Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nord_

    veterán

    válasz Parci #15764 üzenetére

    Parci,
    Majd meglátjuk, a Fuji még nem kapható, így a 'minden paraméterből' hiányzó képminőséget még ne írjuk egyik fél hátrányára vagy előnyére sem. ;)
    (Mélységi élességet tekintve persze van egy fél Fé-nek megfelelő előny a Pana húszasánál. A 25-ösnek meg 1 hátránya.)

    arn,
    Nyilván a Fuji jelen pillanatban hátrányban van, főleg ha az f/setét zúmokat nézzük. A vázuk sem olcsó. De ugye abból indult ki a polémia, hogy Fudzsijáma elhoz nekünk egy olyan olcsóbb vázat, ami szinte csak azt hagyja el a drágább tesóból, ami amúgyse igazán kihasználható (hibridből kiugrik az optikai kereső). :)
    Sajnos viszont azt mondhatjuk, hogy aki nem használt, minimálszettes kiépítésben gondolkodik, hanem egy sokoldalú, igényes rendszerre vágyik, az nagyon gyorsan felejtse el az egészet, hacsak nincs alsó hangon bő félmillió forintja. De inkább háromnegyed milliója, ha a sallangokat is számoljuk. És most mindegy, hogy tükrös vagy tükörnélküli, mft vagy aps-c. Nikon D7000, Pana GH-sorozat, Oly EM-5, Fuji X-széria; obi szinten vagy három fix darabbal (nagylátó, normál és kistele, és/vagy makró) vagy egy felhasználási szokásoknak megfelelő zúmmal és a kedvenc látószögű / fényerejű / leképezési arányú fix-szel.
    A Fuji - sajnos - beleillik a sorba.

    Egyébként volt lehetőségem jobban kipróbálni (nem csak néhány perc erejéig) az említett vázakat és meg kell mondjam - bármennyire is nem "illik" ezt hangoztatni ebben a topikban - amennyivel a drágább az X-Pro1 pl. az EM-5-nél, annyival sajnos kívánatosabb, jobb is. Minimum annyival. (Kizárólag azt veszem figyelembe, hogy mennyiben nem érzi az ember fotózás közben, hogy egy elektronikus szerkezet dolgozik a téma/obi és a szeme közt. Így nem érdekel a jpeg motor, a felmagasztalt stabi és a kinézet. Ha illusztrálni kéne valamivel, akkor a PH! fórumon a fiatalság körében divatos iOS vs Android csörte tárgyát tudnám felhozni: iOS-nél úgy érzed, hogy tényleg az ujjad mozgatja a képernyőn megjelenő tartalmat, míg az Androidnál az érintéssel egyidejűleg szinte látod a lelki szemeiddel, ahogy a bitek, bájtok, hertzek beindulnak a kiadott parancsra.)
    Viszont a formavilágilag lesajnált GH-sorozat ezekhez képest reális árban van. Ha a pénz nem számítana, akkor Fuji, ha ár/érték arányt nézünk (de rühellem ez a kifejezést...), akkor GH.

    Na jó, mára elég ennyi, hogy maradjon energia az ellenvéleményekre is. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák