Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Akinek van LG oled55a2 és szériájú tv-je,Milyen beállításokat érdemes használni, illetve fényes(többnyire) szobába milyen kép beállításokat tud javasolni?
Illetve ha van aki A szériából vásárolt, de később váltott másra, az okait esetleg leírná?Több helyen olvastam hogy a sima A széria nem a legjobb, de cserébe a legolcsobb, most az új 2023as széria árai mellett mit javasoltok? Gyorsan inkább egy C-s megvétele?
Köszi a válaszokat
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni aki jártas esetleg a készülékekben. Jelenlegi tv-m
50NANO763
Két TV között gondolkozok jelenleg
OLED55A23
OLED48C21 vagy OLED55C21 (bár elég nagy árkülönbség van)
Ami különbséget neten felleltem, hogy a C széria 120hz-et tud és 4.0-s hangrendszerrel van szerelve.
Az A széria sima oled nincs extra hang vagy fancy gaming támogatás.
Ami igazából engem érdekel, hogy az A széria jól müködik-e 4K tartalmakkal, ahogy olvastam támogatja már a Dolby Vision t is. Viszont megéri-e A szériát + hangprojektort venni , vagy a C széria árkülönbözete hoz egy oylan hangrendszert ami már elfogadható ?
A kép gondolom ugyanolyan, abban remélem sok különbség nincs. A hang és kezelőfelület megéri-e az árkülönbséget a Cszéria felé?
Köszi előre is! -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Elakadtam, elvileg a webos 5.0 támogatja (vagy támogatnia kéne) a több bt eszköz egyidejű megszolaltatását.
Namoat vagy az lg chatje a hülye és ők adtak false infot
Vagy én vagyok teljesen 100as,
Adott két bt eszköz (két külön márka de bt5.0 mind2)
Párosítom és csak az egyiken van mindig kimenet.
(a cél az hogy szeretnénk úgy tvzni párommal hogy hangosabban szóljon egy film, anélkül hogy a gyerek felkelne rá, hamár 4k hdr meg minden ne csak a kép legyen fsza)
Szoval ha van valakinek tippje, akár egy külső eszköz akár más dobjátok kérlek ide nekem.
Köszi -
Rasnac
aktív tag
-
Rasnac
aktív tag
válasz
bokacsata #101866 üzenetére
Hali
Igazából ugyanaz a szín gazdagság megvan ha megfelelően beállítod a tv színeit. Alap beállításokkal nem javaslom használni, szépnek szép csak tompábbak a színek.
Kis mókolás és meg is van, páran akik már használtak/nak VA panelt leírnák az ő beallitasaikat VA-ra?
Én alapvetően leveszem a háttérfényt állítok a szinmélységen kontraszton, és így simán hozza a régi IPS tvm minőségét.
Ugyanitt Lg 43uf680v eladó 😂 -
Rasnac
aktív tag
válasz
dudrob #101824 üzenetére
Eddig semmilyen problémát nem tapasztaltam, felhősödésnek nyoma sincs, a kép szép, bár nekem kellett kicsit állítani az élesség és szinmélység értékeken, de amúgy semmi baj nem volt vele.
Fixen VA paneles az 50colos. Ha megnyomom a panelt megvan az a tipikus VA paneles foltosodás.
Viszont ami jó hír nagyobb a betekintési szöge mimt egy normál VA panelnek, látszik a torzulás de még bőven belefér kategória ha esetleg ez számít valakinek.A hang olyan amilyen egy tvnek kell, de van benne AI hangsegítség mély hangkiemeléssel, én ugy használom.
A magic remote fasza ahogy eddig.
Én két 55SM8050es és egy 55SM8200essel fürödtem be eddig, de ez az 50nano793-al nincs felhő és nincs foltosodás, se bevilágitási para. Sötét szobában pont olyan a tv amilyennek lennie kell. Nincs fényszűrödés a sarkoknál se az oldalánál.
Szóval mivel nem küldtem vissza 3 nap után így marad :)Mindent kezel amit kell és akár két BT hangcuccot is rátudsz csatlakoztatni egyszerre amivel kitudod egészíteni a tv hangját.
Ha bármi kérdés van jöhet és ha tudok válaszolok. -
Rasnac
aktív tag
válasz
Brúder #101808 üzenetére
Hali
Én pont az LG 50nano793-t vásároltam a minap és eddig szuperul működik. Igaz a 43 colosnak IPS a panelja, de ha VA panellel szerelt nagy testvére bőven jó, akkor szerintem nem fogsz csalódni.Telekomnál van 3 napos csere gari plusz 14napos elállás, így nyugodtan rendeld meg és ha nem tetszik visszatudod küldeni.
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata VA és IPS tvvel?
Kinéztem egy 50colos tv-t, viszont ma derült ki hogy VA paneles Nanocelles a készülék és kicsit megijedtem.
Van aki IPS ről valtott esetleg VA-ra? Leírná a tapasztalatokat?Köszönöm
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Lg 50nano793ne készülék kezd beszivárogni Edigital, Emag Telekom kínálatába, szerintetek ez a fajta nanocell ami nem Edge led hanem Direct ledes megvilágitással mennyire lesz jobb/rosszabb?
Ti így specifikációk alapján mit gondoltok? -
Rasnac
aktív tag
válasz
Kender23 #101434 üzenetére
Mr
Én se vettem új tvt
3db nanocell tv járt nálam
Nekem egyik se tudta hozni a rendes papirformát, bevilagitás itt ott, és sötét szobában zavaró, borzasztoan.
Egy lg 43uf680v maradt és nem is cseréltem le, kisebb de jobb a kép és a hang is.
200kért nem tudott jobbat adni a nanocell,
De ez szubjektív szóval ez csak saját tapasztalás. -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok skacok
Asszem találtam egy érdekes új nano tvt direct led vilagitassal
Ha ez kapható lesz itthon, erre fogok beruházni
Ha van valakinek tapasztalata vagy bármi infója, kérem ossza meg
[LG 50NANO793ne] -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy van-e valakinek tapasztalata a
LG 49UN7390 TÍPUSÚ készülékkel?Szerintetek ez vagy a LG 50UN740003as készülékre voksoltok?
Köszi -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Az LG Oled55b9sla típusú tvvel kapcsolatban van tapasztalat?
Köszönöm -
Rasnac
aktív tag
válasz
szabofila #100967 üzenetére
Nehéz kérdés.
Az a helyzet ha nem lennének az edge led bevilágitási malőrjei akkor a Nanocelles mellett döntenék kérdés nélkül.
De ahogy olvastam a külföldi forumokat a nano813 - 816 is ugyanazzal a betegséggel küzd, igy hiába drágább jóval mint a 8050.. Az alap baja ugyanaz. És őszintén szólva nem is értem hogy adhat el úgy tv-t az LG hogy 5centis csikokban latszik a világítás a panel oldalán. Na de ez csak az én véleményem.Én megvagyok elégedve a 74003as modellel. Tudja amit kell, visz mindent amit kell. Játékra PCvel összekötve is tökéletesen alkalmas. Hacsak nem jön valami új technológia akkor a következő tvm az egy oled lesz. 4-5ev mulva,mikor megint cserélem a tvt.
-
Rasnac
aktív tag
válasz
szabofila #100931 üzenetére
Ha nem teljesen sötét szobába nézed akkor a Nanocelles sm8050et javaslom. Szebb a képe sokkal mint az UN é.
De az ára is magasabb. 30 ropi a különbség.
A sport hát, alapvetően érdemes módot állítani. Nem vészesen rossz, de nem is kiemelkedő. Siman megnézhető rajta egy foci meccs. :) plusz van olyan funkció hogy ha beállítasz kedvenc csapatot akkor tud szólni ha meccse van. -
Rasnac
aktív tag
válasz
szabofila #100928 üzenetére
Szia
A legujabb 2020as modell WebOS 5.0-al az LG 55UN74003, nekem is ilyen van és bevállt. Kicsit állítani kell a fényerőn illetve az AI segédleteket kikell kapcsolni, és a célnak megfelel.
Ennek a kistestvére webos4.5el az UM7450. Ugyanugy Directledes IPS.Az Lg55Sm8200ből fixen nem lesz már, helyette az LG 55SM8050 et adják.
Ez edge ledes, fentebb már kifejtettem nekem mennyire nem jött be, bevilágitási parák foltok, 3db járt nálam egyiket se tudtam megszokni akkora foltok voltak.
De ha nem teljesen sötét szobában nézed akkor jó választás mint az UN. -
Rasnac
aktív tag
válasz
Hunfiu12 #100882 üzenetére
Szia
Ha jó sm8050est kapsz ki akkor alapvetően jobb.
Én egy 55UN7400 re cseréltem mert engem baromira zavartak a foltok.
Az UN74 es nekem azért is tetszik mert több Bt eszközt is tudok rá csatlakoztatni.
Legegyszerubben úgy lehet a legpontosabb infohoz jutni ha az lgvel chaten felveszed a kapcsolatot. Ők mondták nekem a webos 5.0, hdmi 2.1 es infokat. -
Rasnac
aktív tag
válasz
H.Ferenc #100847 üzenetére
Szia
Javaslom, hogy az UM széria helyett az UN 74 es szeriabol mazsolázz.
Az LG 55 UN74003 már webos 5.0val Hdmi 2.1el érkezik
Plusz természetesen ehhez is tartozék a magic remote
IPS Direct ledes ugyanúgy ahogy az UM széria, annyi a különbség hogy ez 2020as modell
Árban viszont ugyanottvan. -
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
Lg 55UM7450es készülékkel kapcsolatban van bárkinek tapasztalata?
Vagy az 55UN7400s modellel?Nagyon köszönöm előre is
-
Rasnac
aktív tag
válasz
Zsolty20 #100748 üzenetére
Hali
Én ha állítok be új tvt, azokon ezeket a videókat futtatom le alapból
https://youtu.be/9eT9PEHayVk
https://youtu.be/2J7xlDH4QkA
https://youtu.be/FrKNa3hruBw
https://youtu.be/7Y9nX0QHqzAGyakorlatilag a meduzás rész az amit megprobalok minél kevesebb bevilágitás és egyéb plusz fény mentesre csinálni.
Ha itt viszont öklömnyi bevilágitás van valamelyik sarokba ami ahogy egyre tovább van bekapcsolva úgy nő, az azért gond lehet.De alapvetően szép a tv képe, ha a bevilagitási parákat megszokja a szemed szerintem nem fogsz csalódni. (nyilván azért ennek is megvan a hátára)
@zsolty20
Ti hogy állítottátok be a tiéteket? Sötét szobában használjátok a tvt? -
Rasnac
aktív tag
válasz
Baltimor #100745 üzenetére
Szia
A 8200es szériát az LG lecserélte a 8050esre, ha hozzátudsz jutni joáron 8200hez akkor én azt javaslom.
De egy dolgot szeretnék kiemelni. Ezek a tvk edge ledes világítással rendelkeznek, ami azért pl egy 21:9es képarányú filmnél zavaró lehet hogy alul felül bevilágít a panel.Nekem a 55sm8200es durva bevilágitási problémával küszködött amit az LG panelhibának állapított meg, küldtek egy 8050es ami szintén, most jött meg a 2. 55sm8050es és hihetetlen de ennek is olyan bevilágitási parái vannak hogy fáj nézni. Viszont ha kifogsz egy jó panelt akkor nem fogsz csalódni. Baromi jó a kép ha jól állítod be, és élmény rajta filmezni.
Én azt javaslom hogy ha teheted olyan helyről vegyél ahol ha nem tetszik 14 napon belül eltudj állni (ez általában online webshopból valo rendelésnél mindig adott)
Nézd meg teszteld a nanocellt. Ha pedig nem jön be akkor csak küld vissza és egy um szériással próbálkozz. Az is jó tv :) -
Rasnac
aktív tag
válasz
blakey #100622 üzenetére
A kikapcsolt az pontosan úgy értendő ahogy mondom/írom.
Ki van kapcsolva.
Ytn is átáll folyamatosan más kepmodra de ltt is ellenőrzöm és kikapcsolom.
Az LG se hitte el, de mutattam a beállítások képét.
Lehet jelen helyzetben szoftveresen a baki, mert hiába kapcsolom ki, nem történik jó formán semmi, csak kicsit sötétebb lesz a sáv, de ugyanott marad.Lg 43uf680v as készülékről váltok. Ahhoz képest értettem a "generáció" váltást.
elnézést ha félreérthető voltam
-
Rasnac
aktív tag
válasz
Kiskutya #100620 üzenetére
Kivan kapcsolva, ja. Most még direkt ytn megnéztem a ghost of tsusimát, és gyakorlatilag ahol a streamer feje van, még ha sötétebb a kép akkor az a sáv világosabb.
Sajnos ezvan, visszafogom küldeni és várok még kicsit a tv vásárlással. Lehet megvárom a következő gen-t. Azthittem ez a NanoCell lesz a jó választás.
-
Rasnac
aktív tag
válasz
junior19 #100614 üzenetére
Teljesen mindegy melyik kepmodot
Milyen fenyerovel, kikapcsolt sotetitessel, vagy minden extra kikapcsolása mellett nézem.
Átváltottam az összes képmodot aligattam a kontrasztot a háttérfényt mindent, nagymértékben csökken a kép minősége és akkor már kevésbé észrevehető, olyan beállítást hogy például itt
(a képek módosítottak, levett fényerő hogy a telefon "plusz látását eltüntessem)
Ne sávozza be az örökmozgót, vagy itt
Ne világítson a jobb alsó sarok.
Ami nyilván filmeknél ráadás hogy 21:9 nél az egész alsó sor foltokba világít.De akkor értem, az edge led nem nekem való. Ezvan, visszaküldöm és marad az öreg 4 éves tvm ami IPS direct led, és bár nincsenek olyan erős színei mint ennek, de legalább egy film közben nincsenek függőleges stroboszkob sávok. 😅
Köszi mindenkinek a segítséget srácok!
Az LGvel közben beszéltem, megnézik mert nekik gyanús hogy ilyen nagy mértékű a bevilágitásnak nem szabadna előfordulnia.
Visszahív majd egy szaki, és meglátjuk tudnak e valamit gyengiteni rajta. -
Rasnac
aktív tag
válasz
#49155328 #100609 üzenetére
Jode azért srácok
Most mindenki tegye a szívére a kezét és mondjátok meg őszintén
200k az 55col
300k a 65 az Sm8050esből
Ennyi pénzért, egy olyan tvt adni ahol például Hobbit 2 ahol a sárkány felkel, és ahol a sárkány feje van ott világít sávosan a tv... Nemár.Drámai jelenet ahogy a gyilkos elakarja kapni a sötét utcan az aldozatot
Látod hogy beérnek egy rosszul megvilagittott utcarészbe és már mindjárt elkapja.... Már csak pár centi... Mindjárt
Vállt a kamera az áldozat vállát arcát látjuk, ahogy mögötte egyre közelebb kerül a gyilkos. Közben meg alulrol felülről ravilagit a tv és igy telibe látod hogy a gyilkos világosabb mint akit elakar kapni...Szóval azért elnézést kérek de filmenként állítgatni a hatterfenyt kontrasztot fényerőt hogy most éppen hol csinálja kevésbé ezt a sávos buzulást.. Kicsit nonszensz
-
Rasnac
aktív tag
válasz
OPiiPO #100606 üzenetére
Egy kört futok az LGvel, ők tudnak e javasolni valamit
Ha nem akkor viszlát tv.
Ezt a képet javítottam, levettem a fényt addig amit valóban látok a tvn.Lent és fent folyamatosan kapcsolgatja a világítást hogy kitudja emelni a tünde jányt a képen.
Több filmel kitesztelve 4K tartalomnál szintén ugyanez, ha nincs 16:9 telibe elfoglalva hanem csak 21:9es filmet nézek, akkor folyamatosan fent lent játszik a led sávokkal, de csak sötét szobában feltünő.
Ha van valami fény ami rásüt akkor mar nem is annyira feltünő.Viszont én nem gondolom azt, hogy ennek így természetesen kellene működni. Ha én nézek egy filmet akkor elvárom (ahogy a régi tvmtől) hogy lássam a filmet úgy ahogy azt kell, most nehogymár ne tudjak egy sötét szobában lévő beszélgetést anélkül megnézni hogy folyamatosan vilagositana savonként a tv.
Ahol az arc van ott bekapcsol a panel.
Pl Star Trek, űrjelenet, gyönyörű sötét az űr és ahol bejön az űrhajo, annak a sávjába bekapcsol ez a szar.
És hiába kapcsolom ki, nem csinál semmit. Energiatakarékos mód ki, minden szirszar extra ki.Egyébként szó se róla, gyönyörű képe van a TVnek. Ha egységes, ahol a sötét találkozik a világossal ott katasztrófa.
Plusz a jobb alsó sarokban lévő az esetek felében folyamatosan világított.Szoval most vagy nekem van túl nagy elvárásom egy tvvel (bár a 4evvel ezelőtti tvm ami IPS az egységesen szép képet adott), vagy ennek a paneljével is van valami.
-
Rasnac
aktív tag
válasz
fenergie84 #100599 üzenetére
Már kikapcsoltam
és azzal ilyen
-
-
Rasnac
aktív tag
válasz
Rasnac #100451 üzenetére
Na Srácok
Megérkezett a csere tv 55sm8050 es. Az előző 55SM8200 panelhiba miatt nem tudom vele összehasonlítás alapként nézni, viszont ez már nem hibás.
Eddig legalábbis 🤣Elkezdem tesztelni, aztán írok egy kis beszámolót a tapasztalataimról. Ahogy látom nincs részletes bemutató így lehet még valamilyen videós anyagot is összedobok.
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni TV típusokkal.
Adott egy LG 55SM8200 as típusú tv készülék, ami megérkezett csütörtöki napon, azonban panelhibás
és cseregaranciába visszalesz küldve.
Namost a gond az, hogy amit helyette tudnak adni, az a 55SM8050 es modell. Ugyanannyiba kerül, viszont nem találom még az LG honlapján sem a különbséget a két készülék között.Van e bárkinek tapasztalata az adott modellel? Illetve ti mit javasoltok alapvetően, filmnézésre, játékra (sima 60fpses singleplayer) alkalmas ez a fajta sm széria?
Illetve ha van hasonló tv 200k körül LG mit ajánlanátok?
A mostani tvm Lg 43uf680 as IPS 4K. Szerintetek a kép minőség nagyban javul a Nanocell miatt? Vagy olyan sokat ne várjak tőle?
Válaszaitok előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest