- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LionX
tag
válasz
lowzor #73893 üzenetére
Én már a Euronics-ban se vennék semmit, mert eddig mindig megszívtam a tőlük vásárolt termékekkel.
Volt köztük Tv is.
A helyedben a MM-ban is megnéznék egyet kettőt ugyanebből a típusból, sőt hozatnék ki original dobozost a raktárból és azt tesztelgetném. De rábeszélni nem akarlak.
Legalább a lóvédat már visszaadta az e-mag, vagy még kotlanak rajta? -
w333
félisten
válasz
lowzor #73893 üzenetére
Ezt állítsd be ... majd hasonlítsd össze
Azt sem szabad elfelejteni hogy a kiállított darabok "áruházi módban" vannak !
-
PioDVD
senior tag
válasz
lowzor #73664 üzenetére
Ha a selejtet úgy eladja az LG, hogy a vevőt nem kötelezi, hogy ezt közölje és ennek megfelelően árazza (hiszen jóval olcsóbban adta oda), akkor az LG legalább annyira hunyó, mint az emag. Már önmagában az necces, ha a selejtet eladja. Nehezen is hiszem ebben a formában.
Szerintem raktál be képet/leírást, holnap biztos gép elé kerülök, megnézem. Amúgy nem tiltottam le az email-em (nem is tudom, itt le lehet-e), elérsz.
-
PioDVD
senior tag
válasz
lowzor #73644 üzenetére
Utoljára, mert nem futom le többször ezt a kört: ott tartunk, hogy neked mondta a szerelő, hogy neki mondta valaki, hogy így van. Te sem láttál semmi bizonyítékot. Valóban, majd kiderül. Megjegyzem, ha így van, akkor feddhetetlen LG-nek lépnie kellene a hibádtól függetlenül, nem tétlenül néznie, hogy átverik a márka vásárlóit.
Ma sem jutottam gépközelbe, holnap megnézem a videód.
-
PioDVD
senior tag
válasz
lowzor #73639 üzenetére
Mert mindent fenntartással kezelek, amíg nem írják le. Mondani bármit lehet. Írtam már, az LG sem szent, lásd "igen, rossz", nem tudjuk megjavítani, "akkor nem rossz".
A hibádra nem emlékszem, mobilon most nem is keresgélem. Írtam korábban, hogy emlékeim szerint vitás a hibád, de emlékezhetek rosszul.
Ja, ha félreértés lenne: ne azt írja le az LG, hogy a Te tv-d rossz, hanem hogy értékcsökkent szériát adott el az emag-nak. Erről nem vagyok megfyőződve.
-
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #73607 üzenetére
Hát amit tovább olvastam megkaptad a részedre nem jó hírt. Amit látod ez nem úgy működik ahogyan a halandó polgár igazságérzete diktálná.
Ha utána olvasnál az EU-n belüli kereskedelemre akkor rá jönnél, hogy a törvények a gyártó-szolgáltató-kereskedő országában levő előírások az irányadók. A te eseted okulásul szolgál remélem a fórumlakoknak és messze elkerülik ezt a céget. Én töröltem és tiltó listára tettem őket. Tudom ez téged nem vigasztal.
Itt okosok nem tudunk lenni. Találtam egy oldalt egyebek közt ami esetleg valami útmutatót ad, de vigaszt nem nyújt.
Még 1x nagyon sajnálom. -
PioDVD
senior tag
válasz
lowzor #73616 üzenetére
Mint írtam, lehet, hogy itthon vett/cserélt tv-nél is ez lenne, mert Te észreveszed, amit a többség nem. Ha jól emlékszem, volt itt tesco-s vásárlás is, ahol a csere sem volt jobb az eredetinél.
Az, hogy a szerelőnek azt mondta valaki... én fenntartással kezelek minden ilyet, túl öreg vagyok már ahhoz, hogy mindenkinek elhiggyek mindent.
Még mielőtt, vedd észre, hogy nem ellened vagyok. Egyszerűen nem vagyok meggyőződve a történet azon részéről, amit neked is csak mondtak. Ami a tapasztalatod, azt elhiszem. Hogy mi a megoldás, azt nem tudom. A fogyvédelemben nem bíznék, szerintem a munkaidejük minimum 90 %-át az teszi ki, hogy megmagyarázzák, mi miért nem hozzájuk tartozik.
Ha valahogy az LG-től tudsz papírt szerezni, hogy a tv valóban rossz (erős kétségeim vannak), akkor van esélyed rugdosni őket, akár "médiahadjáratot" (th és társai) indítani ellenük.
-
M3aN
senior tag
válasz
lowzor #73616 üzenetére
Telefonos gariztatást játszottam az emag-al. Szerintük egyértelmű user error, hogy az alaplapon megsült egy chip, holott bizonyíthatóan nem volt szétszedve a telefon, sem semmi. Háromszor lett visszaküldve a telefon, minden alkalommal 30 napot vett igénybe az ügyintézés az ő részükről. Fogyasztóvédelemhez próbáltunk mi is fordulni, ahol tájékoztattak hogy nincs semminemű magyar cégbejegyzésük, itthonról ők nem tudnak elérni semmit, egyetlen lehetőségünk hogyha Romániában felfogadunk egy ügyvédet, és ott próbálkozunk.
-
-
rocket
nagyúr
válasz
lowzor #73433 üzenetére
Ez pedig az LG baja is, tudnak rola, de nem tesznek ellene?
Ha igaz a tortenet minimum ugyvedi felszolitast kellett volna kuldeni az EMAG-nak, mert igy ok is reszesei az atveresnek.
Sajnos telefonba sok mindent lehet mondani, a szo elszall az iras megmarad.Adjak irasba azt amit a szerelonek mondtak, ha nem adjak akkor csak, mint az EMAG probaljak elterelni a felhasznalot, hatha megunja.
Nem szabad hagyni, hogy dumakkal "technologia velejaroja" stb. lerazzank.Kuld vissza a TV-t, keszits fenykepeket a termekrol, vedd videora a csomagolast tanuk jelenleteben, es alljal el a vasarlastol amig meg megteheted. (ha nem jart mar le a 14 nap)
-
tigipuf
senior tag
válasz
lowzor #73428 üzenetére
Szerintem törvényesen ilyen nincs,hogy hibás terméket árulnak 100%-ként,fel kell őket jelenteni,de akkor az LG is benne van,simán mehet fogyasztóvédelemhez a feljelentés.Hivatalason nem fogják elismerni az biztos,legfeljebb még a szerelőt is kirúgják mert sokat u..ott civileknek.
Ja így már más, most látom,hogy az LG így adta el nekik hivatalosan akkor meg csak ez a tetű emag a ludas. -
szabeska
addikt
válasz
lowzor #73428 üzenetére
Ekkora paraszt senkiházi gyökereket, már elnézést, de milyen üzlet árul HIBÁS, SZAR, SELEJTES készülékeket anélkül, hogy ezt az információt feltüntetné bárhol is (mert gyanítom ez volt), ráadásul feltételezem az ára sem volt annyival kevesebb, hogy feltűnjön hogy ócskavasat árulnak???
Ilyenkor eléggé felmegy bennem a pumpa. Remélem csődbe megy az egész üzlet, úgy ahogy van, a tulajdonossal/felelőssel együtt! Mindjárt fogom magam, és megérdeklődöm e-mailben, hogy nem kijelzőhibás televíziót ugyan forgalmaznak-e?
-
SharpSA
veterán
válasz
lowzor #73350 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az EMAG-gal nem szabad foglalkozni. Tiszta átverés show amit művelnek. Mindenért úgy kell könyörögni, legfeljebb ígérgetnek. A termékek nem érkeztek meg a megrendeléstől számítva 2-3 hét után sem, a megrendelés után több mint 1,5 hónapba telt, hogy visszakapjam a termékekre előre kifizetett összeget. Én személy szerint senkinek sem javaslom, hogy onnan bármit is vásároljanak.
-
aclandiae
senior tag
válasz
lowzor #73307 üzenetére
Pont én is szemüvegtisztítóban gondolkodtam. Bár nekem szemüvegre még mindig a legjobban bevált a langyos víz alatt leöblíteni és egy pamut ronggyal megtörölni. Eredmény: semmi nyom nem marad, nem sérül a felület és nagyon szép tiszták lesznek a lencsék.
Mit kell eltávolítani a TV képernyőjéről? Elvileg nem lehet rajta más mint por.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
lowzor #73281 üzenetére
Nem vitték el a Tv-t,csak telefonon beszéltem velük, megrendelik a panelt (kb.egy hét mire megérkezik),utána jönnek cserélni. Egy kicsit furcsállóm,hogy nincs raktáron alkatrész, mégiscsak egy 2015 modell.
Samu tv-m volt előtte (4 panel 1,5 év alatt,garancia alatt),ők a bejelentés után 2 nappal már nálam voltak az új panellal. Majd meguntam és kértem csereutalványt,simán ment minden.
-
törölt tag
válasz
lowzor #73071 üzenetére
Az MM-es eladóknak fogalmuk sincs a panelről, nemrég tapasztaltam. Ott volt egymás mellett 2 db különböző 49LF632, de előtte azt mondták, hogy csak IPS-es LG létezik.
Nemrég a tévéraktár úgy árulta pl. az 55LF652V-t, hogy külön IPS és VA paneles is volt a kínálatban. Tehát nekik van fogalmuk róla az biztos. Én kérdeztem chat-en az LG üfsz-t hogy mi lesz, ha netán megszűnik a bolt ahonnan vettem a tévét, és azt mondták, hogy ilyen esetben ők adnak új tévét ha cserés lenne.
sixpak Azért a jó minőségű anyagnál már 2,5 méterről is látni a 4k-t hogy jobb minőség, és a Full HD filmeket is szépen felskálázza HDMI-ről. -
Kácsa
aktív tag
válasz
lowzor #73046 üzenetére
A Tv kerete fém hatású műanyag. Én Samu F6100-ról váltottam 42LF652V -re. Nem bántam meg,nem csak a smart része miatt, de a színek szebbek,oldalról sem torzulnak a színek. A Samu-ban VA panel volt, ebben IPS . A Direct Led jobbnak tűnik mint a Samu-ban levő Edge Led.Nincsenek világos foltok,homogén a kijelző.
-
törölt tag
válasz
lowzor #73022 üzenetére
5-ös szériás Samut se vegyél, mert az ugyanilyen dettó, a topik összefoglalója kimondottan nem javasolja ezeket. J6-ost és H6-ost már inkább, bár nekem8. A 652V valós 100 Hz-es tv, a 630/632 pedig 50-es.
Azért, mert a valós a lényeg és nem a kamu ötszáz, ezer meg több ezer.
-
tigipuf
senior tag
válasz
lowzor #72672 üzenetére
Valakinek az IPS tetszik valakinek a VA panel,ennyi.
Gondolom van igény az előbbire is nem véletlenül van még gyártásban.Prémium kategóriás gyártók is alkalmazzák monitor kategóriában is.Ezen már annyi vita volt itt,hogy kár újraindítani.
Az energia takarékossági beállítások meg szerintem nem annyira viccesek,én már 4 éve is közepesen használtam,(nappal,más fényviszonyok mellett is a minimális be volt kapcsolva mindig),nem a fekete meg a kontraszt miatt,hanem mert egyszerűen így tetszik,az erős fénybeállításokkal ki lehetne űzni a világból.
Jártam már pár ismerősnél samsung ,sony,de akár lg, tök mindegy gyári fullon minden, semmi finombeállítás,gyakorlatilag kifolyik az ember szeme. -
dezz
nagyúr
válasz
lowzor #72609 üzenetére
Korábban volt itt linkelve egy hitelesnek, bennfentesnek tűnő táblázat (magam is linkeltem), talán onnan. De ha legközelebb MM-ben vagy más helyen járok, ahol lehet birizgálni és lesznek még kitéve 2015-ösök, magam is meglesem. Eddig a 65xV-re koncentráltam.
ui. a topik hozzáértő törzstagjainak jelezném, hogy nem szeretném és nem is tudom átvenni senkinek sem a helyét, leginkább tévévásárlásom okán tűntem itt fel.
-
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #72455 üzenetére
Hát igen hatvan felett már másképpen dolgozik az a szem.
A szem az olyan amikor erős fényt érzékel akkor a pupillák szűkülnek, ugyan úgy amikor az erős napfény éri. Na te most állandóan erős napfénynek teszed ki a szemedet és majd 60-70 felett nem fogod tudni mitől vannak a gondok. Én habár vagy 30 éve nem hordok napszemüveget a szememet mindig is óvtam az erős fényektől és valószínű ezért bánt az erős háttérfény. A sport csatit , teniszt szoktam erősebb beállítással nézni de csak nappali fénynél, este már átállítom. Hál istennek nem vagyunk egyformák, én sosem voltam megrögzött videó játékos és ott gondolom full kemény színek meg fények vannak. nekem 45-50 közt vannak a háttér fények állítva u az a fényerőnél. -
dezz
nagyúr
válasz
lowzor #72451 üzenetére
Nem egészen értem, miért írtad ezt. Ha valaki panaszkodik, hogy túl világos a kép, akkor csak vissza kell vennie a háttérfényt. Szerencsére nem az ő tévéjét kell nézned.
(#72452) Beni2360: A numerikusan magasabb gamma-érték tolja lefelé a középárnyalatokat. De mivel ez nem túl intuitív, a gyártók néha fordítva veszik a "kis, közepes, nagy" beállításokat.
-
törölt tag
válasz
lowzor #68895 üzenetére
Valószínűleg jó lenne, de nemtom az milyen folyadék. Én autóknál használatos mikroszálas kendőket használok nagy ritkán, ha poros, lesz, meg a monitorhoz is. Ha meg megfogja valaki, akkor a 3D szemüveghez kapott törlőkendőt használom.
Folyadékotsemmiképp ne locsolj a kijelzőre, hanem csak a kendőre egy minimális mennyiséget. Akár egy leheletnyi víz is elég a kendőre, majd látod. Nyugodtan ki lehet mosni ami van otthon.
direwolf Mi szorítja ki a 3D-t, én még nem hallottam ilyenekről? Inkább azt olvastam, hogy lesz majd szemüveg nélküli 3D is. -
MrBazsi
senior tag
válasz
lowzor #67262 üzenetére
Annyit azért ehhez tegyünk hozzá, h nem mindenhol van ips glow, az összeszerelés minősége is rengeteget számít... és aki szerint a fekete nem fekete az azért is lehet mert nem tudja rendesen beállítani, vagy alsóbb kat. készülék amin nem lehet állítani pl
egyébként rég láttam itt bárkitől is va panelos tvről fekete képet, kíváncsi lennék... -
Watt25
veterán
válasz
lowzor #66580 üzenetére
1. Mivel HDMI csatlakozás esetén a tévé nem tud arról, hogy csatornaváltás történik, a hiba biztosan nem a tévében van...
2. Valószínűleg nem jól fogalmazol, mert nem gyorsabanak, hanem néha folyamatosabbnak látod a képet. Ha valóban erről van szó, akkor az nem is függ a Pen drive-os lejátszástól, sokkal inkább attól, hogy be van kapcsolva a truemotion. (És igazából nem az a baj, hogy ettől folyamatos a kép, hanem az, hogy a kép függvényében néha nem képes elvégezni az interpolációt, ilyenkor nem szaggatottabbá válik a kép.) Ha nagyon zavar, kapcsold ki.
3. Használd az Android YouTube appját. Párosítsd a tévével, keresd ki a telefonodon a videót amit nézni akarsz és "lődd át" a videót a jobb felső sarokban ilyenkor megjelenő ikonnal a tévére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest