- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Remekelek28 #88786 üzenetére
Vegyél bele Sony alkáli elemet 20 darab 1700 forint, és ha kifogy akkor gyorsan ki kell cserélni.
De azért annyira nem fogyasztja az ha nincs állandóan kézben, nálam majd 1 évet kibír. -
Toth_Jani
őstag
válasz
olivera88 #88765 üzenetére
Ha a TV-t összekötöd a PC-vel, rögtön használni fogja, de csak akkor látod a képet ha a bemenetnél azt választod.
Viszont a PC-n induláskor a BIOS képe Nvidia kártya esetén a monitoron nem lesz látható a TV-re küldi, ott meg nem látszik mert nem az van kiválasztva, ez persze csak OP rendszer telepítéskor zavaró. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Zoli-bácsi #88735 üzenetére
Nem tudni miért nem látja, de próbálj másik Pendrive-t, nekem ugyanez a TV-m van és most hogy a Filmbox csomag 2 hétig kódolatlan volt éppen le mentettem a listát szerkesztettem és vissza, hétvégén meg majd megy vissza a régi lista.
Lemégy rendesen a menüben az aljára? -
-
Toth_Jani
őstag
válasz
V8engines #87697 üzenetére
Ha már nagy felbontás én ezt a 8K-s videót néztem meg a tiéd után.
[8K Video]
Hát mit mondjak a gépem a FHD videókat 5-10% proci terhelés mellet viszi, ez úgy megfogta hogy majdnem állóképek sorozata lett.
Tudom a TV-ben célhardver van, de azért egy 8K-s TV-ben valami brutális proci lehet. -
Toth_Jani
őstag
Nekem eddig a Plex jött be a legjobban, de úgy hogy a TV-re nem rakom fel, csak a TV menüjéből a SmartShare pontot választva az adott Film plakátjára nyomva a belső lejátszót indítom.
Minden filmet gyönyörűen visz a 3D Half-ou anyag sem akad. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Dave567 #87028 üzenetére
Miért nem jó a TV lejátszója?
A 3D filmeket (is) simán a PLEX szerveren keresztül nyomja, de például a FullHD filmeket is minden probléma nélkül, még az agyontömöritett mHD formátumot is ami egy olcsó laptopot két vállra fektet.
Ráadásul messze jobb minőségű képet ad mint bármely PC lejátszó HDMI kábelen átküldve.
Nálam itt van a könyvtárban közel 500 film, és csak 1 olyan van amit nem tud lejátszani, az pedig éppen egy 3D-s film.
Persze előfordulhat hogy egy hitványabb Pendrive nem bírja feltölteni olyan sebességgel mint amit kérne a film kódolása. -
Toth_Jani
őstag
válasz
laktop #86731 üzenetére
Ha dupla tuneres TV-d van akkor minden nyelven fel fog venni, ha nem akkor csak bizonyos modellek esetében fog felvenni.
De a szolgáltató is tilthatja a felvételt, ha valamilyen kódkártyát használ.
Például a Mindig TV esetében lehet képernyőképeket csinálni, a UPC ezt nem engedi. -
Toth_Jani
őstag
Én is a ChanShort-al gyomláltam ki a csatornalistát (UPC+mediacard), a duplán meglévő csatornákból csak a HD csatornákat megtartva.
Nálam eddig nem jött vissza az SD adás, csatornaszámból pedig van digitális és analóg egyes is ha mindkét típus be van hangolva.
Nem lehet hogy a szolgáltatód variálja a csatornákat? -
Toth_Jani
őstag
Úgy tűnik az LG TV-t szeretik nálunk, a mai akcióban a 43"-os méreteket vitték mint a cukrot.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
GEPESZ66 #85706 üzenetére
Szinte semmit csak 5 évig garanciás.
DE... ahogy ma a TV-k fejlődnek 2-3 év múlva az ember lecseréli mert az új típus szebb, jobb, okosabb, stb, a másik pedig az hogy szerencsés esetben amúgy sem romlik el.
Csere esetében az eladásnál van annyi előnye, lehet azt mondani 3 éves de még van rá 2 garancia. -
Toth_Jani
őstag
válasz
wolfman-72 #82556 üzenetére
Az LF652V-n az új frissités nem hoz semmi különleges dolgot csak tovább javítottak a HEVC codec minőségén, ez csak akkor lenne látható ha a nézett videó anyag H.265 videótömörítéssel rendelkezik.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
sajog159 #81626 üzenetére
Mi olyan műsor van ami hosszabb 4 óránál?
Ráadásul ha csatornát váltunk akkor leáll a felvétel, és újrakezdi a másikon a számolást.
Az enyémben is 32 GB-os pendrive van, és jelenleg is van rajta vagy 10 óra felvett műsor, persze többnyire 30 perces sorozatok.
A 4 óra pedig szerintem azért lehet mert a fájlrendszer nem egyben kezeli az egész tárhelyet, hiszen asztali gépeken is például a 32 bites rendszer csak 4 GB memóriát képes kezelni. -
Toth_Jani
őstag
-
Toth_Jani
őstag
Hát igen ahhoz képest hogy az első színes TV-m vagy 20 évig szolgált, ma már évente próbálják rábeszélni a népet a készülék cserére.
De mobil fronton is ugyanez ment, anno a színes kijelzős Samsung S300-as kagylómobil volt 130 ezer, aztán a kamerás, ma meg már hol tartunk. -
Toth_Jani
őstag
De érdekességképpen megnéztem egy 720p-s film (x264) esetében a router 13 KB/s tempót ír vagyis még egy nem túl hitvány Pendrive is tudja ezt a sebességet.
-
Toth_Jani
őstag
-
Toth_Jani
őstag
-
Toth_Jani
őstag
Az LF652v az biztos hogy csak a belső tuner jelét tudja rögzíteni.
Nem csodálkoznék rajta ha ez a másolásvédelmi előírások miatt történne így.
És ami érdekes ha Plex serveren keresztül nézek egy filmet és csatlakozom egy vezetékes fejhallgatóval, akkor a hangszórón a Film hangja szól, a fejhallgatóban pedig az utolsó TV csatorna hangja hallatszik. -
Toth_Jani
őstag
válasz
[CS]Blade2 #77840 üzenetére
A felskálázás tökéletesen müködik hiszen a bűnügyi sorozatokban is a visszapillantóban látható arcképet amit egy VGA kamerával vettek fel és kb: 3 képpont, a skálázó program 4K minőségű tűéles képre nagyítja.
Bár az LG Tv-nél érdekes ha Pendrive-ról vagy hálózatból játszom le a filmet az sokkal jobb minőségű mintha PC-ről HDMI kábelen küldeném át. -
Toth_Jani
őstag
válasz
[CS]Blade2 #77550 üzenetére
Ugyan most csak 3.0-ás kábelem van itthon, így gyorsan kipróbáltam megy minden gond nélkül nem reklamál nem dadog ez egy 1 méteres kábel volt.
A 3,5-ös külső HDD-t viszont mindenképpen táplálni kell mert az USB 2.0-ás csatlakozó nem igazán szokta elbírni még a hagyományos asztali számítógépekben sem.
Scart csak 1 van rajtuk, de a DVD-n a Boxon általában van HDMI csatlakozó a beltérit azért a normális szolgáltató kicseréli ha nem HDMI-s. -
Toth_Jani
őstag
-
Toth_Jani
őstag
válasz
SkyLine3000 #76737 üzenetére
A 10 megás netthez elég az 54-es router, de több nagy sebességű WIFI eszközhöz ami a belső hálózaton van, már lehet kevés hiszen az eszközök akadályozzák egymást, és mind nagy sávszélességet akar magának.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
englishman #76734 üzenetére
Lehet hogy csak lassú a WIFI router vagy csak sokan használják, azért ezekhez már nem árt a 300-as router főleg ha a TV mellett valaki még mobilon vagy laptopon is használja.
-
Toth_Jani
őstag
Azt mindenképpen figyelembe kell venni hogy egy 360p videó egy 5"-os FHD mobil kijelzőn jól mutat de egy 40-50"-os FHD kijelzőn csak a jó közeli állapotot lehet kihozni sok kis pixel kíséretében.
Aki TV nézésre akarja használni a TV-t az vagy fizessen elő HD csomagra vagy rossz minőségű SD csatornák esetén koncentráljon a műsor tartalmára.
Nálunk a szolgáltató analóg és digitális minőséget is tud, az analóg egy 32"-os TV-n gyalázatos, a digitális csodaszép, egy 42"-os TV-n mindkettő inkább az "ezért pénz kérnek?" kategória. -
-
Toth_Jani
őstag
válasz
s.s.j.goku #76590 üzenetére
De akkor már a cserét is, nekem egy FHD 32"-os Sony volt gyönyörű képpel, most 42"-os LG van ezen viszont már szörnyű a digitális SD adás és sajnos nálunk az elérhető legjobb minőség a Mindig TV.
Mondjuk a HD adássokkal vagy a jó minőségű AVI filmekkel gyönyörű a képe, de egy 300 sor körüli DivX már azért láthatóan kockás ekkora méretben. -
-
Toth_Jani
őstag
Megnéztem a Router sebességmérő adatait a Youtube-on.
Az jött ki belőle hogy a TV egy UHD tartalmat kiválasztva 8 Mbps sebességgel tölt, ugyanezt választva az asztali gép 20 Mbps-t használ de Full HD beállításnál csak 7 Mbps-t.
Szerintem a TV Youtube alkalmazása belövi a kijelzőhöz a tartalmat, hiába nagyobb felbontású. -
Toth_Jani
őstag
Szolgálati közlemény!
Az Euronicsban az LG passzív 3D szemüveg most 1400 forintos akciós áron kapható!
(Úgy látszik leírták az otthoni 3D-t.) -
Toth_Jani
őstag
válasz
gaszkonyi #76340 üzenetére
Kimennek, de az LG honlapján kell regisztrálni, ami kell hozzá ott azt kéri a rendszer.
Nálam nincs gond az ékezettekkel, simán a magyar nyelvet választottam.
Fix beállítás nincs hiszen ez ízlés kérdése, de én javasolnám a különböző energiatakarékossági fokozatokban is végig próbálni.
Bár alapból a Full HD adások kifogástalanok minden beállításban, a hitvány néha VHS minőségű kábeles adásokat viszont nem igazán lehet javítani -
Toth_Jani
őstag
válasz
_Balee_ #76319 üzenetére
A 3D szuper ha szerzel rá filmeket, de ekkora TV-n és ilyen felbontás mellett ne a Tré-home-nál legyen kábel TV előfizetésed, vagy mindenképpen HD csomagra fizess elő.
UHD anyagot meg nem tudom lehet-e szerezni valahol hiszen a boltokban is (vidéken) a filmek csak DVD-n jönnek ki, már ahol még árulják. -
Toth_Jani
őstag
válasz
pethYeti #75763 üzenetére
Én végig próbáltam, de a gyári beállítások is igen szép képet produkálnak.
Sajnos ezeken a nagyméretű kijelzőkön a hazai hitvány minőségű kábeles adások elég gyalázatosan mutatnak, de a HD az tökéletes.
Ez a beállítás meg igazából számomra nem hozott változást, a rossz az rossz maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest