- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
aktív tag
válasz
Nightman1 #72527 üzenetére
A bekapcsolás WebOS 2.0-án sem lassabb (43UF7787). Ez tűnt fel először, amikor megvettem, hogy hamarabb bejön a kép bekapcsoláskor, mint az előző buta LG-n.
Az intelligens szolgáltatásokra viszont többet kell várni, nagyjából 14-15 mp. Persze ezek nem pontos mérések, csak az androidos stopperrel mértem. -
Beni2360
félisten
válasz
Nightman1 #72261 üzenetére
A szakadozás az a wifin múlik vagyis a routeren.
"ha jól veszem ki,a videojelet a tv hdmi portjáról "veszik" szerintem meg nem hanem spi2 szokták megoldani. Ez már egy kicsit komolyabb munka de találsz itt is erre utalást. vagy itt
Régen az őskorban volt, hogy az audió kimenetet kötöttük össze izzóval és vibrált. -
ofgm
tag
válasz
Nightman1 #67349 üzenetére
Nem a pénz a lényeg, hanem a macera. Az asszonykámnak ez a tükrözéses dolog már csak káosz, és már én vagyok a balfasz, hogy pont azt a márkát tudtam venni, ami véletlen sem tudja a skype-t. Ja, és a sógor is röhög, mert előre szólt, hogy LG-t ne, mert neki volt 2 hónapig egy LB731-e de aztán eladta, mert fátyolfelhős volt a kép.
Szóval, itt a vége. Teszem autóba a Tv-t, magam viszem vissza még ma, ebédet se kapok ma 😀 -
törölt tag
válasz
Nightman1 #67299 üzenetére
Ne húzd fel magad rajta, nem éri meg, és IPS forever.
De amúgy mindegy, csak annak tetsszen aki használja, oszt kész. A kolléga meg nyugodtan elmehetne akár hittérítőnek is, annyira keményen tolja az igét még abszolút kisebbségben is.
headhunter Szerintem 652V. 40"-os UHD-t meg inkább csak monitornak, aki melózik rajta.
-
blakey
titán
válasz
Nightman1 #67264 üzenetére
Ha mindenki a természetességre törekszik,akkor minek a "feketénél is feketébb"???
Ebből vannak félreértések, ha tudod mi a fekete akkor gondolom látod is, ha nem akkor nincs miről beszélni. Minden kikapcsolva, nincs dimming, stb, IPS esetén a fekete jószándékkal is 85%-os fekete azaz szürke, VA olyan 93% körül van, plazma olyan 97% és az OLED az ami 100%.A feketének is van "mélysége", stb, ha nem ért valaki hozzá, akkor legalább ne vonbja kétségbe a dolgokat. Amúgy, ha valami tetszik akkor nem kell vele foglalkozni, hanem élvezni az áltatal nyújtott produkciót.
Ha meg adásnál nézed,akkor a fekete körüli fényesebb képtartalom úgyis úgy veri át a szemed hogy feketének látod a sötétszürkét is.
Ez nem az lg hibája ez az ips.Kalibráció ill. jó kontraszt esetén ez nagyon minimlisra csökken és ha ott szürke akkor annak is kell látnod.
-
direwolf
őstag
válasz
Nightman1 #67149 üzenetére
Attól biztosan nem, mert azzal azt jelölöd ki, hogy az alatta lévő színbeállítást a paletta melyik pontján teszed. Egészen pontosan van ott felül egy olyan, hogy "Módszer" 2pont/20pont. Ha ez 2ponton áll akkor a "Pont" lehet alacsony/magas, ha 20pontra állítod, akkor pedig átvált IRE beállításra, és 0-100-ig 5-ös lépésekben tudod állítani az egyes pontok színét. De hogy szebb legyen az élet, a színkalibrálás nem is érhető el minden kép üzemmódban, pl. "Eredeti"-ben nincs ilyen.
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #66997 üzenetére
Sajnos sehol nincs ilyen beállítás pedig tényleg mindent megnéztem... Egyedül ha a "fekete szint"-et alacsony alapértelmezettről magasra viszem akkor megszűnik a jelenség, viszont olyan lesz a kép, mintha valami fehér fátyol kerülne elé és kicsit fakóbb lesz minden tőle. "Kábel" bemenetnél automatán van és ott sose tapasztaltam ezt az elsötétedő jelenséget, csak HDMI bemeneteken. De ott nem tudom automatára állítani.
-
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #66972 üzenetére
Ilyen beállítást nem találtam. Pontosan merre lenne? Az lg magyarországnak írt levelemre azt a választ kaptam, hogy az energiatakarékos mód bekapcsolása okozza ezt és annak ellenére, hogy kikapcsoltam, csináljak egy gyári beállítások visszaállítását és ha utána is jelentkezik, szóljak és szerelőt küldenek. Megpróbálom visszaállítani, hátha.
-
Beni2360
félisten
válasz
Nightman1 #66942 üzenetére
Ez persze nem fikázó hsz,hisz ilyen szép képe egyetlen tv-mnek sem volt,csak kiváncsi vagyok hogy vannak még rajtam kívül akik hasonlóan aprólékosan figyelik a képet?
Vannak nekem már fél éves a tv és most csíptem el egy olyan beállítást ami minden adásnál (SD,HD, FILMEK) stb szép élethű képet ad és nem kockásodik,égeti ki a szemem, mert én sok SD adást nézek a feliratok (teletex) végett. Zavart az erős háttér világítás és egy egyszeri próba-eco csökkentés- megoldotta a gondomat. meg lehet találni a megoldásokat. A gyári beállításoknál elsírtam magam és vissza akartam vinni a TV.
olasz69- neked is szól. -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Nightman1 #66942 üzenetére
LB650 és LF652 is van itthon, de akárhogyan állítom, nekem mindig a gyári beállítás adja a legszebb képet. Tényleg. Néztem jutubos beállításokat is, de mindíg visszaállítom. Nekem is koreai az izlésem ?
A másik érdekesség: azt mondják itt, hogy nincs elég nagy tv42-es az LF652, de még mindíg túl nagynak érzem 2 méterről
A 32-es 650-et viszont kicsinek, ez igaz. Szerintem a 39 lenne a legjobb méret.
-
yvsmad
őstag
válasz
Nightman1 #66922 üzenetére
Volt kollégám az MM-be visszavitte az egybemozi 2 nap alatt leégett centersugárzóját, az eladó simán kicserélte a polcra kirakott szett centerével. Az senkit sem zavart, hogy nem stimmel a gyári szám a garilevélen lévővel és hogy a leégett dobozt simán eladták valakinek. Majd a szerviz javítja.... ja nem, nem stimmel a gyári szám!
-
szasanyi
félisten
válasz
Nightman1 #66922 üzenetére
Az a gáz (többek között), hogy ez azóta sincs pontosabban és/vagy szigorúbban szabályozva ezért tehetik meg a ami napig. Nem tudom ki szeret bontott, összetaperolt terméket kapni új áron, mert én biztosan nem (arról nem is beszélve - mint a korábbi példa is ugye -, hogy nem hibátlan a termék ezért is lett visszaadva).
-
olasz69
senior tag
válasz
Nightman1 #66836 üzenetére
Ha pl kikapcsolod a tv-t,a beltéri is kikapcsol készenlétibe,és viszont..
Ha van simplink illetve Hdmi-cec támogatása a boxnak!? Igaz?automatikus Tápszinkronizálás be vagy ki ...
Nekem felment a 20-as betára a 40-es beta....
Hibát még nem látok! -
Latyi007
csendes tag
válasz
Nightman1 #66742 üzenetére
Mert már öreg vagyok
A viccet félretéve, semmi más oka nincs, csak annyi, hogy nem akarok 3D-ben filmezni, nem akarok netezni a tévén, stb. Van három külső HDD-m, rajtuk több ezer film. Ha keresgélek rajtuk, állandóan cserélnem kell a dobozokat. Simán kényelmi szempontból keresek 3 USB-s tévét, amihez nem kellene cserélgetni a HDD-ket, hanem egyszerre rácsatlakozok, és csak váltogatni kellene köztük.
Az LG tévét jónak tartom, a LED-es is jó lenne, de nem kérek plusz funkciókat, amiket nem használnék ki. A google-ban egyszerűen nem találok erre a paraméterre... állandóan USB 3.0, vagy 3 HDMI csatlakozást dob ki.
Használt tv-ben is gondolkodom, nem vágyom a legújabb 2016-os modellekre.
A jobb képminőség persze szempont, de amikor megnézek pár 50-es, 60-as, 70-es évekbeli filmet már mégsem annyira szempont -
törölt tag
válasz
Nightman1 #66301 üzenetére
Bárcsak nálam is működnének...
A TV LG 32LF632V és nagyon meg lennék vele elégedve, igazából ez hiányzik a teljes boldogsághoz.
Valaki tudja, hogy a HD-s UPC beltéri egységen hol kell bekapcsolni a kolléga által is említett HDMI-CEC funkciót, illetve mit kell megadni beltéri egységnek, mert én annál a résznél azt választottam, hogy csak TV.
-
blakey
titán
válasz
Nightman1 #66038 üzenetére
Szerintem nem tipikus magyar hanem tipikus emberi tulajdonság. Nehogy azt hidd, hogy a fejlett nyugaton nem ez van. A kapzsiság bennünk van, ha másért nem, dacból, persze akinek nem inge ne vegye magára. Én többnyire nem foglalkozom az akciókkal, de ha akkor van valami amit épp megvennék és nyugodtan meg tudom oldani akkor megveszem, de vadászni nem szoktam. Idén mindent megvettem, 5 héttel ezelőtt és mindent jó áron.
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #66011 üzenetére
Még a webos1-nek sincs szüksége fél percre. Én rádión kapcsolom ki mindig, azonnal lehet hangerőt állítani, és a csatornaváltáshoz sem kell több 10-15 mp-nél.
A több százezres PC-k sem indulnak 1 sec alatt, akkor miért várjuk ezt el egy tévétől??? Nem túl korrekt hozzáállás. Pffff.A szomszéd topikban is jó a hangulat
, néhány válasz a facse, szkájp kérdésre:
1,
"Új tévé vásárlásán gondolkodom.
Sok mindent elvárok tőle, de alap amit tudnia kell, hogy megágyazzon helyettem esténként, hogy addig is tudjam lájkolni fb-on a régi tévével a samsung oldalát, mert kíváló fw-ket tudnak kiadni. Skype mindenképpen kell bele, mert felakarom hívni a samsungos üfsz-es hölgyet olyan szépen tud beszélni, néha igaz csuklani is a keresztkérdéseimtől. Filmet, tv adást nem szándékozom rajta nézni időhiányában.
Mit ajánlotok?"
2,
"Sajna nem. Mi itt annyira rettegünk minden újtól, hogy nem merjük a tévét másra használni, mint tévé adást, és legfeljebb valami külső forrásból ráküldött filmet lejátszani rajta. Mondták az ősi idők nagy mágusai, hogy lesznek majd akik ezt a tévének nevezett dobozt e két felhasználási módtól eltérően akarják használni, de azokra hatalmas és szörnyű csalódások és sűrű fakkolások között súlyt le a nagy ManituÉs mi rettegünk ettől a szörnyű átoktól, tehát nem próbálkozunk semmi újjal. És még azt is szenttűl hisszük, hogy a Föld lapos
"
3,
-facebook csak statikus lesésre jó, v. neadjisten még posztolni / képet feltölteni / chat-elni is lehet az app-al?
- skype videóhívás / hanghívás / cset szentháromság működik a TV-n?
Egy kezdetleges állapotú alfa demót képzelj el kb 10%!-os készültségi állapotban, ami annyira gáz kinézetre és lassú, hogy nem is kellene, hogy ott legyen egyáltalán. Mi jár a fejedben ablak viszont van, minden másra használhatatlan szemét. -
olasz69
senior tag
válasz
Nightman1 #65832 üzenetére
Red Bull F1 360° Experience Magic Remote
-
olasz69
senior tag
-
OldMike
őstag
válasz
Nightman1 #65759 üzenetére
Egyetértek azzal amit írtál, ahhoz hogy a hangmérnököknek mit kell vagy kellene tenniük sajnos nem értek. De a hallható eredmény sokszor nem jó.
Elrettentő példának én a legutóbbi Csináljuk a fesztivált műsort hozom fel, ahol a zsebrádió és egy jobb sztereó táskarádió közötti hangminőséget (és hangerőt) voltak képesek egy adáson belül produkálni. Ehhez képest az 1967-es Táncdalfesztivál ismételt lejátszása hi-fi hangminőséget ad.
Azt nem tudom hogy a csatornák veszik-e semmibe nézőiket (valószínűleg), vagy a kábel (és minden egyéb) társaságok rontanak a helyzeten.Lacielvtárs
Megerősíthetem. A tévére eddig használt 13K-s 2.1-es rendszer helyett átálltam a 14 éves Philips minihifire, és leesett az állam a hangzásváltozástól. Az eddig mindent elárasztó tompaság és brummogás helyett az előtérben csilingelnek a közép és magas hangok, és a háttérből bújnak elő a mélyek.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Nightman1 #65755 üzenetére
Azért nem szabad elfelejteni, hogy a tv hangrendszere borzalmas. A régi csöves tv hifitorony ezekhez képest, mivel ott volt egy elég nagy doboz a hangszóróknak. A másik szempont, hogy ez 15e Ft-ért ugrásszerű javulást hoz és nem biztos, hogy mindenkinek van 40e Ft-ja egy hifitoronyra. Engem például kifejezetten zavar, amikor egy hírműsorban dübörög a szpíker hangja.
-
Beni2360
félisten
válasz
Nightman1 #65734 üzenetére
lehet, hogy átsiklottam valami felett de nekem egy LB761 tv van igaz nem wifin kapcsoldik a netre de az éjjel kipróbáltam a You Tube-t uhd 4k filmeket néztem és semmi akadést nem tapasztaltam sem hangban sem képben.
-----------------------------
Valaki itt mérte a wifi sebességét. kérdésem lenne, hogy mivel mérte és hol? -
törölt tag
válasz
Nightman1 #65709 üzenetére
Nem arra, de az is arról szól hogy mindenért fizettetni fog velünk. Vagy ha normális android app-okat akarsz akkor majd fizess érte, meg reklám nélkül már nem is használhatod, már a blockert is kikerülhetik.
olasz69 Pont az hiányozna még, hogy ott villogjon mindenféle zavaró fény a tévé mellett. -
törölt tag
válasz
Nightman1 #65707 üzenetére
Ok, de azért gondolj bele, a google sem azért csinálja az egészet, hogy annyira jól járjanak vele a felhasználók. Mást sejtenek mögötte, mint ahogy a YT felvásárlás mögött is. Mit érdekli most az a guglit pl. hogy nem működik az EPG az idei Sony tévék bevezetése óta sem?!
A Xiaomi saját piacra se tud elég tévét gyártani, akkor mit foglalkozzon egy kis országgal. -
Watt25
veterán
válasz
Nightman1 #65693 üzenetére
Nekem még régi 2011-es tévém van. A napokban vettem észre, hogy eddig a Premium menüben két képernyőnyi app volt előre telepítve. Most ki sem töltik a képernyőt. Ami tuti eltűnt: Facebook, Google Maps, Picassa. Majd este még megnézem, mert fejből csak ezekre emlékszem, hogy nincs most, de valamikor volt.
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #65690 üzenetére
Megy a földi, műholdas és a kábeles is, csak a Live menüben kell átváltani. Én így használom. Esetleg ha a Smart menüben ha beleraknánk a My Programmes-ba több fajta csatornát? Azt még nem próbáltam. Van diseq vezérlés is a fogatáshoz, mondjuk nálam nincs rá szükség. ChanSort van a sorba rendezéshez meg a Kedvencek is jó. A Kaon ennyire bevált nálad?
-
Croaker
csendes tag
válasz
Nightman1 #65269 üzenetére
Erről szívesen olvasnék bővebben, amit írsz :
" fizetsz e többet pár(vagy jópár) ezerrel azért a képjavító hókuszpókusz elektronikáért,ami sokunknál élből kikapcsolásra került..Élesebb kép is szépen hangzik,közeli arcnál.De ha ezen az éles képen a kamerától kb 3 méterre van az az arc,már inkább torz lesz mint éles.."
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #65269 üzenetére
Ez a hozzászólás felkeltette az érdeklődésemet, leírnád, hogy mit kell kikapcsolni.
Nálam a kép, a hang és a képarány eredetire van beállítva, ez nekem jó, de ha lehet jobb, akkor azt szívesen olvasnám.Illetve lenne egy kérdésem, hogy az LG led tv-ben van olyan, hogy a környezet függvényében változik a kép beállítása?
-
-
Nightman1
tag
válasz
Nightman1 #65138 üzenetére
Szóval első benyomások.
106-os tv létére tényleg baromi "nagyképű",de ez gondolom a cinema screen nevű keretnek köszönhető,ami egy centi sincs tán.
Képbeállítások terén én még nem láttam ennyi lehetőséget egy tévében sem,az tuti.
Nyilván elhamarkodottan mondom hogy sikerült bekalibrálnom..
Ips panel: Van fekete! Anno mikor bejöttek az első ilyen panelek,valóban csak sötétszürke létezett,és ugyan itt is sokat kell állítani a gammán,a helyi sötétítésen de egy teljesen vállalható fekete abszolult kicsalható,oldalról viszont pont csak a fekete ami valamelyest romlik picit.
Az ilyen-olyan képjavító hókuszpókusz áramkörök kb fele ki van kapcsolva de így is vállalható az sd adás is! Egy 4 fejes parabola rendszeren használom,de ahogy látom a magyar HD csatik minősége kb olyan mint a francia-német sd adásoké,mert nyilván a bitráta sincs ott kispórolva..
Így első nap után azt mondom,erre megérte várni!
Eközben angol csatikon pár hete karácsonyi akcióval vannak tele az LG-nél is,de ott már az oled tv-t adják (potom 450000 forintért)
Amire most a Samu is bekeményít amint egy buddha elégedetten mosolyog egy SUHD tv előtt.. -
törölt tag
válasz
Nightman1 #64902 üzenetére
Az LF590-es éppen hogy nem Netcast-os , de amúgy egy érdekes verzió, mert az 5-ös szériás alap tévékben tényleg Netcast van, de ebbe meg belerakták a webos2-est. Nem tudom a gyengébb hardver alatt hogy muzsikálhat? Az ára pedig a 6-oshoz hasonló[link], ezért inkább a 630-632V-t érdemes venni. Vagy még ott van az idei legjobb FHD-s LG, a 42LF652V is. Összehasonlítás
-
yvsmad
őstag
válasz
Nightman1 #64902 üzenetére
WebOS a tavalyi 6-os szériás modellektől felfelé van, az 5-ös széria maradt Webcast-os.
A Webcast is használható, csak a menü mindig elveszi a tévé képet, viszont gyors, látványos színes a megjelenése. A WebOS minden funkcióra app-okat használ, ami miatt néhány dolog lassabban áll fel, a menük és gyorsmenük a tévé képet csak részben takarva jönnek fel, alattuk látszik a műsor, mostanában ez a divat. -
Beni2360
félisten
válasz
Nightman1 #64811 üzenetére
Van egy külső vinyóm,géppel,lapival tökéletesen működik -
Kérdés milyen ez a vinyó? Ezt azért fontos volna tudni. mert van egy két vinyó amit nem szeretnek az ilyen eszközök. A + tápot lehet egy sima 1 amperes töltővel is adagolni Y kábellel. Magas fordulatú vinyóhoz el kell a + táp. Ajánlott a 5400 fajta. -
törölt tag
válasz
Nightman1 #64767 üzenetére
LG 43LF590V + LG 43LF630V A magasabb kategóriás, vagyis a 6-os széria a jobb , kép és hangminőségre is, bár nem sok különbség lehet. A 630V-nek eggyel több HDMI, és USB csatlakozása van. Van HEVC dekóder, Timeshift, felvétel HDD-re, és LG Bluetooth headset is csatlakoztatható hozzá. Tudja a HDMI ARC-t, az 590V-nél ezt nem tudom. Tehát mindenképp a 630V-t venném a kettőből. Vagy még a kicsit drágább 42LF652V-t.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Nightman1 #64767 üzenetére
Kicsit azért pontosítsunk. 42 colosat írsz, közben 43-masat mondasz mindkettőnél. Tény, hogy mindkettőn webos 2 fut, és ami talán különbözhet, legalábbis ami az összehasonlításból szembe tűnik, hogy hang terén a 630v kicsit izmosabb, mármint jobban fel van szerelve ilyen-olyan plusz dolgokkal. A gyakorlatban ez nem tudom mennyit eredményezhet. A többi alapvető funkciója eléggé megegyeik, mármint amennyire én látom. Van bennük wifi, dlna stb.
Panel minőségét nem tudom megmondani neked. -
törölt tag
válasz
Nightman1 #63555 üzenetére
Ezek 2014-es, és szerintem kifutott tévék. Hol látsz még ilyeneket?
nikos21 A downgrade után van net a tévén(az IP-t automatikusra), és utána csinálod a keresést?
(#63560) olasz69 Attól még a 04.45.25-öt, vagy amelyiket beírta azt meg kellene találnia. (rtings> más kontinens, ott ki tudja milyen panelt és elektronikát használnak, én azért nem nézem azt az oldalt. -
törölt tag
válasz
Nightman1 #62247 üzenetére
Nightman1 Nincs +200 Hz. Az idén áttért az LG a PMI (Picture Mastering Index)-re, ami egy képminőségi index(hasonlóképp a Samsunghoz, csak ott PQI-nek nevezik). Konkrét átváltás nem ismert egyiknél sem.
Tehát pl. egy LG 42LF5610 esetében a PMI 300 nem 300Hz-es tévét jelent, és csak emiatt nem éri meg az újabb a +15k-t. Szerintem kb ugyanolyan tudású mindkettő, kicsit eltérő dizájnnal.olasz69 Inkább cáfol.
Az alapmodelleken nincs Webos. Általában az újabb tv mindig jobb, de most nem merném ezt mondani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest