Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Gyakran eljátszom a Fujira váltás gondolatával, de hát a Pana se könnyíti meg az elszakadást, ez a váz..

-
.mf
veterán
A többit is olvassad csak elfelé legyélszíves

Ha arra is vonatkozik a promóció, akkor 199-ért kap mellé egy 189-es obi. Ha elpasszolja 100-ért, akkor csak 99, azaz 19-el többe volt egy használatlan-vacsiúj, bolti garanciás, két generációval fiatalabb darab. Az már csak megéri nem? -
Studi
veterán
válasz
ronson
üzenetére
És hogy a kérdésre is válaszoljon valaki: igen, 80 fontért jó vétel egy E-PL1 a kitobijával. Kényelmes fogású, jól használható kis gép, jó ár/érték aránnyal. Tökéletes arra, hogy jobban megismerkedj a fotózással, és kitaláld, milyen irányba szeretnél elindulni. Drágábbat ajánlani nem akarok, csak egy kicsit többért mindig van egy kicsit jobb, határ a csillagos ég, kár is belekezdeni.
Amit esetleg még érdemes megnézned, hogy a Panasonic G1-ek milyen árban mennek arrafelé kitobival. Ha nincs nagy különbség, azt érdemes megfontolnod, mert a markolata, keresője, és a kihajtható kijelzője kicsit könnyebben használhatóvá teszi. -
.mf
veterán
válasz
ronson
üzenetére
199 GBP-ért új E-PM1-et is kapsz kitobival -- árösszehasonlító. Újnak annyi előnye van még néhány váznál, hogy Angliában fut pár promó, pl. E-P5-höz ingyen VF4, E-M5-höz ingyen 45/f1.8, és van még egy: PEN vázhoz ingyen 17/f2.8 pancake. Azt viszont nem írják, hogy mely PEN vázakra vonatkozik az akció. A 17/f2.8 legolcsóbban 189 GBP -- tehát ha az E-PM1-hez is adnák, féláron vennél egy dupla-obis kitet, vagy a 17-est eladva akár féláron is megúszhatod a gépet. Érdemes lenne megérdezni.
Az, hogy melyiket, illetve, hogy bármelyiket is-e, attól függ, honnan érkezel (kompakt vagy SLR / dSLR) és milyen célra kell, mire használnád milyen megfontolásból. Ha kompakt felől, akkor szvsz nem fog annyira zavarni a fogása, mintha dSLR felől (mint itt sokakat, akik ezért is utálják ezt a vázcsaládot -- ezesetben a Panasonic G-szériája lehet érdekesebb). Ha az ok a kompaktnál nagyobb szenzor, jobb képminőség, szabadabb beállítási lehetőség és a cserélhető objektívek rugalmassága, viszont dSLR-nél kisebb méret (főleg több obival), akkor jó helyen jársz. Viszont ez már nem lesz zseb-barát. Ha az kéne, akkor érdemes lenne néhány régebbi csúcskompaktot meggondolni.
Mindkét váznak vannak előnyei és hátrányai. E-PL1 ergonómiája és kezelése jobb (markolat, módválasztó tárcsa); E-PM1-ben bár ugyanaz a szenzor van, de tovább reszelték (E-PL3 olcsósított testvérmodellje, tehát két generációval fiatalabb); van benne AF segédfény, ami jól jön gyenge fénynél, de en bloc is gyorsabb az AF; valamint a záridő 1/4000-ig mehet.
Én a kettő közül a PM1-et választanám (főleg, ha vonatkozik rá az ingyen-obis promó), plusz hozzá egy ebayről 10-12 USD-s (mű)bőrtok, ami javít a fogásán.
-
-
ronson
őstag
Sziasztok
Szeretnek en is csatlakozni a klubhoz. Eloszor kicsiben kezdenem.
Ma lattam itt Londonban egy second hand shopban, egy E-PL1-et kit objektivvel. 80 font az ara.
Megvegyem ezt szerintetek, vagy tudnek, helyette E-PM1-et refurbished, viszont az 150font lenne.
-
.mf
veterán
Az fura, mert eBay E-M5 árakban (erre egy-két hónapja heti rendszerességgel rá szoktam nézni) pont ausztrál ebay-boltoknál az egyik legolcsóbb... Persze lehet, hogy csak Japán szürkeimportot árul az a pár bolt

Nem igazán értem, hogy miért kéne drágábbnak lenniük Európánál. Közel van Japán, HK, Kína; az áfa is csak 10%, és a vám is alacsonyabb. -
:AMF:
senior tag
ITT megtalálhattok mindent, ha szeretnétek elmélyedni az áruosztályozásban és a vámtételekben.

Én USA-ra kérdeztem le. A fénygép vámmentes, a videokamerára 14% a vámtétel.Szerk: Studi, az atomreaktorok is abba az osztályba tartoznak.

-
-
Studi
veterán
Én tegnap megpróbáltam utánaásni a NAV honlapján, de ez az igazi Mission Impossible.

Korábbnan valahol azt olvastam, hogy a 9006-os VTSZ kategória (fényképezőgépek [gondolom kitek is ide tartoznak] és vakuk) vámmentesek, a többi kiegészítőre kell vámot fizetni.
Még egy infó, ami talán hasznos lehet: elvileg 150EUR összegig nincs vám, csak ÁFA. Amibe szűken befér egy 200dodós kiárúsított GX1 is.
De tényleg vakegér legyek, ha eligazodom a szabályokon... -
válasz
ROBOTER
üzenetére
Meglehet, akkor várjunk kicsit, van itt közöttünk valaki (nem vagyok benne biztos, így nem írom le kire gondolok) aki vámban otthon van munkája végett...
Ha már ilyen gazdasági dolgokkal foglalkozunk, valakinek nincs infója véletlenül az ausztrál piaci árakról? Mármint hogy nagyságrendileg inkább az EU vagy inkább az USA árak jellemzőek? -
b.vr
őstag
A túraobin ez csak a nagylátó végen igaz, és mint fentebb írtam, én azt olvastam hogy egyébként is ajánlatos 1-2 stoppot szűkíteni, de hát amúgy ezzel visszajutottunk oda hogy engem meggyőzött a csúcs-zoomok által kapott fix nagy fényerő és jó képminőség (további extraként pedig az időjárás-állóság), de természetesen elfogadom hogy számodra ezek nincsenek arányban a felárral.
-
b.vr
őstag
"sotetbe szerintem necces a 2.8"
Önmagában kevés lenne, de a Panák beépített stabija elvileg több mint 3 FÉ-t megfog, az Oly 5 tengelyese meg még ennél is többet, szóval ahol eddig stabi nélkül (a 45/1.8ról nem is beszélve) a 25/1.4-el elvoltam ott ezek is nagyon jók lesznek, ennél szélesebb gyútávon meg pláne. Persze most statikus, városi fotókról beszélek. Attól még (amiért mindig mondom hogy a méretbeli előny a rendszert tekintve jön ki) a fixek bent lehetnek a hátizsákban, bármikor elővehetők ha valamiért szükséges, vagy ha valahová beülünk hát az a 25ösnek nagyon fekszik, de általános használatra én nagyon szeretnék majd ezekből az állandó nagy fényerejű zoomokból. Persze nem kérdés hogy ezek piszok drágák.
-
b.vr
őstag
Szeretem nagyon a fixeket (van is 25, 45, 60) de azért az általam fentebb írt szituban (pl. éjszakába nyúló városi mászkálás külföldön) mégis inkább a csúcs-zoomokat érzem praktikusabbnak. És azért ez a 12-40/2.8 (de Pana 12-35 és 35-100asa is) elég meggyőző. Természetesen piszok drágák - de különben túl egyszerű lenne az élet

-
arn
félisten
a topzoomokat kiveve szvsz egykutya... sot, mivel en olyan ekv 35-50mmt hasznalok a legtobbet (a turazoomnal is), ebben erosebb mint sok jobbnak tartott obi (mint pl a 14-45). a ket vege olyan amilyen, de legalabb van, abszolut vallalhato. ha elmegyunk nyaralni, vagy allatkertbe nagy ritkan, tudom hasznalni minden esetben, en a 20assal egeszitettem ki, mint fenyeros, es "keznel levo" jo minosegu obi. nagyon jo kombo, csak ajanlani tudom.
ha tudom, hogy nem fogok sok kepet csinalni, vagy a minosegre megyek, esetleg keves feny lesz - fixsor, de ezen a jobb zoom se segitene.
-
b.vr
őstag
Hm, engem valahogy a szuperzoomok sosem győztek meg (ráadásul mintha olyanokat olvastam volna hogy még rekeszelni is kellene őket a jobb képminőségért). De saját tapasztalatom nincs, egyszer azért majd alaposabban is kipróbálok egyet

Vagy inkább egy nagy átfogású csúcs-kompakt, árban is hasonló nagyságrend. -
need
addikt
-
ROBOTER
addikt
Ez eléggé érdekes, mert ezért van az európai modellekben 29perc 59másodperces korlát a videóban, ugyanis felette videokamerának minősülne és vámköteles lenne.
Lehet változott a szabály az utóbbi 1-2 évben, de régebben csak a tartozékokra volt vám, a vázra (vagy kitre) nem.
-
b.vr
őstag
Én pl. RobinWong e-m1 tesztjében emlékszem emlékszem kézzel kitartott hosszú záridőkre, csakhogy azok 7 mm-en készültek, ami ugye nem 20
Hogy régebben mit teszteltek azt nem tudom, ezért ez számomra érdekes volt és tetszett.
De szerintem nyugodtan írj PekkaPotkának hogy ennek "nincs hírértéke"
A monopod speciel számomra nem érdekes, de amúgy eszembe nem jutott volna szóvá tenni. -
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Ne puffogjál, mi vagy te, vipera?

Közben törtem a fejem és arra jutottam, hogy a PM1 önmagában kevés, G3 mellett pedig a másféle kezelés kavarna be (amikor volt Oly mellette az is idegesített hasonló okból) viszont az obi ha jó a rajza nagyon bejönne streetre, nyaraláshoz kellene
Máltán is sajnáltam az időt amit obicserékre pazaroltam, de egy templomnál (amiből rengeteg van és mind szép) vagy a szűk utcácskákban elkerülhetetlen volt. -
.mf
veterán
Úgy rémlik, hogy számítógépekre törölték el, fényképészeti cuccokra még van vám (+illeték), és mintha 6-8% derengene. Még pár hónappal ezelőtt néztem, amikor az opciókat mérlegeltem, honnan lenne érdemes ezt-azt beszerezni, de inkább EU-n belüli beszerzésnél maradtam, mint EU-n kívülről postáztatással megrendelésnél. Vagy kintlét alatt beszerzés, csak meg ne állítsanak a határon

b.vr: mintha már vagy Robin Wong vagy Ming Thein megjegyezte volna az E-M5 kapcsán, hogy kézből a 0.5s meglepően jó arányban sikerül. Az E-M1-be ennek továbbfejlesztése került, és az 1/3s is rövidebb záridő, mint az 1/2s. Tehát ennek nem látom hírértékét.
Ami szvsz érdekesebb, az a másik éjszakai kép alatta: 6s monopoddal.
-
b.vr
őstag
"(#34244) b.vr: ez fenyeros fixszel meg izgalmasabb - bar parszor mar en is elkepzeltem egy ilyen jobb zoomot a fixek helyett."
Ezek a csúcs-zoomok akkor jók amikor nincs időd/helyed hogy fixekkel megtaláld a megfelelő nézőpontot (főleg ha aztán még obit is kellene cserélned) Persze tökéletesen nem váltják ki a fixeket, viszont a rugalmasság megnyerése mellett a képminőség nagyon jó, a fényerő meg elég még gyenge fényviszonyok között is (főleg hogy a panákban jó a stabi, az olyt meg úgyis pl. ehhez a komoly oly vázhoz érdemes venni)
Szóval pl. külföldön, amikor úgyis mindig időhiány van, általában nem utazunk egyedül, plusz sokszor a városban a tömeg, nem feltétlen oda állsz és addig amíg szeretnél, később még egyszer visszamenni már nem lesz idő - hát nekem tuti kelleni fog a normál és a tele is (az utóbbi azért inkább a panából, az olynak oké hogy jóval bagyobb lesz az átfogása, de azért elég méretes is lesz) Addig is az anyagiakon kell még dolgoznom kicsit (mert a fixeimet sem szeretném beáldozni
) -
arn
félisten
válasz
FEDman
üzenetére
ezert kellene ide inkabb a 20as
a 17es/25os melle kell vmi, de a 20as onmagaban is jo latoszog. (de jo hogy ilyeneket irogatok, amikor most adtam el)***
(#34244) b.vr: ez fenyeros fixszel meg izgalmasabb - bar parszor mar en is elkepzeltem egy ilyen jobb zoomot a fixek helyett.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
jó, hát az olympus valami elképesztően bumfordi lcd-ket csinál, komolyan, mint valami múlt századi relikvia... ott a sony, lehetne tanulni tőle.
evf-ből viszont én hatalmasat szeretnék, tuti, hogy csináltam volna már egy opcionális középformátumon megszokott méretű keresőt

-
ROBOTER
addikt
-
b.vr
őstag
E-M1 with M.Zuiko 12-40mm F2.8 Pro: The First Session
Nem rossz a kézből kitartott 1/3 sec a 20mm-en
-
.mf
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Japánban, ottani árösszehasonlító szerint legolcsóbban (JPY-ben):
- GM1 kit 12-32-vel 79790
- 12-32 önmagában 31224
viszonyításképp:
- 20/f1.7 II 30328
- GF6 váz 36989
- GX7 kit 84880
- E-P5 + 14-42 kit 84751
- E-M5 kit 79667A 12-32 kéne, a váz már nem biztos. Ez alapján kb 90-105k HUF közé várom a 12-32-t, ha már az újdonság-felár után stabilizálódott.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Arra én is beneveznék. Bár nem hiszem, hogy túl sokan fognak majd nagyobb zoom obit keresni a pici GM1-esre. Sokkal inkább el tudom képzelni hogy pár ínyenc inkább kizárólag fix obikban gondolkozik majd és mondjuk összekapar hozzá egy ilyen 3 obis nyálcsorgatós szettet.

-
hegyimorc
senior tag
"Viszont ha ez a Nikon már relatíve új, akkor gondolom nem lesz rajta rekesz-gyűrű és akkor nem igazán fogod tudni jól használni (legalábbis nem tudok róla hogy van olyan adapter amivel rekeszt tudsz állítani)"
Hogy a fenébe ne lenne! A GF1 volt új gép mikor még még megvolt a Nikon cuccom és már akkor is árultak rekeszgyűrűs adaptert. Max 1 dollárral volt drágább mint a legbutább. Más kérdés, hogy nem ezen múlik és én sem látom sok értelmét. (Igazából semmiféle gányolásnak nem látom értelmét, mert baromi sok jó natív obi van. Nagyon különlegesnek kell lenni annak az obinak amit érdemes adapterezve MFT-re kókányolni, hogy értelme legyen)
(Ha kell valakinek Nikon G adapter, viheti. Annyira sem érdekelt, hogy meghirdessem)
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát szemből nézve meglepően nagy a különbség.

Ezen felül a kis vacakba a GX1-hez képest is jobb szenzor került, ami nem elhanyagolható módon jobb dinamikával rendelkezik, különösen alap iso-n. Ezen felül sokkal szebb Jpeg-eket is gyárt már, sokaknak ez se mindegy.
A zajszűrésnek köszönhetően a zaj mennyisége nagyon hasonló, de ha megfigyeled a GX1-nél már kicsit koszosak, szétfolynak a színek, míg a GM1 ilyen téren is nagyon egyben van.
Lassan tényleg eljutunk oda, hogy a Pana Jpegei jobban fognak tetszeni, mint a kicsit túlzó Oly Jpegek.

Ettől függetlenül ár/érték arányban a GX1-gyel most nehéz versenyre kelni. Meg kicsit más kategória is a kettő. Meg az se mindegy, hogy a GX1 nincs kit-ben az új 12-32-vel, ami a GM1-esnek az egyik legfontosabb eleme.

-
arn
félisten
egy 20as, 45os, es a pici zoom - mast nem vennek hozza, mert nem lenne ertelme.
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
ennyivel, de azért nézd meg szemből és hátulról is...
az tetszik, hogy a gm1-nél ki van tolva balra az obi (kötelezővé tenném), így igazából az obitól jobbra van annyi hely, mint a gx1-en (persze kell rá vmi marcsi). viszont ijesztően alacsony az egész váz, szerintem tök fölöslegesen. hogy mást ne mondjak, lehetne egy evf-nyivel magasabb (a'la nex-6), és rögtön lenne hely jobbra fent egy benyomható normális tárcsának... vagy megint másként: a gx1 méretébe beleférne egy evf is vidáman. haha, sikerült is leírnom a gx7-et

-
b.vr
őstag
"amúgy meg ezt a "másodváz" dolgot sosem értettem."
Hát általánosságban (azon kívül ha valaki dolgozik, és ott a biztonság miatt, vagy stúdióban a pörgősebb munkamenet miatt) szerintem sincs sok értelme, legfeljebb olyan esetben hogy mondjuk egy 1 hetes norvégiai fotós túra, oda csak kéne vinni valami tartalékvázat hogy ha történik valami a géppel, akkor ne mobillal kelljen utána szerencsétlenkedni

De amúgy persze, obival felszerelve 2 gép már túl nagy nekem ahhoz hogy kirándulni, városban kóborolni magamra aggatnám (hátizsákban persze elfér, de ha nincs állandóan kéznél, akkor pont az értelme veszne el. Nem is használom a gf3-at semmire, amióta megvan a g5 majd egy éve már csak a szekrényben porosodik)
Ezért kell majd egy csúcs-kompakt is, az kényelmesen elfér ha esetleg zsebben nem is, de a hátizsák vállpántján, csak ki kell várni mikor lesznek a nagyok jók is ötvené'
-
FEDman
addikt
-
válasz
FEDman
üzenetére
igazából tudom, hogy utálnám a mikronnyi kezelőszervei miatt. nem szabad azt a rohadék hátsó tárcsát egy ennyire pici vázra tenni (leginkább semmilyenre sem kéne, ha engem kérdeznek). amit tud, az viszont tetszik, bár a 12-32 egy multiaszpikolt szenzorért kiált

amúgy meg ezt a "másodváz" dolgot sosem értettem. olyan elsődvázat kell venni, hogy ne kelljen másodváz

-
FEDman
addikt
Ezt a kis cuki GM1-est nehezemre esik nem szeretni.
Ha mást nem másodváznak a kit obival együtt boldogan elfogadnám.
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Megmondom őszintén mit szeretnék. Jó áron sikerült hozzájutnom ehhez a kithez ezért vettem meg, de még ismerkedem vele.
Amit szeretnék az a 1.5 éves fiamról portréfotókat készíteni, de a gyári kitobinak betlérben kicsit rossznak tartom a fényerejét. Ehhez szeretnék valami fix fényerős obit. Mivel kezdő vagyok nem lenne rossz az AF, de a max. keretem 60ezer, nem tudom ebből mit lehetne kihozni? -
válasz
Rogiii
üzenetére
nem tudom, hogy mennyiért adná azt a 35/1,8-at, de gondolom 40e ft körül. ami sok. az az obi modern nikon vázra való (arra nagyon is). az e-pl3-ra jobban jársz tényleg egy régi, blendegyűrűs, manuális 50-essel, az jó portréüveg m4/3-on. például az én régi, de hibátlan nikon 50/1,8 ai-s obimmal kevesebb, mint feleannyiért...

-
Mercutio_
félisten
válasz
Rogiii
üzenetére
Semmi értelme ezt megvenned, ha cimborád rád akarja sózni, akkor nem igazi haver, vagy nem rt hozzá.
Ha mindenáron manuálozni akarsz vegyél egy olcsó fényerős 50mm-es obit Pentax vagy M42 bajonettel.Vagy m4/3-os Oly 17/2.8-at, Pana 14/2.5-öt használtan 30-40 között azzal van AF meg minden.
-
b.vr
őstag
válasz
Rogiii
üzenetére
Ebben az esetben is a 2X crop faktorral kell számolni, ebben nincs különbség.
Hogy a manuális fókuszálás mennyire áll Neked kézre, azt a mostani obiddal is ki tudod próbálni.
Viszont ha ez a Nikon már relatíve új, akkor gondolom nem lesz rajta rekesz-gyűrű és akkor nem igazán fogod tudni jól használni (legalábbis nem tudok róla hogy van olyan adapter amivel rekeszt tudsz állítani)
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Oly E-PL3 fényképezőm a gyári kittel. Nagyon meg vagyok vele, de most tudnék az egyik ismerősömtől olcsón egy nikon 35mm F1.8 -as fix obit venni. Azt szeretném kérdezni, ha veszek adaptert és felteszem a gépemre, akkor az mműködne-e rendesen?Hogyan változna pl a gyújtótávolság, fényerő ilyesmi?
Illetve olvasta, hogy auto focus ilyenkor nem működik, a manuális fókuszálás mennyire bonyolítja meg a fényképezést, még elég kezdő vagyok a témában.Köszönöm a segítségeteket.
-
válasz
FEDman
üzenetére
Kellemetlen helyzetbe hozni? Ugyan már, megy az nekem magamnak is.

Kis obikkal nem rossz amúgy az em5, és van hozzá markolat, ennek ellenére mégis az ergonómia nálam 2/5.
Ami meg ezt a Nikon dögöt illeti, amíg nem fogjuk meg, addig elméleti szájkarate az egész. A puding próbája az evés. Az esztétikum persze más tészta.
És ahogy (nehezen és most sem vagyok elégedett) megszoktam az em5-öt, más is így van még akár az ergonómiával is! Elsőre behány, aztán meg lassan beleszeret. Pfujj! Fene a zízlését!
-
arn
félisten
A markolat nekem sem hianyzik. A gombok kicsik, de szokhatoak. A 25ossel franko a balansz.
-
FEDman
addikt
Hát gorgo, nem akarlak kínos helyzetbe hozni így most inkább bele se mennék, hogy nem is olyan rég még te miken is nyafogtál itt.

Ami az EM5-öt illeti, annak az ergonómiája se 100-as. No de szerintem nem is kíméltük, kibeszéltük azt is anno rendesen. Amúgy a markolat nélküli E-M5 fogásával én teljesen jól ellennék. Én pont azok közé tartozom akik kifejezetten szeretik ezt a fajta kialakítást.
Viszont ha neked ez nem tetszik akkor képzeld el, hogy milyen lehet a Nikon Df, aminek alapvetően az E-M5-höz hasonló a markolat kialakítása, csak majd 2x olyan nehéz mint az Olympus.No meg én kérek elnézést ha rosszul leszek ha egy Nikon Df féle romboló méretű vázon expo gomb méretű mini program tárcsát látok, meg két újjal elforgatható bekapcsoló tekerentyűt.

-
Bakker mennyit tudtok fanyalogni meg nyafogni!

"nagyon kevés plusz kellett volna" miatt a leborulok helyett kell a halálnak.
Meg a kezelhetőség nem jó, rossz helyen van az X gomb... Nem-e? Használj omd-t 25 panalajkával, markolat nélkül majd megtudod hogy mi a szar ergonómia!
Jó, jó, senki se szívja mellre, most csak kicsit kiemelem azokat a dolgokat amiket itt leírtatok (trollkodok), hogy miken tudtok sírni.
Van azért a szépségen való vetyengésnek is előnye, mivel sosem voltam tükörcsattogtató (nem számítva a tudatlan Zenites érát, meg a mostani fél éves analóg időutazást) sosem tudtam hogy ilyen is van hogy Defocus Control... Cool!
Stay cool... -
MrChris
nagyúr
multkor volt a zindexen 90-ért gh2, most meg 12-60 130-ért.
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ahogy azt máshol is írtam mióta csak felfújt DSLR-ek léteznek vártam, hogy hátha egyszer visszatér az F3/FM2 féle elegáns letisztult forma és kezelés, a határozott élek.
Szóval sok szempontból egyetértek veled, csak nekem ez még nagyon nem az amire vágytam.
Sőt talán még egy D600 is szimpatikusabb. Az se szép, de legalább egyben van.
Ez meg egy rút öszvér.Maradt piszkosul nagy és ezen felül úgy agyoncsicsázták, hogy letisztultságról szerintem még érintőlegesen se beszélhetünk.
Pedig szívem csücske a Nikon, nagyon kevés plusz kellett volna ehhez képest és akkor most ismét a lábai előtt hevernék. De nem, ez nekem most nem gyere be.
Ahogy mindig is mondtam a retro is egy olyan dolog amit lehet jól és rosszul csinálni. Van most egy márka ami ezt ügyesen műveli, de az nem a Nikon.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Első látásra szép. Jobban megnézve a kezelőszervek elhelyezkedését, nem kell
. Rossz helyen az expo gomb, az előlapi tárcsát sem látom mitől lenne kényelmes. A rengeteg tárcsának a kioldása sem teljesen világos, hogy egyszer az elején lenyomni a gombját vagy nyomva kell tartani vagy két állású lock gombjai vannak-e.Nekem E-M1. Akkor is ha nem FF és nem megy el ISO 100 ezerig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Januárban lehet eljutok oda. Zsír lett volna ha usa árak vannak...

Máltán is sajnáltam az időt amit obicserékre pazaroltam, de egy