- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olasz69
senior tag
válasz
robotkutya #64567 üzenetére
-
olasz69
senior tag
válasz
robotkutya #62654 üzenetére
Szerintem megéri feltenni!
Szinte minden fórum-lakó ezt használja már!
Az lg szerveréről származik az fw!
Nincs még fent a weboldalon! -
olasz69
senior tag
válasz
robotkutya #62646 üzenetére
Mi már egy ideje a WebOS 1.4-et hasznàljuk!
Olvass vissza pár oldalt!
21.-e környékén jött ki a legfrissebb!PummaNem kínzás,könnyesén megy,csak a memoria hiba miatt bosszankodtam,és végre javulàs,erre Rico45 egnt írja,.....
Minek menjen még a pc is,yt-t is Tv-ről hasznàlom !
Fórumot,Tabról is tudok -
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #60218 üzenetére
Helló!
Kaptál már esetleg választ az LG-től a youtube-on történő 4K-s videók lejátszása kapcsán? Köszi!
-
kelepce
tag
válasz
robotkutya #60249 üzenetére
Szerintem inkább "vagy valami". Nekem sem ment sokáig, és én is driver problémára gyanakodtam. Nem az volt, csak beállítás kérdése az egész.
A tv-n ezt a HDMI bemenetet állítstd át PC-re. Utána már csak a monitor beállításokkal kell bíbelődni a laptopon. Itt új kijelzőként megjelenik a tv. Ami a lényeg: a tv NE klónozott kijelzőként szerepeljen hanem kiterjesztettként, így valamelyik menüpontban máris önállóan tudod állítani a tv-re kimenő felbontást, függetlenül a laptop kijelzőjétől. (Részletesebben csak egy hét múlva tudom leírni, ahhoz rá kellene dugnom a tv-t a laptopra, ami most nem megy.) -
kelepce
tag
válasz
robotkutya #60237 üzenetére
HDMI nincs a laptopon? Én símán be tudom állítani win7 alatt, hogy 4K UHD-ban (3840x2160, vagy 4096x2160) vigye az Acer laptopomra HDMI-n csatlakoztatott az 55UB850V tv-t, pedig a laptop kijelzője csak 1366x768.
-
kelepce
tag
válasz
robotkutya #60218 üzenetére
Próbálj meg letölteni számítógéppel egy 4K-s videót a Youtub-ról, majd nézd meg milyen felbontás lett a letöltés eredménye. A 4K-nak jelzett videó csak egy gyengébb felbontásban jön le. Ha ténylegesen 4K-ban akarsz letölteni, akkor a 4KDownloader-t használd, ami pár használat után csak fizetős változatként lesz működőképes. Ilyen letöltő progi viszont nincs az UB850V-n. Ingyenes progi van-e, nem tudom.
-
huncutka1029
addikt
válasz
robotkutya #59625 üzenetére
Nekem 2015-ös UHD-m van, azon néztem már 4K demót Youtubeon.
alpból viszont nálam is 720P-s videókat tölt be az alkalmazásból.
Ha böngészőből nyitom meg, akkor lehet magasabb felbontásra is állítani. -
cidalain
veterán
válasz
robotkutya #59625 üzenetére
nálam 2014-es FullHD-n WebOS alatt volt olyan live stream ami nem ment. ugyanaz tableten droid alól ment.
más streamet nem próbáltam. -
vigyori78
őstag
válasz
robotkutya #58927 üzenetére
Elvileg ha desktopon és a tv-n is bejelentkezel akkor van egy két beállítás desktopon az eszköz lejátszásokkal és tv-vel kapcsolatban pl.: Mindig a legjobb minőséget válassza ki az internetkapcsolat minősége és a lejátszó mérete alapján.
-
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #58769 üzenetére
Helló!
Nem tudok róla nyilatkozni, mert én a béta 04.65.25-t használom. A 04.55.25-t és a többit csak megosztottam veletek.
-
kelepce
tag
válasz
robotkutya #58769 üzenetére
Egy életem, egy halálom én frissítettem. Amit eddig észrevettem: a kurzor körül eltünt a holdudvar.
-
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #57879 üzenetére
Helló!
Értem az érdekes, mert az LG.hu-n 04.55.04 már rég fent van. Béta verziók meg még több újabb van. Én [innen] a 04.65.25-t használom gond nélkül a UB850-hez. Ajánlom, hogy az Lg oldalán majd regisztráld be a tv-t
-
Shingen
addikt
válasz
robotkutya #57817 üzenetére
Gratula a Tv-hez!
-
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #57817 üzenetére
Helló! örülök neki, majd kitapasztalsz mindent! Azt megkérdezhetem hanyas firmware van rajta? Köszi!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
robotkutya #57797 üzenetére
Jó helyről vetted korrekt cég!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
robotkutya #57793 üzenetére
gratula az új szerzeményhez
láss rajta sok szép jó dolgokat, kivéve az rtl híradót -
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #57793 üzenetére
Helló!
Na szuper örülök neki! Hol sikerült megvenni? Ne hagyd magad elbizonytalanítani!! MM-ban engem is próbált egy Samsng inges srác lebeszélni az LG-ről
Hidd el nem fogsz csalódni és örülni fogz neki
-
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #57741 üzenetére
Helló!
A külső vinyós dolgot úgy értettem h USB3-as vinyót próbáltam a tv USB3-as és USB2-es portjában is és ment, és ugyanezt USB2-es vinyóval is mindkét portban. A formátumokat viszi 99%-ban és elég jó szerintem a tv-be épített média lejátszó.
Ha közvetlen a tvre teszed a vinyót vinni fogja szépen, de szerintem, tudtommal nincs lehetőség arra h a tvre csatlakoztatott vinyót lássa gép. Én kizárólag lan-t, vezetékes hálózatot használok és ezen keresztül a médiaszerverrel semmi akadás szaggatás nincs, pörgetéskor-léptetéskor sincs gond vele. A routerem és a gép is gigabites a tv hálózati részét nem tudom.A panel az LG féle IPS edge led.
Az árak nem hiszem már hogy sokat lemennek, de ne legyen igazam. A másik h ezeket nem gyártják már, kijöttek a 2015-ös modellek ezeket nyomja minden bolt és kisöprik a 2014-es modelleket, tehát addig elérhető amíg van belőle készlet.
A hangzás ugye megint kinek mi, de tvhez képest szerintem jó, megfelelő. A különböző beállítási módok között meg észrevehető a különbség. Mi ha tvt nézünk akkor általában mindig a saját hangszóróit használjuk. Ha filmezünk blue ray, külső vinyóról, médiaszerver akkor külső 5.1 házimozi.
Az újabb firmware-el sokat gyorsult a webOS és szerintem a menüje és a smart rendszer is könnyen jól használható. Elméletileg 1,5-2 hónap és megkapja a 2015-s modellek webOS2 rendszerét vagy legalább is részben.
-
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #57736 üzenetére
Helló!
Plazma utáni váltásnál ami esetleg problémát okozhat az a fekete. Mivel kb 5-éves és jelenleg is megvan az 50"-os Lg plazmám így tudok viszonyítani, de ahhoz képest az UB850 feketéje jobb meg képre is sokkal. Unokatesomnak van egy 42-es Panasonic plazmája fullhd az utolsó szériából amit gyártottak, na ehhez képest az ub850 feketéje finoman szólva nagyon gyenge. Ha nem teljes sötétben nézed az UB850-t természetes fény stb tehát mondjuk nappal akkor semmi baj, nagyon jó a fekete. De ha éjszaka-este filmezel és széles vásznú a film akkor engem idegesít a kép tetején és alján lévő csíkok szürkesége, kicsit a beállítások finomításával javítottam rajta, de messze nem tökéletes. Lehet hülyeséget írok de nem értem ha szélesvásznú egy film akkor miért nem lehet a kép alsó és felső részén lévő képpontokat kikapcsolni? Ha pl a tv egész kijelzőjét kitölti a kép anyag akkor még teljes sötétben se tudok rá rosszat mondani. Tehát ha teljes a kép akkor a világos és sötét részek között elég jó a kontraszt és ebből kifolyólag nem is rossz a fekete.
Plazma után jóval erősebbek és élénkebbek a színek, de nem kell megijedni beállítások után teljesen jó, de ez ugye egyén függő, van aki kifejezetten az élénk harsány színeket szereti, én azért nagyon nem, de ha meglesz a tv megtudom írni az általam használt beállításokat.A tv rendelkezik USB2.0 és USB3.0 porttal is én próbáltam mindkét portot mindkét fajta külső vinyóval. Szépen lejátsza mkv, ts, m2ts, 4k-s formátumokat usb-s vinyóról. hangsávot feliratot mindent lehet választani állítani. 4k-s anyagnál találkoztam olyannal ami nálam szaggat de más UB850-es fórumtársnál állítólag nem, majd másik vinyióval is kipróbálom majd. Asztali számítógépemen van médiaszerver próbáltam Serviio-t Plex-et és az LG féle SmartShare-t is ezek mind jók és jól működnek lehet feliratot is váltani velük, de hangsávot nem, tehát ha az elsődleges hangsáv nem magyar akkor nem lehet vele mit csinálni marad a felirat vagy külső vinyóra másolás és arról lejátszva már tudsz hangsávot váltani.
Netfix-ről nem tudok nyilatkozni, nincs nem használtam, de külföldi fórumokat olvasva több helyen olvastam h használják gond nélkül az UB850-el.
Én UB800-at, 820-at nem vennék és tudomásom szerint nem csak a 3D a különbség. Ahogy a topik gazda is írta többször is, hogy a 3D képes panelok azért jóval jobbak mint a csak 2D képesek. Elektronika, képfrissítés stb is erősebb a 850 mint a 820. Szóval ha teheted 850-alá ne add! Én a 3D-t szeretem és akartam is h tudja a következő tv-m mivel 4k így képes valódi FullHD 3D-re ha olyan anyagot kap pl blue ray 3D. Amire nagyon érzékeny 3D esetén és ez miatt ha van lehetőség jól elhelyezni a tv-t akkor arra kellene figyelni, hogy a tv képernyő közepe kb szem magasságban legyen, mert ekkor tökéletes a kép, de ha alacsonyabbról vagy magasabbról nézzük a képet akkor a képernyő szélén torzul a kép duplázódás hologram, mosottság jelenik meg.
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest