne menni celprogrammal a kartyanak, lehet, meglenne az eredeti tulaj is, mert ott viritana a kepeken.
Ugye ha egy normalis orszagban elnenk, akkor ha most rahivnank a yardot, az siman jelentkezne is vevonek, aztan elbeszelgetnenek a delikvenssel... -
törölt tag
válasz
t72killer
üzenetére
Ujjlenyomatolvasót az exponáló gombra, akkor mindent lehet a géppel csinálni, csak fotózni nem
De amúgy ez azért nem jó, mert sok embernek nem elhet levenni az ujjlenyomatát. Nem ritka dolog egyáltalán, főleg fizikai munkásoknál. Akkor inkább írisz szkenner az EVF-be. -
MrChris
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Nem muszáj 100%-ra menni. Elég ha a gyártók rendszeresen frissítenék a FW-t, kb ½ évente és akkor mehetne egy blokkolás az azonosított lopott készülékre. Ahogy az Olynál kábelen menne szinte köuvetlenül. Ez a rendszer kicsit kidolgozva azt elérné, hogy nagyon nagy lenne a bizalomvesztés, meg aki lopottat vesz nem frissíthet.
De a legegyszerűbb ha a gyártók honlapján lenne igazoltan lopott készüléklista. -
Semmi sem 100%-os, amit emberek készítenek.
Viszont pl. az Apple már op. rendszer szinten megnehezítette a "kíváncsiskodók" dolgát.
Ilyesmit képzelnék el a (csúcs) kamera firmware-ekbe is. -
t72killer
titán
Jelenleg nincs 100%-ban működő szoftveres lopásvédelem, az ilyen-olyan marketekből felrakott védelmi progikat egy ROM-csere <5perc alatt legyalulja. Kb a biometrikus azonosítás lenne életképes mélyen a FW-be égetve (ha a kezemben van, műkszik, kéretlen személy kezében meg max az első 2 percig megy, azaz túra közben odaadhatom egy társnak h lőjön rólam egy képet).
#74319: Opcionálissá kell tenni a dolgot, és mondjuk 4-5 ember ujjlenyomatát meg lehetne adni, így jelentősen csökkenne az anyázási ratio

#74321: néhányhoz (<10) van azért hackelt FW, de ezt is megkerülhetnék a gyártók azzal, hogy egy FW frissítéskor nem felülírt szektorba kerül az infó, ahogy a BIOS jelszó se tűnik el ha a gépemen BIOS-t frissítek.
A dolog amúgy ott bukik el, hogy természetesen a gyártónak kell, hogy legyen backdoorja, mert mi van ha a tulaj elveszti az ujját? 400ezres gépet viszi a jó kis K-EU-i szakszervizbe, hogy törjék fel - és ha egy üzbég szerviznek lesz feltörő, mindent felülíró-FW-e, akkor lesz az alvilágnak is. Persze sokkal-sokkal körülményesebb, mint az eddigi elemelem+eladom módszer.
-
Kósza ötlet: egyes (/minden?) mobilokba szoftveresen meg van oldva, hogy lopás esetén "hazaszóljon", vagy legalábbis a tulajdonosa le tudja lockolni. Ezt nem lehetne/kellene a gyártóknak megoldani a drága gépek esetén?
Az újakban már alap a Wifi, GPS is elő-elő fordul, szóval én - szoftverfejlesztőként - úgy látom, hogy csak akarat és program kérdése az egész. Azt nem állítom, hogy az ilyen megoldásokat nem lehetne kicselezni, de ez mindenképp megnehezítené a "zavarosban halászók" életét.Persze ide irkálhatok mindenfélét, a gyártók ezt a fórumot úgy sem olvassák...
-
80hun
addikt
Táncsak nem ez volt az ami most 310e töltő nélkül ?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ritka lúzer az az orgazda, aki nem képes legalább megnézni egy árlistán, hogy mit árul
Egyébként meg ha újra felkerül a hirdetés, akkor el lehet menni, megnézni a sorozatszámot, és közzétenni, esetleg feljelentést venni. Telefonszám legalábbis van az illetőhöz, hacsak nem eldobható telefont használt. De gyanítom, hogy ha az árat nem tudta megnézni, akkor esélyesen van annyi esze, hogy saját személyivel vett telefonszámmal adta fel a hirdetést. -
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Magam se hiszem, hogy olyan kapitális difi lenne köztük, és számomra a méret/súly sokkal többet nyom a latban.
hito: Gyanitod, hogy lopott és még hozzá is segited az illetőt, hogy többet keressen a cuccon

-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
" nem biztos hogy lopott. Van rá 1% esély."
Cserélni akartak velem drága obit drága obira. (mindkettő többszáz ezres tétel, használtan is) Amit a másik fél adott volna, az listaáron majdnem egy százassal drágább, de 1:1-ben ajánlotta a cserét. De nem volt hozzá semmi. Se papírok, se doboz. Nem mondom, hogy hány % az esély, mert nem is érdekel. Nem kértem.
-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha fordítva lenne se venném meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én Oruxmaps-ban veszem fel a tracket (mivel ezt használom túrázásra - akkor is, ha ez egy cross-ausztrália autós vadulás), ott be lehet állítani fix időzónát, ahogy a telón is.

. Igen, a piaci ár fele még a hulladék Y-sorozatnál, töltő nélkül is erősen kedvezményes