- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1966laci
csendes újonc
válasz
Rico45 #70115 üzenetére
Köszönöm a választ. akkor már csak egyet kérdeznék.Eddig tudtam nézni az Rtl klubot online laptop nélkül direkt a tv-n keresztűl. Most nem tudom ámbár a M1 M2 Duna nézhető ugyan azon az oldalon. Kaptam egy frissítést amit lehet nem kellett volna fogadnom! 04.00.40. ről 70 re és mintha azóta lenne ez a hiba. Pumma írta a visszaállítást de mivel az angol tudásom hagy némi kivetni valót ezért neki sem álltam. Gondoltam rakok rá flash lejátszót de akkor NEM! Köszönöm szépen a válaszodat még egyszer.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Rico45 #69797 üzenetére
Azért elég ciki, hogy nincs egy gyártó sem, aki az alapvetően elvárt funkciókat rendesen megcsinálná:
- médialejátszó usb-ről és hálózatról, választható nyelv (csúsztatással) és felirat (méret, pozíció, csúsztatás, kézi fájl kiválasztás)
- optikai (passthrough) és analóg (lineout + headset) hang kimenet ami képes egyszerre szólni a TV hangszórójával
- távirányítón hangsáv és felirat választó dedikált gomb
- normális epgyvsmad: az a baj, hogy a párezres stb úgy vesz fel, hogy megvághatom a gépemen vagy máshol is lejátszhatom, felvesz olyan pendrivera hd adást amihez a tv hozzá se akar szagolni
-
yvsmad
őstag
válasz
Rico45 #69794 üzenetére
Benne van a használatiban, a tévé is kiírja, hogy HDD-t kell használni felvételre.
Mit kell ezen sorozatban mindenkinek tesztelni?
Hátha tévedett a gyártó és mégis felvesz kis vacak lassú penre is?
De miért akartok felvenni hordozható eszközre? Úgysem lehet átvinni másik eszközre vagy PC-re. -
törölt tag
-
-
TBMC
addikt
válasz
Rico45 #67371 üzenetére
Bocsi még annyi, hogy egy ilyen esetleg nem lehet jobb lenne?
link: http://www.aqua.hu/tp-link-tl-wa901nd-300m-wireless-accesspoint-108917.htmla jelenlegi asus routerem ACkent kapcsolódik a t-online routerhez. tehát tudnám a jelenlegi AC-t is ezzel az AC val bővíteni?
-
-
-
blakey
titán
válasz
Rico45 #65617 üzenetére
A Plex a saját appjával a "tökéletes", azzal minden funkcó elérhető és arra épül az egész. Természetesen van "külső" DLNA elérése is, de azzal nem teljes, nincsenek borítók, leírások, esetleg felirat-, hangváltás, távoli elérés stb.
A gépre telepített Plex szervert be kell állítani, meg kell osztani mappákat, stb, egy felórás "móka", utána mindent magától csinál. -
olasz69
senior tag
válasz
Rico45 #65313 üzenetére
Anno a samum-hoz ilyet vettem,jobb volt mint a chrocast,és olcsóbb és gyorsabb mint a smarttv-m most
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rico45 #63588 üzenetére
hát ez van, nincs mese...
azért az infódat nagyon köszönöm
ez az iptv dolog meg az agyamra megy...
van itthon iptv, van midnig tv de a retek klubb hírek egyiken sem megy tökéletesen, pedig más nagyon nem nézek rajta
a mindig tv extrán az az egy mux jelminősége ratyi, az iptv meg akadozik
nesze neked digitális világ, az analóg igaz rossz képminőség volt, de mindig ment -
törölt tag
válasz
Rico45 #62641 üzenetére
Úgy tudom, hogy az rtlmost-os lejátszást nem támogatja a tv. Lehet, hogy ment az egyik fw-vel, akkor tedd vissza azt. De miért nem PC-ről nézed inkább, HDMI-vel?
Bogyi007 Beárazós topikban jobban értenek ehhez.
djnyakesz Nyílvánvaló hogy kell erősítő, de hogy milyen hangfalszetthez melyik lenne az ideális, az inkább ide való kérdés. -
prisz
senior tag
-
huncutka1029
addikt
válasz
Rico45 #61501 üzenetére
válaszok:
igen és igen
Játékhoz magic remote kell.
Skypehoz kamera kell, de nem jó akármilyen,
csak és kizárólag a tv évjáratának megfelelő LG kamera jó hozzá.
És egy kis gonoszkodás:
A Tv-d használati útmutatója hasznos tud ám lenni, ha ilyenekre vagy kíváncsi!
a kereső is segít, sok kérdés nincsen amire ne találnál választ. -
TeeJay
félisten
válasz
Rico45 #60412 üzenetére
akinél akad ott valami gebasz lesz...
én egy 42LB650V-n egy UPC-s Technicolor csodával N-es wifin 2,4GHz-en 20MHz módban
sima 30GB BD filmet néztem Serviio-val és vitte mint a huzat a szomszéd szobában.
idehaza TP-Link WR1043ND router szintén simán vitt mindent, tehát akinek akad az nézzen szét a router meg wifi beállítások tájékán mert ott lesz a hiba -
TRob1
veterán
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Rico45 #58262 üzenetére
Az, hogy milyen elő fizetésed van és mit tudsz produkálni az két különböző dolog. Azért kérdeztem, hogy mit mutat a gépen a spedtest oldal? Nekem is ilyen az elő fizum és a laptopon 30/5 sebességet mérek, tehát úgy hogy be van kötve a LAN-nal a TV simán megy akár a 8000 bitrátás film is, Míg wifin ugyan úgy akadozott.
Ha lehet vidd oda a kábelt a modemtől ez biztos stabil kapcsolat lesz minden téren.
Nekem az általuk adott wifis modem mellett most van egy nagyobb teljesítményű 2 antennás tplink, wifire ezt használom de ennél is volt szakadás a nagy bitrátáju filmeknél. Kb 3700/s bitrátáig szó nélkül vitte, a felett akadozott, így maradtam a LAN csatlakozásnál, igaz nekem a router a tv melett van mégis szakadozott.
Nekem ilyen vanonrad N300 de ez csak a wifiből kapot jelet sugározza felerősítve tovább de mondom nekem a tv melett van a router mégis szakadozott.
Le kellene mérni a tv melett a wifi erőséget.
A küldött jel a gépedről 30 mb-el megy már a tv felé, tehát a film minősége a lényeg. Minél nagyobb és ezáltal több bitrátát kell átadnia a wifi fele. Ott a bibi vagy a tv vevő része gyenge.
A hűtőgép meg akkor játszik szerepet ha egyáltalán szerepet játszik ha a roeter nagyon alacsonyan van és utba esik a tv fele.Talán a nagyobb teljesítményű wifi eszközt szerezz és tedd a válaszfalra kb 2 m magasságban, kösd össze kábellel és annak a jelét próbáld meg venni. -
Beni2360
félisten
válasz
Rico45 #58253 üzenetére
Az egy nagyon jó készülék csak oda kell rakni ahol még aránylag jó a vétel.
Aztán van még a vezetékes áram által továbbított wifi is.
De ezek drága dolgok. Ha lehetőséged van pár száz Ft-ből megoldani a lan kábelt akkor ezt ajánlanám mert ez tuti sebesség.
Kínából a jeltovábbító kb 5000Ft 16-20 $, itthon sokkal drágábban kínálják.
A vezetéken továbbító szerkentyűből meg minimum 2 db kell, és egy ágon kell lennie a két készüléknek. -
Beni2360
félisten
válasz
Rico45 #58249 üzenetére
Mennyi a pc-n a feltöltési sebességed? spedtesttel állapítsd meg és látni fogod, hogy elég-e a wifi feltőltési sebessége a fhd film bitrátájához.
Azt meg,hogy mennyi a mp/ bitráta az nfo-ban megtalálod, vagy médiainfo progi azonnal mutatja.
A tv wifi érzékelője is lényeges, nálam is akadozott az android tv vett film, aztán bedugtam a LAN kábelt és simán vitte. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rico45 #58253 üzenetére
én magam olyat nem próbáltam, és a T-s szerelő nálunk sem javasolta...
nekem is úgy van megoldva hogy a t-s eszközre van kötve, utp kábellel és az a másik router swich mode-ban van állítva és az osztja ki a szobában a wi-fi jelet és nem a t-s router wi-fi-jéhez csatlakozunk... ami a falak mögött van, ami nálunk is jó vastag, 50 Cm körüliek
a vastag falak, ha netalán tán vályoghoz köze lehet a falaknak, akkor azok jobban árnyékolnak mint a beton falak -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rico45 #58249 üzenetére
no az tuti hogy a router miatt akadozik, szerintem...
nálam egy szobában van a tévé és a router, közel 5 méter a távolság...
arra érdemes figyelni hogy a tv-n a wifi jelerej rendben legyen, mert ha nem akkor tuti akadozni fog.
azért FHD filmek esetén nagy ám az adat forgalom -
Stevenstyle
senior tag
válasz
Rico45 #58231 üzenetére
Azok szinte biztosan a WiFi miatt akadnak. Vagy nagyon zajos a frekvencia, vagy az eszközök nem elég stabilak. Rengeteg alkalmazás van amivel te magad is tudod ellenőrizni.
Amennyiben tud 5gigát a routered, úgy érdemes tenni azon egy próbát. Ha nem, vagy az 5GHz is tele van, akkor marad a kábeles megoldás, azzal biztos, hogy nem fog akadni semmi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rico45 #58194 üzenetére
link
ezt a progit letöltöd a pc-re, és ebben kiválasztod a megosztott tartalmakat. (ha jól emlékszem a nevére a menüpontnak)
sajnos képeket most nem tudok mutatni mert melóhelyen vagyok, max otthonról tudok képet készíteni és linkelni.
de mivel magyar nyelvű a progi, így könnyű a beállítása
majd a tévén elindítod ezt a nevű alkalmazást és ott lehet állítani hogy melyik forrást jelenítse meg.
javaslom, mert ha nem választod ki a forrást akkor mindent be fog pakolni, még - ha van rákötve hdd - hdd tartalmat is akkor aztán lehet keresgélni
és ha lanon indítok filmet, előtte kiválasztom hogy csak a pc-ről megosztott tartalmat mutassa, így már kevesebb file között kell keresgélni.
majd a tévé menüjében tudsz választani hogy képet, zenét vagy videót listázzon kiszerk: a negatívumokról meg annyit, hogy sajnos az életben van mindennek rossz és jó oldala is...
felhősödést sokan tapasztatták, foci közben a füvön elvileg sokan látják ezt a jelenséget.
én magam focit nem nézek rajta, és meg vagyok vele elégedve maximálisan.
mkv - még a 30-35 GB remuxok - sem fognak ki rajta.
én ezeket a nagy filéket wi-fin tolom a tévére, nem szokott megakadni.
annyit érdemes tudni még hogy ha egy filmet félbe hagysz és wi-fin meg rá mint megosztott tartalom és folytatni kívánod máskor a film nézését, akkor wi-fi keresztül lassan találja meg a megszakított film "kezdőpontját".
legalább is nekem nem volt türelmem megvárni -
Beni2360
félisten
válasz
Rico45 #58191 üzenetére
A sokféle szerver mellett ajánlanám ezt az oldal böngészését: http://pcworld.hu/kultura/matroska-te-draga.html és ezek közül ezt a progit: MKVtoolnix . Evvel ki tudod venni a különböző felesleges hang illetve felirat fájlokat és a mentése csak egy másolási sebességen múlik, hogy mennyi idő alatt csinálja meg és akkor nem kell bajlódni a váltásokkal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Rico45 #58191 üzenetére
igen, lehet, sok fél szerver progi van amit tudja ezt vagy van a sima smart share progi is, de ezzel nem tudsz majd hangsávot váltani a filmek esetében...
viszont ez viszonylag egyszerű beállítású - már mint nekem - és néhány kattintással meg tudsz osztani tartalmakat a tévével.
nekem is ilyen tévém van, szerintem jól választottál
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest