Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krajcsi
csendes tag
Valakinek van tapasztalata abban, hogy 83 mm-es, Mazzer Major kompatibilis, elérhető árban levő kések közül melyiket érdemes közepesen sötét pörkölesű kávéhoz venni? Most C késem van, de ez annyira nem domborít ezen a vonalon, viszont nem igazán használom a közepes vagy világos kávékra, mert ott meg jobban funkcionál a 64 mm-es SSP brew kés. Gyakorlatilag faternak meg vendégeknek tolom vele a sötét pöriket a fagyóból, de nem vagyok elégedett a végeredménnyel flair classiccal főzve az eszpresszót. Eladni nem akarom a Majort, de próbálnám jobban kihasználni. Viszont 140 pénzem nincs az SSP vonalra, hogy a világos oldalt erősítsem.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
HunLogin
üzenetére
A jx-pro anno nekem nagyon érzékeny volt a tekerési sebességre. Ha nem azonos volt a fordulatszám, akkor produkált ilyen nagy kilengéseket. Ha jól emlékszem lassabb tekerésnél nálam lassabban jött, gyorsnál pedig zubogott. De ez azért is maradt meg így bennem, mert elméletileg fordítva kellene hogy legyen.
Az biztos, hogy kb mindegy, hogy mi a sebesség, lehet is vele kísérletezni, hogy mikor jönnek a neked a preferáltabb ízek, de ha hasonló időket szeretnél, akkor tartsd ugyan azt a tempót. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én ugyanarról a K-plusról váltottam zp6-ra, én sem érzen azt a nagy előrelépést filter vonalon. Filterre jobban szeretem az ssp brew késemet, viszont aeropressre és kotyeszra zp6 a legfinomabb a 3 késem közül (harmadik major C), illetve a K-plusról nézve is megérte a váltás ugynezen a két vonalon maradva. Cserébe presszó vonal kuka a zp6-on mert se kellő finomság nincs, ha mégis, akkor még range nincs. Szóval hordozhatóságban buktam a presszó vonalat, pedig flair classicot szoktam vinni magammal nyaralásokra. Így vagy vihetem a Jolly/majort, vagy lemondok a presszóról ilyen alkalmakkor.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem szerencsére egy sima garat söpréssel megoldható a major esetében, az a rész nem okoz gondot. Az tény hogy a 2 mp-s darálás helyetti 25-30 mp az elvesz az élményből, nem tudom, hogy meddig fogom így darálni, de most új, picit más, picit jobbnak tűnik.
De mivel én is mindig a kisebb ellenállás irányába megyek és igyekszem hókusz-pókusz mentesen tolni a kávézást, előbb-utóbb tuti megunom ezt a lassú etetéses dolgot
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van egy babtartályom jollyhoz, az belemegy, bár kicsit eldől. Abba szépen adagolom 3-4 szemenként a pohárból, kb 25-30 mp összesen.
A preszzó is más egyébként, az is közelít az ssp brew késhez, tehát kisebb test, több íz.
Egy próbát megér. Viszont presszónál szó szerint le kell felezni a ricnik számát a nulla és a normál etetésű presszó beállításhoz képest. -
Krajcsi
csendes tag
Ez a lassú etetéses dolog eléggé életképes alternatívává tette a C késes majort aeropressre és V60ra is.
Ezzel szemben a 64 mmes SSP brewing kést meg már elrontja, még annál is testetlenebb lesz mint amilyen alapból.
Viszont a két kést tök jól közel hozza egymáshoz
-
Krajcsi
csendes tag
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Nem ellened beszélek, csak hangosan gondolkodom. A 64mmes SSP késemen van 24 mikronos difi az egyik késben, a másikban meg 16 mikron. Ha jól matekoztam a dolgot akkor a két mínusz érték, azaz -16 és a másik -8 mikronja együtt tud okozni 24 mikronos difit a kések null pontjaihoz képest, a másik véglet meg a +16 a nullához képest, ilyemkor a +8 és +8 tud közelebb lenni. Tehát a két kés között ha beállítok az őrlőn 120 mikront pl, akkor nekem 104 és 144 mikron is lesz a valós mért távolság két kés között csak a kések miatt.
Ennek ellenére pazar presszókat iszom otthon és nem csak a sarki fűszeressel összehasonlítva.
Nem mondom, hogy nem lehet jogosultsága egy felszabályozásnak, de nem vagyok biztos benne, hogy annyit számítana 1-2 százados pontatlanság mint azt néha feltételezzük. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
Hilario
üzenetére
Ennyi pénzért vagy tekersz kézzel és akkor Kingrinder K4-K6, vay 1zpresso J-max, X-pro. Ezek újonnan beleférnek a keretbe.
Gépiből meg egy jó használt Mazzert javasolok ennyi pénzért, a DF64 dömping miatt most tele velük a használt piac. Ronda és nagy a mazzer, de legalább megbízható, stabil es jó minőség, 64 mm-es sík késsel, őrlemény minőségben messze a graefek felett van. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
SilverSeraph
üzenetére
Ha van esély, hogy elmész a közepes/világos irányba, vagy már ott vagy, akkor this is the way

-
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
SilverSeraph
üzenetére
Szia!
Ha nem kell tejhab, akkor manuálisat vegyél, abban az árban ott a Flair classic, nyomásmérővel a signature. Sokkal jobb és konzisztensebb kávét fogsz főzni vele. Őrlőben ennyiért vagy egy használt Super Jolly ssp mp késsel, amit láttam fent market placen a napokban (instant buy), vagy újonnan df64 v2.
Ha nyitott vagy a tekergetésre, akkor 1zpresszo J-max, szerintem lesz most BF akcióban avx-en, vagy kingrinder K6. Fele annyiba vannak mint a mignon, cserébe kb. minimum azt tudja, mint a mignon, ha nem többet.[ Módosította: Parci ]
-
-
Krajcsi
csendes tag
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
koxkids
üzenetére
Szia!
Dedikát minden szempontból alázza, csúnyán.
Én 3 éve tolom napi 3-4 kávéval, nekem anno egy pides, rézcsövezett GC-t váltott, 1 hét alatt stabilan jobb kávékat főztem a flairrel.
Most kezdtem neki egy robotnak mellette, azzal még nem tudok olyan stabilan jókat főzni mint a flairrel, de az is jó lesz majd. Tehát van összehasonlítási alapom és bátran kijelentem, hogy nagyon ott van a szeren a flair classic, ha csak presszó a cél.
Ha nem kell tejhab, akkor flair vagy robot. Presszóban verhetetlenek és nagyon hamar kész a kávé. Gépek 30-40 perc a bekapcsolástól a hőstabilitásig. Plusz nincs karbantartás, nincs ami elromoljon, nem kell szervízbe vinni, nincs víz macera, bojler para, hogy mi lehet benne lerakódva. A fejet nem kell vakszűrőzni, beragad mindenhova a kávézsír. Ha nem kell tejgőz csak a manuál.
Szinte alig van rontott kávé mert tudsz korrigálni. Tudsz nyomásprofilozni, előáztatni, 3-4 baron eszpresszót főzni. Ami ellene van az az előmelegítése a hengernek, de azokra is vannak már korrekt workflowk és ha megszoktad 5-10 alkalom), akkor már fel se tűnik. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én szoktam tőle 2-3 heteseket kapni, de ezt nem panaszként írtam.
-
Krajcsi
csendes tag
Kávénapjára jön valaki Aquarium klubba? Egyedül nincs kedvem menni, de ha jönnek innen többen is, akkor mennék szívesen beszélgetni
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Működik az, csak a max hőfok szétbaszta Vendingónál a saválló acél víztartó alsó részt. Feleségem ugyanígy tönkre vágott két aljat két hét alatt. Mindeközben én vígan használom a sajátomat fél éve. Egyrészt nem max hőfok kell neki indukción, mert visszalágyítja az acélt, mert hökezeléssel teszik rozsdaállóvá. Nálunk mindkét alj megrozsdásodott belül, kívül bekékült és lilult. Másrészt vissza kell venni ha megindul a kávé, harmadrészt nem szabad rajta hagyni.
Én isteni kotyesz kávékat iszok itthon indukcióson. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
ScouserHUN
üzenetére
Én tuti ezt venném, nagyon jó a kés benne, valamint tuti hogy nagyon pacek műszakilag, mivel sz.zs. árulja.
[link] -
Krajcsi
csendes tag
Robotosok!
Mennyire használjátok a manométert, mert nagyon gondolokodom rajta hogy vegyek egy robotot, de sajnálom rá a 165 pénzt. A flair classicnál simán elmerném hagyni, bár mindig csekkolom. Viszont a robotnál alapból nehéz csapolás közben látni az értéket, így gondolom egy idő után amúgysem hajolgatnék túl sokat.
Be merjem vállalni a hiányát, vagy mindenképpen hasznos ha van? -
Krajcsi
csendes tag
Én most ültem fel a zp6 vonatra, bent tekerem melóban aeropresszel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
xdpeti0
üzenetére
Graefet sokat kell pofozni, alátétezni kell utólag és nagyon szűk a presszó tartomány. Nem azt mondom, hogy nem a legéletképesebb vétel presszóra 50 pénz alatt, de nem sokban marad el kényelmetlenség szempontjából egy kézitől.
A helyedben megfontolnám azt a Kingrander K4-et mégis. -
Krajcsi
csendes tag
-
Krajcsi
csendes tag
A jó öreg feles pohár is hasít ha betöltésről van szó
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
DG790401
üzenetére
Nekem 20as kondim van gondolom, mivel Zsolttól vettem. A 151c késsel még sosem akadt meg single dosenál, pedig 95 %-ban filter pöriket darálok vele. Beleöntöm a babokat és utána indítok.
Viszont amikor járattam be a késeket és rajta volt a tartály, akkor figyelnem kellett, hogy úgy állítsam le, hogy elzárom a tartály alját és megvártam, amíg az összes bab kifutott a késekből, különben a bentmaradt jávé miatt jó eséllyel nem indult el az újra indításkor. Szedhettem szét az egészet.
Tehát ha a kések között nincs bab, akkor nem fog elakadni, mindegy hogy indítod-e előtte a motort, ha meg maradt bab a kések között, akkor baszhatod
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
K0-al nem hiszem, hogy mellé lőnél, én semmiképp sem adnám alább.
A homogenitásos probléma, ami a harionál még mindig jelen van az az, hogy nem egységes a szemcse méret eloszlás, azaz nem kb 80% a kívánt méret és van pl 10-10 % nagyobb és kisebb, hanem 50-25-25 az arány. Emiatt egyszerre lesz túl és alul kivonatolt a kávé, azaz keserű és savanyú. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Ha Pest közeli vagy, akkor pl. Kávé Kalmárnál tudsz próbálni pár manuál karos gépet, pont tegnap írta, hogy még mindig adott nála a lehetőség. Egyébként ha világos pöriben utazól, akkor nem érzed rosszul, a GC nem alkalmas arra, hogy kimaxold vele a kávét. Jó gép, de csak presszó tekintetében nincs pariban egy flairrel vagy robottal világos pöri esetén, főleg ha nincs benne nyomás szabályozás.
Nyilván fenntartom a lehetőséget, hogy részemről is user error állt fenn, de ebben az esetben úgy is értelmezhető amit írtam, hogy ha sehogy sem jön össze a tuti GC-el, akkor 1-2 hét alatt stabilan meghaladod manuál karossal azt a szintet, amit GC-n toltál. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem amit műveltél az elmúlt napokban a vízkővel 2 hónap után (ha jól emlékszem kb. azóta van meg a 9barista), az nagyobb macera sokkal
A leges-legegyszerűbb és kényelmesebb megoldás a bwt bestprotect csap alá.
Évi egy patron csere oszt csá.
Vagy desztvíz és só, kb. 2 perc meló 5 literenként.
A géped meg hosszú évekig boldoggá fog tenni.
Ha maradsz a csapvíznél, akkor meg örök harc a vízkővel.
De az ízre vonatkozó szignifikáns javulást sem érdemes elhanyagolni az érvelés során.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
home.barista
üzenetére
Én otthonra nem venném meg, nem tudod seperni a garatot mivel nem férsz hozzá, emiatt lesz pár gramm pangó. Bár lehet, hogy ezen segít a pumpa, de akkor azt még kell valahonnan szerezned.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Szintén 15-16 be és 42-45-öt szedek ki (filter pöri).
Imádom, nagyon jó kávékat lehet vele húzni.Viszont beindult a hangya és kellene valami más gépet is tesztelni, hogy lássak világot, ne lebegjek itt rózsaszín ködbe

-
Krajcsi
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Amennyire oda voltam az etióp kávékért, most annyira örülök neki ha előfizetésben nem azt kapom. Szinte mindig etióp az egyik a kettőből, volt, hogy 2 fajta etióp is jött az egyik alkalommal.
Nekem mostanában a kenyai és a kolumbiai vonal jön be nagyon, illetve a guatemalaiak is nagyon jók voltak idén. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Előfizuban 13.000 a kg, van havi 1 szállítási opció, 2-4 csomag lehetőséggel, nekem még rosszat nem küldtek.
1 éve még 10.000 Forint/kg volt az előfizu, de ilyen dollár és energia árak mellett érthető az emelés.
Szerintem a legjobb ár/érték arány az itthoni piacon a Casmo előfizu, ilyen minőséget ennyiért máshol nem kapsz.
+ változatos
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Én nem nézem az időt, íz alapján állítom a szemcseméretet le vagy fel, oszt ennyi.
2-3 shot alatt mindig eljutok az ideális beállításig oszt kb baromira nem érdekel az idő.
Igazság szerint az idő csak egy visszaigazolás. Ha jó az előkészület, adott az in és out, a hőmérséklet, a nyomás, akkor már csak a szemcseméret finomítás van. Tök mindegy, higy 28 v 30 mp alatt finom az aktuális kávé, az ízt kell nézni.
Az idő az csak egy jelzőszám, nem a változó a képletben. Nem az időt befolyásolod, hanem a szemcseméretet, aminek a velejárója optimális esetben a lefolyás idejének a változása. -
Krajcsi
csendes tag
Valamiért kötelességemnek érzem, hogy megírjam ezt a kommentet, mivel én most értem oda, hogy felbontsam az Impresso robuszta kávéját és nekem abszolút jók a tapasztalataim vele presszó frontot. Igaz én a filter pörkölésű verziót tolom.
Amikor a kiállításon kóstoltam, akkor nagyon nem ízlett, de láttam benne potenciált otthonra.
Alacsonyabb hőfokon, lassú, szirupos lefolyásban teljesen jó a dolog, örlő késtől függően hozza a sport szelet vagy kókuszgolyó feelinget nekem.
Nem mondom, hogy egy jó kolumbiai, vagy egy kenyai kávé helyett ezt választanám, de 3 havonta innék egy teli zacsit, mert hoz egy egyedi, kellemes ízvilágot.
Részemről ajánlott. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
https://www.jofogas.hu/fejer/Mazzer_Super_Jolly_130705780.htm
Vagy van fent marketplacen egy pofozós is 60ért.
Innen bármikor tudsz tenni egy nagyon komoly lépést ssp kés vásárlással ha készen állsz rá.
De ha nem vagy nyitott a tutiság fele, akkor egyébként 60 pénzért nagyon megéri a K4 és alkalmas is a feladatra. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
üzenetére
Arabika lehet sötét és világos is, nem ez a döntő szempont.
Gyümis-savas vonalon, világos pöri esetén a K-pro jobb valamivel.
Csokis-magvas, közepes-sötét vonalon a Je plus, j-max.
De ezek nem szent írások, csak ajánlások.
Szerintem te még nem ittál igazán világos pörit. Elsőre elég durván savanyú, szokni kell. De a lejtő, amin elindultál, az a savas irányba dől
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
üzenetére
Kb. felesleges elkezdened nézni a kinut, másfélszer drágább, ugyanaz a kés mint a J-maxban van és semmivel sem ad többet semmilyen tekintetben.
Ha számít az ár, akkor black friday alkalmával 60.000 pénzért vedd a Kingrinder K4-et avx-en. 16 mikron
Ha csak presszó és közepes-sötét pörkölés akkor J-max. 8,8 mikron
Ha világos pöri a presszó, akkor K-pro, vagy ha kell extra kényelem és legjobb használhatóság és számít a workflow, akkor K-plus. 22 mikron
Presszó esetén a legkissebb mikron a legjobb. Nekem annó jx-prónál nem túl gyakran, de volt, hogy a 12,5 mikron is nagy lépés volt, igaz. De persze vannak erre megoldások, pl +/- 2 tized gramm kávé a kosárba. -
Krajcsi
csendes tag
Van olyan rajtam kívül, aki holnap egyedül megy és van kedve dumcsizni?
Tavaly elég uncsi volt egyedül
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Flashback
üzenetére
Ha az íz a legfontosabb, akkor mindenkép Comandante, sok tesztet néztem a témában anno, midenhol ez volt a kinklúzió.
Viszont a K-plus volt talán egy kivételével mindenhol az, amit a mindennapi használatra választottak volna a kézik közül, mert ízben nem sokkal van a comandante mögött, de minden másban sokkal jobb, komfortosabb, praktikusabb, gyorsabb. Jobb a dial in, már csak ezért is, mert vannak rajta számok, a comandanténál a nullától neked kell számolni, hogy mennyit klikkeltél összesen, talán ez a legnagyobb hibája a lassúsága mellett (38 mm kés).Dripperben kezdőként a Hario switchet ajánlják az egyszerűsége miatt. Az alap recept annyi, hogy zárt állapotban felöntöd, két perc után leengeded. Nem kell bajlódnod azzal, hogy milyen magasból, milyen szögböl, milyen technikával, hány alkalommal öntöd, mint a V60-nál. Valamint azért, mert teljes értékű V60 (mint azt Cathfaern is írta előttem).
-
Krajcsi
csendes tag
Használjatok flair classicot. 15-16 gramm megy bele a 41 mm átmérőbe, jó magas a pogi.
Minta lefolyások vannak
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Igen, valószínű elérvelünk egymás mellett. Nem amellett kardoskodtam, hogy a Mazzer a tuti, hanem amellett, hogy egy komoly presszózás küszöbén álló egyént a 40.000 forintos új graef örlő helyett inkább a 60-80.000 Forintos használt Mazzer kategória felé kellene terelni a már felsorolt okokra hivatkozva.
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Engem is érdekelne az SSP HU abból a szempontból, hogy ránézésre nagyon hasonlít a K30ra a kés profilja. Szemre ugyanaz.
Valakinek nincs véletlen egy ilyenje? Ha van kedv, írjon rám és ha nincs nagy távolság (Veresegyház), akkor megpróbálhatunk össze hozni egy tesztelést. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
K30 65 mm - Mazzer Mestre
SSP Unimodal (brewing) 64 mm - SJolly
151C 83 mm - MajorEredetileg az volt az elképzelés, hogy az ssp kés mellett marad vagy a major vagy a mestre a sötétebb pöriknek, de végül maradt mindhárom és felváltva használom őket. Mindegyiket használom minden nap, minden zacsi kávét kipróbálom mindegyikkel. Napi 4 kávét tolok, a negyedik azzal megy, amelyikkel a legfinomabb volt aznap. 90 % presszó, néha egy kis filter, néha egy kis aeropress.
CM előfizetésem van, espresso és filter pörikkel, de pont most fog lejárni és csak filterrel fogom folytatni.
Mindegyiket másért szeretem. Brewing nagyon gyümis, savanyú nélkül. 151C kellemesen savas, kellemesen gyümis és testes. K30-nál pedig ha eltalálom a sweet spotot, akkor a végén van egy ízorgia-ízbomba a csésze utolsó harmadában.
151C a legmegbocsátóbb, az kb mindig finom, tök mindegy, hogy gyors vagy lassú a lefolyás.
Brewing meg a hosszú, 80-90 másodperces lefolyásokat szereti.
K30 meg akkor szerethető (az előző kettővel szemben) de akkor nagyon, ha megtalálod a sweet potot, de az meg ugye rutint igényel.
-
Krajcsi
csendes tag
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Én is majdnem graeffel indultam el annó, de vert1 tanácsára jx-proval indultam el, nagyon jó döntés volt.
Tudom, hogy van lét jogosultsága a Graefnak is, de ha összesítenem kellene az elmúlt 2 és fél év tapasztalatát, akkor azt mondanám, hogy a kávé/víz/örlő szentháromság közül az örlő számít a legtöbbet.
Emiatt próbálom a kezdőket ár/érték bajnok használt Mazzer irányba terelni. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Meg is ihlettél. Elfelejtettem a legfontosabb érvet amellett, hogy kezdőként vegyen az ember egy jó állapotú, használt Super Jollyt.
Ķések cserélhetőek, upgredelhetőek.
Bármikor be lehet szállni az SSP vonalba, ha meg jön hozzá az ember kedve.Egyébként sajnos hiába van itthon 3 Mazzer, előbb-utóbb lesz egy gépem, ami fordulat szabályozós, mert hát na

De a vezér hangya már csak ilyen
De azért arra még gyűjtenem kell, nem sok ilyen gépet láttam a használt piacon, az euro meg csak romlin és romlik
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Pofozás, alátétezés, szűk presszó tartomány, az is lépésekben, a két fokozat között 10 mp feletti lefolyás különbséggel, valamint gagyibb íz.
Ez csak 5 olyan dolog, amiből ha 3 meg van már boldogan csengeti az ember a dupla pénzt.
Okos ember más kárán tanul és kihagyja ezeket a tisztelet köröket.
Mazzer örlő a használt piacon azért nem olyan vészes, vannak darabok amik egy napon belül elmennek.
Azt az örlőt amiről beszélsz (ha ugyan arról beszélünk) én pl nem vettem volna meg, mert volt rajta az a garat kivezetés, ami miatt nem lehetett seperni. Tudom volt rajta pumpa, de kinek a pap, kinek a papné. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Ez igaz, de 80 pénzért egy átvizsgált, párhuzamos, f64 evo késes mazzert meg lehet szerezni, stepless állítási lehetőséggel, otthoni körülmények között unoka is használhatja.
Ár/érték szempontból verhetetlen a dolog.
Graefet mindenki dobja fél-egy év után a korlátai miatt, időt és pénzt spórol meg magának ha kihagyja ezt a lépést. -
Krajcsi
csendes tag
Az a baj, hogy a kézik is elszálltak köszönhetően az inflációnak. 60.000 alatt nincs már jó, espresszó képes örlő sajnos.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
HunLogin
üzenetére
Szerintem egy manual karos, amennyiben csak presszó a cél, mindig jobb megoldás lesz mint egy pumpás.
A következő kérdés az, hogy zavar-e, hogy nem géped van és nem a gép melegíti neked a vizet.
A flair és robot előnye, hogy a gondolat megszületése és a kész kávé szürcsölgetése között 5 perc telik el.
Gép esetében ez fél óra kb.
Gépek mellett szól az 58 mm miatt a vst kosár lehetősége.
Ha csak presszóban utazol akkor árban nagyon ütős ajánlat a flair.
Btw nem tudom hogyan állsz örlő ügyileg, de az 100x többet nyom a latba.
És ahogy Péter is elmondta előttem, a keresővel rengeteg hsz-t fogsz találni, ebben a témában elég sok diskurzus volt. -
Krajcsi
csendes tag
Érdekel itt valakit egy bejáratott (7,5 kg kávéval) Mazzer 151g kés? Hasonlóan jártam mint Tobbee (presszózni akartam vele, de arra alkalmatlan), de én csak a kést vettem meg, majorom volt már.
1 hete vettem, bejáratást követően szembesültem a problémával, nyilván nem előtte
Mivel nem jobb filterre és aeropressre mint a 64mmes SSP brewing, így kiveszem majorból és megy abba vissza a 151c kés. Btw nem is rosszabb nála, de nem filterezek annyit, hogy megérje két brew kést tartanom.
Ez egy nem jött be kísérlet volt. Nyilván sehol nem írták előtte, hogy ez a kés presszóra alkalmatlan, de 1 nap különbséggel Tobbee már leírta. Ezt én is csak megerősíteni tudom.
Annyiért adnám amennyiért vettem, szerintem így is eléggé megéri.
Akit érdekel, írjon privit. -
Krajcsi
csendes tag
Tudom, hogy kicsi rá az esély, de megpróbálom. Valakinek nincs 7-8 kg kidobásra szánt kávéja késbejáratáshoz? Örök hálám üldözéséért cserébe
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Menotti
üzenetére
Úgy kell érteni, ahogy előttem is írták, a 28 az két kör + 8as szám a 34 pedig 3 kör + 4es szám. Az összes klikket beleértve két szám között. Az ha jól értelmezem összesen 18 klikk.
De ahogy Péter is írta, az egy kb ajánlás, egy fokkal pontosabb mint presszó. Jezdj 31nél és úgy is érezni fogod, hogy milyen irányba menj. Keserű akkor fel, ha savanyú akkor le. -
Krajcsi
csendes tag
válasz
dusangield
üzenetére
Próbáld ki Pall&Yotz-tól a brazil cerradót vagy a kolumbiai finca lost.
Ha blendre vágysz, akkor hello sicilia ugyanitt (80-20).
Ezek nem savanya kávék és amikor még a sötét pöriket ittam, ezeket nagy megelégedéssel húztam.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)