Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz
Parci
üzenetére
nem rég rendeltem tőlük, nekem izlettek, de én nem vagyok egy nagy gourmet, és szeretnék világosabb porkolest kóstolni, de mivel nem ismerem annyira ezt az irányt, fontos lenne hogy olyat vegyek ami fasza, és ne utólag derüljön ki, hogy nem azért nem izlett mert nem jól kalibraltam, vagy mert nem az én stilusom, hanem mert esetleg rossz volt az alapanyag...
De csokisat meg közepes porkolest (meg kakaot) fogok meg tőlük is rendelni
-
killerjohn
addikt
Még szeretnél Philost tesztelni? Végre van rendes normcore funnel, meg WDT, és kiderült hogy a fő bajom az volt hogy túl nagy volt a hely a kv meg a fej között és amint elkezdtem 17g-t mérni a 15-ös IMS-be, rögtön minden megjavult) Ha érdekel, valamikor összehozzuk, én homeoffice-ban vagyok a XV. kerületben kb... mindig)
-
killerjohn
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Imádjuk, nagyon fasza klasszikus melegszendóra, előre csomagolt/fagyasztott pékáruk sütésére, illetve a legtöbbet mirelit burgonyák és panirozott cuccokra használjuk. Le is fedi a teljes családi junkfood igényünket. Fényévekkel jobb airfryer, mint az "aluldobozos" vackok, csak javasolni tudom. A tisztítása macerás, de túlélem, még mindig jobb, mint egy grill vagy smoker... Szóval csak ajánlani tudom! Amióta meg van ez a Sage, illetve az Effeuno pizzasütő, gyakorlatilag havonta max 1-2x használjuk a gőzsütőt (mittudomén, ilyenekre, mint rakott krumpli/kel, stb)...
TLDR: Mindenből IS jobb a céleszköz, csak győzze az ember hellyel, meg pénzzel...
-
killerjohn
addikt
elfoglalta méltó helyét. nulla kalibrálás után 31-es beállításon Kapuciner Karib-Tenger 92C 6s preinfusion 28s teljes idő, 15gr in, 34gr out, szuper lett, de még nem az igazi, csak már nem tudok többet inni 😁 valszeg durvábbra kellene 18-20gr körül, de csak 15ös az IMS kosaram. RDT kellene, mert portafilterbe öntéskor megy mindenfelé, de nincs spray-m. WDT lehet hogy kellene, de nincs és nem is lesz, mert annyi idegem nics ehhez. Feleségem így is valszeg marad a Sage integrált őrölnél 👻
-
killerjohn
addikt
-
killerjohn
addikt
Haha, rákérdeztem ma, hogy mégis mi a bús van, erre közölték, hogy természetesen május 24-én, 2 nappal a fizetés után odaadták a UPS-nek, és természetesen kaptam róla emailt (tracking number). A gond csak az, hogy nem kaptam. Ma meg már nem tudnak utána nézni, de holnap segít Karim De Lorenzo (ezzel a névvel alig várom)
Nem értem én sem: hogyan lehetséges, hogy még mindig meg tudok lepődni azon, hogy (szerk) *egyes* olasz szolgáltatások színvonala valahol 1850-ben van? Viszont a kaja, a kv, és a hangulat jó, szóval minden meg van bocsátva
Csak érjen már ide... -
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Sage Oracle-höz keresek kosár upgrade-et, mert az IMS kosaram megsérült (ne kérdezzétek...)
https://www.amazon.com/Normcore-Portafilter-Basket-Coffee-Filter/dp/B0CFFY92GK -
killerjohn
addikt
És mi lesz ha a készülék behal? Ilyenkor nemzetközi gari van? Jó drágán visszaküldés, hetekig/hónapikig kell várni hogy odaérjen, javítsák, visszaküldjék? Életemben 1x vettem így (egy 1500 EUR-os robotporszívót Amazon.de-ről), de azt is megbántam, mert a gari ügyinétézés a legrosszabb rémálom lett volna, ezért én magam javítottam meg pótalkatrésszel
Más: DF83 V2-t cseréltél Niche Duo-ra, és a Niche a jobb?
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
A napokban "endgame" őrlők után nyomozgattam, mert feldobott a FB egy A*X hirdetést DF83V-ről (nem akarok reklámozni)... Nagyon jókat olvastam meg néztem YT-on ezekről: DF83V, Timemore 078S, Gevi GrindMaster, illetve még 1-2 másik. Jelenleg dozerless modos Compak K6-om van elfekvőben valahol a garázsban, úgy 6 éve nem volt bekapcsolva, és nem is tervezem: nagy, hangos, öreg és tutira kellene szervizelni, szórja a kávét szanaszét, csúnya, stb. A fentiek közűl viszont kb egyiket sem lehet rendes boltban itthon beszerezni (a gari nem árt ebben az árkategóriában...). Szóval, bottom line: kizárólag espresso-hoz mi most a legjobb vétel itthoni boltban, rendes garival és szervíz háttérrel, max 300.000 HUF-ig bezárólag?
-
killerjohn
addikt
Sziasztok! most vettem észre hogy kifogytam a PY kávéból (csak egy hete felejtek el minden nap rendelni), és ASAP szükségem van valami ihatóra (mindjárt meghalok kv nélkül, visszaszámlálás van). XV. kerület és környékén (vagy belváros felé) tudtok helyet, ahol lehet rendes, friss, pörkölt kávét venni? Úristen, mindjárt végem
-
killerjohn
addikt
Jó, hát egy óra keresgélés után feladtam, hogy találjak tűt, ami nem 100-as kiszerelésben van, vagy nem rövid, vagy nem vastag, vagy nem ezüstös vagy nem műanyagos... Megrendelem Amazon.de-ről, majd ideér valamikor jövő héten - az aliexpresses szeptemberi/októberi szállítás kicsit meredek.
-
killerjohn
addikt
köszönöm mindenkinek a tippeket
-
killerjohn
addikt
a tipp remek, és igazán nem szeretnék hálátlan lenni, de
1) a kapható 4000 féle tűből melyik fajta?
2) milyen hosszú? át kell dugni a parafadugón, ergó a [parafadugó magassága + kosár mélység] hosszú tű kell, vagy csak alulról valamennyire (1-2 centi, mittudomén) kell bedugni a parafadugóba?#119644: hogy tessék?
-
killerjohn
addikt
sziasztok! WDT-hez ilyet lehet kapni itthon? [link]
-
killerjohn
addikt
Csak kíváncsiságból, de gondoltam rákérdezek: mi most az ajánlott őrlő, 400e alatt, ami jobbat tud, mint egy doserless modos Compak K6?
szerk: 200e módosítva 400-ra. Leesett, hogy kicsit elmászott az EUR mostanában
-
killerjohn
addikt
válasz
dusangield
üzenetére
A 22grammos gyári dupla kosár 22mm magas, és még a 18gr sem "lötyög az alján".
A Sage-hoz való 70mm-es 18 grammos IMS 24 mm magas, ami szerintem túl sok "headspace", ezért én a 18gr dózisaimhoz most egy 15grammos IMS-t rendeltem (22mm magas). A 20 grammos IMS-em 26mm magas és abban eltűnik a 18gr kávé, nem is használom egyáltalán a Sage-hoz (a Gaggiában 22gr körül volt töltve, kávétól függően +-1 gr).Amivel én "jókat" húzok:
- az őrlőn belül 6-ról 3-ra csökkentettem az értéket. Forrás: [link]
- a tamp fant-t átállítottam 18 grammra (8 teljes fordulatot kellett kitekerni a gyári beállításhoz képest)
- így kávétól függően 17-21 beállítások között tudok őrölni a gyári kosárba (IMS-sel sokkal finomabb beállítás kell, de a 15gr-os IMS-re még várok, addig marad a gyári dupla kosár)
- amíg a belső beállítás a gyári 6 volt, addig 1-5 között tudtam őrölni, és borzalmasan csatornásodott, 1 méterre spriccelt a bottomless, horror
- a tamp max időre és erőre van állítva
- pre-infuse fix 6mp - nem szégyellem, még nem tartok ott hogy kávénként más-más pre-infuse időket keresgéljeka fentiek fényében nekem ezek az alap paramétereim a legtöbbet fogyasztott kávékhoz:
- Hello Sicilia: grind 18, 88C, 28mp
- Choco Madness: grind 19, 88C, 28mpPersze olyan apróságok vannak, hogy
1) reggeli első kávét a feleségemnek főzöm tejbe és édesítőbe - mert gonosz vagyok - így ő kapja a pangó őrleményt, de még így is pont 10x jobb a "lötyije", mint egy tejes nespresso
.
2) mire egy negyed kilós zacsi végére érek, addigra a grind enyhén változik, és ezt a feleségem reggeli első kávéjával "detektálom", így a következő (az enyém) már finomítva van
-
killerjohn
addikt
válasz
üzenetére
Egészen biztos, hogy fogja befolyásolni, de én [eddig] úgy tudtam, hogy pont az a jó, ha fémből van. Neadjisten rézből mégtutibb mint aluból, stb. Ebből nekem az jött le, hogy minél "fémebb" annál jobb a hőstabilitás, a műanyag pedig a legkevésbé sem fém. De hiába elmélkedek hangosan, hiszen
1) laikus vagyok a kérdésben és úgyis
2) természetesen le lesz tesztelve, kimérve, objektív szempontok alapján. Dupla vakteszt + kontrol csoportnak áthívom a szomszédokat
-
killerjohn
addikt
válasz
dusangield
üzenetére
Nem mérem mindig, egyelőre konzisztensnek tűnik: a lefolyás rendben van (értsd: simán 26-28 sec között tudom tartani az 1:2 arányt PallYotz kávéi esetében). De ha már így rákérdeztél, pár napig külön mérni fogom

-
killerjohn
addikt
válasz
dusangield
üzenetére
szerencsém volt: megtaláltam az amazon.de-n is (innen rendelve nincs vám/áfa): [link]
lehet hogy a felsőszűrő nem bevonatos, de engem eléggé idegesít, hogy jelenleg a felső szűrőt tartó izé műanyagból van, és sok helyen olvastam hogy idővel repedezik, meghal. Szóval jó lesz amit linkeltél. Köszi!
-
killerjohn
addikt
válasz
dusangield
üzenetére
örök hála és köszönet
Szerinted ezek jobbak, mint amiket korábban linkeltem? -
killerjohn
addikt
válasz
dusangield
üzenetére
Nem kevés időt töltöttem a finomhangolásával (pl az őrlőt belül kellett szabályozni először ahhoz, hogy a külső tárcsának jó legyen a "felbontása"). Ezzel végleg sikerült megszüntetni a csatornázást.
A linknek örülök, ha el tudod küldeni, köszönöm!
Illetve a tamp fan-t is át kellett állítanom, hogy a gyári dupla kosárba pont 18grammot tegyen 22 helyett.
Igazából már most nagyon jókat húzok vele, de visszaemlékezvén, hogy a Gaggia Classicon mennyit javított a precíziós kosár+felsőszűrő, nem irreális, hogy ezeket upgrade-eljem.
Persze, ami nekem jó, az biztosan lehetne még ennél is jobb, de az életemnek azon a szakaszán vagyok, amikor a 95% pont jó, és a maradék 5%-ot nem ugrom meg háromszoros energiabefektetés árán, hanem inkább pihenek/szórakozok helyette
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Új szerzeményemhez, egy Sage Oracle-höz már vettem gyári bottomless portafiltert, és most valami rendesebb dupla kosarat szeretnék hozzá, neadjisten vízterítő/felsőszűrő upgrade is érdekel. Esetleg van valakinek ezzel a géppel tapasztalata?
Előre is köszönöm!

-
killerjohn
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Kifejezetten rühellem az arc nélküli becsmérlést...
Ne keltsük már a hangulatot, kérem. Úgy adod elő, mintha nem főztem volna még különböző gaggiákkal pár ezer kávét...
Pont soldier2-től vettem a naked karomat, fragolától a tamperemet, valaki mástól meg a gépemet, valaki mástól meg a másik gépemet. Egyszer volt gond, rögtön ki is jött pár héten/napon belül az eladó, megjavította a hibás valamit és elköszöntünk egymástól, teljesen korrekt módon. Soha senkivel semmilyen problémám nem volt - cáfoljanak meg ha mégis.
Nem szép dolog - még "anonim módon" sem - itt ekézni engem, meg előadni a láthatatlan főnököt meg hogy nem tartottam karban meg hogy kávé volt a tartályban.
2 gépet vettem innen, kettőt máshonnan. Soha egyiknek sem volt semmi baja. Havernak, magamnak, előző melóhelyemnek. Volt amit 8-an használtak az előző melóhelyemen naponta 25-30 kávét csináltunk rajta mégsem lett semmi baja pedig a 8-ból 5 ki se takarította soha. Ezt ketten használtuk egy szintén gaggia-hoz értő kollegával.
Nem tudom miért kell sárdobálni. Azt meg, hogy kávét találtál a belsejében, részemről vitatom, ugyanis mégis hogy a francba került volna a belsejébe?? A "vajon mi van a tartályban" meg "állítása szerint karbantartotta" hangulatkeltést kikérem magamnak. Hetente tersoneteztem és minden nap végén vakszűrőztük. Kivéve amikor elvitted, mert az utolsó héten nem voltam az irodában (egy kollegám adta neked oda a gépet).
15.000 Forinttal olcsóbban vetted vissza a zörgő romhalmot, és részemről itt lezárult a story. Egyébként amikor először visszavitted, akkor még nem zörgött ennyire, Visszahoztad, azt állítva, hogy én dugítottam el a szűkítőt, és utána olyan hangja lett a gépnek, amit szerintem még a Nyugatiban is hallanak. Azt is elmagyaráztam a főnöknek, hogy ez normális, de ő sem hülye, hallotta hogy hangosabb lett. Egyébként hetente egyszer (kedden) van az irodában.
Az hogy a gomb tönkremegy, nem a te hibád, nem is mondtam ilyet. Én segítséget kértem, kifizettem volna természetesen a javítást. A főnököm makacs, hallani sem akar arról, hogy visszakerüljön a gép. Ha tudom, hogy 15.000-et fogsz levonni azért, mert kitakarítottad 1x a szűkítőt (tudod, amibe állítólag kávét csempésztem, mert nem főztem még le 3000 kávét az életemben), akkor fel sem hívlak telefonon hanem zsebből kifizeten a főnöknek, kipucolom én és eladom a gépet. Vagy ha előre tudom, hogy megrendeled a gombot, de a főnök visszaviteti... Itt állok két ember között, én csak jót akartam, aztán ......-ok mint a torkosborz.
A gomb cserét is szó nélkül, számla nélkül elhittem, hogy 8000 Ft, szóval részemről is meg van azt hiszem pozitív hozzáállás. Pláne hogy most 15.000-et fizetek zsebből, mert főztem ezzel a rom géppel kb 150 kávét.
A csapvizes hisztit (azt hogy a csapvíz használata egy kávéfőzőben nem rendeltetésszerű) másnak nem fogod tudni előadni - csak szólok.
Sok sikert az újra eladásához, és köszönöm hogy visszavetted.
-
killerjohn
addikt
OFF
Steak érlelőt építek, de az ehhez vásárolt hűtő termosztátja gagyi
1.5-2.5 fokosnak kellene lennie, de 0 és 5 között mozog
Eléggé el vagyok keseredve, DE ránéztem a Gaggiámra, és leesett hogy a PID valójában nagyon hasonló dolgot csinál... Szerintetek meg lehetne 'PID-elni' a hűtőt? És ha meg is lehet, bírni fogja a kompresszor az állandó kapcsolgatást? -
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
nana, veszek bele rendes kosarat (mi ma az ajánlott babybe?) meg egy naked kart. tizedgrammozáshoz lesz mérleg. beviszem az izébizbaszt, ami elegyengeti az őrleményt tamper előtt (Keresztapper csinálta) itthonról, aztán veszek egyet bentre is. Kollegáknak is én főzőm majd. Egy 500 fős cégről váltottam egy 5 fősre, abból 3 kávézik

-
killerjohn
addikt
sziasztok!
na, lesz pidelt, rézcsöves baby, a főnök már csak azt várja hogy mondjak árat egy passzoló őrlőre. tudtok valami jó dealt?
típus ajánlásnaknis örülnék. ez persze nem otthoni gép, nincs keret úri huncutságokra. összesen 5-6 duplát fog őrölni per nap. -
killerjohn
addikt
SM 90 vagy CM 81 ? egyikről se tudok semmit se...
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
Végre ismét olyan melóhelyem van, ahova hozhatok be espresso gépet

Kellene egy jó GC/GB. Persze PID-elt, karbantartott, stb.
Illetve valami őrlő. Otthon K6 van, de az nagyon drága, ide valami olcsóbb kellene.
Van tudomásotok most jó deal-ről? Keretet nem nagyon tudok mondani. Jó lenne 70-80 körül megfogni a gépet illetve 50 körül az őrlőt.Előre is köszönöm!

-
killerjohn
addikt
sziasztok!
egyéb teendők miatt kicsit itthagytam a kv fórumot, de most újra itt vagyok :p mi ez a rézcső bojler izé? egy éve még a rézcsőtuning volt a buzzword

-
killerjohn
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Azt értettem, igen. Holy shit, az nem pite! Leragadtam a GC-nél már egy ideje, upgrade-elném szívesen, de lövésem sincs milyen irányban, ezért egy egy új, de ismeretlen gép láttán mindig felkapom a fejemet
Catler 9010 nem játszik mostanában. Nem is nagyon bízom benne, de az más lapra tartozik. -
killerjohn
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Előre félek, mit kapok a fejemre a kérdés miatt, de csak felteszem, mert hajt a tudásszomj: miért jobb ilyen géppel kézzel tolni a kart, mint mondjuk egy Gaggiában a pumpa? Tényleg, őszintén tudatlanságból kérdezek, nem kötekedésből

Toobee: nagyon szép lett, de hol van a PID?

-
killerjohn
addikt
válasz
Illesvik
üzenetére
Köszönöm!
Tehát erre jó a "sima" felsőszűrő tartó?
Ezeket írtam fel eddig a bevásárló listára:
- felsőszűrő: 400 Ft, [link]
- duplaszűrő: 4050 Ft, [link]
- nyitott kar: 6350 Ft, [link]
- réz felsőszűrő tartó: 3800 Ft, [link]
- 2 csavar: 150 Ft, [link]
- kartömítés, vakszűrő: kb 600 FtMeg ugyebár a PID-elés...
-
killerjohn
addikt
Tollat ragadok, mert emellett nehéz elmenni. Profik ne figyeljenek, mert Ti úgyis profin, tapasztalati, WDT és egyéb mágikus úton osztjátok el a kávét a szűrőben tamper előtt. De én 'kisember' vagyok, nekem igenis gond, hogy a (nem emlékszem, hogy kitől vett, talán Fragola
)magasítót rátegyem a szűrőre, keressek fogpiszkálót, majd azzal egyengessem az őrleményt. És persze a tapasztalat, és kitartás hiányában még így is ötből kétszer spriccel a naked...Naszóval érdekelt ez az OCD eszköz, mert nagyon jókat írtak róla, és akartam is venni, csak ugye drága, meg import, meg egyébként is valaki beajánlotta Keresztappert.
Ma megjött Tőle a cucc, és haverok is beugrottak meló után egy PY Tanzánia kóstolásra - remek környezet és hangulat volt egy teszthez. Haverok is Gaggiáznak a hatásomra, ugyanolyan noobok, mint én vagyok, ezért egészen megbízhatónak mondanám a mintát. 4 ember, mindenki 4 duplát húzott, cca 2 óra alatt. Egy GC és egy GB volt a tesztalany, egy naked kart használtünk mindkettőhöz, lövésem sincs, milyen szűrővel (jó mély, dupla, szinte függőleges fala van és nagyon precízek a lyukak rajta...) Minden kávét pontosan 22 grammból csináltunk, mert én úgy szeretem.
Nos, hosszas felvezetés után a konklúzió egyértelmű: a K6-on őrölt, relatíve rögös őrleményből készült kávék közül a Keresztapper-féle 'simító'-val készültek úgy jöttek le, kivétel nélkül (!), mint az álom. Ellenben a hanyag - ám részünkről lustaság miatt alkalmazott - módszerrel, pulthoz odacsapkodott, vagy fogpiszkálós baromkodás a szokásos, néha spriccelős, egyenetlen lefolyást hozta.
Új szintre emelte számunkra a kávézást. A tárolása zseniális: beleteszed a vakszűrőbe, és a tetejében KOPPRA elfér a Fragola-féle 58.3-as tamper. Mondom: zseniális. A kivitele, minősége egészen kivételes, profi gravírozott 'manual' a tetején, és nem várt , meglepetés hordozó van hozzá, ami nagyon kedves apróság.
Talán egyetlen negatívumot tudnék felhozni: haver csak 18gr-ból csinálja a duplát, és megnéztük: ebben a kosárban a 18gr úgy eltűnik, hogy nem éri el a felszínét az eszköz.
-
killerjohn
addikt
válasz
adriankoooo
üzenetére
Eggyel feljebb téged ajánlottak K6 doserless módosításban. Valami tipp, ötlet, géniusz meglátás?

szerk: [link]
WOW erre azonnal beneveznék! Hol vetted, milyen néven találok rá? Nehéz volt leszerelni a dosert és rátenni ezt ?Meg egy olyan izébizbasznak (téglaszínű légbefúvó valami a tetején) is örülnék

-
killerjohn
addikt
válasz
angelside77
üzenetére
még mindig az a kérdés, hogy lehet-e valahol egyedileg mintáztatni

-
killerjohn
addikt
válasz
avirid
üzenetére
nekem is ez a kettő van, és jónak tűnnek
a réz komoly előrelépés volt anno az eredetihez képestZombi #50339: boltban kapható kv teljesen esélytelen PY kávékkal szemben. Egyszer egy Molinari már majdnem volt olyan jó, megittam fél kilóval, utána jött egy PY Choko, és rájöttem, hogy a Molinari csak illúzió volt.
Biztos, hogy nem PY az egyetlen a földön, aki kávét tud pörkölni, de ami fél éve zacsiban van, az eleve halott. Ő friss pörkölést hoz, garantált alapanyagból - enélkül a business is hamar elapadna, míg a bolti kávékat akkor is megveszik ha szar.
-
killerjohn
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
én csak elmélkedek
egyelőre nullához közelítő információm van arról, hogy kell-e spéci tamper, és ha kell, akkor milyen. Vagy pl hogy kell-e OCD/alternatíva. Jelenleg - PY hiányában - Omnia Espressot húzok, és enyhénszólva nem vagyok elégedett. A naked spriccel, kesernyés 89 fokon a kávé... próbálok javítani a paramétereken, persze előbb fel kellene hívnom paljocot és csak utána szórakozni az eszközökkel
Aztán ott van a Catler 9010 kérdése is, amin lazán 1.5 éve vakerálok... szóval elvagyok az ötletelgetéssel, kísérletezgetéssel, fórumlakók kérdezgetésével ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
killerjohn
addikt
A Gaggia ha jól tudom 38.3mm-es. Kérdés, hogy vajon 58 vagy 58.4 mm-es tamper kell hozzá

Nem mintha sok kedvem lenne most kiperkálnom 200$-t egy EazyTamp 5 Star Pro-ért... Csak kíváncsiságból
-
killerjohn
addikt
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Tehát van három féle:
- manual, ahol minden manuális
- kalibrált, ahol a kifejtett erőt fixáljuk, de manuálisan kell szintezni
- PalmTamp, ami a felfekvés miatt mindig vízszintes, de a kifejtett erő változhat az őrlemény esetleges térfogatváltozása miatt, ezért a távolságot kell(het) igazgatnimelyiket javasoljátok?
-
killerjohn
addikt
ez így jó? nem kellene jobban elosztania a vizet?
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Ránézésre ez a PalmTamp nem rugós, persze lehet hogy tévedek. Ha nem rugós, akkor viszont mitől jobb, mint a meglévő, klasszikus - szintén Fragola - tamperem?
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Újra kávézok itthon
Jaja, kicsit eltűntem, merthogy fél évig csak az irodában toltam a nespressot, meg a filteres teát...Szembejött egy OCD nevű coffee distribution tool. Valakinek van ezzel tapasztalata? Megéri az árát? Túl lusta vagyok WDT-zni...
-
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
vóóóóó ez mekkor királyság!
A karomat adnám egy ilyen megoldásért a K6-hoz - csak hogy ne 30gr-ba fájjon minden reggel a dupla 
-
killerjohn
addikt
tök jó, hogy az egyetlen kérdésre nem jött közelítő válasz sem: amit feltettem és amiből ez a flamewars indult

-
killerjohn
addikt
hali!
azt lehet sejteni, hogy 'kb' mennyi koffein van pl 22gr Choco-ból főzött kávéban? Valszeg öregszem, mert elkezdtem odafigyelni pár dologra (étkezés, dohányzás, kávé). Ebből az étkezés már alakul, ma átálltam nikotin mentes ecigire, és az egyetlen kérdés az, hogy napi hány duplát ihatok a kedvencemből

-
killerjohn
addikt
válasz
jveres
üzenetére
Én tömörítés előtt kétszer, nagyon finoman a konyhapulthoz ütöm a nakedet (felülről, nem oldalról). Aztán tömörítés, egy fújás a tetejére, és már húzom is. Ez így jó?

szerk: az ütögetés által tökéletesen vízszintes lesz az őrlemény szintje a szűrőben (ha jól csinálom), így a tamperolás már faszántosan egyenletes.
-
killerjohn
addikt
második csavar: szétszedtem a K6-ot, csavarokat kiszedtem, újra visszaraktam, összeraktam, újra beállítottam, és most már minden fasza. Ezt magyarázza már meg valaki... Hiszen végig, mindkét oldalon szinte mikrométerre pontosan lehet csak betenni a késeket, nincs is holt-tér

-
killerjohn
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
kérlek definiáld az 'ütnek' és 'bejáratva' szavakat jelen kontextusban

- én nem hallok semmi rendellenes hangot a K6-on, és az egész csere pár csavar segítségével elvégezhető. a csere után az alsó, forgó résznél ellenőriztem, hogy középen van-e (bekapcsolt állapotban, szemmel). A felső logikusan csak szemmel tudtam nézni, de mivel nagyon masszívan a passzol a helyére, ezért nem érzem hogy itt lenne hibalehetőség.
- kb 500gr kávé ment le a K6-on a késcsere óta -
killerjohn
addikt
csavar a történetben: az ICvel őrölt kávé TÖKÉLETES eredményt adott a GB-n, 30mp lefolyással. Annyira jó, hogy sírok. Szóval holnap reggel finomabbra (30mp lefolyás) veszem a K6-ot, és ha még mindig tré az eredmény, akkor biztos hogy a K6 rossz.
-
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nah, nem akarlak terhelni, megnézem én. Ma hazaviszem az IC-t az irodából, és még este húzok vele párat. Ha azzal jobb lesz az eredmény, akkor a K6-ra nagyon morci leszek... Ha nem, akkor meg a GB-re

-
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Paljoc? hol?
Ízre olyan semmilyen. lapos, nem jó. Nem tudom megmondani szakszerűen, mert nem vagyok kávé kóstoló.
Btw a K6-nak nem JOBBNAK kellene lennie (mondjuk fényévekkel), mint egy IC-nek?
Bazsee71: otthon réz terítő és spéciesített felsőszűrő van (de a gyárival is ugyanolyan tré a főzet). Melóban nem tudom milyen terítő, és gyári felsőszűrő. Létezik, hogy az expolygonos réz terítő a ludas? Igazából időben kb együtt tudom elhelyezni, hogy mióta szar a kávé otthon azzal, hogy rézre cseréltem a szétrohadt alu vízterítőt... Dehát, nehogymár az új réz ennyivel rosszabb legyen, mint a szétrohadt alu...
-
killerjohn
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
Úgy van beállítva, hogy 25 mp legyen a lefolyás (mérőpohárban a dupla espresso mennyiség). Ha finomabbra állítom a K6-ot, akkor jóval kevesebb főzetet kapok.
(húshőmérővel érdemes lenne megnéznem a felsőszűrő vagy a fej hőmérsékletét? lehet hogy ott van a gubanc? de ez marhaság, mert Fragola ezt kiszúrta volna...)
-
killerjohn
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Nem értem az egészet. Komolyan, kezdek kifogyni az ötletekből.
Idebent: szinte olajos, lassan meginduló, gyönyörű lefolyás. Kicsit csíkoz is a nakeddel. A kávé olyan, mintha egy halom olajfesték lenne. Imádom. (GC + Iberital C)
Otthon: egy színű, már-már szőkeként induló, végig egyenletesen lefolyó, "semmilyen" az egész. Ugyanaz a zacsi choko. Semmi csík. A kávéban olajosságnak nyoma sincs. (K6 + GB).
És mindezt úgy, hogy egy hete hozta vissza Fragola a GB-t. Tönkre volt menve az OPV benne, de a javítás nem sokat segített ezen a jelenségen. K6-ban meg most cseréltem késeket. BÁRMI ötlet?
szerk: mindkettőt órákig hagyom bemelegedni, mindkettőt próbáltam standard dupla és naked karral, mindkettő ugyanúgy vízlágyítóval van használva, mindkettő PID-es, mindkettőn ugyanannyi a hőfok, GB-n nem segít se a hőfok emelés, se a csökkentés. Kávé mennyiséget mérleggel mérem, egyformán tamperelek...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Pánik a memóriapiacon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak érjen már ide...
2. kerület, jól látom?
a tipp remek, és igazán nem szeretnék hálátlan lenni, de

Az ott egy K6 mellette ?
A karomat adnám egy ilyen megoldásért a K6-hoz - csak hogy ne 30gr-ba fájjon minden reggel a dupla