- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Sajnos nem a reklámra. Azt már "megszoktam".
Ez amit leírtam hogy sok esetben elkezdődik egy műsor és átugrik a következő műsorra x idő elteltével.
Nem mindig, és az új tv frissítés óta.Más.. Magic remote görgője néha önálló életre kel. Átvált egy tv csatornát, ilyesmi.
Valakinek ezt otthon szétszedés / tisztítás vagy ilyesmivel ezt sikerült orvosolni? Vagy ez is 2-3 évre van hogy vegyél újat? -
V8engines
tag
...és milyen dühítő, pl. egy hosszabb zenei dallam/mix közepette.
De lassan hozzászokunk (vagyis, azt nem lehet), ahogy a TV adások közben felugró ajánlások -ha a csatorna logója még nem lenne elég-, de azt is lehetne már teljes képernyő megjelenítéssel, és akkor legalább már végleg leszoknék a TV nézésről.
Gusztustalan világ.
-
Croaker
csendes tag
-
V8engines
tag
Ez így van. Most ismét végigmentem a beállításokon ha már így felmerült a téma mindenki részéről.
Azt hiszem most így fogom tesztelni. A LED-eknek is (még)jobb lesz , meg talán nekem is.Mindettől függetlenül várok a 32LF632V-hez "jó" fajta képbeállítást.
Előbbi írásomnál kimaradt, a homály, a Haladó beállításnál sikeredett. Olyan ügyes voltam.
Majd meguntam, és folytattam az ECO módban való TV-zést. Most is ott vagyok, de talán már jó, vagy jobb lesz.
Legalább nem homályos. -
senki66
senior tag
ftamas0201 -nek is
Úgy néz ki marad ez a 70 körüli háttérvilágítás. Szebb színek, jobb fekete és még kíméli is a ledeket. Kísérletezgetés közben máskor is lejjebb vettem már a backlight-ot főleg amikor valamilyen gyári üzemmódot,
vagy valaki által ajánlott beállításokat néztem, de akkor nem tűnt fel ennyire a különbség, igaz akkor több minden lett egy időben állítva. Nagyon örülök hogy szóba került ez a téma, mert tényleg sokkal szebbnek látom a képet. Éppen most néztem BL meccset és szuper volt, pedig a Telekom IPTV nem a minőségéről híres. Majd még próbálgatom kicsit fel/le hogy lehet e jobbat kihozni. Olimpián hokit néztem az viszont nagyon gáz volt, a korong nagyon szaggatottan mozgott, erre is van ötletetek? Erre talán a True Motion-t kéne állítani, most Élénk beállításon van. Van még Ki/Sima/Felhasználó - azalatt dejudder több fokozatban ? -
V8engines
tag
Szia Müszi!
Hálás köszönet az infóért!
Múltkori leírásod után (hogy vegyünk vissza a fényerőn), ismét elkezdtem álligatni a képet. Színeket és mindent.
Sikerült olyan homályt összehozni, fingom nincs mit, merre állítsak már. Mert azt tényleg nem akarom hogy idő előtt vége legyen a LED- eknek -LED "izzóknál" sajnos már van tapasztalatom- és a TV-nek. Hosszú távra terveztem, vettem.
Így a homály miatti kézi beállítás helyett, most megy az ECO mód, talán közepes beállítással.
Ehhez a konkrét típushoz nem találtam itt a topic-ban képbeállítást, ha netán van, megköszönném.-Többivel próbálkoztam, nekem nem volt az igazi egyikkel sem. Biztos mert színtévesztő is vagyok, meg más a szemeim Világa.
-
Hello !
LG 32LH6047. Háttérfény : 50, fényerő : 50, kontraszt : 75. Számítógépről használom, net/film/meló/játék, néha tévézek is. Teljesen meg vagyok vele elégedve, nagyon szép fényerős, homogén, stb. Bekapcsoltam a szemkímélő funkciót is, úgy lágyabb a képe, de film/játékhoz kikapcsolom. Így talán reménykedhetek a hosszabb élettartamban ? A fényerő így nekem teljesen jó, eleinte fentebb volt, de kezdett kifolyni a szemem. A monitort is ilyen fényerővel használom, az is LG IPS. Látom szakértő vagy, azért kérdem Tőled.
-
senki66
senior tag
Akkor azért vannak gyárilag maxra téve alapbeállításban, sokan nem nyúlnak a beállításokhoz, én ugyan állítgattam, de aztán nagyjából visszatettem az alapbeállításokat. Most azért a háttérfényt visszavettem minden forrásnál 70-re, meglátom hogy tetszik. Azért a két évet gondolom általában kibírják, mert az az alap garancia, különben a gyártó járna rosszul (az 5 évet csak időszakosan adnak).
-
lix24
csendes tag
Szia!
Nekem is 701V-m van, kérdésem neked is túl sok alapból a háttérvilágítás és a fényerő? Én kénytelen voltam a "közepes energia gazdálkodás"-sal és a többi értéket is visszább venni annyira ki akart folyni a szemem
Esetlegesen ha van egy két tipped a kép beállításokra, tudom relatív a dolog, de érdekel, hogy neked miképp sikerült optimálisra állítani.
Köszi!
Üdv!
-
seger
addikt
Szia.
Köszi az infót! Kondikon nem lehet látni semmit, viszont a led csatlakozón nincs táp. Illetve keresve egy negatív pontot a csatlakozó pozitívján ott a 80V. Viszont a negatív nincs. Tuti táp baja van nem led. Holnap reggel veszek kondikat, meg azt az alkatrészt ami a képen látszik. Ezeket kicserélem, aztán majd kiderül.
-
Müszi
senior tag
-
Szállító76
tag
-
sapics
csendes tag
Most már úgy érzem, egyetértünk. Nem szerettem volna, ha valaki túlzott reményeket táplál a Harman Kardon kapcsán és csalódik.
Kicsit más (talán hasznos), korábban felmerült ugyan meddig bírják a külső HDD-k. Nálam 4. éve megy a TV-hez kapott LG HDD (napi 12-14 óra), folyamatos time shift-tel, eddig semmi baja.
-
sapics
csendes tag
Mivel nekem UJ701V van, bizonyosan állíthatom, hogy analóg sugárzású műsort nem vesz fel.
A 670-nél a LG oldalán olvasható, hogy analóg és digitális forrást is tud rögzíteni. A UJ670 tulajok tudják pontosítani, hogy tényleg igaz-e.A hanggal kapcsolatban, szerettem volna, ha szól úgy mint az LB870-em.
-
sapics
csendes tag
Alapvetően egyetértek azzal amit leírtál, de a Harman Kardon hangrendszer kapcsán én óvatosabban fogalmaznék. Én sokat próbálkoztam a jó beállítással, de feladtam, szerintem nem tesz csodát.
Ha valakinek számít, akkor a 670 mellett szólhat, hogy az analóg jelforrás esetén is tud adást rögzíteni.
-
-
Kispotter
tag
Akkor rendben!
Még egy kérdésem lenne amire kíváncsi vagyok! Honnan tudja a telefonom, hogy a tv közelében vagyok? Tv kábelen csatlakozik a netre wifi kikapcsolva rajta. Lg tv plusz alkalmazás le van töltve és a telefonom tudja hogy a tv közelében van mert megjelenik az ikonja. Ugyanez igaz a youtube ra is. Máshol hiába nyomok rá hogy továbbítsa tv re nem történik semmi. Csak itthon. Viszont ami érdekes a tükrözés a telefonon csak úgy működik ha be van kapcsolva a tvn a wifi. Nem kell csatlakoznom semmihez sem wifivel csak be kell legyen kapcsolva. Nem nagy dolog meg jó ez így csak érdekelne a technikai háttér!
-
Stean20
csendes tag
Szia! már majdnem átrepült rajta a kalapács... de.
kb. 1 óra múlva megszünt a vibrálás majd, még 1 óra múlva (bk.) megszünt minden csík...
ma egész nap teszten volt usb + net + tv stb. és teljesen tünetmentes
remélem többet nem jön elő vagy ha igen akkor nem tűnik el... mert akkor jogosan lehet asztalt borigatni de, így viszont lehet elküldenének...
szal most zavarodottan vagyok boldog...
Köszi
-
dave0825
őstag
Érdekes, nekem azt mondták, hogy csak most, tv vásárlásakor kérhetem a +1/2/3 év garanciát, később nem. Gondolkodtam rajt, és kértem a +3 évet 27.000 Ft-ért. Akkor csak rám akarták beszélni? Azóta elálltam a rendeléstől, és a tv és a garancia árát is visszakaptam kp-ban.
-
V8engines
tag
A PC-m élettartamára mi okán? "Csak" azért mert megy folyamatosan, ahelyett hogy a TV-n Net-eznék (az nem erre van, ahogy számomra az "okos" mobilok sem), vagy miért?
Ha már okos mobil. Ez miért jó világ hogy naponta, két naponta kell töltögetni? A kék bolygót biztos nem kíméljük. Se nem energiatakarékos.
-
törölt tag
Köszi
a feszültség egyebek ellen úgy sem tudok mit tenni, annyi érdekelt a képernyős berendezéseket, hogyan lehet óvni, köszi a segítséget! Akkor leveszem a háttérvilágítást stb.. meg levettem 50%-ra az energia takarékosságot, ahog olvastam a linkelt oldalon.
scream24
azért köszi, hogy megnézted. -
V8engines
tag
Szép estét!
Ez szuper. Már el is kezdtem állítgatni a fényeket (ismét).Ez az első LED tv-m. 2 év se telt el még a vásárlástól.
Ott van amúgy különbség hogy tv, vagy monitorként használom? Azaz, nincs jobb vagy rosszabb hatással rá v.melyik üzemmód?
Jaj, fáradok. Remélem érthető mit akarok gagyogni? -
törölt tag
de gondolom nálad is a TV van érted és nem fordítva.
Nyílván, de eddig ezek amiket a neten olvastam nekem csak képzeletbeli dolgok voltak, a "meghalt " tv volt életem első ledes tv-je ugye most a bőrömön tapasztaltam amiket addig csak neten olvastam, hogy kb 5-6 év az idő tartamuk, tehát igen a tv van értem az a fontos, hogy 1 közel 100 ezer forintos tv-t élvezzek, de gondolom érthető, hogy ezt is szeretném minimum 5 évigf élvezni ezért kéne megtalálni a normális egyensúlyt ami a szememnbek is meg a tv-nek is jó, amiből lehet abból levenni stb, mint ahogy írtátok is a háttérvilágítást.
-
ftamas0201
senior tag
Áhhá, vágeszolom.
És ezek a kínából rendelt panelek mennyire megbízhatóak? Megmondom az őszintét, imádom a tévéket meg minden ami elektronika, de laposat még soha nem láttam szétszedve, révén "ha besz*rik dobd a kukába" és nem tűnik igazán bonyolultnak lecsavarni azokat a kis paneleket ottan
Mert hát lássuk be, tényleg 50-70ezer amivel riogatnak meg a 7-8ezer között van különbség jócskán. -
-
ftamas0201
senior tag
Szia.
Nem tudom erre van-e értelmes válasz. Doboz leragasztva de gari miatt gondolom kibontják a papír miatt, benne a zacsik, távirányítók érintetlenek legyenek, készüléken körbe fóliázás legyen rajta, talp zsugorban van asszem, ne legyen újlenyomatos semmi. Fene tudja most mekkora marhaságokat írtamde erre tényleg nem létezik szerintem normális válasz. Tévé beállításai esetleg úgy induljon a tévé hogy te kelljen beállítsd, de ezt simán gyári beállítással visszanyomják aztán kész. Részemről kifújt ennyiben
Nem hinném hogy van bennük számláló hogy hány órát mentek
-
törölt tag
Nekem egy 49uj635v van, ami csak a káva színében különbözik a 634-től. Én elégedett vagyok vele, de sokan támadják ezt a szériát a direct led háttérvilágítás meg a rgb-w miatt (minden negyedik alpixel fehér). A smart része kiváló, a webos3.5 pattog mint a nikkelbolha. A hangja tűrhető. Ebben az árkategóriában még pár philips meg samsung tv-t láttam (meg persze egy rakás nonémet is akár 55 colban is). Egymás mellett meg kell őket nézni valahol és el tudod dönteni melyiknek tetszik jobban a képe.
-
Nightman1
tag
Na jó,leleplezem magam.
A tv kapható itt magyarban is,sok más hasonszőrű tesójával együtt.
És nem bemutató darab ami egy éve megy egy áruházban.
A weboldal:
http://elektrooutlet.eu
Csomagolássérült,esztétikai hibás modellekről van szó,az enyémnek a csomagolása sérült,ezért én úgy kaptam hogy a kartondoboz egy kicsi részén kb kilométer szigetelőszalag.
Ezek a tévék kinn pihennek valahol egy raktárban,míg ki nem szórják őket.
Az enyém így 2015.10.27.-én látott először napfényt,ezt a dobozon egy pecséttel ellátott vonalkódos matrica is bizonyította,és higyjétek el,alaposan átvizsgáltam érte e ütés,repedés,hajszálkarc,bármi.
Az eladó azt mondta hogy minden ilyen tévét tesztelnek,minden oké e.
Ez hétfőn volt,az akkori készlet utolsó darabját Győrből sikerült beszereznem de azt is úgy,hogy épp tesztelték,a tv csatornákat kereste a tévé mikor le is foglaltam.
A sima távirányítóján kívül minden be volt fóliázva,a smart távot is én bontottam ki először,szóval így ilyen feltételek mellett nyugodt szívvel ajánlom őket,de nyilván azért is döntöttem az LG mellett,hogy ha ne adj' Isten valami gond lenne,ne velük intézzem a garanciát hanem közvetlenül az LG-vel.. -
A guide nálam azt írta (32LF650V), hogy legalább 4GB-os pendrive-ra tud rögzíteni, de előtte leteszteli. Úgyhogy rádugtam egy 4GB-s ADATA USB2-es üres pendrive-ot. Letesztelte, azt mondta ok. Felvettem vele kb. 5 percnyi SD és öt percnyi HD anyagot. Visszanézve nem láttam semmi problémát. Az SD adás kb. 210MB lett, a HD 460MB (de ez nyilván szolgáltatótól, csatornától és a konkrét műsortól függ.) Elég érdekes file struktúrát gyárt... Azt gondolom tudod, hogy semmi máson nem lehet visszanézni, csak az adott tévén.
Kipróbáltam egy másik pendrive-ot (EMTEC), azt nem ette meg, de lehet, hogy csak az nem tetszett neki, hogy nem volt üres. (Ha jól nézem, akkor ráír egy azonosítót, így ismételt felhasználásnál már nem kell tesztelnie - de ezt nem próbáltam.) Hogy a linkelt pen-t megeszi-e, az kétesélyes, de elvileg nem rosszak a kilátások.
A guide szerint USB felvétel alatt a többi USB porttal és a Bluetooth-szal (ide értve a Magic Remote-ot is?) problémák lehetnek.
koxkids (#65074: Elvileg csak és kizárólag MR600 jó hozzá (a magic remote-ok közül). Az 50-es kijelzőjét nem ismerem, de a 32-es sajnos nem matt. Elég kellemetlen élmény volt kicsomagoláskor, mert valamiért meg voltam győződve róla, hogy csak matt lehet (ki szeretne nem matt-ot?). Külföldi site-okon (utólag) azt olvastam, hogy félfényes, de hogy az általam vásárolt európai modell minek számít, nem tudom. Ha a szobában nincs teljesen sötét, akkor tükröződik, persze igazán csak a sötét jeleneteknél látszik. (A CRT is tükröződött (üveg), de ez egy fokkal rosszabb, sajnos.)
-
Fornax
tag
Köszi a válaszokat! Más kérdés. Van ez a smart world:
http://i.ytimg.com/vi/ZYyYFV5_wNM/maxresdefault.jpg
Nálam teljesen máshogy néz ki, még keresni sem lehet! Vagy ez másfajta típusokhoz van? Amit itt megtalálok appot, azt meg nem tudom feltelepíteni a TVre, nem tudja az accot összekapcsolni a TV accával.
-
_Dumber_
őstag
Grat a TV-hez:
32LF630V-ZA.BEEYLJP Ez alapján igen, IPS paneles.
A frissítest elég trükkösen fogyamazták bele.
Nem vagyok otthon, úgyhogy emlékezetből mondom, a pontos menüpontokra nem emlékszem:
Alúlról a harmadik menü Általános (fogaskerék és kulcs látható), majd itt a legutolsó menüpontnál keresd.(Érdekes, hogy az LA660 után meglepődsz az MKV-n, mert az én 32LA620-om is simán benyeli, csak hangsávot nem tudok vele váltani)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv!
Azt nézd meg, kérlek, hogy milyen teljesítmény leadására képesek az USB-k? Illetve asszem áramerősséget szoktak írni (0,5A és 1A, ha minden igaz). És a TV kikapcsolása után marad bennük delej, vagy lekapcsolnak azok is? Esetleg van erre vonatkozóan valami beállítási lehetőség? (Álom, álom, de hátha.)
-
Tamás34
senior tag
Mivel ez az első "lapos" TV-m, így fogalmam sem volt, hogy mik az előnyök meg a hátrányok ilyen típusú televízióknál! Nem tudtam mire kell ügyelni! Utólag ugye mindig okosabbak leszünk! A boltban a kiállított TV szép volt, így megvettem! Sebaj, ezen már nincs mit ragozni! Eladom és jöhet a másik! Bukok rajta, de nem fogom esténként a "szép" szüke képet nézni!
-
Zirowe
nagyúr
Azt eleg furcsanak talalnam, mert vastagkeretes speci szemuvege van az imaxnek, es eddig mindig ingyen volt vegen visszaadosan es most sem irnak mast a cc oldalan.
A sima, nem imax 3d-hez meg igen, vagy venni bagy vinni kell szemuveget.Az IMAX 3D filmek megtekintéséhez a jegykezelés utána, az IMAX terem bejáratánál a Cinema City kollégái átadják az IMAX 3D szemüveget, amit az előadás végén vissza kell szolgáltatni a Cinema City részére a terem kijáratnál.
-
MrChris
nagyúr
tehettek volna az alsó sima részre egy hagyományos számkiosztást, elfért volna. Azt a néhány gombot is elpazarolták mikrofonra meg 3Dre. Soha sem használom, ellenben pl a 3D gomb jó lenne a képarányok, nyujtások közötti gyors végigcsattogtatására...esetleg programozható lenne.
-
farkas-j
őstag
Anno a páromnak nagyon nem jött be a Magic, alig várta, hogy megérkezzen az utólag rendelt infra. Nálunk a TV nézéshez szinte kizárólag az infra táv van használva, mert nekünk egyszerűbb és gyorsabb a vezérlés vele. Videózásnál is sokkal jobban kézre áll mint a Magic. Egy dolgot baltáztak el egy kicsit az infrán, az OK gomb körüli iránygombok nem igazán ergonomikusak. Néha mellé lehet nyúlni a menükbe lépkedve. De ezek a dolgok természetesen mind szubjektívek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest