Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
olasz69 #72085 üzenetére
Stia!
Ha nem szólsz észre sem veszem.
Érdekes az aku kérdés. Jan.01 hajnálán cseréltem, gondoltam így nem megy felejtésbe az idő pont.Egy hónap múlva valamit bevillantott, hogy gyenge aztán egy szer kétszer ismétli önmagát de megy tovább. Gondolom megrázza magát, bedob egy feles kisüstit és máris felturbózta magát.
Közbe vettek a hagyományos akuknak is egy NITECORE D2 töltőt ez is egy szuper dolog.
Avatart majd priviben megbeszéljük. -
Jaygab
tag
válasz
olasz69 #71723 üzenetére
Azt csinálsz amit akarsz, de azért megpróbállak én is lebeszélni róla.
Jobban jársz, ha veszel egy LG LF652V-t 50collban. Ez is 126cm, 3D, ugyan ambilight nincs benne, de mindenben veri a Philipseket. Egy TV kiválasztásánál nem lehet szempont az ambilight, sokkal inkább az op.rendszer, a gyorsaság, a userbarát felület, kép stb... -
törölt tag
válasz
olasz69 #71723 üzenetére
Minek, ha elhiszed anélkül is?
Röviden: akadós szoft, akár android, akár nem, lefagyás, valakinek a médiacardot sem kezeli, és nem javítják meg neki, szintén nem csinálnak semmit egy 3D-réteg elcsúszással, stb, stb. Nagyon rossz szerviz (futáros megoldás, esetenként min. 3-4 hétig tartó, és gyenge színvonalú javítás), és nulla fw támogatással. Most itt az előbb ketten is írták, hogy csak az Ambi ér valamit benne, de már azzal is voltak gondok, hogy rossz irányba építették be, stb. De aki akarja az vegye ezt nyugodtan. Addig volt jó a Philips, amíg itt gyártották, és nem került a kínai tulajdonba. -
huncutka1029
addikt
válasz
olasz69 #68450 üzenetére
viszi persze, külső táppal gond nélkül, ezt mondtam is.
de alapvetően, úgy gondolom, 1 tb bőven elég, és ahhoz még nem kell külső áramforrás (plusz fogyasztó) és elkerülhető, hogy a tv kikapcsolása utána még pörögjön a hdd.
Mivel nem kinyerhető, és remuxolható a felvett tartalom, én ezért javasolom a max 1 tb-t az több mint 250 óra SD adás, vagy 120 óra hd tartalom rögzítésére elég, a legtöbb szolgáltató esetében. -
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
olasz69 #68343 üzenetére
Akkor már csak a VGA a kérdéses, semmi infót nem találtam az Asustól, de egy HIS 280x terméken 1.4a volt a verzió szám, gondolom, akkor az összes azt tudja. Amit találtam abból az jött le, hogy nem sok 2.0 VGA van egyenlőre a piacon.
Van gyakorlati jelentősége, vagy elég az 1.4? Szeretném veszteségmentesen átjátszani a lehető legjobb minőségben a 4K tartalmakat. Mondjuk az MKV miatt valamennyire már tömörítettek egyébként is, de a lehetőségekhez képest.
-
Croaker
csendes tag
válasz
olasz69 #68012 üzenetére
Üdv!
Azért szeretném, ha külön lenen kép/hang a TV-től. Mert előfordulhat, hogy az asszony sorozatot nézne ami engem nem érdekel és vica versa, akkor miközben ő TV-n nézi a sorozatot, én a számítógépen tudok mást csinálni. Ha kiterjesztem (klónozom) a monitort, mindkettő kijelzőn ugyanaz van.A Wifi-n keresztüli kapcsolattal pont az a bajom, hogy levegőben megy (közben nem biztos, hogy oké a letöltés), ezért vettem a HDMI kábelt, kb 2,5 méterre van a gép és a TV, ez így épp jó(nak gondoltam).
HDMI-n keresztül a TV-t vezérelve nem lehetne valahogy megnyitni a gépen lévő file-okat?
Köszi!
-
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #67925 üzenetére
Szia.
Köszönöm.
Igazad van, csak van egy kis bibi. Ugyan is, nem vagyok ez irányban tájékozott, hogyan is kell, így belinkelni, ahogy Ti csináljátok.
Úgy irigyelek benneteket ezért. Nagyon örülnék, ha akár privátban is elmagyaráznád nekem.
Eddigi segítségeidet is nagyon köszönöm. -
LionX
tag
-
Gtaati
őstag
válasz
olasz69 #67705 üzenetére
Ezt sajnos én is megtudom erősíteni, hogy az LG "csúcs" BP-740 BD lejátszója csak bd lemezen lejátszott tartalmat skálázza fel, ha médialejátszóval indítunk filmet akkor semmit nem csinál csak FHD-ba megy és ez szerintem gáz, én is csak megvásárlás után jöttem rá h se youtube se média lejátszó tartalmakat semmit nem skáláz fel csak a BD filmet...
-
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #67713 üzenetére
Ezek is "mastered in 4K", valójában FHD lemezek.
Tudom, hogy te érted, másoknak írom, nehogy félreértsék.A minőséget nem vitatom egyébként, csak azt, hogy ezek 4K lemezek lennének.
Lejátszóknál ugyanez a helyzet, média playerek vannak, de UHD BD és hozzá film nincs még.
Egy év múlva már más lesz a helyzet, ha minden jól megy.huncutka1029 hsz-ában a tavalyi Samu BD lejátszót natív 4K-nak beállítani kissé nevetséges, szabvány sem volt akkor még rá.
-
törölt tag
válasz
olasz69 #67654 üzenetére
Azt hittem te már nem siránkozol a smart/böngészés miatt. Mi lenne ha kivennéd a memóriát a gépedből a merevlemezzel együtt, normális proci és hűtés meg semmi nem kell bele majd, és úgy használnád böngészésre.
Helioport A youtube a többi márkánál sem engedi a billentyűzetet használni. Viszont a MR mikrofonját használhatjuk kereséshez. Meg azt sem árt tudni, hogy a tévék 2 éves kora után YT se lesz rá, de a többi márkára se és nem tudsz mit tenni, ez a gugli döntése.
-
Beni2360
félisten
válasz
olasz69 #67579 üzenetére
Köszike részletes leírásodat.
De nekem 7 lehetőség jön elő ha megnyomom a 3D gombot.1: 2/3 D
2: Half-OU
3 SBS
4: ?-
5: ?
6: ?
7: ?Most, hogy újból bekapcsoltam a MXIII G kütyüt és elindítottam a KODI-ban a 3D ISO filmet a tv nem váltott át csak 2D mutatta a filmet, de ahogy megnyomtam a 3D gombot a távon azonnal szellemképes lett nem kellett választanom a lehetőségekből. Érdekes eddig nem csinálta.
Azért ha tudod a kérdőjelekre a választ előre megköszönném.
Micsoda kérdés persze, hogy tudod. -
válasz
olasz69 #67541 üzenetére
Igen, ha gyorsan kell (a megjelenéskor), azért fizetni kell.
Nekem is majdnem 7-es végű lett, már meg is volt rendelve 375 ezerért, de az euronicsban volt még egy darab “v” végű 400 ezerért. Gyorsan kifizettem egy foglalót és visszamondtam a rendelést.
A két készülék közt, a színén kívül még 2 különbség van:
ebben van trumotion és tud netes 4k streamet....asszem még a csatlakozókban van némi elterés.
Annyira nem fontos egyik sem...de legalább van. -
válasz
olasz69 #67531 üzenetére
Persze, nyugodtan.
w333:
Tényleg nem értem azt az oldalt...
2 évvel ezelőtti modellhez tudom hasonlítani (LA667), de annál tényeg jobb, ott azért 2,35:1 arányú filmeknél felfedezhető volt némi fényszivárgás a sarkokban.
A hang, amit a tesztben gyakorlatilag használhatatlannak értékeltek, az messze nem az.
Mondjuk a tévék esetében mindig is feleslegesnek találtam a hang értékelését. A legtöbben úgy is külső rendszerrel filmeznek.
Az én esetemben pedig arra, hogy a lányaim bámulják rajt a spongyabobot, arra még sok is.
Mondjuk éjjel szereltem össze, nem nagyon hangoskodtam már, lehet nagyobb hangerőnél összefossa magát.
Majd kipróbálom. -
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #67492 üzenetére
Igen, így van!
Több megtekintésnél, találtam rá én is.
Abban tudnál segíteni, hogy mire utal a szám sor után a két betűjel, maradjunk az enyémnél.
43UF7727-ZPDe, még mindég itt van a nagy ?, honnan jött elő a SOFTWARE FILE (VERSION 04.00.40), mikor ezt, le sem töltöttem, hanem amit korábban említettem és azzal frissítettem a TV-t!
Úgy vettem észre a frissítésekben, inkább finomítások vannak (szín, hang, stb. beállításokban).
Köszönöm a segítséget!
-
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #67484 üzenetére
Ugyan az, ami Neked is lejött.
Lásd: starfish-dvb-secured-lm14a-biscayne-1317-04.20.50-prodkey_usb_V3_SECURED.epk 727 097 465Azt hiszem meg találtam az okát.
A LG honlapján: 43UF7727_ZP modellszám, ehez tartozik a Software_File_(Version_04.00.40).zip fájlt
43UF7727_ZW modellszám, ehez pedig a Software_File_(Version_04.20.50).zip fájltAlábbi modellszám, 43UF7727_ZP lehet az enyém, gondolom azért frissítette a Version_04.00.40 -t.
-
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #67450 üzenetére
Igen, elolvastam az összefoglalót azt követően kértem segítséget mert, nem volt számomra teljesen világos.
Így már világos.1.,Akkor a lényeg, ha gyárvisszaállítást nem csinálok, meg maradnak a beállítások!
2.,Továbbá a frissítéseknek, nem szabadna lenni, rosszabbnak az előzőekhez képest.
3.,Az adathordozóra már az összefoglaló szerint előkészítettem fájlt.
4., Automatára van állítva ( a pipa ott van), de mégsem frissül! -számomra érdekes.Manuálisan, remélem frissülni fog!
Köszönöm a segítséget.
-
blakey
titán
válasz
olasz69 #67381 üzenetére
Külső forrás esetén ami digitális hangot tud az már csatlakoztatható közvetlenül az erősítőbe. Namost, ha HDMI-vel csatlakoztatod a tv-re, akkor mi a túrónak kell a tv-ből kivezetni a hangot amikor e lejátszóról is mehetne? HDMI ARC-on keresztül is van hang, de azt nem tudom, hogy visszafelé is az érintetlen hang közlekedik. Természetesen a tv "lejátszója" kiküldi a hangot akár 5.1-ben is. Firmwarek között is lehet eltérés, tehát van amelyikben korlátozzák aztán véletlenül nem és utána megint, de régebben is volt olyan, hogy egyik típus tudta, másik meg nem.
(#67384) aram01
A passtrough a saját leejátszójára, tunerére vonatkozik, tehát azzal miként bánjon a digitális kimenet.(#67386) aram01
Én ezt értem, de ez ilyen, DAC-cal, akár HDMI-ből kivarázsolható az 5.1, de ahhoz olyan átalakító kell ami HDMI-ből optikai és koax kimenetre alakít.(#67387) olasz69
Továbbra is értem, a gyártók meg így vélekednek, ennyi. -
válasz
olasz69 #67304 üzenetére
Olyanom van nekem is, nagyon régen vettem, amennyibe került, abból most már egy 47inches 3d tévét is kapni.
Pedig ez 27 inch, 1366x768 felbontással.
Hálószobába tökéletes.
Szerk: OFF, mert Samsung.(#67306) TRob1: tudom szarul hangzik, de élőben nem ilyen hányás színű, csak megvakuztam.
Igen, a könyvek...na azok többet érnek bármilyen tévénél.
Ez csak nagyon kis hányada a lakásban lévő könyveknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest