- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
Hihetetlen vagy. Nem lehet a kérdéseidre válaszolni, mert egyszerűen butaság, értelmezhetetlen a kérdés. Hiszen nem létezik 2.0-ás, vagy 1.4-es kábel. Ez van leírva a hdmi.org-on. Komolyan, ezen most mit nem tudsz megérteni?
Létezik 1.3, meg 1.4, meg 2.0 HDMI szabvány. Egy szóval nem mondtam, hogy nincsen ilyen. De ezek a szabványok az eszközökre (tévék, lejátszók, stb.) vonatkoznak. Kábeltípus csak az van, ami a linkelt oldalon van.
[link]
[link]
Keressek még? -
-
PioDVD
senior tag
Még 1x:
Ha olyan helyről rendelted, ahol elfogadtad, hogy csak a dobozt nézheted meg, akkor nem a futár pattog, ha többet akarsz, hanem Te. Ha nézegetni akarod (ami amúgy jogos), akkor rendeld onnan, ahol ezt kifizetik a futárcégnek. Ellenkező esetben a futár vagy vár, vagy nem.Soká:
Persze, van olyan, csak az egy külön szolgáltatás. Ki lehet fizetni, meg ki is lehet hagyni. De nem kifizetni, aztán pattogásnak minősíteni, ha valaki nem nyújtja ingyen... -
Biga123
addikt
És ha ő visszaviszi mert nem vár? Akkor rádterhelik a kiszállítást még1x.
Amúgy igazad van sajnos más út nincs.
Csak elég nehéz a szitu. Azt is kinézem h nem hagyja kinyitni adobozt amíg nem vetted át, mert onnantól neki már egy nyitott terméke van amit nem vettek át , (és ennek is lehet jogalapja)"CSAK ÁLLÍTVA SZABAD ÖSSZESZERELNI !!!!" amíg a hivatalos LG szerelő természetesen fektetve szedte szét a TV-t addig ez az állítás elég furcsának hat.
-
PioDVD
senior tag
A legtöbb helyen a megrendeléskor elfogadod, hogy a dobozt ellenőrzöd. Ezek után a futár max. jófejségből várja meg, hogy szüttyögj.
Dragon: mivel jogilag Te vagy a hunyó és valahol amúgy is, én a helyedben... inkább megírom privátban nemsoká. Nem biztos, hogy működik, 1 próbát megér.
-
VaDy
tag
Tehát az összes Samsungot szépre, az összeg Lg-t meg csúnyára kalibrálják, értem!
Azért mondom, hogy direkt egy MM-es gyerekhez mentem oda nem pedig egy samu-lg-sony pólóban mászkáló ürgéhez.... , de ettől még persze lehet igazad! Mindezektől függetlenül logikus h (majdnem) mindig a drágább a jobb!Amúgy lehet mégis LG-t lesz a befutó, úgy érzem túl sokat lovagolok ezen, főleg h nem is magamnak veszem, hanem ajándékba muteréknak!
LG 55LF652V most 211.200 ft, ha csak rúgok egy 10%ot már csak 190ezer, az meg már elég jó ár érte!
Nem éri meg a +70ezres felár az ugyanakkora és ugyanilyen felbontású sonyért. -
w333
félisten
Filmezni én elég sokat szoktam ... és pl. egy normális FHD 10-20GB mkv filmet hogy legyen meg a moziélmény és minél nagyobbnak tűnjön (optikai csalódás) miatt én 2 szekrény közzé toltam a TV -t így a kibocsátott fény a szekrény két oldalán megcsillan = nagyobbnak tűnik a TV ! próbáltam szekrény nélkül is de komolyan mondom hogy sokkal kisebbnek tűnik az egész film a TV -n
Próbáltam lefényképezni, ez sötétben nagyon jól érzékelhető
(#74250) ViSAS
Mindenképp a 42" -t ajánlom hidd el hogy nem fogod megbánni ... előző TV -m egy 40" -s volt (ami most a másik szobában van) kb. 1-2 év után már kicsi volt ezért kellett az 50" méret, mai napig mikor a másik szobában nézek valamit komolyan mondom nagyon kicsi az 50" -hez képest
-
OldMike
őstag
Az egyik kinézettről itt egy hazai teszt:
Egyébként akkor láthattad azt is, hogy a 770x és a 850x eléggé hasonló tudású (a magasabb számúban van 3D is), és a panel képességeiben egy komolyabb fokozatot képviselnek, mint a 750x és az alattiak. Valós HDR, nem csak előkészítés, és nem M+ panel, ami nem a legjobb találmány az LG részéről.
Hello28
Nem mindegy a méret, mert az is nagyon sokat dob az áron.
-
törölt tag
Kevés infó van még az újakról, flatpanelshd, vagy zambullo, vagy compare lcd, meg a gyártói honlap. Meg érdemes guglizni is. Sok munkával lehet találni kevés konkrét információt, sajnos.
Alap, hogy minél magasabb típus számozásút érdemes nézni, főleg ha nem sok árkülönbség van. Auch für die 2016er Serie gilt: je höher die Zahl im Modellcode, umso umfangreicher ist die Ausstattung hinsichtlich Bildqualität, Smart-TV-Funktionalität sowie Anschlüssen.
-
Zirowe
nagyúr
De miért kéne a smart részét külön eszközzel irányítanom, ha erre bőven elég a sima táv?
Vagy csak én tartom rendezetten a filmjeimet a külső meghajtón?
Sorozatok, saját filmek, filmek a családdal közösen és filmek csak a családnak, minden film külön mappában és jelölve a méretét. -
Zirowe
nagyúr
De az más, a nasról való filmnézés azt feltételezi, hogy vmi hosszabbat nézel, mint egy pár perces yt videó (ami egyébként meglepően kényelmes funkció, és mint kiderült a one topicban, samsungokon nem olyan könnyen elérhető, mint az lg tv-ken), tehát 90-120percenként kiválasztani egy filmet nem hiszen, hogy akkora kihívás.
-
TTomi78
csendes tag
Van itthon mindenből!
És igen, működnie kellene!
A gond ott van, hogy a DS video felismeri a tv-t, elindítom a lejátszást, viszont a tv-re már nem jut ki a film.
hiába van kiválasztva megjelenítőnek a tv.
Tehát minden jónak néz ki, de a lejátszás mégsem indul el a tv-n.
Ötlet? -
-
Madwe
nagyúr
S mellesleg pont ez is a 4k egyik hátránya eddigi megszokott tv méret nézési távolságainkhoz képest, ahoz hogy valóban kiélvezd vagy egy baromi nagy kijelzőt kell használnod (70+) vagy baromi közel kell ülnöd a kijelzőhöz... Persze szó nélkül elfogadnék egy 70+os 4k oled tv-t, nem arról van szó
-
huncutka1029
addikt
Ez elmélet, és ne vedd személyeskedésnek, de egy nagy baromság.
Ennyi erővel CRT is jó lenne mindenkinek.
minél messzebb ülsz, és minél jobb a felbontás, annál több részlet marad meg....
Ilyen hülyeséget, hogy felbontást a távolság alapján válasszon valaki még nem láttam.
Még egyszer mondom, elsősorban nem megbántani akarlak és a többi fórumtársat sem, de ez akkor is hülyeség.
egyetlen jogos szempont a méret. nagyobb távolságra jobb a nagyobb méret. -
dattila79
csendes tag
Összekötöttem a számitógépet hdmi kábellel a tv vel.Tv-n jó minden van kép meg hang is.Ha a hdmi kábel be van dugva pc monitorom elkezd vibrálni a tv-n nicns ilyen probléma.Mi lehet a gond miért vibrál a monitor ha be van dugva a hdmi?Mikor kihúzom jó a kép a monitoron!
-
az jár mindenütt, lehet itt is erről volt szó, olvastam már olyan tájékoztatót (meg nem mondom melyik bolt) hogy webshopon keresztül rendelt, de áruházban átvett termékre is "kiterjeszti". Mondjuk indokolt is, nem tudom mennyire lehet egy mediamarktban egy 150k-s tévét sötét szobában tesztelgetni. (van egy sejtésem
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem 32" van, ennél a tegnapi nap folyamán arra a következtetésre jutottam, hogy az az 1-1,5m közötti táv az ideális, közelebb hajolva már nagyon pixeles.
A 42"-t csak azért kérdeztem, hogy tudjam, de akkor ott pedig 1,5-2m.
Köszönöm!
Ha már itt vagyok, megkérdezem. LG-tvknél a termékregisztráció jár valami plusz szolgáltatással? Gondolok itt pl. plusz garanciára, esetleg garanciafutárra, ilyesmikre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Gondoltam.
Amúgy, 32" 620S.
De a szemünk sem egyforma.
Próbáltam közelebbről, úgy valahogy nem volt jó, csak úgy, hogyha távolabb ültem. Mondjuk most a végleges beállításokkal nem próbáltam ki közelebbről.
Köszi az oldalt, próbálkozom tovább, hogy hogy mint volna jó.
Plusz ha már itt tartunk, a nézőpontnál a + - érték bármiféle összefüggésben lehet azzal, hogy valakinek +os vagy -os szemüvege van?
-
OldMike
őstag
Szia!
A routert nem tudja cserélni, mert Telekom IPTV-s modem/router, ami egyébként tudja az n-et, tehát valóban a stick a szűk keresztmetszet. Sajnos ez a modem/router nem tud 5 GHz-et, de valószínűleg a stick sem. A 720p bitrátája 10-12 körül van, azt még éppen bírhatná a g-s is, jó esetben legalább 20-at annak is tudnia kellene.
-
laci1978
tag
-
gOldie
tag
Uh, koszi a reszletes hozzaszolast!
NAS-om meg nincs, majd figyelek ra, hogy jo legyen, ha veszek.
Koszi a tippet a 3D-s anyagokra is, bar nem lattam meg ilyen fajlt, de gondolom azert van mert nem duplazzak meg vertikalis/horizontalis iranyban a felbontast mikor egymas melle teszik a kepeket, hanem "osszenyomjak". (2d->3d meg mar elmeletben is csak nagyon korlatozottan mukodhet igy nem varok tole semmit kb)
Lossless zenet lejatszni szerencsere van egy jo par studio monitorom, szoval az nem veszelyes ha nem tudja.
Direkt litel kapcsolatban meg amazonon azt irjak, hogy az LG hibasan tuntei fel a 620-as nem local dimminges, nem felhos csereben sotetben szurkebb. (lg homepage) (Az hogy vastagabb, nem zavarna legalabb annyival is kozelebbrol latom)
Most eppen nagyon hajlok a 660-ra, kivancsi lennek meg a konkurencia passziv 3d-s tevei mit tudnak.. -
gOldie
tag
Koszonom, hat remelem sikerul valahogy osszelonom majd felirattal egyutt :S (tovabbi tapasztalatokra meg mindig kivancsi vagyok, akar privatban is)
Ti melyiket vennetek? (novekvo arsorrendben)
55LN575 -> forintban kb 240e - nincs 3D, direct lit local dim nelkul, 100hz papiron
55LA641 -> 270ezer - van 3D, edge lit local dimmel, 200hz
55LA620 -> 280ezer - van 3D, direct lit local dimmingel, 200Hz
55LA660 -> 288ezer - van 3D, edge lit PLUS (barmit is jelentsen) local dimmingel, 400hz
55LA691 -> 330e(akciosan neha 300e) - meg nem jottem ra miben kulonbzik a 660tol... -
Madwe
nagyúr
Erre valaki? Az erősítő simplinkel be/kikapcsol a tvvel együtt, hangereje állítható, de ált. 2-3 mpig ad hangot majd megszűnik pár mpre... aztán van hogy a tv visszavált a saját hangszórójára, ekkor már a ki/bekapcsolás és a cec se megy... elég idegesítő, csak e miatt vettem egy drága kábelt, oszt ott tartok hogy kidobom a fenébe és maradok optikain, csak gondoltam jó ez az arc meg simplink... csak nem működik
hdmi portba nincs más bedugva btw...
-
TMT7TMT7
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest