- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Apple iPhone 17 - alap
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszi!

-
aginor
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Szia!
Engem ez érdekelhet.

-
szpetri
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Távozz tőlem, Sátán!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy nekünk ilyenkor kell költözni...
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Jaja, most ebédszünetben valszeg leugrok, és félretetetek egyet magamnak fizu utánra
Remélem, kellően rugalmasak, és nem kell “trükköznöm” (pl. postára rendelni, és csak akkor felszedni, amikor megjön a fizu).Edit: Amúgy külföldi címre 20 euró a postaköltség – ezt most vettem észre. Azaz elvileg Mo-ra is lehet direktben(!!) rendelni. Ha valaki szeretne rendelni, most rájuk tudok kérdezni, hogy tényleg csak 20e-e, és hogy a garival ilyenkor mi a helyzet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
És jársz is arra?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atis78
tag
Ugy nez ki a GX80-nal a Pananak sikerult vegre ertekelheto IBIS-t osszehoznia.
600€-s arral a vazert elegge kellemes vetelnek tunik...http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_GX80_GX85/
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Én ma reggel megcsináltam és szépen megy az NTSC mód 30/60 képkockával GH3-mal. Más kérdés, hogy értelmét nem látom, csak a helyet foglalja még jobban és sötétben a zársebesség magas. Igaz, ott a 24p változatlanul.
A korlát, ahogy arra számítottam maradt sajnos.
silmatauki: 12-32 van fenn a GH3-on és ment vele a trükk. Vagy másra gondoltál?
-
MrChris
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Végén kiderül hogy valami turpisság van ebben. Meg csak GX8-al csinálja az 50-60p váltást.
Nem mintha számítana, de a GX80-at japánban GX7mk2-ként forgalmazzák?
http://www.eoshd.com/2016/05/an-adventure-into-the-panasonic-gx8580-begins-and-a-look-at-the-leica-nocticron-for-micro-four-thirds/ -
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Visszaraktam a 12-32-t. Így sincs szervizmenü.

-
MrChris
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Nem tűnik igazán hacknak, csak egy nem publikált menü. A Pana hack már évekkel ezelőtt véget ért, kb 4 éve a GX1-el. Azóta új hackelt váz nincs, több gép jött ki utánna mint előtte.
-
silmatauki
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Még nagyon kevés az infó, lévén ez az új hack pár napos csak. Persze a Vasilij-féle társulat GH* és G* hackjei azok tudják azt is, de azok nem a szervizmenün alapulnak.
Amúgy a GM1-ből azóta sem sikerült előcsalogatnom semmi ilyesmit, pedig szinte minden gombkombinációt kipróbáltam. (Lehet, hogy azért, mert a 7.5mm van fent, amit a gép nem érzékel, mint obi?)
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Újracsináltam a szombati panókat, még jobb minőségben (pl. a Pénz-múzeumban a kiégéseket megakadályozandó rátoltam a Capture One-ban plusz 100 Highlights-t), plusz egy új, tegnapi sorozatot a múltkor már kívülről mutogatott Agrikola templomból is hozzájuk csapva:
https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/albums/72157666244585474
Sorrendben a helyszínek:
Szenátus tér
Pénz-múzeum
Kasarmitori
Agrikola templom -
80hun
addikt
válasz
g.killer
üzenetére
Én innen vettem itthon patonát két gépbe is egy e-m10-be és egy régi sony kompaktba és mindkettő müködik rendesen.
-
Peat;)
veterán
válasz
g.killer
üzenetére
A kínai itthon is elérhető. Felár ellenében persze, de ha határidőre kell, vagy bizalmatlan vagy, akkor legalább ezt ki tudod próbálni. De szerintem bármely kínai jó lesz. Ezek nem notebookok, nekem egyszer az egyik megpúposodott még az e-pl1-nél 2 év után. Kit érdekel annyi pénzért, egyébként meg a gyári akku 80%-át simán hozzák ha hobbi szinten műveled. Gondolom napi töltéssel nem bírják csak pár hónapig.
-
g.killer
aktív tag
Muszáj, mivel abba a több százezres kamerába (újonnan 110k volt) 18ezer egy db-akku.

jjeahh: Akkor választok egyet általában belővöm a szemtelenül olcsó és a szemtelenül drága közé kb félútra, és azt választom, bár aztán lehet, hogy akkor is a 1000Ft-osat kapom de azért mégis na!

-
PNP
őstag
Utángyárott notebook akkukba elképesztően gány cellákat bírnak rakni, ebből kiindulva én egy többszázezres fényképezőbe se mernék nem gyári akkumulátort tenni.
-
jjeahh
nagyúr
Én trade-shop-tól rendeltem már 17 darab noname akksit panába, eddig egyikkel sem volt gond.
Szerk: na jó, ha jól látom nála jelenleg nincs bls-5
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata hogy melyik eladótól, jó venni e-bay-en után gyártott aksit, én epl-5- höz keresek BLS-5-ös akkumulátort.
-
szpetri
tag
Sziasztok,
látom, videopartnál ára lett a pana gx80-nak (készleten nincs). Nem is olyan veszett, mint vártam.
Ha valaki bevásárol, és lesz sk tapasztalata az új elektromágnes zárral, az megoszthatja a nagyérdeművel
Én legalábbis roppant kíváncsi vagyok, mit tud a hétköznapi gyakorlatban
-
MrChris
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Sikerült egyáltalán ez az Area unlock más Panával?
-
cdl
senior tag
Az Oly EM-1 nél a JPEG minőségét két külön helyen kell egymás után beállítani, hogy előjöjjön a max. felbontás.
Valaki emlékszik, hogy hol vannak ezek? -
jjeahh
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Még mindíg nem műkszik, de ez nem is lenne gond, csak zavar az a felkiáltójel és nem akar eltűnni
Nálam simán nem jelenik meg a "please set the home area" felirat sem...
Remélem a működést legalább nem befolyásolja. -
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ez a non-commercial elég gyenge érv a videó hosszának korlátozására. Hacsak nem valami sport közvetítést akar vele tolni az ember. Én amit eddig láttam közelebbről profi videós felvételeket, ott ilyen pár perces szegmenseket vettek fel, és abból gáták meg a kész anyagot. Még az interjúk sem mentek 10 perc fölé.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Hát, hamu a fejemre, tényleg hülyeséget írtam.
Elolvastam a válaszodat, majd leformatáltam a kártyát és kiírta gép, hogy 1:20:xx felvételre van hely. Nosza, benyomtam a rec-et, majd a 4G fájlméretnél kb. huszoniksz perc után minden előzetes figyelmeztetés nélkül megállt a felvétel. Nosza, csökkentettem a felbontást és megállt 29 percnél. Gondolom nem kerülne sokba egy opciót beletenni a programba, hogy a hátralévő felvételi időt mutassa felvétel közben, ne az elteltet.Ez a vámos baromság sajnos nem csak pénzügyi kérdés, hanem termék megnevezési és definíciós is. Aztán a gép használati utasításában a video kodek alatt még olyan szavakat is találtam, hogy non commercial, personal use. Gondolom ez is összefügg a 29 perces korláttal.
(#75939) asdf_: Egy-egy webáruház nagyon sok terméket kínál, köztük videokamerákat is. Nem érzem gondnak az ilyen termék forgalmazását, ügyintézését, ha lennének. A szoftver frissítés problémáját pedig jelenleg is megoldják az EU-s és a többi termék esetén. Elég a gépbe egy egyszer írható ROM, és máris van egy megváltoztathatatlan rész, amiből az egységes szoftver felkonfigurálja magát. De ugyanezt a hatást el lehet érni egy port lábbal a kontrolleren és egy ellenállás beültetésével vagy elhagyásával is.
-
silmatauki
őstag
Finnben a gm5 + 15/1.7 kombo meg egy heten at 499 euro, azaz piszok olcso:
http://www.rajalacamera.fi/panasonic-lumix-dmc-gm5-15mm-f-1-7-musta.html
-
hito
nagyúr
válasz
csacsi77
üzenetére
Amennyire én tudom ezeket is úgy hívják. És a célja is ugyanaz, attól függetlenül, hogy az obi elé, vagy az obi és a váz közé kell tenni. Aztán lehet, hogy nem, mondom még nem volt ilyenem. Bár a működési elvüket, vagy annak különbségeit nem ismerem, azt gondolnám, hogy az obi és a váz közé ékelődő fajta valószínűleg profibb megoldás és jobb végeredményt nyújt.
-
hito
nagyúr
Az életben nem volt még telekonverterem. Hogy működnek ezek? Felcsavarom a végére az obinak és ennyi? Gondolkoztam a 12-32 & 35-100-at kiváltani egy 14-140-nel, de az az igazság, hogy a 35-100mm annyira jópofa kis (szó szerint, nagyon apró) darab, hogy nem akarom egy kályhacsőre cserélni a kettőt.
A 35-100-nak 46mm az átmérője. Egyszerűen csak keresek egy ilyen méretű telekonvertert és kész? Panának nem nagyon találtam, csak ezt a VW-LT2E nevezetűt, de van itt Sony is (VCL-D2046), amit kifejezetten Panasonic-hoz is írnak.
Valakinek hasznos tippje a témában?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Itt el se kellett volna kezdeni, pláne hogy még topik is van erre.

-
hito
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Akár

-
asdf_
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
4.9% a buntetovam azokra a cumokra, amik 800*600-nal nagyobban, 23 fps-nel nagyobb sebesseggel, 30 percnel tobbet rogzitenek. Effektive ennel nyilvan nagyobb szazalek lenne a felar a boltban (papirmunka a vammal, dupla nyilvantartas, dupla keszletezes), plusz kulon vedelmet kellene biztositani, hogy a korlattalan es a korlatos keszulekek ne lehessenek keresztulflashelhetoek.Ha ehhez hozarakom a magas eu-s afat ez meg inkabb ingerelne a szurkeimportot. Billegos tortenet, azt is el tudom fogadni, hogy egy maroknyi emberert nem eri ez meg nekik, meg azt is, hogy direkt csinaljak.
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Eddig még nem jöttem rá, hogy a GM1-en hogy kell ezt az initial menüt előcsalogatni. Ez alapján (is) próbálkozom: http://www.apotelyt.com/doc-pdf/panasonic-gm1-service-manual.pdf
Ha valakinek sikerül, légyszi közölje

-
hito
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
40-ert adom, mint a masik (korlatolt
) GM1-emet 
-
silmatauki
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Sony. De hidd el nekem nem szamit, ettol nem fog eltunni a korlat, illetve nem a PAL/NTSC szabvany miatt van. Van otthon korlat nelkuli PAL(!!!!) GM1-em, csak a memoriakartya szab hatart a felvetel hosszusaganak. Epp adom elfele, mert talaltam korrekt arban GH3-at

-
silmatauki
őstag
Itt van pár tegnapi Helsinki-panó a GM1 + Samyang 7.5-kombóval. Paraméterek:
- ISO125, f8, Nodal Ninja 4, Sirui T-024X, Wi-fi-s távkioldás, tipikus kockafényképezés (oldalról 4 + alulról/felülről 1-1 kép)
- Capture One Pro-ban dolgoztam fel a RAW-okat: 0 világosságjel- és 15 színjel-zajszűrés
- AutoPano Pro-ban stitcheltem: High 200 (=maximális minőségű) felismeréssel és a múzeumnál ill. a Szenátus tér első három képénék simple stitcheléssel; a többinél deghostolva.https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/albums/72157668394963131
Sorrendben a helyszínek:
Senaatintori
Pénz-múzeum
Kasarmitori -
jjeahh
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Nem műkszik minden ugyanúgy minden pana gépen, én pl. most ezt végigcsináltam, nem változott semmi és a felkijáltójelet nem tudom eltűntetni

-
silmatauki
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Sajna nincs igazad, mert minden egyes fényképezőgépgyártó lebutítja a fényképezőgépeit 30 percesre pont emiatt az EU-s idiótaság miatt. Az az egyetlen különbség, hogy a Sony, Fuji, Pentax, Nikon, Oly stb. nem ad ki korlátozás nélküli(!) verziót ugyanabból a modellből más régiókban, egyedül a Pana. Ezért vadásztam én is anno pl. USA Pana ZS3-at az EU-s TZ7 helyett (30fps + korlátozatlanság), ill. most (USA) GX85-öt az EU-s GX80 helyett.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Ez a 30 perces EU korlát szerintem egy orbitális kamu. Semmi köze a vámhoz. A Pana gyárt videokamerát is, és ilyen szoftveres korlátokkal akarja az európai vevőket abba az irányba terelni. Semmiből nem tartana egy webshopnak betenni a kínálatába egy 200 ezres gép mellé a korlátozás nélkülit 220-ért csak megrendelésre jelzéssel, ha a Pana biztosítana ilyen terméket. Az Olympus videója olyan amilyen, de nem korlátoz. Igaz, nem is gyártanak videokamerát.
-
hito
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Sajnos biztos, hogy nem. Tobb gepemben is lehet valasztani, de attol a korlat meg marad, ha EU-ba szant geprol van szo.
-
silmatauki
őstag
A mai bombahír: szabad régióválasztás bármilyen Pana kamerán!! Ez azt jelenti, hogy az európai modelleken is lehet 30/60 fps-t használni! Itt a tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=Dt-GX5BdcgU&feature=player_embedded
Még nem tudom, hogy a 30-perces EU-idiótaságot is deaktiválja-e mindez.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
Úgy néz ki, létező cucc, a vásárlók le is írták, mit éreztek iránta. Az Olympus-féle legalább tényleg vázsapka volt, ez elvesztette vázsapka jellegét.
-
törölt tag
válasz
sasa134
üzenetére
Lehetne egy fix 25-ös optikával egy kicsit modernizált EP5 jellegű vázat, vagy ugyanezt egy fényerősebb 12-32 jellegű üveggel, csúcskompaktnak elmenne mindkettő simán. Mondjuk az X100, meg az LX100 ellen. Aki nem akar obit cserélgetni, vagy esetleg másodgépnek kell csak, az szerintem vevő lenne rájuk.
-
sasa134
addikt
-
Balinov
titán
Sracok, Rokinon/Bower/Samyang halszembol van 9/F8? B&H szerint igen ROkinon oldal szerint meg nem.
-
|AP|
veterán
nem értem ezt az új divatot, hogy az új vázakon az állványmenetet teljesen előretolják... a PEN-F és most a GX80 is. Nem hinném, hogy ez az egy centi sokat segít mondjuk a súlypont kérdésben egy nagyobb obival, cserébe teljesen bénává teszi pl. az általam nagyon kedvelt microplate használatát...
-
scarabaeus
őstag
Kösz szépen mindenkinek! Füzesabony környéke itt is van a közelben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- TCL LCD és LED TV-k
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Könyvek, újságok - mit olvastok?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mozilla Firefox
- Majdnem 5 GHz-en ketyegett egy GPU, ami új rekordnak számít
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De legalább a fizetés is 3-4x annyi. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.