- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz
tigribigri #112881 üzenetére
Első körben ez a lényeg. Ezt mostanában nem közlik a gyártók.
Most egy 42LF652v fut nálam. Ez volt VA és IPS panellel is. Szerencsére típusazonosító alapján akkor még ki lehetett deríteni melyik kell. Most már csak személyes tapasztalatra lehet hagyatkozni.
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
50 vagy 55 méretben keresek IPS-paneles TV-t.
A most kaphatók közül melyik típus felel meg ennek?Köszönöm
-
_Dumber_
őstag
válasz
Nyersszotyi #112388 üzenetére
Tegyétek át a 382-es programszámra a csatornát, vagy a 2746-re vagy bármire amit elég nehéz véletlenül beütni, majd átugortatod a léptetéseknél. Nem 1000%-os de szerintem működik.
-
_Dumber_
őstag
Ami engem vonz a nano felé az az, hogy azt promózták, hogy ha hátúlról kap fényt (helyiség adottsága) akkor kisebb a visszatükröződés mint egy sima IPS-en. Jobban látható a kép.
Ez így megállja a helyét? -
_Dumber_
őstag
Az gond, mert olyat már nem találok
A https://www.flatpanelshd.com/ oldal elég sokra (PL a NANO75 és a NANO77-re is ) IPS-t ír.
Akkor kivesézem, hogy mire kellene:
Inkább napközben nézünk TV-t. Elég jellemzp a nagy betekintési szögben TV-zés, és a fehéredés engem eléggé zavar. Ugye erre a sima VA panel nem igazán alkalmas. A NANOCELL technológiával javítottak rajta?
Mikor megjelent a NANOCELL arról volt szó, hogy ez IPS technológiához fejlesztették ki.
Miben ad többet a NANOCELL a VA-hoz?
(Tudom, vegyek OLED-et. azzal nem lesz gond.. Ha végképp nem találok oldalról nézhetőt akkor a 48" OLED lesz a befutó...)
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Újra felmerült a TV csere. max 50-es férne be.
Árban 773PA és a 803PA (nagyon fogcsikorgatva +10% még előteremthető)Egy fontos: IPS
Amit levált: 42LF652v
Ezt a típus először sikerült VA panellel elhozni. Szerencsére kicserélték IPS-re. Tiípusszám alapján vadásztam cserére.A fent említett 2 típus létezik IPS-ben? Ha igen csak abban? Ha vegyesen gyártják akkor mire figyeljek?
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
TV csere előtt állok, és szeretnék segítséget kérni, illetve eligazodni a jelenlegi típusszám rengetegben.
Lecserélendő tv: 42LF652 (IPS)
Keretösszeg: max 160-170
Méret: 49-50
Kritérium:
IPS (extra nagy betekintési szög minimális szintorzulással)
Fekete (sötétszürke készülékház)
Magyar gari.Ha jól láttam a 3D ma már nem divat. 4K tartalmam szinte nincs is, de ha jó a felskálázás akkor jöhet a 4K. Ha a mai FULL-HD már jobb képet ad mint az LF, akkor nem ragaszkodom hozzá.
Mit ajánlotok?
Amit én találtam:
49UM7100PLB (T-nél elfogatható a listaár is)
49UM7xxxPLB csak ipon, emag és társai...
FULL-HD 49???? alig található.. van még egyáltalán? -
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Amennyire lehet átböngésztem a fórumot és a netet, de csak lehangoló választ találtam a kérdésemre.
Az LF652v szériánál WebOs 2.0) jelenleg sincs mód a TV csatornák elsődleges (pl magyar) és másodlagosan (pl angol) beállított hangsávja között váltani?
-
_Dumber_
őstag
válasz
huncutka1029 #68366 üzenetére
Ez részben igaz, de a jó erősítő nem állítódik el. Addig kel cseszegetni őket (szomszédokkal együtt) mig ki nem cserélik az utcai cuccot
-
_Dumber_
őstag
válasz
Diamond500 #68315 üzenetére
Erre nincs biztos válasz.
Milyen film, mennyi bitrára, milyen környezet, mennyi egyéb wifi eszköz, milyen szomszédok, mennyi zavarás... StbNekem teljesen tiszta 6 csatornám van egy helységben a TV és a router. A 20Gb-nél nagyobb filmek már szaggatnak. (nincs köze a 3D-hez)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Black Dragon #66086 üzenetére
tudom a reményhal.. meg az utoljára...,, de újítást nagyon ne várj. meglepődnék ha a hibajavításokon kívül bármi jönne. 1.5 éve van LG-m, de a frissítéseken én újdonságokat soha nem vettem észre
-
_Dumber_
őstag
válasz
szarvitomi #65869 üzenetére
Bár nem tudom biztosan.. de nem csak 8 után kifizetett cuccokra vonatkozik?
Odaballagsz 5-re.. Leveszed a polcról .. már ha még van.. majd elsétafikálsz úgy röpke 3 órát az áruházban. Esetleg beveted magad egy sarokba, és körbebástyázod magad mosógépekkel. Már csak az a feladat, hogy a kosaradból senki se vegye kiEgyébként megértelek..
-
_Dumber_
őstag
válasz
contaxg #65096 üzenetére
Ahhoz hogy felvegyél, a winyót a TV-vel kell formázni . (LA szériánál még így volt) Ez egy kódolt particiót készít ami csak ezzel a TV-vel lesz olvasható.,máshol és mással nem. Így védik a felvett műsort másolás ellen.
Ez megvolt?Digitáliart akarsz rögzíteni?
Méret min 40Gb-- nem lehet hogy hangyányit alatta van?
-
_Dumber_
őstag
válasz
szasanyi #64823 üzenetére
Nincs jobb vagy rosszabb.... csak jobban tetsző. Nekem az IPS kellett, mert .. csak (most nem részletezem miért). Először VA-t kaptam, de nem felelt meg. Volt itthon egy IPS másik típusból., az jó volt. Így az LF-et kicseréltem.
Ára ugyanaz, mert ez csak lutri, hogy mit húznak ki pl az MM polcáról.
(Mellesleg és 141-ért vettem az MM-nél.. de olvass vissza leírtam mindent ) -
-
_Dumber_
őstag
válasz
macilaci78 #64782 üzenetére
http://tvstore.hu/image/data/42LF652.1.jpg
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
Stauffenberg #63783 üzenetére
Azért ez a tekerés tényleg gáz. A másik tvm la620. Azon kulturáltan megy. Lenavigálok a csíkra, és tekerhetek. Az csak hab a tortán, hogy le sem kell navigálni. A jobbra gombra egyből oda ugrik.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Balázs1986 #63396 üzenetére
Akkor közkivánatra.
Próbáljátok ki. Nem géppel, hanem szemre lett belőve.
Mindenkinek más az ízlése, és 2 panel sem egyforma, (pláne ruti-nak az 50-re) de kiindulásnak jó lehet. Biztos géppel be lehet állítani jobban is, de 2 hét buzgerálás után már régóta nem nyúltam hozzá, r-go nekem megfelelTV (pl RTL) - DLNA alatt (ahol van eltérés ott kiírtam)
Képmód: Haladó1
Háttérfény: 81 - 82
Kontraszt: 71 -79
Fényerő: 61 - 68
Vízszintes élesség: 12 20
Függőleges: 11 - 20
Színmélység: 50 - 55
Árnyalat: 0Haladó beállítások:
Dinamikus kontraszt: Alacsony
Szuperfelbontás: Ki
Szinskála: eredeti
Éljavító: Ki - Be
Gamma: 2.2 - 2.2
Fehéregyensúly
Szinhőmérséklet: Meleg
Mód: 2-pont
Pont: Magas képvezérlés
Piros: 0
Zöld: 0
Kék: 0
Szinkezelő rendszer: minden 0További képbeállítások:
Zajcsökkentés: ki
MPEG: alacsony - alacsony
(DLNA - Fekete: magas képvezérlés)
Valósághű mozi: Ki
TruMotion: Ki -
_Dumber_
őstag
LF szériára tett már fel valaki 4.00.xx frissítést?
Már egy ideje elérhető weboldalon, de a TV még mindig nem frissít -
_Dumber_
őstag
válasz
molacika91 #62847 üzenetére
Én minidlna - t futtatok egy debian-on (bananapi). Eddig nem találtam problémát. (mkv fileokat használok)
-
_Dumber_
őstag
válasz
barackle #62193 üzenetére
Nekem is azt mondta az LG, hogy 1-2 típustól eltekintve CSAK IPS-panellel szerel... Ennek ellenére ott csücsült egy VA a falamon, aminek volt az országban IPS változata is.
egyébként:
".. rákérdeztem, hogy akkor ez a típusszámos (Y, D, stb) dolog mit jelent, amire azt válaszolták, hogy nem a panel típusát határozza meg, hanem a kijelző márkáját (típusát). De hogy őszinte legyek, ezt a fórumot átolvasva nem vagyok meggyőzve az LG által.."Érdekes magyarázat
-
_Dumber_
őstag
Szerintetek a 42lf652v - ben lehet környezeti fényérzékelő? Szerintem nincs, de néha olyan mintha sötét szobában kisebb lenne a fényereje...
-
_Dumber_
őstag
WebOS 2.0-n hol lehet megnézni a digitális adás jelerősségét?
-
_Dumber_
őstag
válasz
tonnni1 #62066 üzenetére
A TV-ben 1 tuner van .. ezen nézett műsort tudod felvenni.
hazudtam.. lehet benne több tuner is: lp Analóg, vagy kábel digitális, vagy földi digitális (ezek 1 bemeneten), vagy műhold digitális (másik bemenet).
Van TV ami analógból is tud felvenni, és ezért képes párhuzamosan is rögzíteni és egy másik tuneren tv-t nézni... (vagy digitálisat rögzít és analógot nézel ) ezt ki kell próbálni, de alapesetben sajnos azt veszi amit nézel.
Ha a tv-t kikapcsolod, akkor megkérdi, hogy az adott felvételt folytassa e. Tehét a TV kikapcsolt állapotban is tud felvenni. -
_Dumber_
őstag
válasz
Balázs1986 #61967 üzenetére
Olvasd vissza az agonizálásomat. Izlés és használat kérdése. Én nem adnám oda az IPS-t másért.
Az MM ben nem fogod látni a különbséget a fények miatt. Én bemutató darabon csak D-t láttam, és utólag is alig láttam különbséget, pedig már tudtam tudtam mit keresek. Otthon viszont tuti látható.Weben a MMnél van akcio.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Balázs1986 #61954 üzenetére
Igy van.. ez nem az. Ha jól tudom az egri euronics-ban van IPS-es.. de lehet már máshol is találni (pl szolnoki MM-ben is... csak szét kell nézni.
Ha az MM-ből szeretnél akkor érdemes weben megrendelni (már ha olcsóbb) és bolti átvételt kérni. A boltban válogathatsz.. és ha nem találsz akkor elállsz addik míg nem fizetsz (a webes bolti átvételeket 2 napig tartják utána automatikusan törlik)Én már csináltam olyat, hogy bementem a boltba .. kinéztem, .. weben megrendeltem bolti átvéttel, és kb fél óra után már jött is a mail, hogy mehetek (persze helyben megvártam
)
Ha jól emlékszem itt IPS volt mikor rákérdeztem.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Balázs1986 #61948 üzenetére
A panelra vigyázz !
Az LB biztos hogy IPS.. a 42LF652v 2 féle panellal van forgalomban. Olvass vissza pár oldalt (főleg az én hsz-emet.. az első készüléket kb 1 hónapja vettem). Ezután eldöntheted, hogy Neked IPS, vagy VA kell, és ez alapján levadászhatod a megfelelő TV-t.
-
_Dumber_
őstag
Grat a TV-hez:
32LF630V-ZA.BEEYLJP Ez alapján igen, IPS paneles.
A frissítest elég trükkösen fogyamazták bele.
Nem vagyok otthon, úgyhogy emlékezetből mondom, a pontos menüpontokra nem emlékszem:
Alúlról a harmadik menü Általános (fogaskerék és kulcs látható), majd itt a legutolsó menüpontnál keresd.(Érdekes, hogy az LA660 után meglepődsz az MKV-n, mert az én 32LA620-om is simán benyeli, csak hangsávot nem tudok vele váltani)
-
_Dumber_
őstag
Helyzetjelentés:
Tesco, 42LF652v : kiállított darab IPS paneles -
_Dumber_
őstag
válasz
asturel #61835 üzenetére
1 dologra vigyázz.
A 60 nap elég trükkös.
14 napig bármilyen indokkal elálhatsz. Még indoklás nélkül is, vagy akkor is, ha a készülék hibás. Ezen felül, csak akkor ha a készülék nem hibás, de itt sem kell megindokolni. Magyarán, ne említsd a pixel hibát. Úgysem veszik észre. -
_Dumber_
őstag
Köszönöm.
Valahol azt meg lehet találni, hogy a menüben melyik beállítás valójában mit csinál?
Olyanra gondolok pl, hogy a Mpeg zajcsökkentés esetén mit tapasztalok, vagy pl a valósághű mozi mit csinál, vagy hogy melyiket nem érdemes valami mással párban alkalmazni, mert egymás ellen dolgozik. -
_Dumber_
őstag
Igen volt..
A történet az, hogy bejelentkeztem, hogy visszahoztam. Az LG szakembere átvette, hogy akkor a TV-m rendben van, és visszaveszik.
Elkezdtem vele beszélgetni, és kiderült, hogy nemcsak VA paneles van forgalomban Mo-n. Mikor rákérdeztem, hogy itt is van e IPS-es, akkor elkezdte keresni, és a kb 20db TV-ből 2 volt IPS-es. Ekkor mondtam, hogy én szívesen cseréném, és vinném az IPS-t mert alapvetően nincs bajon a TV-vel.
Nyilván az LG szakembernek felcsillant a szeme, hogy akkor mégsem -1 TV lesz az eladása. Ezután már csak az árról kellett elvitatkoznunk., ugyanis egyszerű cserével már ezt nem lehetett megoldani, így ez technikailag egy Webes elállás, és egy bolti vásárlás lett. Csakhogy nem bolti áron, hanem az eredeti Web-es áron. (így már nem lehet 14 -60 napos ellásom, de ez már nem is érdekelt mert ismerem a TV-t.. 20 napig teszteltem)
És igen az érvem az volt, hogy NEM volt odaírva hogy milyen . Így a pénzemért lutri, hogy mit kaptam.. nekem meg nem VA kellett. Ha egyértelműen odaírták volna hogy ez az akció a VA panelesekre van akkor nem mondhattam volna semmit (igaz akkor is elállhattam volna 60 napig indok nélkül, de az IPS-t biztos nem kaptam volna meg az eredeti áron.. csak a boltin)
#61758) yvsmad
Egy kicsit nálam is sötétedik mindkét TV-n, de ezt az én szemem (agyam) jobban tolerálja mint a fehéredést., valamint ez csak tényleg extrém szögben érezhető, ellenben a VA fehéredésével.
Mondjuk ez a tolerálás emberfüggő.. nekem jobb az IPS.Mindenesetre az MM management és (leginkább) az LG szakemberélnek pozitív hozzáállása miatt, elégedett TV használó és MM vásárló vagyok .... ismét (az LA is onnan származik)
-
_Dumber_
őstag
válasz
soldi3r #61752 üzenetére
Akkor az biztos.. de ennek a dobozán nincs rajta.
A trükk az, hogy ehhez a modellhez az LG sem a weboldalon, sem a dobozon nem szerepelteti az IPS felíratot, mivel bármelyik előfordulhat. (nyugarta - spanyol, angol - LG oldalon megtalálható az IPS felírat mivel gondolom oda CSAKIS IPS kijelző megy). A pontos paneltípusról csakis a dobozra nyomtatott címke (vagy a TV hátuljára ragasztott címke) ad hiteles tájékoztatást.
Illetve a 652 vegzodes hoz valami hatranyt?
Ezt nem értem.. a TV 42LF652v típus.. más 65. ről még nem hallottam (a dobozon 42LV65 van grafikázva ezen is)Intelligencs:
Ez 99%, hogy IPS. Az LG ha leírja akkor vállalja is (ha nem az akkor téves a honlap.. de ez ritka, és nem ugyanaz a sztori mint az enyém amiben ELEVE 2 panel van forgalomban)egyébként: Először nem akarták nekem sem átcserélni, mert mondván most már a TV 200eFt a boltban (weben én 141 eFt-ért vettem), és hogy ez már a (saját bevallásuk szerint ) " jobb" és "drágább" IPS ára. (ezzel a szöveggel akartak lerázni) Erre megkérdeztem, hogy akkor vehetek még egy VA paneleset (az is volt a boltban) olcsóbban mint 200eFt? Azt mondták NEM ennek ennyi az ára.. Mondom akkor most a "rosszabb" VA-t drágábban akarják rámsózni, vagy ez csak csupán szerencse kérdése, hogy melyiket húzzák ki a raktár polcáról? és ha ez így megy akkor nekem 20 napja miért a VA-t húzták ki.. mert ez a rendelésen sehol sem volt megjelölve, hogy 2 féle van, és én mit szeretnék. Ezt az LG által odadelegált szakember (fiatal srác) megértette és felment a vezetőséghez, és elintézte a cserét-- ezúton is nagy köszönet Neki)
-
_Dumber_
őstag
Egy megerősítést kérek
A TV-n fent lévő SW: 03.20.25 (gyárilag ez volt rajta)
A honlapon regisztráció után ezt dobja ki: 03.03.50Ha jól gondolom akkor nekem újabb van a tv-n, mint a honlapon elérhető?
-
_Dumber_
őstag
Úgy mindenkinek:
Mint már valaki itt megemlítette: A kijelző választás kompromisszum.. ez tény.
Nekem speciel TOTÁL szemből jobban tetszett a VA kijelző. Csak én nagyon ritkán nézem totál szemből. Ez egy amerikai konyhás nappali. Ebédlőasztal kb 140 fok betekintési szögnél. Kanapé egyik széle kb 100 foknál. Ekkor a VA már fehéredik.
Ráadásul a Tv beállítását megszokod.. csak ha változik akkor lesz feltünő. A VA panel márpedig rengeteget változik a betekintési szög függvényében. Ez engem jobban zavart mint a fekete "gyengébb" léte. És még egy . bárki bármit mond az IPS-nek a természeteshez sokkal közelebb áll a színe. A VA-t is be lehet egy egész gyönyörű képre állítani, de a bőrszínt soha nem sikerült belőnöm.Azt az érzés meg képzeljétek el, mikor már 1 órája állítgatom a képet a VA panelen, és hátradőlök, hogy "tökéletes".. majd bemegyek a hálóba, ahol egy 32LA620 van (szintén Y jelzésű IPS), és elkeseredek, hogy az LA még mindig jobban tetszik (természetesebb), majd visszamegyek a nappaliba, ahol először a TV-t oldalról látom meg .... és szinte fehér az LA.hoz képest.
Ha jól tudom a samsung-ban VA panel van.. nem véletlenül esett ki elsőre ez a tipus a TV választásból.
Szóval ha valaki totál szemből néz TV-t és nincs otthon másik, akkor bátran ajánlom a VA panelt.. de nekem az IPS kell
-
_Dumber_
őstag
Megoldódott a kijelző problémám.
Ma, miután végigtelefonáltam a webshopok többségét, és a kijelzőkódot letisztáztuk (42LF652VZA.BEED vagy Y), kiderült, hogy Mo-n 2 kijelző van forgalomban. (Ezért kértem lentebb, hogy kinek milyen van).
Elhatároztam, hogy csak visszaviszem a TV-t, és vadászok egy IPS-re.20 nap után vittem vissza az MM-be (érdekes, hogy 2 boltban 2 féle módon értelmezték a 60 napos visszavételt. Egyik csak több napos vizsgálat után akarta , a másik meg csak akkor ha !bontatlan!
a TV. Felhívtam előtte a központot és infóval felvértezve jelentem meg a szolnoki áruházban. Már vártak rám
)
Hosszú sztori lenne, de végül miután kiderült, hogy a boltban találtunk 2 féle kijelzővel is készülékeket (VA és IPS), így egy csere után már az IPS-es verzióval robogtam haza. (egyébként simán vissza is vették volna)
Most nagy az öröm, mert már minden irányból jó képet kapok.
Érdekesség, hogy ez a készülék bekapcsolás után nem talált frissítést (vsz a gyárban már a legújabbat kapta) és ezen már a csatorna kimentés is rajta van
A téma összefoglalóba nyugodtan bevéshetitek, hogy ezt a típust 2 féle panellel árulják itthon:
42LF652VZA.BEED - A-MVA panel
42LF652VZA.BEEY - IPS panel
úgy ahogy itt is látható -
_Dumber_
őstag
Lenne egy kérésem a fórumlakókhoz.
Aki vett 42LF652v tipusú TV-t at kérem, hogy nézze meg akár a TV hátoldalán, akár a doboz oldalán található matricáját.
Szerepel ezen egy ilyen számsor: 42LF652VZA.BEE......
Ez a TELJES számsor szeretném megtudni, és a bolt nevét ahol vette., privátba küldje már el nekem légyszi (ne terheljük a fórumot).(Magyarázat: most hívtam egy boltot, ahol elég khm-khm... furcsa választ kaptam, de lehet, hogy vannak IPS- kijelzős típusok is az országban)
Köszönöm
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
olasz69 #61372 üzenetére
Na akkor ebből kimaradt
Egyébként a webos2.1 is működik a hotel mód (settings + 1105 +ok), de itt csak a Global Settings menthető vele. (gondolom ez nem a csatorna, vagy nem csak az)... nekem meg csak a csatornakiosztás kéne.
(#61373) TRob1:
nincs más választásom, csak azzal meg nem csinál semmit...--
szerk:
teszteltem... csak a csatornákat nem sikerült kimentenem..
DEHa a hotel mode-ból kimentem a global settings-et, akkor a rendes menü csatornák visszatöltésével már sikerül (vsz a globalból kiszedi a csatornákat)... azt hogy mást is visszatölt e azt még tesztelnem kell.
-
_Dumber_
őstag
Én még mindig a csatorna lementésénél tartok.
Megnézné valaki akinek LF (Webos2.0) van, hogy működik e?Amit eddig csináltam:
Pen formázás Fat32-re. Működik, mivel tudtam tartalmat olvastatni róla (képek), majd ezután leformáztam a TV-vel is.Beállítások -> Csatornák -> Csatornák másolása menü.
Itt 2 menüpont van
1. USB-tárolás csatornák másolásához. (Itt ki van választva és pipálva a bedugott pen)
2. USB a TV-re (itt csak visszatölteni tudom)szóval hol lehet kimásolni?
-
_Dumber_
őstag
A csatonalistát hogyan mentitek ki webos-sel? (2.0 van nekem)
Tudom, hogy a csatornabeállítás menü végén van egy menüpont ami erre lenne hivatott. Ki is van pipálva az USB, de ezután hogyan tovább?
-
_Dumber_
őstag
válasz
direwolf #61129 üzenetére
Megoldódott a kérdés:
Egyik tv-m: 32LA620S-ZA.BEEYLJP - Ez ugye IPS- (dobozra is rá van írva)
Az új: 42LF652V-ZA.BEEDLJP - Ez meg ugye nem az, hanem AU Optronics Corp.. (A-MVA).bebizonyosodott a sejtésem...de lehet hogy hagyom.. majd megszokom, hogy fehérebb oldalról.
Előröl viszont gyönyörű.. meg a fekete elszürkesedése a 2-3m es nézési távolságból a 42-es panelen biztos zavarna. Ráadásul a 42-est töbnyire nappal nézem, .. az extra kontraszt jól jön. Mellesleg szerintem jobb a színe mint a 32-nek (most a 42-es ECO módban van) -
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #61045 üzenetére
Ma értem haza.
Megnéztem a TV-t.. és ami tény:
A dobozon nem szerepel az IPS - olyan van, hogy "Natural colour"
Ha megnyomom a képernyőt az ujjammal, akkor egy kb 5 Ft nagyságban elszíneződés látható (zömében fehér-zöld).. Ha a 32LA620-on nyomom meg, akkor ott csak egy 2 Ft nagyságban zömében fehér háttérnél észrevehető a dolog. (azt olvastam, hogy a IPS-re ez nem jellemző).Felhívtam még szombaton az üfsz-t. Elöljáróban egy nagy + nekik, mert 16:30-kor ilyen birkatüremmel válaszoni kevés üfsz tud.
Szóval azt mondták, hogy IPS, mert az elmúlt 3 évben, 2 típust tud ami nem az. Megnézte az előtte lévő LF630-at ami elmondása szerint csak a 3D-ben különbözik a LF652-től. Az nem fehéredik...
itt tévedett, mert a LF630, az 43"-os.. ez meg 42. Nem is lehet ugyanaz a panel.Ezután azt ajánlotta, hogy csináljak egy gyári visszaállítást, mert lehet, hogy a szofttal van gond.. ez egy kicsit megfoghatatlan, hogy az mitől tenné rendbe...)
Abban egyeztünk meg, hogy visszahív..
A netet böngészve sok helyen írják hogy IPS.. bár egy sem hivatalos LG oldal (ezt az egyet kivéve). Más oldalakon nincs rajta.
Ennek ellenére lehet, hogy nem cserélem ki, bár kicsit elkeserít.
-
_Dumber_
őstag
A guruktól szeretnék egy kis segítséget kérni.
Mint már említettem megvettem a második LG tévémet. 32LA620 mellé a 42LF652v-t.
Nyilván a LA pozitiv tapasztalata miatt esett erre a választás.
3 napja szenvedek a beállitásán, de a kép közel sem olyan jo mint a kicsin. Főként a betekintési szöggel van bajom. Oldalról nézve szinte kifehéredik a kép. Elveszti szineit. (a gomd az, hogy ezt a tv-t elég sok nézőpontból nézzük, nem csak szemből) Azután kideült miért nem jó.
Valószínűleg az LB nem IPS panellal szerelt. Az LG oldalán sehol nem irják hogy az lenne.
Van meg 53 napom visszavini az MM-be, Szereznék helyette egy LB-t.
Kerdések:
Ha nem IPS, akkor mi.?
Mi a hátrányom és az előnyöm az IPS-sel szemben?
Érdemes helyettte LB venni? -
_Dumber_
őstag
Én biztosra mentem..
Bolti átvételt kértem, mert volt rá lehetőségem (webshopban mindig olcsóbb a cucc).
Készletjelentés alapján volt is az adott áruházban.. 5 perc múlva jött az email, hogy félre is tették.Én eddig sok cuccot rendeltem az MM-től.. Általában kisebb méretűeket (router, telefon .. stb) . 50 km-re lakok egy MM-től és rendszeresen járunk arra (2-3 hetente). Mindig úgy rendeltem, hogyha nem tetszik a cucc akkor (régen 14) mostmár 60 napon belül visszavihetem. Tettem is ezt már 2x. Az MM mindig korrekt volt. A csajok mosolyogva adták vissza a pénzt. Mondjuk, én sem barmoltam szét a cuccokat ( pl a hálókábelen még a összefogó drótot is rajta hagytam).
Szerintem le a kalappal az MM előtt...
-
_Dumber_
őstag
Bővítettem az LG palettámat
a 32LA620 mellé most sikerült egy elég jó áron (MM+webes rendelés+ akció=141eFt) bevásárolnom egy 42LF652V-be.
Ma "ragasztottam" fel a falra, így TV funkció már meg.Bekapcsoláskor még a gyári WebOS 2.0 volt rajta. A csatornakapcsoláskor kiírta, hogy épp melyik műsort nézem, és hogy hol tart a műsor (kezdés + állapotcsík)
Frissítettem a WebOS-t.. mostmár gyorsabb, de kapcsoláskor már a műsorállapotot nem látom. Lehet az, hogy ezt az LG kivette?.. vagy én néztem be valamit? -
_Dumber_
őstag
válasz
huncutka1029 #45043 üzenetére
A csúszást megszokná az ember.. de:
Hamarabb kezdeni?? Hááát...
Valamint az előtt lekapcsolni, hogy a"vége" szignál megérkezzen...
Nem megy a fejembe.. -
_Dumber_
őstag
Lehet nem ide való téma, de kicsit kiakasztott a dolog, és itt talán kiírhatom magamból.
Javítsatok ki, de nem arra való az EPG, hogy egy mozdulattal rögzíteni is tudjam a műsort.. ráadásul jelet kapok kezdésre és végére, ha netán csúszna a dolog?
Hétfőn szerettem volna rögzíteni a TV2-n a Transformers 3-at.
LG-LA620 beállítva.
Reggelre azzal szembesültem, hogy a film elejéről kb 10-perc, és a végéről, kb 10-15 perc lemaradt..
Ha ez nem egy országos csatornán lenne, még lehet nem is morognék.
Egyébként nem először fordul ez elő. Legutóbb az RTL-n néztem egy műsort, amit elindítottam, mert nem volt időm végignézni azzal a kéréssel, hogy a műsor végén állítsa le a felvételt. Ezzel szemben ennek is lemaradt a vége.
Így hogyan lehet megbízni az EPG-ben? Vagy nem jól gondolkodok?
Lehet, hogy nálam van a hiba (beállítás vagy etc). -
_Dumber_
őstag
válasz
t-aki1 #40204 üzenetére
Az adás rögzítése szerzői jogok miatt csak azon a TV-n nézhetők vissza amin rögzítve lettek.
Ezért a vinyót úgy formázza és titkosítja, hogy máshol ne lehessen olvasni. (még másik ugyanolyan TV-n sem)
Újra használni máshol úgy lehet, hogy a partíciót újraépíted.
Hogy mindkettőben lehessen használni a vasat, úgy lehet megcsinálni, hogy 2 partciót készítessz. Ekkor amit a TV formáz, azt csak ott látod majd, a másikat mindenhol lehet olvasni. (még a TV-n is). Természetesen a TV a titkosítottra fog rögzíteni.
Lehet egy kicsit trükközni kell, de én ilyet még nem csináltam, úgyhogy ebben nem tudok segíteni. -
_Dumber_
őstag
válasz
smatti #39869 üzenetére
Kapál hozzá 2 műanyag pánszerű cuccot? (Én a 32LA620-hoz kaptam.)
Ezt beszorítottam a vesa kerethez való csavarral 2 vesa furatba (két felsőbbe, úgy, hogy a pánton lévő furatok közül nem a legszélsőbe fűztem.)
a falra fúrtam egy tiplihelyet kapóval .. majd damil a műagyag pántba, (csavarhoz közeli első kimaradt furatba) és a kampóba.
Ha nincs pántod akkor nézz szét a háztatásban és keress olyan aránylag erős valamit amin van 2 lyuk.
Kreativitás kérdéseNem kell nagyon erős valamire gondolni. Nem az a cél hogy tartsa a TV-t, csak a véletlen dőléstől óvja meg.. A talpa is elég stabil , ez csak plusz védelem.
Baaraanz
Az a kampó nem a VESA furatba való. Az metrikus menettel megáldott, a kapó meg nem. Én azt nem hajtottam be sehova mert.. mert nem -
_Dumber_
őstag
válasz
Szoke1982 #37954 üzenetére
Nekem semmit szerződést és egyebet nem dobott fel.. Csak szép csendben frissített..
Csalódtam, ugyanis az én problémámat ez sem oldotta meg
-
_Dumber_
őstag
válasz
student #37839 üzenetére
Nézz szét ebben a topikban.
Ha linuxra kell akkor a minidlna egész jól működik.
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Van valakinek PR-es Conax modulja? (LA6620s)
1-1.5 hónapja vettem bele a modult, kártyával. Bekapcsoláskor mindig a következő információs ablak fogad:
"Tájékoztató üzenet: A gazdagép és a modul között hitelesítés sikeresen végrehajtódott"
Néha eltűnik 1-2 s-en belül, néha viszont nekem kell cancelezni.Valamint a műsorújság elég hiányos. Teljes csak akkor lesz, ha egyszer végigmegyek a csatornákon.
Kihívtam a PR-eseket. Nem akartak lerázni, mert ismerősök voltak. Fél órát próbálkoztak, de lövésük sem volt.
Végül azt mondták, hogy szerintük nincs teljesen összehangolva a conax (mivel ez egy új típus) és a TV..
Felírtak minden típusszámot és mondták, hogy várjak türelmesen hátha javítják szoftveresen.
Háátt.. ha 2014-es modell lenne még el is hinném, de ez több mint egy éves kiadás.Ilyennel van valakinek tapasztalata? vagy vigyem vissza a conaxot?
-
_Dumber_
őstag
Én úgy örülök, hogy sokkal sz*rabb a szemem mint az átlagnak, mert isten az atyám, de nem zavar ez az IPS fekete (szürke). Mondom ezt úgy hogy apámnak plazmája van, de mire elérek hozzá el is felejtetem milyen szürke az én TV-m.
Szerencsére nem is vagyunk nagyon eleresztve, hogy 2 Tv legyen egymás mellett és hasonlítgassam egymással.Szóval LA620- nagyon megfelelő. !
Hotel módra nincs válaszotok?
-
_Dumber_
őstag
sziasztok
la620-nál ha bekapcsolom a "hotel" módot, akkor az jár e valamilyen hátránnyal?
Illetve mik az előnyei (a programlista szerkesztésen kívül, ugyanis nálam Linux alatt nem biztos, hogy szerkeszthető)
Valamint később kikapcsolható e a Hotel mód?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest