- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
Nem gondoltam volna, de most beleolvastam a SW infoba és látom, hogy csak a 8-9-es sorozatra való ami az enyémen van, 04.50.56 (2024.02.28.) verzió.
37LD450 után 49LF630V és 75NANO903NA, utóbbi kettőt használjuk, de egyiknél se volt gond a beállításokkal, nem kellett régió meg nyelv oda-visszaállítással trükközni.
Aztán simán elképzelhető, hogy vannak ilyen elbaltázott TV-k.
Mentés után ránéztem én is, nem változott semmi.
Automatikus keresés - Kábel - További szolgáltatók - Hálózatkeresés vagy Teljes keresés - Csak digitális... és ha nincs előfizetésed, akkor Kódolt csatornák átugrása.
(ChanSort-nak van feltétele a keresés módjára, emlékeim szerint a teljes keresés jó.)
Ezek szerint többfajta menüt fejlesztenek, biztos tudják miért, vagy csak így sikerült. -
herdsman12
őstag
válasz
Azúr tündér #112713 üzenetére
Magyarországon vagy, itthoni vásárlás a TV? Melyik szolgáltatótól jön az adás?
Csatorna keresés, szerkesztés már a 2010-es évjáratú LG TV-knél is rendben működött.
Csatorna keresés ügyben az LG ügyfélszolgálat már évek óta az alábbi választ küldi:"DIGI szolgáltató esetén javasoljuk, hogy automatikus hangolást végezzen, és a további szolgáltatót választva, a hangolási mód esetében a HÁLÓZATI módot válassza, majd a digitális keresést jelölje meg."
Amennyiben nem a Digitől jön a jel, akkor is max két lehetőség van, saját vagy másik.
Van egyáltalán még másik szolgáltató, aki nem STB-on keresztül szolgáltat?A csatorna másolás is mindíg rendben működött, próbálj másik pendrive-ot.
-
herdsman12
őstag
válasz
szgaborsz #112574 üzenetére
Jól nézd meg mit veszel, pl egy Fiio D03K vagy olcsóbb kínai másolatai magában még nem 100-as megoldás, mert nincs hangerő szabályzás, fix hangerő van.
Fejhallgató kimenet nélküli TV-nél működik az Optikai kimenetre csatlakoztatott DAC 3,5 jack kimenetére csatlakoztatott Bt transmitter - Bt fejhallgató, itt a fejhallgatón lehet szabályozni a hangerőt. (FiiO D03K kipróbálva)
Valami szabályzós megoldást kell keresni, mint pjen is írta.
Fejhallgató + belső hangszórók együttes használata további problémákat vet fel. -
herdsman12
őstag
Régebben is előfordult alkalmanként, a napokban többször is, böngészés közben kikapcsolt, bekapcsolt a 75NANO903NA készülék.
Reggeli hírek olvasgatására szoktam használni. Másnál is előfordul ilyen kikapcs-bekapcs? -
herdsman12
őstag
A pár hónapja még akár 200/90 Mbit/s sebesség 4-6/30-ra csökkent 5GHz-en az utóbbi hetekben. (2,4GHz-en most 40/30.) WiFi-s laptopokon maradt 2-300 körüli sebesség.
Szomszéd WiFi-knél nem látok változást, TV frissítve, router oda-vissza új firmware.
Router reset, újként beállítás volt, egyedül a TV reset maradt ki.
Youtube és mozizás közben látok néha karikázást.
(2020-as LG 75NANO903)
Másnál miket mér ez az Internet Speed 2? -
herdsman12
őstag
válasz
blakey #112243 üzenetére
Moderáld már magad, h.. gy...
Konkrét kérdésre reagáltam, 42LA660 TV-hez készül pendrive-ot vásárolni egy ft.
Az egy 10 éves TV, biztos vagyok benne, hogy nem működik rajta Live Playback pendrive-ra, erre figyelmeztettem.
Közbe kiderült, hogy csak mozizásra használná, így lényegtelen a figyelmeztetés.
(Otthon a családdal beszélgess ilyen stílusban.) -
herdsman12
őstag
válasz
zoli62 #112113 üzenetére
Ritka rossz megoldás lenne, ha AMC, ATV, BBC eart... lenne a sorrend. A sport csatornákat meg összevissza kellene keresi.
Ennél jobb megoldás, ha hírek, zene, természet, sport, stb kategóriánként csoportosítom.
De szinte biztos, hogy a ChanSort (github) megoldja az abc sorrendet. -
herdsman12
őstag
Ha van időd rá, akkor megkérdezheted a biztosítót, hogy mi van, ha 4 éves korában leesik.
Kiváncsi lennék mit válaszolnak.
Lakásbiztosítással kapcsolatos hasonló kérdéseimre csak kikerülő válaszokat adtak írásban. Szóban az ügyintézők leginkább a teljes kártérítésről habogtak, de, amikor írásban kértem, akkor megakadt a dolog. -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
a.t.t.i. #111902 üzenetére
Ha nem lesz jobb ajánlat, akkor egy gyári beállítások után átnézném junior19 ft "szakértői módot javasló" hsz-it.
-
herdsman12
őstag
válasz
draco31 #111693 üzenetére
Mikori évjárat az a TV?
A 2020-as 75NANO903 TV-nk távirányítója MR20GA.
Most olvasom a sugót:
Bekapcs után kb 20 mp múlva irányítsd a távot a TV felé és nyomd meg a görgető (OK) gombot. Automatikusan regisztrálja és kiír valami üzenetet.
Ha nem sikerül kikapcs és újra próba. -
herdsman12
őstag
válasz
Mackósajt196 #111556 üzenetére
2020-as évjáratúnak a tetejétől 35 cm-re van a 60x40-es, M8-as rögzítőpont.
#zsiz
Nálam most 200/94, TV-hez közel van a router. -
herdsman12
őstag
válasz
sityupityu #111385 üzenetére
Ha már magadnak sem hiszel, akkor mutatok egy friss képet. [kép]
Bal oldalon egy X, jobb oldalon egy Androidos veterán.
Röviden, nem mindegy, hogy milyen telefonnal nézed az infrát. -
herdsman12
őstag
válasz
sityupityu #111383 üzenetére
Sejtettem, hogy szórágás lesz a vége.
Persze, hogy látja, csak ezt nem látni a kijelzőn. -
herdsman12
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #111373 üzenetére
Milyen telefonnal nézed az infrát? Az iPhone kamerája nem látja.
-
herdsman12
őstag
válasz
Kátai #111320 üzenetére
Az előző keresésben megtalált frekvenciákban ott van az összes sugárzott csatorna. Ha valamelyik freki hiányzik azt lehet kézi kereséssel beállítani, csak ismerned kell a frekvenciát.
Ha esetleg Digis vagy akkor majd nyugodtan szerkesztheted újra az egészet, talán 28-án újra keverik a csatornákat.
ChanSort referencia lista segíthet a szerkesztésben. -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
olloczky #110572 üzenetére
Egy régebbi SanDisk Cruzer Orbit-ra csak #68178 Wacko leírása alapján megy a felvétel, egy újabb Kingston-ra megy simán.
Másik pendriveal próbáltad? -
herdsman12
őstag
válasz
Troy. #110407 üzenetére
Nekem van egy Axagon EE25-XA3 USB 3.0, csak alkalmi külső tárként használom. Routert és a TV-t se szerette, keservesen ment, vagy nem alvó módba.
Utána vettem két Axagon ADSA-1S6 USB 3.0, műanyag, könnyen nyitható házat.
Tökéletesen működnek, ha nem használod alszik, egyből ébred TV-n, ha kell, routeren, Linux, Windows alatt is rendben. -
herdsman12
őstag
válasz
Sir Riccio #110390 üzenetére
Konzolra akarod rögzíteni?
37LD és 49LF-hez M6-os csavar, 75NANO903-hoz M8-as csavar kell, de a 18 mm hossz az necces, szerintem rövidebb kell.
Manuálban tuti ott a méret. -
herdsman12
őstag
válasz
csibe1 #110178 üzenetére
Egy 6 éves Bluedio Hurricane Turbine fejhallgatót használok az LG 49LF630V TV-hez, újabbhoz meg egy JBL (?) fejhallgatót vagy AirPods, itt már egyszerűbb a csatlakoztatás.
(Fenti fejhallgató a gyenge pántja miatt a gagyi kategória, szerencsére javítható. [link] )
Ránézésből az 1,9 ezres kínai és a 7,6 ezres BlitzWolf ugyanaz, Te tudod mennyire sürgős.
Nézzél szét a "Vezeték nélküli fejhallgatók" topikban is. [link] -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
csibe1 #110171 üzenetére
Leírás nélkül csak saccolom, hogy pont nem ilyenre gondoltam, ezek autóhoz való vevők.
Bluetooth audio transmitter kell neked, aminek 3,5 jack a bemenete, ez megy a TV fejhallgató csatlakozóba és kell rá egy tápcsatlakozó (akár USB is).
Nekem 6 éve üzemel egy ilyen. [kép]
Akár a TV USB csatlakozó is jó tápnak, de az enyém és más tipusok is egy idő után durva sípoló, sercegő hangot nyomnak, ezért fixen tápra dugva használom, így nincs zavaró hang. [kép] -
herdsman12
őstag
válasz
asr27 #110123 üzenetére
Műholdas lista szerkesztéshez nem volt szerencsém.
A hangolásnál kell lenni kódolt csatornák átugrása funkciónak, a csatornalista frissítést kikapcsolnám.
Próbáld meg csak pár csatorna rendezése után menteni a listát, majd egy újra hangolás után mehet a visszaállítás. Amennyiben a beállított sorrendet állíja vissza, akkor csinálsz egy teljes rendezést, majd másolás USB-re.
A ChanSort (github) talán egyszerűbbé teszi a lista szerkesztést, de rá kell érezni a használatára. Itt is van a későbbi újra szerkesztést segítő funkció, referencia lista néven. -
herdsman12
őstag
válasz
_CsViktor_ #110119 üzenetére
Áramtalanítás, gyári beállítások visszaállítása volt már?
A dzsungelban megkereshetnéd a legkevésbé foglalt csatornát.
A TV a WiFi beállításnál lát egyáltalán valami hálózatot?
Esetleg vezetékes csatlakozást próbáltál? -
herdsman12
őstag
válasz
_CsViktor_ #110098 üzenetére
Működött régebben vagy most próbálod beállítani?
Sűrű WiFi-s környéken vagy? WiFi Analyzer vagy hasonló programmal mit látsz?
TV nálam fix IP-n, fix csatorna, 5GHz-en van.
Ha messze a router, akkor valami stabil telefon hotspotra csatlakozik a kicsi vagy semmire nem hajlandó csatlakozni? -
herdsman12
őstag
válasz
_CsViktor_ #110095 üzenetére
Hangerő ügyben (mi, mivel, hogy?) a kábel lenne először gyanús.
Mi az, hogy a "kicsi viszont wifitlen"?
Max egy varázsló tud így segíteni. -
herdsman12
őstag
válasz
_CsViktor_ #110092 üzenetére
WiFi és Bt hibákról olvasni néha, a javításról is, de a felirat az érdekes.
Milyen TV, milyen felirat? -
-
herdsman12
őstag
válasz
ValeZole #109902 üzenetére
Sony MDR-RF855 RK rádiós fejhallgató. Töltő, tartó állandón bedugva a 230-ba és a TV fejhallgató csatlakozóba. Nem kell semmit kapcsolgatni, felteszi a fejére és automatikusan bekapcsol. Kényelmes, nem szoros, emiatt nem lehet vele ugrálni, lehajolni, mert könnyen leesik.
Esetleg egy külső Bt adapter párosítva a TV-hez az olcsóbb megoldás. -
herdsman12
őstag
válasz
kriszkrisz11 #109838 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy beállítással 3D érzetet lehessen elérni.
Inkább arra gondolok, hogy valamit túlvezéreltél és ráhangolódott az agyad.
Csak felületesen követem a topikot, de úgy látom junior19 ft szakértő képbeállítás ügyben. -
herdsman12
őstag
Tegnap jött frissítés, kikapcsolta a Wi-Fi-t, több próbálkozásra sikerült csak bekapcsolni, Speedtest piros kör hiányzik, ha bárhol kattintok fekete képernyő következik.
Már van -324 hibakód is. -
herdsman12
őstag
2020-as LG NANO903-on láttam párszor, hogy a világos hátterű, LG webOS képpel indul a TV, nem egyből adásra ugrik.
Automata frissítés kikapcsolva, nem emiatt van.
2015-ös évjáratnál nem rémlik ilyen.
Normális ez, másnál is ez van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest