- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
olasz69 #62064 üzenetére
nem szabad megfordítani a lencsét, a polár fóliának azonos oldalon, pozícióban kell lenni.
nem nagy tudomány, én is csináltam itthon
Csak nem szabad sokat levágni belőle, mert akkor a keret, mellett, lehet kis hézag...... -
asturel
őstag
válasz
olasz69 #62026 üzenetére
LF652V-re néztem itt , de nem teljesen tiszta ez a rész: "(on the system biscayne instead badlands)", csak a biscayne fw-re lehet rátenni vagy ezzel már "biscayne" lesz a tv-n?
Névszerint ezt tenném fel: "a test access for our countries -> 04.00.15 from 09.2015 (on the system biscayne instead badlands);" -
TRob1
veterán
válasz
olasz69 #62025 üzenetére
Azért volt a kérdőjeles szmájli, mert nem voltam biztos benne. Csak úgy emlékeztem hogy Ő kezdte el... de sztem mindegy is, lényeg hogy szokott lenni.
(#62034) _Dumber_ :
Ebben csak az a gáz hogy nekem is F6 van, fel is van telepítve, szépen működött is ahogy kell... viszont az új frissítésnél már az alább említett probléma lépett fel, és így már nem is müxik a régi sem mert frissítést "követel". -
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #61989 üzenetére
A gyártó nem ad ki publikusan ilyen összehasonlítást, egy ausztrál oldalt találtam, ahol összehasonlítottak néhány típust, de volt közte Európában nem forgalmazott is, ezért könnyen bele lehetne kötni. A procikat egyértelműen feltüntették, a memóriáról csak a tesztoldalakról tudok, több helyen írták, hgoy a nagyobb memória miatt is gyorsbbak az új tévék és nem áll le app hibaüzenettel, de számszerű értéket a WebOS 1-re nem találtam. A WebOS 2-nél volt valahol szó 1 GB-ról. Mivel nem publikus adat, ezért szét kellene szedni egy tévét és megnézni, hogy valójában mi van benne, de erre a tesztoldalak sem vállalkoznak, mivel bemutató tévéket kapnak, amit illik egészben visszaadni a forgalmazónak. Kategóriőánként is lehet eltérő a belső, ezért nem lehet egyértelműen kimondani, hogy egyévjárat minden tévéjében ugyanaz van. Össze lehetne hasonlítani mondjuk a 6-os ill. 7-es széria tévéit a két évjáratból, hogy ne általánosítsunk annyira
-
Balázs1986
őstag
válasz
olasz69 #61972 üzenetére
Ez kicsit majdnem cinikusan hangzott így. 3 lehetőségem volt:
- NoName Kft. bolti garanciás utolsó darab tavalyi tv, bolti garanciával;
- használt tv;
- idei modell.
Az első ponttal próbálkoztam, aztán mikor az x-edik bolt sz*patott be, hogy igazából már nincs és nem is lesz raktáron, csak még nem vették le a webshopról, akkor azt mondtam, hogy nekem ennyit nem ér.
A második pontot kb. 3 hete nézegetem minden nap, de az az 1-2 ami volt, egyből elkelt, esélyem nem volt.
A harmadik pontot választottam így pár hét után. Őszintén szólva nem vagyok meggyőződve róla, hogy a lehetőségeimhez képest rossz döntés volt: megbízható helyről új és könnyen elérhető / szükség esetén cserélhető (garancia) darab. És kb. 10k többlet a seholsekapok 42LB671V-hez képest. Akkor miért volt ez ennyire rossz döntés?(#61971) Müszi: Hátha azóta frissítették
Minden esetre ma vagy holnap én is kipróbálom, aztán ha úgy látom, jöhet a MR600.
-
herdsman12
őstag
válasz
olasz69 #59874 üzenetére
Hi!
Pár napja nézegetek egy 49LF630V-t. Hamar kiderült, hogy a 2010-es 37LD450 távirányítója is jó hozzá, pár spec gombot nem számítva.
Próbáltam a Meliconi Fully8RC-t az 1700-as kódra beállítani, de nem veszi be.
Viszont a régi TV-re kódolt (1555) gombra működnek a főbb funkciók.
Így már működik a szerviz menü is.
(TV + Ok, 255, 0413)
Üzemidőt néztem volna, de első ránézésre nem találtam, mást meg nem piszkálok.Zavart ez a kód elutasítás, ezért tovább próbálkoztam.
Van a Fully8RC-nek valami kódkereső funkciója:
1. Készülék bekapcs, programozandó (TV, SAT, stb) gombot nyomni, amíg villogni kezd, gombot elengedni.
2. Power ( Ki-bekapcs) gombot megnyomni, LED gyorsan villog.
3. Távir. készülékre irányítva, Power gombot nyugis tempóba megnyomni, sokszor, nyugodtan, aztán, ha kikapcsol a készülék, akkor OK gomb. Három villanás jön, ha rendben.
Működik, kipróbáltam és ezzel a módszerrel is az 1555 kódot állítja be magának.
Úgy tünik, hogy csak jó kódot hajlandó elfogadni és a kézi programozásnál is kell a távirányító - TV kapcsolat.Van egyáltalán valami extra funkció, amihez kell a szerviz menü?
-
hhheni
tag
-
atirag
őstag
válasz
olasz69 #61730 üzenetére
Köszönöm. Igen az elalvást úgy szokotam,de kicsit kénylemetlen. A legfonosabb igazából nekem a sebesség.
Főleg mikor bekapcsolom a tv-t. Mert van mikor a csatorna vissza váltó gombbal váltok ami ugye bal felűl van a bekapcsoló gomb mellett akkor véletlenül kikapcsolom a tv-t. És elég sokáig tart mire újra válthatok csatornát a magic-el. -
atirag
őstag
válasz
olasz69 #61728 üzenetére
Köszönöm. És milyen?
Más. Ha youtube-ot vagy a TV-n kívül valami mást nézek akkor nem lehet hasznlni a menüt? Mert hiába nyomkodom a gombját nem működik. Például elalvás kapcsolót használnám vagy a múltkor ki akartam kapcsolni a képernyőt,hogy csak a hang legyen. Ezeket nem lehet?
-
blakey
titán
válasz
olasz69 #61691 üzenetére
IPS GLOW minden IPS-nél jelentkezik, az enyémnél, max. téged nem zavar, de ott van és látványos.
Ízlések és pofonok, igaz, de itt van előttem az IPS panel ill. mellettem a VA, az IPS gyengébb, de ettől még használom. Az, hogy VA soha nem kellene akkor szerintem nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal. Az egész IPS "hisztéria" azért van, mert a monitoroknál jelentek meg és akkor többnyire TV paneles monitorok voltak, azoknál mindenképp jobbak, a VA paneles monitorok későn jelentek meg Szóval ha jó a tv akkor tökmindegy, hogy milyen a panel. -
blakey
titán
válasz
olasz69 #61688 üzenetére
A forrás megnevezése mindent elárul és nem fedi teljesen a valóságot, PR.
Szinte semmi előnye nincs az IPS-nek, kontrasztban, feketében nagyon gyenge, IPS GLOW borzasztóan zavaró tud lenni. Szinhűségben sincs előnye, VA paneles tv-k gyakorlatilag tökéletesre kalibrálhatók. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
olasz69 #61594 üzenetére
Minden esetre azoknak akiknek szüksége lehet rá azoknak elérhetővé tettem az összefoglalóban is (a megfelelő figyelmeztetések mellett természetesen). Ezúton is köszönöm a megkeresést ez ügyben.
"......nem kényelmes az biztos" - Egy downgrade általában sajnos nem az
Az elmúlt időszak viszonylagos inaktivitásáért utólag is elnézést mindenkitől, de a nyár, nyaralás, fürdés, kombó eléggé lekorlátozta a fórumos jelenlétemet, így csak 2 naponta beleolvasni volt időm. Amikor lassan jött a nyár vége sikerült belefutni egy komplett céges reorganizációba csak, hogy ne legyen nyugodt az ember élete :S Most már igyekszem fokozatosan aktívabbá válni
-
TRob1
veterán
válasz
olasz69 #61583 üzenetére
Persze, láttam. De már 21-ig nem teszek fel semmit. Majd akkor meglátjuk, mi lesz. Amúgy downgrade-hez lusta vagyok (még elolvasni is
), úgyhogy ha nem megy simán az up, akkor majd mérlegelek az itteni hsz-ek, tapasztalatok alapján. Mondjuk nekem semmi bajom az utolsó "betával" sem.
szerk: Tényleg.. honnan tudod mi lesz a hivatalos verziószáma, és hogy felmegy-e vagy sem?
-
rongylab
tag
válasz
olasz69 #61552 üzenetére
igy.. csak ha kicsomagolom a zip-et akkor kapok egy ugyan olyan nevüt mint a zip.. ez egy laikusnak, nem azt jelenti hogy a kicsomagolt mappábol utána szedd ki a LGdtv mappát.. de legalább rájöttem. sajnos 35 éve még oroszt tanultam.. nem angolt.. ez a szerver meg ezek a dolgok minden angolul van.
-
fecosrac
tag
válasz
olasz69 #61438 üzenetére
Igen, a szinkron problémát oldottam meg. Lehet én vagyok alma, de fel sem merült bennem hogy egy mkv kiterjesztésű fájl esetén is képes a lejátszó különféle nyelveken megszólaltatva leadni a filmet. Nincs külön hang fájl és beállítási lehetőség sem a menüben. Végül aztán elkezdtem kutakodni a dlna-ban és ott találtam audio beállítási lehetőségeket. oda beszúrtam elsőnek a hun-prefixet és műxik.
Most már csak a feliratot kellene eltüntetnem, mert az sok állítgatásnak köszönhetően az valahogy bekerült, de tréningezek még az ügyön. -
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #61402 üzenetére
Ezt a késői reagálást akkor csinálja, amikor bekapcsolás után még nem állt fel teljesen a rendszer és mással van elfoglalva. Én pl. a Harmony távot nem tudom rendesen activity-k bekapcsolására használni, mert ilyenkor a tévé még nem veszi a bemenetváltási parancsokat.
-
_Dumber_
őstag
válasz
olasz69 #61372 üzenetére
Na akkor ebből kimaradt
Egyébként a webos2.1 is működik a hotel mód (settings + 1105 +ok), de itt csak a Global Settings menthető vele. (gondolom ez nem a csatorna, vagy nem csak az)... nekem meg csak a csatornakiosztás kéne.
(#61373) TRob1:
nincs más választásom, csak azzal meg nem csinál semmit...--
szerk:
teszteltem... csak a csatornákat nem sikerült kimentenem..
DEHa a hotel mode-ból kimentem a global settings-et, akkor a rendes menü csatornák visszatöltésével már sikerül (vsz a globalból kiszedi a csatornákat)... azt hogy mást is visszatölt e azt még tesztelnem kell.
-
cidalain
veterán
-
törölt tag
válasz
olasz69 #61271 üzenetére
Köszi, eddig gyorsba felraktam mindig a béta verziókat, és szinte semmi eredménye nem volt. A 05.10.01.-es az első, ami komoly változást hozott, ezzel sokkal fürgébb lett a tévém. Ezt fenn hagyom most amíg nincs érdemleges, észrevehető változás, vagy a végleges verzió kiadásáig.
Client A live menüben kerested?
Mormota72 Szerintem felkonvertálja. -
vargalex
félisten
válasz
olasz69 #61250 üzenetére
Szia!
Akartam már jelezni, hogy lehet, hogy az összefoglaló nem teljesen fedi a valóságot. Nekem van egy 37LH3000-em, de szerintem ez még CCFL háttérvilágítású. Legalábbis mindenhol ezt írják.
De hogy a meghibásodáshoz is hozzászóljak: 2009-től van meg a TV, de még soha nem járt szervizben (ezt most jól lekopogom). Pedig rendesen igénybe van véve (kapott anno USB hack-et is, majd később LGMOD-ot is).
-
direwolf
őstag
-
-
brugo
aktív tag
válasz
olasz69 #61232 üzenetére
A 3D-t csak a Holografikus technologia fogja megoldani . Ez a jelenlegi szemuveges 1 primitiv parasztvakitas ( olyan mint a cirkuszi kocsikra festett haltestu nő ) ezen nincs mit kifejtsek vagy egyetertesz vagy nem. a SMART -ban allitolag olyan funkciok vannak mint a mobilrol valo taviranyitas stb. meg ennel is feleslegesebb funkciok peldaul egy csomo tuner egesz a direkt sat vevoig stb. ez mind plusz elektronika tehat plusz fogyasztas plusz defektesedesi valoszinuseg ( peldaul 1 olyan alkatreszbe lessz zárlat amit nem is hasznalsz de az a rovidzar boritja az egesz keszuleket )
-
cidalain
veterán
válasz
olasz69 #61232 üzenetére
En is kivancsi lennek ra.
Alap teve olyan mint egy alap kocsi. Amit irt az a tevek dacia loganje. A 3d, smart stb meg olyan parasztvakitas mint a villanyablak, a kpzar, meg a kodlampa, klima. El lehet lenni nelkule. Sot ha nem hasznalod akkor ugyanolyan mint egy fapados. Csak az extrasban erosebb a motor, metal a fenyezes is, es sotetitett az ablak, meg 6 sebesseges valtot is kap. Es ha igy nezzuk, akkor sokkal jobb, mint az alapverzio. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
olasz69 #61178 üzenetére
ja, ok akkor, nem is felháborodásból írtam, mert ha ebben a topikban vissza keresel akár, láthatod anno én kategorikusan kijelentettem hogy csak is az SBS a legjobb, majd itt átbeszéltük a kollegákkal hogy tektonikailag az OU-nak kell jobbnak lennie, de én ezt anno nem tapasztaltam
no ezen felbuzdulva szinte minden filmből megnéztem mindkét verziót és rájöttem hogy tényleg az OU jobb, amennyiben jól van konvertálva
néha úgy el vagy "cseszve" egy egy OU hogy azon filmből az SBS jobb, legalább is ez az én tapasztalatom/véleményem -
válasz
olasz69 #61144 üzenetére
Hát nem javította. Este is, pont filmnézés közben egyszercsak puff: "az alkalmatás újraindul, hogy memóriát szabadítson fel"...
Eddig is volt ilyen néha, de csak pl. youtube alkalmazásnál, nem az egyik alap tevékenységet jelentő hdmi-s lejátszásnál.
De jó jel, hogy azért foglalkoznak a firmware-rel, adják ki a javításokat. Ha nagyon nem lesz jó, megpróbálom a downgrade-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest