Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Gondwana #16188 üzenetére

    A Canon DSLR időkorlát nélkül növeli a záridőt Av módban. Tapasztalatból tudom.

    A GH2 meg talán 1s-re korlátozza a záridőt a beépített vakuval A módban (azaz itt is van korlát bár ez elég jól közeliti a Canont működésben). 1/60-ra korlátoz külső vakuval (bár leírás ezt mondja:shutter speed is fixed at 1/30 or 1/60; azt, hogy mikor állítja 1/30-ra nem tudom mert még nem láttam és a leírás nagyvonalúan nem tér ki erre).
    Megint tapasztalatból.

    Azért nekem furcsa, hogy beépített vakuval (amivel dojcsenyugger vsz. fogja használni) pont úgy megy ahogy várnám és külső vakuval meg pont nem.

    A Canon DSLR tök logikusan megy (Av-ben nincs időkorlát, P-ben ahol a dojcsenyugger jó eséllyel fogja használni meg van) a GH2 meg tök inkonzisztensen, meg idiótán, merthogy aki nem érti ezt az egészet az tekerjen P módba (családon belül is így adom át fotózásra a gépet) és élvezze a tök fekete hátteret, aki meg érti annak hagyjon már egy használható A módot és menjen már úgy külső vakuval mint a beépítettel.

    De szerinted minden frankó és logikus.

    Ja egyébként a vaku kézikönyvében is így van írva ami nem Pana, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon váz specifikus lenne bár ki tudja.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák