Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
Hogy lehet ebbe ennyire belezavarodni?!
Az 50 mm-es gyújtótávolság mindig 50 mm marad. A szenzor mérete miatt a képszög változik, ezért viselkedik úgy mint FF vázon egy 100 mm-es objektív.
Nem, nem lesz 12-100 átfogásod vele. -
Studi
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
"de ettol meg nem fogok 100 hosszu lenni a vazamon, igaz?"
Ezt a kérdést nem is értem.
Az objektíveken a fizikai gyújtótávolság van megadva, minden esetben. Az 50mm pont 10mm-el hosszabb, mint a 40mm.A látószöge pedig egy FF-en használt 100mm-es obiénak felel meg kb. A 12-40 hosszabbik vége pedig egy 80mm-es obiénak.
-
Gravity1234
tag
válasz
hemaka
üzenetére
Tehat akkor azt mondod hogy most 12-40-el (es most hagyjuk azt a reszt hogy ez egyebkent ugy nez ki mintha 24-80 lenne FF vazon), tehat 40 hosszu vagyok a sajat vazamon, es felteszek egy regi manual 50mm-est, akkor azzal 100 hosszu leszek a sajat vazamon, kvazi mintha most egy 12-100 as obim lenne?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
10 mm-el lesz hosszabb, tehát a 12-40 fölé lesz egy picivel hosszabb fix obid.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
De, 100mm lesz. FF értékkel 10mm a difi valóban, de ugye azt is szorozni kell kettővel.
-
Gravity1234
tag
válasz
hemaka
üzenetére
Ezt azt hiszem ertem, de a kerdesem az hogy az 50mm-es regi manual obi, az akkor 50mm is marad, tehat csak 10-el leszek hosszabb a meglevo 12-40-nel igaz?
Az hogy a crop miatt a kep amit kirajzol egyebkent 2x kissebb az egy mas dolog. A 12-40 is 24-80-at rajzol ki most per pillanat az 50-is 100-at fog rajzolni, de ettol meg nem fogok 100 hosszu lenni a vazamon, igaz?
Nekem ez a legfontosabb kerdes mit tisztan szeretnek latni!
-
hemaka
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
Az obikon mindig az FF-érték szerepel, mft vázon 2x a szorzó. Tehát igen, a manuális 50-es az mft vázadon 100mm-es látószöget fog adni.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Tudom nem elso kerdes, de ujra es ujra osszezavarodok a crop szenzor es FF ekvivalens obi temaban.
Nagyon egyszeruen probalom kerdezni, es ilyen egyszeruen varom a valaszt is:
1) Van egy Mzuiko 12-40 Pro obim M4/3 vazon.
Jol ertem, hogy az allabbi igaz akkor?
A vazamon ez 12-40mm, de a kep amit kirajzol (atfog) az ugy nez ki mintha egy FF vazon hasznalnek egy 24-80-as obit. (tehat2x kissebb)Amennyiben jol irom es ertem, akkor a kerdesem:
2) Felteszek egy regi manual obit az M4/3-adra, legyen ez egy 50mm-es.
Jol ertem, hogy akkor az 50mm lesz nalam is, tehat a meglevo 12-40-nel csak 10-el hosszabb (nalam, M4/3-on szamomra ennyi a kulonbseg, 40 hosszu helyett 50 hosszu leszek), de a kepalkotasa az ugyanaz, mint a 12-40 eseteben, a crop miatt, a kep (amit atfog) az ugy nez ki mintha egy FF vazon 100mm-est hsznalnek?Ergo, nalam az en vazamon az 50mm-es nem azt fogja jelenteni hogy a 40 hosszu helyett 100 hosszu leszek, vagy igen?
Nagyon koszonom. -
-
madgie
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
Nehogymár megoldható legyen menüből, egyszerű kapcsolóval

-
silmatauki
őstag
"És mi a különbség a 80 és a 85 között?"
Valszeg a Panánál megszokott: a 85-ös USA NTSC framerate-eket tud (30/60/120) és 30 perces korlátozás nélküli, a 80-as EU meg PAL (25/50/100) és korlátozott. Szal megint marad az USA import annak, aki nagyobb framerate-et akar… elmehetne már a Pana a francba.
-
silmatauki
őstag
válasz
atis78
üzenetére
" a vazstabi tenyleg mukodik video alatt is."
A http://www.dpreview.com/videos/1782536804/look-sharp-panasonic-lumix-dmc-gx85-gx80-video-preview videón a 12-32-et használták. Valszeg kicsit be volt zoomolva (különben nem lett volna annyira “remegős”, ha 24mm equiv.-et használnak) a videózásnál. Tekintve, hogy a 12-32 stabija nagyon gyenge (saját tapasztalat – pl. az iPhone 6s+-é nagyságrendekkel jobb minden tekintetben), és a videón mutatott teljesítmény NAGYON meggyőző, tuti, hogy
- 4K videó alatt is van stabi
- a 12-32 egyűttműxik az IBIS-szel, nem csupán a drága pro-kategóriás obik. -
ati3x
senior tag
Nagyon úgy néz ki ráfeküdtek a shutter shockra is.. Telejesen új zárat csináltak hozzá, a márketing anyag szerint 90%-kal jobb.. Ha fele igaz már ok.. A stabira is azt írják, hogy 4 stoppot tud. Ésss működik videjó alatt is!!! A designja is bejön, nem olyan elborult mint a penF-nek. Van DFD fókusz, meg a stabi össze tud játszani az obistabival. kérdés, hogy a 12-32-el vajon mennek ezek is? Mert ugye már van olyan obim..
ÉS ugye ha valóban ilyen frankó a szenzorstabi akkor az oly és a manuálok is frankón mennek vele..
Az olympusnak most igencsak össze kell kapnia magát... -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
& pajibá: Kösz, azóta kijött egy helyi cikk is. Holnap nekiállok és a héten végre befejezem a videó anyag vágását valahogy én is

-
jjeahh
nagyúr
-
atis78
tag
Jo kis gepnek tunik ez a GX80/85 a specifikaciok alapjan
HA:
- sikerult tenlyeg urra lenni a shutter shock problemakon
- ha sikerult vegre legalabb az oly E-m5 elso generaciojat megkozelito vazstabit osszehozni
- a vazstabi tenyleg mukodik video alatt is.akkor talan az egyik legjobb ar/teljesitmeny mutatoju MFT vaz es talan a legkiegyensulyozottabb is.
De mint mindig itt is a reszletekben bujik meg az ordog.
Talan meg a GX7emet is hajlando leszek ra lecserelni...
-
törölt tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem, viszont ha nincs, az csökkenti az értékét, nem kell annyit fizetni érte.
-
madgie
titán

c-c

-
|AP|
veterán
amúgy megnézném hogy néz ki a nemrég bejelentett 12-60 ezen az új vázon.
Ez a vázméret elég jól el van találva, a kis GM obik sem hatnak nagyon bután rajta, és talán a nagyobbakkal sem lesz annyira vészes.Meg elméletileg érkezik ma egy 12mm fix is...
-
rumos14
nagyúr
na a miki bemenetet csak lehagyták, pedig a rúmorszon tegnap még az volt hogy "External microphone terminal". viszont stabilizált 4k videót tud. meg csökkentették a shutter shake-et (de még mindig nincs EFCS).
micsoda? Sony-d van? vagy ezt csak az április 1 margójára írtad?
-
UBO
csendes tag
Sziasztok,
MM akció OLYMPUS E-M10 Mark II ezüst + EZ-M1442 II R ezüst Kit
199 899 HUF ezüst, fekete is van. Én tegnap rendeltem is egyet
-
|AP|
veterán
születésnapomra érkezik a GX80 bejelentés:

Az árára kíváncsi leszek, de így az előzetes spec. alapján egész korrekt váz lesz (persze semmi különös, de nem is lehet igazán belekötni semmibe - hacsak nem a "régi" szenzorba). E-M10-et, GX7-et nem hinném, hogy megérné rá cserélni, de örülök, hogy lett egy váz a GM5 és a GX8 közé is.
-
rumos14
nagyúr
azért az kicsit piszok dolog, hogy nem a 20 mpixeles szenzort rakják bele.
nekem tetszik, bár a G7-hez képest nem sok újat nyújt, a vázstabi dicséretes, de ahogy írod, ha videó alatt nem megy rendesen, az édeskevés. sztem u.az lesz mint a GX8-nál: 4k-nál nincs stabi, full HD-nál van.
a legnagyobb kérdés persze a shutter shock.szerk: ja és még mindig azt hiszem, hogy te vagy madgie...
-
totálkezdő
tag
Azt hiszem tényleg befejezhetjük, hiszen egyikőtök sem válaszolt arra, amit a belinkelt helyen a nekem válaszoló petesejt nevű hozzászóló állít. Én tehát nem azt kérdeztem hogy érdemes-e megvenni a gépet, vagy sem, hanem azt, hogy igaz-e az engem lehülyéző (ez a tény engem különösebben nem zavar) petesejt állítása. De nyugodtan felejtsetek el.
-
asdf_
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
A lottoszamokat nem szeretned?
Nem lehet megmondani. Lehetett mocskosul odab**va, meg csak egy leheletnyit, de eppen rossz szogben, rossz ponton, rossz targynak. Ha ennyire zavar, hagyd a fenebe, es nezzel masikat (ugyanakkor azert erdemes szamba vetni, hogy az elado kozolte azt, amit amugy sosem tudnal meg). -
athomi
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ha a telefonodat elejted és nincs semmi baja, meg se karcolódik, akkor a piaci ár alatt adod el? Amúgy bele nem látunk.
-
Studi
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem, nem jelenthetjük ki. Lehetett bármi az oka a repedésnek. Ha leesett a gép, akkor a hirtelen lassulástól lehet bármi probléma a belsejében, különösen a mozgó alkatrészekben. (zárszerkezet)
Ha csak nekikoccant valaminek kis felületen, akkor vélhetően valóban semmi baja nem lesz a gépnek. -
totálkezdő
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Bocsássatok meg, de arra szerettem volna választ kapni, hogy igaza van-e a válaszadónak, aki nem azonos az eladóval, hogy ha egy akármilyen gépet, amelynek az LCD-jét védőüveg védi, odavágunk valamihez, aminek a következtében a védőüveg eltörik/elreped, de a kijelzőnek nem lesz baja, a gép pedig működik, akkor ezek alapján kijelenthetjük-e, hogy a gépet az ütés következtében nem érte kár.
-
MrChris
nagyúr
Ez a GF1 999ft? Ha működik annyit simán megér, jelképes, az üveg még egy helios is 5ször ennyibe fáj.
-
hibavissza
veterán
válasz
Peat;)
üzenetére
Ez a fajta eladói korrektség ritka. Nem is értem. Ha rendben működik a gép, mit számít egy összetört védőüveg? Amúgy az, hogy berepedt sok mindentől lehet. Nem feltétlen az ötödikről dobták le. Akár egész kis terheléstől is berepedhet, ha kellően kis felületen oszlik el. Még az is előfordulhat, hogy maga a védő üveg volt gyárilag hibás, stb...
-
Peat;)
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Szerintem ehhez neked semmi közöd ha nem érdekel a gép. Az eladó leírt egy információt, amire nem volt kötelezettsége és ennek fényében aki képes öngondolkodásra ennek megfelelően érdeklődik a gép állapota iránt.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem tudhatod.
Szerintem nem lett semmi baja, de szerintem nem ez a lényeg.
Én már azt sem szeretem, ha vázsapka nélküli fotókkal hirdetnek (egy poros) gépet, vagy úgy árulnak obit, hogy valamelyik sapi hiányzik. ... De ez legyen az én bajom.
Az viszont erős túlzás, hogy a történtek után egy fillérrel sem ér kevesebbet. Ha a doboza hiányozna már akkor sem adnának érte annyit mint amihez megvan minden, pedig annak tényleg nincs köze az állapotához.
Majd a vevő eldönti.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem a fizikához kell itt érteni. Vigyázott rá a tulaj ... ?
Ennyi.
-
totálkezdő
tag
Sziasztok! Mivel közületek sokan értenek nemcsak a fényképezőgépekhez, de a fizikához is, hozzátok fordulok. Itt feltettem egy kérdést, amire válasz is érkezett. Az érdekelne, hogy szerintetek valóban egyértelműen kijelenthető-e az, amit a válaszadó részben állít, részben sejtet: a védőüveg felfogta az ütést, ezért ha az LCD nem sérült meg, illetve a gép működik, akkor (pusztán) az ütés miatt "egy forinttal sem ér kevesebbet, az biztos."
Előre is köszönöm a válaszokat. -
|AP|
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nekem pont az tetszik, hogy minimális a vázból kilógó dolgok száma (ha az EVF-et nem nézem, nincs is), míg pl. a Pen F-nél minden irányba kilóg egy vagy több biszbasz, ami lehetne akár ergonómikus is, de nem az.
Ha jó azoknak a gomboknak a nyomáspontja, akkor nincs azokkal semmi baj. -
eeXaa
addikt
..hmm.. ha igaz, akkor nagyon úgy néz ki hogy ez valójában a gx7 utódja, nem a fèltégla...
...amúgy a dual stabi kifejezetten izgalmas, de ha megint elszúrják ezt a vázat is azzal, hogy pl videó alatt nem működik, vagy hogy nincs elektromos első függöny a shutter shock ellen.. nna, nem akarom elkiabálni de remélem ezt a vázat értelmesen megcsinálják végre.. -
|AP|
veterán
no, úgy néz ki az új Pana váz neve GX80 lesz. Ez még akár jól is elsülhet, ha egy (csak kicsit) butított, csökkentett méretű (azt viszont lehetne bőven) GX8-at kapunk.
Meglátjuk, már nem kell sokat várni.
-
PNP
őstag
Melyik a legolcsóbb használt váz videóra? (korrekt bitrátájú, éles, nem felméretezett FHD-t tud, manuális beállításokkal, stb.)
-
wms
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszi még egyszer!

-
wms
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszönöm a válaszod!

Nekem Oly-m van, így nem érint a kérdés, de érdekelt volna a különbség, illetve a tapasztalatok, mivel nyilván nem véletlen, hogy változtattak. Ráadásul egy barátom most akar Panát venni, engem kérdezett, de nem tudtam segíteni neki.
-
hibavissza
veterán
Lefordítom neked az MFT topik nyelvéről magyarra.
Ez alapján nem lehet objektívet választani. Tudtommal nincs két, minden tekintetben azonos obi különböző OIS rendszerekkel. Nyugodtan kiveheted a képletből.
Továbbá, normális minőséghez állvány vagy steady, esetleg pálinka kell. Legjobb ezeknek megfelelő kombinálása. A beépített stabik nem adnak megfelelő eredményt. Mondjuk úgy, jobb mint a semmi. -
Virág et.
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
A drágább obikban power van tudtommal, szal elvileg az kéne a jobb legyen, de neten fellelhető videók alapján nem így van.
-
wms
senior tag
Skacok, a mega ois, és a power ois között van érezhető különbség? Melyik a jobb?
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Keressünk még? 
-
Oly-Service
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Probléma megoldva

-
hemaka
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére
Mondjuk ez pozitív, hogy ide néha bekukkantotok és reagáltok is a dolgokra.

Studi
Én akartam is írni meló után. Mobilról kicsit körülményes a gépelés.
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére

Írni is akartam, hogy az itteni elemezgetés helyett elég lenne egy mail nektek, és intézkednétek.

-
80hun
addikt
Bajonettes adapterből nemnagyon lehet faragni.
Az M42-EF adapterből lehet.Neked bármilyen obit raksz a reducterre az EF bázistávolságot kell elérned hogy legyen végtelen.
De simán lehet egy obi rosszúl is összerakva és azért nincs végtelen.
A jelölés meg érdektelen szinte nem távmérős gépre rakod
De sztem most már itt folytassuk ezt ha akarod.

-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ez a méricskélés ott dől meg, hogy a FocalRducer miatt eleve nem azok a távolságok adódnak, amik egy plusz optikai elem nélkül lennének. A két Helios44 jól működik, de az egyik végtelenre állítva éles csillagos égboltot mutat a másikon a végtelen előtt kicsivel van ugyanez. A 28/2,5-ös Vivitaron szintén van még mit tekerni az éles kép után. Alapjában 28-as vagy esetleg később valami 24-es obi mögé szereztem be csillagos égboltot fotózni
(itt amúgy sem kell autó fókusz), de egy F1,4-es Oly üveg mögött is próbáltam már a bokeh miatt. Nagyon elrontja az Oly rajzát sajnos. Ebből nem igen lesz portré eszköz
De a cél nem is ez volt, oda pedig megfelel (remélem) -
asdf_
veterán
válasz
hemaka
üzenetére
Meg talan forgalmazokent es markaboltkent hozzaferesuk van a hivatalos sajtoanyaghoz, ott meg azert szoktak hq kepek lenni (na meg ugye az osszes termeknek van termekfotoja, abbol felhasznalni egyet mibol tartott volna?). De ha mar egyszer hozzanyulnak, a -jelenleg- tokfolosleges MILC-bol nyilik egyedulikent a micro 4/3, es majd csak azt leklikkelve jonnek a gepek, az egy folosleges menut kiiktathatna valaki. Ez ilyen koztes allapotnak tunik nekem, hogy meg nem, de a webshopot mar ugy alakitottuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- További aktív témák...
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ÉS ugye ha valóban ilyen frankó a szenzorstabi akkor az oly és a manuálok is frankón mennek vele..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)