- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Szia!
A WebOS platform bevezetése óta a fejhallgató kimenet kétféle módban működik. Az egyik a "klasszikus" fejhallgató, amikor a távirányítóval változtathatod a hangerőt. A másikat talán "line" módnak lehetne nevezni a viselkedése alapján, de azért nem biztos hogy ténylegesen is az. Az utóbbinál állandó jelszint van, amit csak az erősítő megfelelő kezelőeszközével tudsz hangosítani vagy halkítani. A kétféle mód közül a tévé Hang menüpontjában lehet választani.
Valószínűleg nem olyan a hangminőség, mint az optikai kimenetnél, de egy hagyományos fejhallgató kimenetnél jobb. -
huncutka1029
addikt
NA lássuk csak.
RCA kimenet nincsen ez egyértelmű
Nálad is 3 hang vételezési lehetőség van.
1 a legjobb, optikai hang kimenet (felső sor jobb oldali csatid.) Ehhez komolyan mindegy melyiket veszed meg a DAC átalakítóból. Pl ez nagyon sokoldalú, később máshoz is jó
Ehhez kell egy optikai kábel és egy RCA kábel.Másik megoldás a fülesen kivitt hang.
Ehhez kell egy ilyen kábel (jack/RCA)
Ennél az lesz a kényelmetlenséged, hogy állandó jelszint megy ki a tv-ből, ami azt jelenti, hogy nem tudsz a tv távval hangerőt szabályozni, ezt mindig az erősítőn kell megtenni. Ha van hozzá táv, akkor jóm ha nincs, akkor kényelmetlenebb, mert fel kell állni minden alkalommal. DE nem rossz a hangminőség, és a hangerő!
Ebben a két esetben minden forrás hangját ki tudod adni az erősítőre.
a
Scart csatiból olyan kell, amin lehet kapcsolni az in /out funkciót, mert ami neked van, az meneti kábel.
ehhez Egy ilyenre van szükséged, és szintén kell egy RCA kábel.Ebben az esetben viszont csak a tv tunere által behangolt adások hangja megy ki, a többi nem.
Ha tehát setop boxod vagy IP tv-d van, ( tányéros tv, T-home iptv) akkor ezek hangja már nem fog kimenni a scart analóg hangkimenetén. Sem a hálózatról ,usb ről lejátszott filmeké....Szóval én azt mondom, ha van egy régi erősítőd RCA bemenettel, akkor ruházz be egy optikai átalakítóra.
Ha nem szeretnél, akkor próbáld ki a füles módszert. ( felső sor jobbról 2 ik csati.
Itt hívnám fel a figyelmedet, hogy nagyon hülye kialakítású a csati, komolyan nagyon erősen kell nyomni a jack csatlakozót míg nem hallod, hogy pepattan a helyére.DE alternatíva ként azt is javasolnám, hogy vegyél egy LG soundbart, ami tudja a wireless soundsync funkciót. Akkor nem kell kábelezni sem, és a tv távjával lehet ki-be kapcsolni.és hangerőt szabályozni.
Remélem, így már érthető, és segít is.
-
törölt tag
Mi lenne, ha egykori jó minőségűnek számító hm erősítőt találnál? Nem csak gagyi létezik ezekből. Vehetsz akár sztereót is optikaival, ha van olyan, de nyugodtan kérdezd meg esetleg a hm topikban is, hogy miből mit érdemes. Még ajánlani is szoktak. Na, mindegy, csak 1 ötlet volt.
-
törölt tag
A huncutka által írtak alapján is működhet a dolog, de én a sok kütyü és vezeték helyett optikai bemenetes erősítőt vennék, vagy cserélném el a régit, mert ki lehet fogni jó állapotú használtat. A fejhallgató és a scart kimenet nem ad olyan hangzást, mint az optikai. Én az utóbbival használom az erősítőt, mert HDMI még az enyémen sincs.
-
shouryuken
senior tag
Én támogatom a fejlődést, megfelelő körülmények között igencsak ütős tud lenni a nagyobb pixelsűrűség.
Volt lehetőségem 5k- mac-en dolgozni egy ideig, lebilincselő, még közvetlen közelről is nehézkes kiszúrni a pixeleket.A tv-re visszakanyarodva, persze legszívesebben én is egy 8k-s 80"-os oled HDR \ WCG eszközön nézném a kedvenc sorozataimat, persze a pixelsűrűség miatt kicsit előrébb kellene húznom a kanapét, hogy teljesen kihasználjam
-
huncutka1029
addikt
Olvasd el ezt, Régebben írtam már, de még használható
Vagy vannak a digitális /analóg átalakítók, DAC ezekből gyakorlatilag mindegy melyik márkát választod,
Csak a pénztárcád szab határt mit veszel. 7000-100.000 Ft is vannak. -
shouryuken
senior tag
-
kano
nagyúr
Az elsőn egy régebbi fw futott, a másodikon a legújabb előtti (ha írtok fw verziókat akkor meg tudom mondani, hogy melyik) amit frissítettem a legújabbra (nem lett gyorsabb). Most megint elég gyors a 3. és azon is egy régebbi fw fut. Érezhető a gyorsaságbeli különbség...
Lehet, hogy ez nem a frissebb OS miatt volt? A 2. tv-nek volt egyéb baja is?Egyébként MM: A kint lévő tv-k közül sok már újraragasztott volt (esetleg már valaki visszahozta azokat). Amikor én is a raktárból kaptam egy teljesen original darabot, akkor lett nekem is ok a kép. Véletlen lehet ez?
-
Biga123
addikt
Ez a kocskásodás sajnos nálam is jelen van.
Legtöbször mikor pl a háttérben mozognak a drukkerek nagy felületen.
Ez lehet a szogáltató által agyontömörített adás hibája .
Nálam T -van HD M4 nél simán csinálja.Kiváncsi lennék h a mindigTVs DVB-T nél is elő jön e . Mert elvileg annak a legjobb a minősége.
-
Black Dragon
addikt
Érthető az óvatosságod, de én bevállalom az esetleges hibákat, de amennyire tapasztaltam a frissítések csak javítottak a megjelenés óta a webos 2-n. Amikor novemberben megvettem a TV-t még a friss rendszer futott rajta, és bár nem gondok nem voltak vele, azóta a 2 frissítés csak javított szerencsére a gyorsaságán, és egyben a stabilitásán.
Ami viszont tényleg szomorú, hogy nem írnak sehol semmit azzal kapcsolatban, hogy mit is javítottak az aktuális fw frissítésben...
-
-
Black Dragon
addikt
Amikor vettem még november tájékán az Aqua-ban a TV-met előttem bontotta ki a srác a dobozból, megnéztük, együtt, hogy nincs-e betörve a kijelző, minden oké-e, szóval ott korrektek voltak ezt biztosra tudom. A digitalko-nál nem tudom mit csináltak vele, tehát kivették-e a zacsijából a készüléket, megnézték-e egyáltalán, vagy csak a garanciapapírt kivették, lepecsételték és dobták is vissza. Azt biztosan kizárták ők, hogy sérülten érkezett volna hozzájuk a termék, de erre bizonyítékuk nincs.
-
PioDVD
senior tag
Igen, kevertem ezek szerint. Az nekem is érdekes, hogy minek 2 név. Az 1 óra is az és bár Pummának igaza van, hogy ilyen nincs a törvényben, időhúzásra jó. Meg adott esetben arra is, hogy azt mondják "figyelj, sokat használtad, 5 e-rel kevesebbet adunk most, vagy békéltetőtestületezünk pár hónapig". De, még egyszer, nem tapasztalat, hanem csak lehetőség.
-
törölt tag
Félreérted, nem lebeszélés, hanem vélemények vannak, amit vagy figyelembe vesz valaki, vagy nem. Van 8-as szériás UHD-m és nagyon elégedett vagyok vele, de úgy tudom, mások is ezzel a magasabb kategóriával. Lehet, hogy mondjuk a 6-os szériával is megbarátkoznék, de a 3D tudása miatt csak ez jött szóba.
Vagy ott van Tomax89 kérdése a 43LF510V-ről. Nem írta, hogy milyen célú használatra? De, ha ennyi van rá, és kell egy ilyen nagyobb méretű tv, akkor meg kell venni. Bár ha tud kicsivel fentebb menni, az még jobb. Pl. 43LF540V még kb. ugyanaz, de már 2 HDMI, de mondjuk 42LF5610-ben csatlakozók és a hangzás is jobb például, ha kiderül, hogy kellene optikai vagy fejhallgató csati, de nincs. De ha az vesszük, hogy valaki a 25-30 éves 20"-os CRT helyett veszi ezeket, akkor is megéri. Továbbá ne felejtsük: egyik tv sem tökéletes.
A te eseted egyszerű, 2-3 napig használod, majd eldöntöd hogy marad-e vagy nem, és veszel helyette UHD-t.
Új szabványt bevezetnek mostanában? Még a gazdag országokban sincs rendes 4k adás, akkor itt mennyi késéssel követnénk majd őket, 5 év? Legyen előbb HD mindegyik, de még az se mostanában fog bekövetkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest