Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Nekem van kicióccó ebayes legalja átalakítóm, viszont fogalmam sincs, hogy hogyan teljesít, mivel nincs M42-es üvegem hozzá
Eredetileg azt terveztem, hogy valami nagy M42-es vagy T2-es tele (400+), és azzal Hold, de utána, belegondolva, azért a pár képért k...ra nem éri meg
Szóval kölcsön tudom adni, akár hosszabb időre is.
Ha nem felejtem el, legközelebbi talira viszem.
A propos, legközelebbi tali? Nekem hétfők-szerdák-péntekek kiesnek.Parci: tényleg elég korrekt, ha az egészet egybe nézzük (ha belenagyítunk, azért van zaja ISO100 ellenére).
FEDman: csak a Samsung meg ne hallja, még a végén kihoznak valami Frankenstein Androidos APS-C szuperzoom telefon öszvér phabletet 6"-es képátlóval

-
én vagyok egy igénytelen öregember, vagy ennek a stylus 1-nek tényleg beszarás jó képe van iso 100-on?

-
Ajánlhatnátok óccó de jó M42-m43 adaptert, ami már valakinél bizonyított. Semmi extra igény, legyen végtelen. Ha valakinek van eladó, azisjó!

-
Freddy76
addikt
-
Lassú Víz
addikt
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Hasonlóan vagyok vele, legjobban az 1/8000-et hiányoltam az E-M5-ből, illetve még a PDAF-nek is örültem volna az utódba, de mint már korábban is írtam, utóbbi boritékolható volt, hogy marad az E-M1 kiváltsága -- ha megtennék, akkor az E-M1 eladásait kannibalizálnák. Úgy sejtem, hogy a Wifit és talán az EVF-et megkaphatja az E-M1-től, amik számomra csak kényelmi, de nem annyira lényegi funkciók.
Warter: remélem

Gondwana: fogtad már saját kezedben? Nekem kisebb obikkal semmi gondom nem volt a fogásával. Nagyobb obikkal kétkezes vagy / és grip. Legalább lehet választani, hogy kisebb-könnyebb és jobban néz ki, vagy kényelmesebb. Szerencsétlen E-M1-et meg földig lehordjá(to)k, mert fixen rajta van a grip, akkor meg azabaj

-
-
rbalint88
veterán
1/8000 kihagyása eléggé öngól lenne. szerintem szenzorilag az e-m5 is elérte azt a szintet, aminél nem nagyon kellhet jobb (bár nálam a G3 is elég ilyen szempontból). A stabi bajnok, a forma ízlés/szokás/kéz kérdése, ha a wifi és egyéb plusz funkciók kihagyásával tudnak neki jó árat biztosítani, akkor én nem nagyon fogok tiltakozni

ja, egy beépített kisvakut rakhatnának bele, talán az is olcsóbb, mint a hozzácsomagolós viccvaku.
mondjuk nekem az E-M5 egészen addig volt szerelem, míg meg nem fogtam. Az ergonómia -hiánya- miatt helyből kiesik, bármennyire is jó papíron, ha cumi használni... -
.mf
veterán
43rumors: New Olympus OMD entry level camera to be announced in January-February!
Entry level... szóval PDAF biztos, hogy nem lesz, de 1/8000 is valószínűleg kilőve.
Meg jól ki is szúrnak velem, mert januárban leszek olyan helyeken, ahol ákcijósan vehetnék, ez meg pont akkor jelenik meg, amikor már jövök haza: így az új gépről is lemaradok, valamint az E-M5 áreséséről is. Mazsi, tanítványodnak fogadhatsz
Ja és Stylus 1 preview ePhotozine-en
-
Schanyee
senior tag
Köszi mindenkinek a csomó választ!
Végül rendeltem ebay-ről egy 46-52 step up gyűrűt 250ft-ért free shipping-gel, aztán később ha lesz 45-ös oly objektív, akkor majd veszek ahhoz is, ha tetszik. Meg úgy láttam 800ft ha nem műanyagot veszek, hanem fémet, szóval ha a műanyag nem jön be a következő sem sokkal drágább. Aztán most még gondolkodom, hogy milyen ND szűrő legyen, az a Panasonic az tetszik nekem is, de most elgondolkodtam, hogy elég lenne-e vízesések és ilyesmik fotózásához, lehet karácsonyi ajándéknak eltolódik.

-
k1csi
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Nekem a 45 1.8-ra fixen rá van téve egy 37-46 step-up (e-bay-ről, kb. 500 Ft postázva), így minden 46mm-es. Nagyobbat nem akartam, mert a 20 1.7 eleje együtt mozog a szűrővel.
Van egy ND8-am, talán Panasonic DMW-LND46. A bevonata biztos nem éri el pl. a Hoya Pro1D-t (kb. 3 rétegre saccolom), de nekem az extra felár meg a macera nem ért többet.
Van egy 46mm-es Kenko polárom is, az max 1x bevonatos. Jobb szűrő (pl. Hoya HD) 46mm-ben horror áron van, ha egyáltalán (egyszer láttam talán). Van egy nagyobb minősági polárom is, de az extra step-up miatt ritkábban veszem elő meg sokszor el is felejtem a pakolászásnál.Egyébként ezek az e-bay-es step-up cuccok vsz. semmivel nem rosszabbak mint amit itt lehet kapni (Canon cuccomhoz elég sok verzió van).
-
Schanyee
senior tag
Cokinnal első körben jobban zavarna a mérete, de ND grad miatt gondolkodtam már rajta, aztán arra jutottam előbb egy rendes ND jobban jönne. Aztán egy sima szűrő meg bárhol elfér, így gyakrabban is tudnám használni.
Bepróbálkozok én is egy ebay-es 250ft-os adapterrel, amúgy is vigyázok a lencséimre, nagyot úgysem bukhatok rajta. Aztán még ND szűrő is kelleni fog
de azt már inkább itthon veszek, az kínából se nagyon olcsóbb és nagyobb a hamisítás veszélye mint egy megbízhatóbb boltból. -
.mf
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Legolcsóbb ebayes fém step-up gyűrűt vettem, igaz csak ritkán használom, de szvsz ha "vigyázol" rá, nem dobálod-ütögeted-feszegeted (nálam a szűrők egybe vannak csavarva és ez a végükön, tehát a szűrők miatt már eleve óvatos vagyok vele), nincs vele gond. Az obik műanyag bajonettje jobban aggaszt, hogy őszinte legyek.
Ne is mondd... anno 46 mm-re váltottam, mint egységes méret (kitzoom és fixekhez, a 75-ös kivételével, ami ugyan később jött, de továbbra sem tervezem). Csakhogy ez már hamarosan nem elég... 12-50 (valszeg lesz) 52 mm-es, 14-140, 14-150, 75-300 (valszeg nem) és 40-150 (van) 58 mm-es, 12-40 pedig 62 mm-es (bilibelógós). Na most melyik legyen

Egy ideig gondolkoztam egy Cokin-rendszeren is: jelenlegi C-PL, ND-8, vari-ND, grad-ND mellé narancs, kék és vöröses színátmenetessel, de a méret és macera-faktor miatt inkább letettem róla. Remélem utómunkával elviselhetően utánozható...
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Digit-oldalon ez a cucc nem gyenge

-
Marseille199
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Hát KF-ben igen. De mondjuk ipari fotót nem anyagi okokból lőnek Sinarokkal,Horsemanekkel, meg hasonló cuccokkal, felmilliós, vagy drágább objektívekkel.
De való igaz, a sokszor felhozott ismerős is lehet eladja a Hassi digithátfala(it). Kis munkákra elég a D800, nagyokra meg a Sinar P2 (4x5") vagy a Horseman(13x18cm) +dobszkenner

-
b.vr
őstag
válasz
Schanyee
üzenetére
Nekem B+W van, innen Amikor vettem, előtte próbáltam utánajárni hogy megéri-e az MRC a felárat a normálhoz képest, de nem sikerült objektíven kideríteni (lényegében csak marketinget találtam róla, viszont szerintem akkor még alig volt árkülönbség, úgyhogy az mrc-t vettem)
-
Schanyee
senior tag
Azért ha már veszek, akkor inkább legyen minőségi és olyant szeretnék, ami kis helyen is elfér, különben nem vinném magammal. Így is gondolkodom állványt mennyire szívesen vinnék magammal hely hiányában egy túrára. Valami gorillapod lenne jó, de az se mindenható, pl ha nincs mire felrakni. Persze ha van hely, akkor ez nem probléma.
-
madgie
titán
válasz
Schanyee
üzenetére
A 45/1.8-on nekem nagyon rég step up van, pont az egységes szűrő méret miatt (no meg azért, mert a videós cimborál elhagyta a gyári sapit, 20/1.7 és 14/2.5 méretű meg volt otthon vagy féltucat
). Nem takart még be szűrőknél sem, a 45/1.8 amúgy is minimális vignettával ki rajzolja az aps-c szenzort is (nex-en próbáltam). -
Schanyee
senior tag
Én is ilyesmin gondolkodtam, hogy polár szűrőm van már 52mm-es, és akkor ahhoz jó lenne a step up gyűrű, plusz amit b.vr is írt felhasználást a hosszú expó lenne még érdekes, jobban belegondolva nem is igazán a portré miatt kellene a szűrő, nem is tudom miért azt írtam. Szóval vízesésekhez valami ND1000 kell inkább? Azok nem valami olcsók.
-
válasz
Schanyee
üzenetére
Step-up milyen? venni kell, ilyen árkategóriában jósolhatatlan. Sőt, én úgy jártam, hogy a bolti lényegesen ócskább kacat volt mint amiből feltehetően valaki berendelt nagyobb tételt és elpasszolgatta. (nyilván a bolt meg még olcsóbb kínait vett).
f1.7-hez extrém eseteket leszámítva elég az ND4 ill. jobb, mert ha jönnek-mennek a felhők pl. akkor az ND8-cal már megnőhet a záridő annyira, hogy le kelljen venni, az meg macera, idő, stb.
Nekem csak ND8 van, de van/volt fényerősebb üvegem is, és az ND4-et meg jól kiváltja a polárszűrő, kb. annyit vesz le. -
sasa134
addikt
köszi
hát a stabi meg az időjárásálló kivitel nagyon csábít. Formailag is jobban bejön mint a Pana - de azt azért látnom kéne élőben mielőtt ítélkezem. Nomeg használtan is jelentősen olcsóbb az Oly - ezt mondjuk nem egészen értem miért van. Most van egy eladó a dslr-forumon, 6000 expo, 580Eur. A GX7-ek bőven 700 fölött mennek.
Mindenesetre megpróbálok még megnézni egyet egy másik boltban, hátha csak nem volt szerencsém.
-
b.vr
őstag
válasz
Schanyee
üzenetére
Hát ez biztos szubjektív, de nem feltétlenül mondjuk a júniusi déli időpont direktben a tűző napon a legideálisabb a portrézáshoz (lehet hogy van olyan amikor pont az ilyen baromi kemény felülről jövő fény kell a koncepcióhoz, de azért nem ez a tipikus) Én eddig még nem éreztem szükségét hogy a 25/1.4re vagy a 45/1.8ra ND-szűrő kellene.
Amúgy van nekem is, de az nd1000, vízesések fotózásához. -
Schanyee
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de itt talán többen használnak ilyent. Szóval a Panasonic ND szűrők milyen minőségűek? Azt néztem azok egész elérhető áron vannak, és nem tűnnek rossznak. A másik, hogy a step up gyűrőknek van bármilyen hatása? Mármint azon gondolkodom, hogy veszek egy 52mm-es ND szűrőt, mert az jó a kit objektívre is, a 20mm-es panára is step up gyűrűvel és ha egyszer lesz pénzem akkor az olympus 45mm-re is, így 1 szűrő is elég lenne. A 250ft-os ebay step up gyűrűk mennyire minőségiek? Pl 2 becsavarás után eltörik, vagy elhajlik és oldalt bemegy a fény. Bár sokat nem bukok rajta ha megrendelem, de az ND szűrő már drágább tétel.
Meg még olyan kérdésem lenne, hogy 1.7-es rekeszhez milyen erős ND-t használtok általában? Ősszel vettem az objektívet és így még nem volt olyan erős a nap, legtágabb rekeszen is elég volt az 1/4000.
-
Lassú Víz
addikt
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Egyetértek ROBOTERrel, alapvetően az ár az, ami még életben tartja a filmes közép és nagyformátumokat. Képminőségben az FF digitek szerintem már bőven felveszik a versenyt velük, de az új vázaknak elég durva áruk van. Hát még a KF digit hátfalaknak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
állítólag a rendőrségeknél is előszeretettel használnak 35mm analóg cuccokat, mivel a film nehezebben "fotoshoppolható", hamisítható. na de ne kezdjük újra a vitát, ha semmi haszna a filmes fotózásnak, csak szerelemből használják egyesek miért lenne az baj? a fotózás már alapból erről kéne szóljon, kivéve ha csak a napi betevőért kattogtatsz...na meg ugyanúgy bele lehet szeretni a digit fotózásba is, vagy jobb esetben mindkettőbe

-
sasa134
addikt
üdv az Uraknak
hétvégén volt szerencsém megtapogatni egy áruházi (Saturn) E-M5-öt. Tetszik a méret, kellemes volt kézbe venni - szó se róla. Egy dolog azonban nagyon zavart: a kiállított darabon az expó gomb meglehetősen lötyögős volt, egyáltalán nem volt finom a járása és furcsa volt lenyomni. Ez az alapállapot, vagy egy leharcolt, összenyomogatott példánnyal hozott össze a sors? A DSLR cuccaim kiárusítása zajlik, szóval az idő nem sürget, de ha ez ilyen, akkor lehet meg kéne néznem a GX7-et...köszi a választ. -
ROBOTER
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
De azért tegyük hozzá azt is, hogy ennek kizárólag anyagi okai vannak, nem műszaki.
A nagyfelbontású digitális KF hátfalak olyan árban mozognak, hogy azt még egy fotóstudió sem engedheti meg magának a legtöbb esetben. Nagyon sok KF nyersanyagot lehet érte vásárolni és szkennelni.
Nagyformátumban pedig alig létezik érzékelő, csak belső szkenner elvén működő cuccok vannak.
-
Marseille199
senior tag
Tudom, én vagyok itt az analóg mumus, de ezt így, ebben a formában ne mondjuk.
A közép- és nagyformátumnak még mindig igen nagy a létjogosultsága divat/reklám, műszaki/ipari és tájfotózásnál. A kisfilm más, jobbára csak szerelem, de vannak olyan helyzetek (autonóm riport, stb) , ahol előszeretettel használják. Én is fotóztam olyan helyen olyan embereket, ahová féltettem a digitet vinni..
Nomeg egy szabadúszó riporternek mondjuk Tibetben lehet nincs laptopja, napelemes töltője, meg akadályozná is. -
MrChris
nagyúr
Hogyan csináljátok? Én a gépre egy OM50 makrót tettem ami pont megfelelő nagyítású, kitölti a képet. Erre tettem a belül fekete wc gurigát, aminek a vége előtt van egy rés amibe a filmet teszem. A végére papírlapot vágtam derítésnek.
-
arn
félisten
vki leicat?
[link] -
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Direkt maradt így

-
madgie
titán
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
"Valamikor olvastam egy másik oldalon is"
Ugyanannak a weboldalnak egy aloldala rémlett az előbb nekem, a képet elnézve, szerintem. -
scarabaeus
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Á, nem az, de most hirtelen még csak azt a linket találtam meg, amit majd' 10 éve pakoltam el: caltech.
Valamikor olvastam egy másik oldalon is egy amerikairól, akinek ilyesmi a hobbija, megfelelő, jó nagy hidegben nekivágott, a terepen felcsapta a kocsija hátsó ajtaját, ott volt minden felszerelése, gyűjtötte a hópelyheket, fényképezte őket ott. -
HollyBoni
veterán
Ez vajon kamu? Hogy a francba ért el ekkora nagyítást?

-
.mf
veterán
Pont ezért linkeltem árgrafikonos oldalt Angliából (nagyobb ország, jobban mozognak az árak), hogy mutassam, hogy nem így van.
GH3, ami drágább az E-M5-nél, megjelenése után egy héttel esett 20%-ot; majd 5 hónap múlva még az akkori árból 25%-ot. Jelenleg megjelenéskori árához képest 45%-kal olcsóbb.
E-M5 kit nem esett megjelenése után, s bár volt egy-két rövid akció kicsit alacsonyabb árral, bő egy évig maradt a megjelenéskori áron. Utána esett alig 20%-ot, és most, bő másfél év után is még csak 21%-kal olcsóbb megjelenéséhez képest.jjeeaahh: nem ő volt a hivatalos esküvőfotós, csak egy vendég. Már ezekkel a képekkel is messze felülmúlja az átlagos násznép női tagjait szvsz.
Gondwana: találkoztál már skótokkal?
Eléggé úgy érzem, hogy nem, mert akkor nem mondanál ilyet. Az egész "skót" dolog totál téves. Ha igazán spór népet akarsz, akkor hollandok. Hogy csak egy példát említsek, ott népszokás, hogyha "meghívnak" valahova étterembe, akkor fizeted a saját fogyasztásod. -
MrChris
nagyúr
-
Gondwana
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ne bannoltassatok előítéletességért, mert így jártok, de skótok... ott spórolnak, ahol csak tudnak, itt épp az optikán...
-
jjeahh
nagyúr
-
-
b.vr
őstag
Hehe, én is vettem nemrég egyet, készülve a hosszú sötét téli estékre. Múlt héten próbálgattam is már bevezető jelleggel (pana g5 + oly 60/2.8)
Még sokat kell ezen csiszolni persze, először is jó alaposan le kell(ett volna) tisztogatni az alanyt
, aztán kellenek lámpák (semmi extrára nem gondoltam, csak lehessen jól pozicionálni), ezen nagyon sok múlik,pontosan honnan, mennyire lágyítva, milyen erővel világítson (főleg ilyen tárgyaknál, a csúcsfények/tükröződések miatt, és hogy minél szebben/érdekesebben adják vissza a formát) , végtelen sok a lehetőség, sokat lehet/kell próbálkozni. De hát (sajnos) lesz erre elég idő a következő hónapokban 
Meg ha lesz végre állványom (itt csak alátámasztgattam, az elsőnél ráadásul az iso-t is magasan felejtettem) meg makró-sínem, sokszor szerintem a stackingnek itt is lesz értelme (már ezeken is látszik, de azoknál a képeknél ahol közelebb vittem a gépet, még inkább) Egyébként ez egy olyan terület ahol szerintem a tethered shooting is jól jönne, monitoron könnyebb lenne kontrollálni, itt fényekben/tárgyban/kamerában a kis eltérések/elmozdítások/elfordulások is sokat számítanak. Na meg persze tapasztalat, tapasztalat, tapasztalat, szóval csinálni kell, jó sokat
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
jesszus, direkt nekem csináltad ezeket a cuki fotókot?
köszike! picit fura, de nem vészes, mintha egy pattanás lenne rajta vagy valami
gh3-on bele sem merek gondolni hogy nézhet ki. sok tesztben olvastam, hogy az előlap fém, de nekem nem igazán jön át...na mindegy, valszeg veszek egy ilyen csomagot ünnepek után, ha addig ki nem derül róla valami amitől beijedek
kiváncsi vagyok meg tudom-e szokni a stabi mentes életet -
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Picit magasabb, picit szélesebb, picit vastagabb (nem csak a markolat miatt, hanem a váz teste maga is!), és ez összességében már elég markáns különbséget ad. És még ennyit nőtt a G6 is a G5-höz képest. Képekről nem igazán jön át a különbség, egymás mellé rakva a gépeket viszont egyértelmű.
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
"oly-ból a legolcsóbb evf-es "rendes" gép az e-m5, ami még mindig nagyon drága a pana g-khez képest..."
Igen, sokan emlegetik a m4/3-os gépek gyors árcsökkenését / elértéktelenedését, de ez mintha csak a Panára lenne igaz. Érdekes módon az Oly gépek sokkal jobban tartják az árukat (vagy az Oly nem engedi a kereskedőket árat csökkenteni, inkább mindenféle kedvezményeket, ingyen kiegészítőket és obit ad közvetlen árengedmény helyett), míg a Panánál szinte már kezdés után elkezdenek esni az árak.
Pl.
G5 + kitobi kezdő 700 GBP-ről egy év alatt feleződött, most 349
GF-5 + PZ, kezdő 600 GBP-ről egy év alatt 250 GBP-re csökkent, most is ott van
Még a GH3 is a kezdő 1549-ről pár hét alatt 1200-ra, egy év alatt 859-re esett.Ellenben Oly
E-P3 kit 700-ról másfél év alatt lett csak a 400-as minimum, de újra emelkedik és most 539...
E-PM2 kit: 500-ról 360-ra csökkent
E-M5 kit: még egy év után is az 1150-es nyitóárán volt, csak nemrég csökkent 949-re, és a napokban 908-ra -
jjeahh
nagyúr
nekem kb pont akkorának tűnik a g5, pont ezért kezdtem filózni rajta...szal méret kb azonos, és rendes markolat is van rajta

Lassú Víz:
"A hogy néz ki csak a mennyire kényelmes használni, és a milyen lesz a végeredmény után kerülhet szóba."
kár, hogy ebben az árkategóriában mft fronton a szépség/marha jó anyagminőség és a jó ár-érték arány/használhatóság kizárják egymást...oly-ból a legolcsóbb evf-es "rendes" gép az e-m5, ami még mindig nagyon drága a pana g-khez képest... -
jjeahh
nagyúr
annak nagyon-nagyon örvendenék, ha lekapnád a 45-össel
sajnos sehol nem találok közös képet...ha nem nex mellett döntök, valszeg valamelyik pana kéne, mellé a 45-ös, később panaleica 25, majd valami nagylátó zumm, ha addig nem lesz olcsó alternatíva, mint ezek a kowa cuccok. magas iso-t meddig bírja? tesztképek alapján sosem tudom eldönteni, e-p1 tesztben is úgy tűnt iso1600 még rendben lesz, a valóságban viszont 800-at sem szívesen használom
van ezeknek a vázaknak valami komoly buktatója, szériahibája, amiről tudnom kéne?MrChris: nem kell vidi

-
b.vr
őstag
Szerintem használhatóságot/ergonómiát tekintve G3 vs G5 között a legfontosabb különbség (túl a markolaton/méreten, amiben nekem határozottan a G5 a preferált, de ez persze szubjektív), az a kis _joystick_ . Önmagában is sokszor jó, de így 2 dedikált kezelőszerved van, a tárcsával mehet a rekesz/záridő, a joystickkel az expo-kompenzáció.
Vagy ez már a G3-ban is meg volt oldva? (arról a gépről csak olvastam, nálam a markolat miatt kiesett. De én nem látok rajta 2. tárcsát.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eredetileg azt terveztem, hogy valami nagy M42-es vagy T2-es tele (400+), és azzal Hold, de utána, belegondolva, azért a pár képért k...ra nem éri meg 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

markolattal nekem már a bőven jó kategóriában van 

Akkor szinte kizárt, hogy megkapja az E-M1 PDAF-es, AA filter nélküli szenzorát. Legfeljebb a PDAF letiltásával, akkor meg mit sem ér.

Én a sok adok-veszek miatt vettem, egyszerűbb így lőni a képeket hozzá. Van két vezeték nélküli vakum, azokkal már nagyon jól lehet dolgozni.
van ezeknek a vázaknak valami komoly buktatója, szériahibája, amiről tudnom kéne?