Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CB
senior tag
Biztosan nagyon tapasztalt lehetsz a témában, én nem firtatom.
Milyen őrlőid voltak ezelőtt?
Az NZ előtt milyen őrlőd volt?
Miben jobb az NZ, mint a korábbi, vagy korábbiak? Téged mi fogott meg benne?Egyébként a kúpos késes őrlő csak annyira pontos és jó, mint a legpontatlanabb, leggyengébb alkatrésze. Tehát ha a tengely mondjuk műanyag perselyekben forog, a kés "lötyög" a tengelyen, akkor hiába van Kony kés az őrlőben. Nem láttam még szétszedős videót, nem tudom mi van belül. Bár nyilván ezeket az őrlőket már nem az örökkévalóságnak készítik.
-
bl4ze
veterán
Ne haragudj, de ez kiverte a biztosítékot.
Tényle rettentő hülyeséget írtál be, megbántani nem akartalak, de a véleményem fenntartom.
Nagyon sok őrlő átment már a kezemen, pár száz kávét életemben leteszteltem már, van némi tapasztalatom őrlőket, őrleményeket illetően.Ez a Graef-NZ Kony kés ősszehasonlítás olyan, mintha a Trabant mellé tennél egy Ferrarit.
Ha te úgy gondolod, hogy nem pontos, nézz utána kinti szakmai fórumokon, elég sokan utána mentek ennek már, megmérték ahogy néztem vásárlás előtt.
Részemről ennyi a téma, én nem meggyőzni akarlak, de hidd el vásárlás előtt élőben kipróbáltam, összehasonlítottam egy szintén kiváló őrlővel és a vásárlás mellett döntöttem, mert a minőség minden tekintetben nagyon meggyőzött. -
vicces1
aktív tag
Mazzer Kony késpár 63mm-es önmagában drágább vagy ugyanannyi mint a Greaf őrlő, meg jóval nagyobb késméret. Illetve nem fog imbolyogni, de még mindig ajánlott 30-35ezer körül egy új Graef, használtan meg 20-ért, mert annyiért mit kapni?! -egy "hájpolt" tampert, disztributort, meg felesleges cuccokat.
Én meghagyom tarcsiba, simán jó még világosabb kávékhoz presszó minőségben is.
Kontrasztnak, viszonyításnak is jó pl. egy új kávé próbálásnál, de láttam már kávézókban filterhez használva.
Vizezni kell a babokat, és ütni, ráindítgatni szegényt, de ez ilyen. -
CB
senior tag
Ti most nagyon támadásnak veszitek, amiről írok, pedig nem az.
Én csak beszélgetni szeretnék róla, és meg szeretném érteni azt a filozófiát, hogy egyesek miért nyergeltek át síktárcsás őrlőkről egy kúposra, mikor korábban a század milliméter pontosan beállított síktárcsás őrlő volt az "isten". Ráadásul azok az őrlők a Niche árának
70%-áért megvehetők kis túlzással.
A fő szempont nálatok a pangó csökkentése, vagy megszüntetése, és az adagonkénti őrlés?
Mint mondtam, nekem is a Niche a szimpi a legtöbb szempontból, de nem szeretnék abba a hibába esni, hogy fél év múlva kiderül, hogy a Graef-nél műszakilag alig jobb, 7 szeres áron. -
CB
senior tag
Mondjuk azt, hogy még nem láttam mindent....Kicsit finomabb is lehetnél.
Most már világos számomra, hogy a kések nem egyformák. Elfogadom, hogy sokkal jobb kései vannak a Niche-nek, ami minőségben is biztosan sokkal jobbat produkál.
A pontosság még kérdéses mert a pontosságról mérések kellenének. Talán a márka és a presztízs az, ami azt sugallja, hogy pontosnak kell lennie. A Niche-nek van valami múltja? -
bl4ze
veterán
"de a kések, és szerintem a pontosság olyan mint a Graef702."
Uhh, ekkora ökörséget nettó marhaságot rég olvastam itt.
A kedves topiktárs látott már Mazzer kony késeket élőben, látta őrölni, dolgozni azokat ?
-
-
válasz
Toobee
üzenetére
Én is szeretek szuttyogni a kávékészítéssel, az egész folyamatot élvezem nem csak a végeredményt. Persze jó néha beülni egy kávézóba, de manapság egyre ritkábban teszem, mert a legtöbbször az a tanulság, hogy itthon jobbat készítek. Főleg flat white-ozok és 10-ből 9x a tejhőt cseszik el, egyszerűen nem figyelnek rá.
Amúgy amikor vettem az őrlőmet nagyon sokáig szemeztem a 270Wi-vel, aztán jött Bazsee ajánlata
-
Toobee
veterán
Tökre megértelek! Nekem a kedvencem manapság, hogy feldobom a naked kart a 270Wi-re, 16 grammot beküld nekem 1 gombnyomásra (Acaia beépített mérleg), lehúzom szintbe, tamperelek és már mehet is fel. Kiba*** gyors az egész, nulla eszközigénnyel ahhoz képest, amit otthon csinálok. Pont ma köszönte meg a főnököm, hogy milyen jó szettet válogattam össze a céghez. Nekem se mindig hiányzik a sok macera, de kikapcsolódás jelleggel imádom magát a rituálét. Otthon ugye kézivel bohóckodom, ezer+1 kis gyösz, basz van, amit használni kell közben.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
így van. ittam 80 ezer forintos grange-et, tényleg vannak elképesztően összetett borok. egy pazar kávé szerencsére ezer forint sincs egy megfelelő kávézóban. és így, hogy tudom, hogy mi a csúcs, azt is tudom, hogy amit nap mint nap iszom, hol helyezkedik el a skálán. néha elmegyek a csúcsért, és annyi elég is, itthon felhőtlen az öröm a jó esetben 80%-os sajáttal.
-
Cathfaern
nagyúr
"a fórumban jellemzően használt cuccok mind alkalmasak rá, hogy finomat igyunk."
Persze, ezt nem is akartam vitatni. Azért valahol a kávé is olyan, mint a bor: szakértők elvitatkoznak azon, hogy most mi a csúcs, de van egy pont ami felett napi fogyasztásnál nincs értelme foglalkozni. Mert már nem az a különbség, hogy finom a kávé, vagy nem finom a kávé, hanem hogy a szumátrai kávé akkor tökéletes, ha 30 vagy ha 35 féle ízjegyet hozol ki belőle, és a mogyorós ízjegy 21%-ban kell hogy érvényesüljön a karamellás meg 19.56%-ban, mert egyébként nem hoztad ki belőle amit lehet
-
Toobee
veterán
Ugyanazt a kávét készítettem el a múlt héten 2 féle módon (filter). Kruve-on átszitálva, 3g fine-t kiszedve és szitálás nélkül. A szitált verzió számomra túl streril volt, nagyon durván elkezdett dominálni a víz íze (itt ki is jött szerintem gyorsan, hogy a Clearwater nem a legideálisabb filterre, a picit kesernyés íz miatt). Sajnos ebből a kávéból nincs már több, de lehet lassan kipróbálok egy kevert vizet is. Ja, az őrlemény mennyiséget ugyannyira állítottam be mindkét esetben, Kruve-os szitálásnál 25 grammot daráltam, így lett 22g a vége. C40 a filteres daráló jelenleg, V60 meg a szett. Vízhőfok szabadesés, de remélhetőleg hamarosan itt lesz a Bonavita hozzá. Szóval ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy vagy nagyon mélyen beleásod magad és mindenre odafigyelsz vagy örülsz a jó cuccoknak a keményvonalas dolgok nélkül. Ez esetben számomra finomabb ital született szitálás nélkül.
Filter vonalon a Fellow Ode-ra és az Orphan Apex-re lennék kíváncsi. C40 szerintem elég nagyot szór, a Kruve-os szitálásból kiindulva.
Parci: Baratza Sette 270Wi Etzinger 40 mm kés van benne.
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
persze, alapvetően így logikus, ahogy a hőstabilitás is előny egy gépnél, mert kontrollálhatóbb az egész.
ezzel együtt a gyakorlat sokszor megvicceli az embert -- én legalábbis erre jutottam. meg arra, amit mindig mondok is, hogy ha a kávé nagyon jó, akkor a fórumban jellemzően használt cuccok mind alkalmasak rá, hogy finomat igyunk.
-
Cathfaern
nagyúr
"az egyébként már bizonyított dolog, hogy van jó és rossz szemcseméret-eloszlás"
Teljesen jogos a felvetés
Tudtommal nem. De elvileg minél szűkebb tartományba esik a szemcseméret, annál jobb az őrlemény, mivel ha van túl finom meg túl durva is benne, akkor értelemszerűen az egyik része a kávénak alul, a másik része túlkivonatolt lesz. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez miért eredményezhet finomabb kávét, mint ha pontosabban be lehet lőni a kivonatolás mértékét. Szitálással lehetséges nagyon szűk tartományú őrleményt előállítani kvázi bármilyen őrlővel, amennyire olvastam mindenki nagyon elégedett az eredménnyel, csak az a probléma hogy elég macerás művelet, 5-10 perc adagonként, plusz a kávé egy jelentős része kukába kerül
Aztán persze ki tudja ebben is mennyi a placebó, nem tudom valaki csinált-e komolyabb kísérletet ilyen téren.Azt viszont már nem sok értelme van elemezni szerintem, hogy pontosan hogy néz ki az eloszlás, inkább csak azt hogy mennyire szűk.
De igen, igazából a program arra jó, hogy az őrlők összevethetőek legyenek. Arra nem, hogy megmondja melyik jobb őrlő

-
CB
senior tag
Bejött még egy szempont, az pedig a külcsín. Többen említették, hogy milyen szép a Niche. Utóbbi időben ez is számít. nekem mindenképpen.
A mazzer mini is kúpos késes?
Most megnéztem a kések különbségét a Niche-Graef gépeknél. Valóban minőségibbnek látszik a Niche késpár.
Bár, ha nem tudnám melyik melyiké, és csak az élek profilját látnám, nem tudnám megmondani, melyikkel lesz jobb az őrlemény. Most csak arról az alsó, kb. 10 mm-es részéről beszélek a késeknek, ami a finomra őrlést végzi. A felső, durva őrlő-bevezető rész az tényleg teljesen különböző, az alsó rész, az naggyon hasonló. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
ez roppant tudományos -- az egyébként már bizonyított dolog, hogy van jó és rossz szemcseméret-eloszlás? nem lehet, hogy a szemcsék más-más kioldódást eredményeznek és kávéja válogatja, hogy ez melyiknél mit ad a pohárban?
de egyébként ez nekem már basket.. izé, too much

-
Cathfaern
nagyúr
"az első pont pedig nehezebben ítélhető meg"
Egy elvetemült csávó írt egy programot amivel (körülményekhez képest) objektíven összevethetőek a különböző őrlők: [link]
Egy kicsit körülményes használni, de ha az ember rászán pár órát, hogy kitapasztalja hogy hogyan célszerű kiönteni az őrleményt meg lefotózni, akkor utána egy-egy mérés már nem olyan vészes (plusz windows alatt kicsit parancssorozni kell, de az oldal alján kommentekben leír mindent, csak copy-paste). -
-
-
őrlőnél három szempont lehet felhasználói oldalról szerintem:
- az őrlemény minősége
- az őrlő használatának milyensége (kényelme)
- az őrlő tartósságaha a harmadik szempont nagyon fontos, akkor a mazzert nem lehet megverni. a niche a második pontban nagyon erős. az első pont pedig nehezebben ítélhető meg, én azért sokkal jobban szerettem a mazzer robur/kony párost, mint a jolly késes mini-e-t.
de...
faterom maga pörköl, egy qm 0650-en (vagy a családi pavonin) főz, és egy fragola-féle super jolly-val darál.
és elnök kávékat csinál. savas, gyümölcsös, arányos, de icipicit már mokkás, nagyon jó egyensúlyt lőtt be, világos és közepes pöri között valahol. ha félreteszem a hibátlanul elkészített specialty világos vonalat, nem kell jobb.
-
CB
senior tag
válasz
hkarcsii
üzenetére
Csak kötözködöm ám! Ne vedd komolyan.
Igazából azért,mert az árakra hívtad fel a figyelmet:
" akkor annak a felét az örlőre költsd. Különben a drága gép a gagyi örlő mellé olyan, mint rollerre szerelt ködlámpa"
Egyébként azt kérdezném, hogy hol kezdődik a nem gagyi őrlő?Most csak azért kérdezem, mert ugye a Graef702-t mindenki belépő szintnek tartja. nekem is az van.
A Mazzer családját mindenki dicséri. Viszont ezek 60e Ft-tól 130e Ft környékén láthatók. Más a kés, a pontosság, a tartósság. Mindenki dicséri. Sokan használják. Aki ilyet vett, az jórészt Graef-ről váltott feljebb.
Aztán most sokan váltottak Niche Zero-ra. Meg ne sértődjetek - elég sok videót néztem róla - de a kések, és szerintem a pontosság olyan mint a Graef702. Szép a dizájn, nincs pangó, halkabb, de 200 eFt. Egyből szuper vele a kávé. Sokan a Mazzer és hasonló kategóriájú társairól váltanak át, van, aki a Mahlkönig őrlőjét cserélte rá.
Félre ne értsetek. Csak felvetettem valamit, és jelzem, hogy én is Niche Zerot szeretnék venni!Értem én, hogy több szempont van. Eddig a síktárcsás őrlő volt a nyerő, mert azzal jobb volt az őrlemény, és a fórumot olvasva mindenki az őrlemény minőségét tartotta előnyben.
Most megjelent egy jobb dizájnal szerelt, nulla pangós őrlő, ami egyébként a késekben Graef, de azzal is szuper a kávé. -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Számomra is. Idegesít ez a fajta marketing.
-
Wolfy999
tag
Ha nem is tokeletes ra a kodlampas hasonlat, de lehet egy sima PIDes GC es egy mazzer osszessegeben jobb kavet produkalna. Ha azt vesszuk, hogy mondjuk 145 a full tuning GC, 30 a graef, akkor arban kb egy szint a sima PIDes Gaggia es egy jol kifogott mazzer. A budget fele orlore jo elv.
-
-
jugeen
addikt
Mótvá?
-
-
vicces1
aktív tag
Lehet hinni, hogy ha LM Linea minit veszünk, mert van rá pénzünk, akkor magától elkészül az isteni presszo, pedig nem.
A kávét még mindig a gép előtt álló élőlény készíti, ha gondosan előkészíti és megfelelő alapanyagot használ, akkor élvezhető eredményt kap, mindegy mivel készíti.
Egy kotyogóval is lehet jobb mint egy olimpiabajnokkal vagy többszörös Páneurópai játékok győztes Simonellivel.Pár napja szenvedtem presszóra, aztán próba v60-on egy világos filterhez pörkölt Kenyával, az előbb Bialetti Mokaval kipróbáltam és álom finom volt.
Érdemes úgy kezdeni, hogy alázat...
-
hkarcsii
csendes tag
Ha megteheted, vegyél egy e61 gépet, de szerintem fontosabb, hogy legyen egy jó örlőd. Ha nem végtelen a budgetod, akkor inkább az örlőből vegyél egy komolyabbat, és majd a gépet fejleszted. Ha van pl 300e Ftod egy szettre, akkor annak a felét az örlőre költsd. Különben a drága gép a gagyi örlő mellé olyan, mint rollerre szerelt ködlámpa...
-
Toobee
veterán
Coffeedesk rendeléshez csatlakozna valaki? Budapesti, kiskunhalasi átvétellel. Én Kruve poharat, meg egy Bonavita vízforralót rendelnék. 15 EUR menne annyi részre, amennyien vagyunk.
-
LazacX
tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Kérdés, hogy a Black Sheepes kávé, vagy a Frei mogyorós ízlik jobban, ezek otthoni reprodukálása eltérő hardvert igényelnek.

-
CptAdamica
veterán
Debrecenben, még a Black Sheep-et is szoktam inni néha, meg a Frei Cafe mogyisat, eddig csak ezeket ismertem.
(#98740) Cathfaern Igen, az első opció, felül kávébab, darál, főz.

(#98741) bbuffy Köszi, DG-ben ízlett a Pellini. Ami még szerintem nagyon finom volt, az a Marché éttermekben lévő kávé, valamilyen Dallmayr-t használnak.
-
bbuffy
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ha automata akkor inditasnak jo a pellini. Kicsit jobbra vágynál ott a pacificaffe.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Darálós kávéfőző alatt teljesen automata kávéfőzőt értesz (tehát felül beleöntöd a kávébabot, megnyomod a gombot, alul kijön a kávé), vagy olyan karos főzőt ami egybe van építve darálóval (tehát felül beöntöd a kávét, kávéőrlő rész alá odarakod a kart, gomb megnyom, kávé beleőrlődik, kart berak a főző részbe, gomb megnyom, kávé lejön)? Mert ha teljesen automata, annak van külön topicja, ott jobb tanácsokat tudnak adni arra vonatkozóan: [link]
Többiek:
Egyébként "Összefoglaló"-ban lehet át kéne nevezni a "Kávébeszerzés" pontot "Kávébab, Kávébeszerzés"-re, mert úgy is nehezen találom meg, hogy már tudom, hogy ott van
-
bl4ze
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Biztosan ezekkel a kávékkal akarod kínozni magadat ?
Helyileg merre vagy ? -
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki szintet ugrok és a Dolce Gusto után végre valahára lesz egy darálós kávéfőző gépem. Nos, első kérdés, hogy milyen fajta kávébabot érdemes venni, ami mondjuk elérhető a legtöbb nagyáruházban is? Első körben a Pellinit, Omnia Baristát (Ebből már a pirosat kóstoltam, elég erős volt), Dallmayr kávékat néztem ki, ezekről mi a véleményetek, esetleg milyen másfajtát ajánlanátok?
-
soldier2
őstag
Az espresso lényege, hogy nagy nyomással toljuk át a vizet a kávépogácsán, és annak az ellenállása biztosítja, hogy ne zubogjon át a víz.
Erre több lehetőség is adott:1. Egy összenyomott rugó biztosítja a nyomást (ez van a képen) -beceneve rugós karos - ez van a képen
2. Kis kezeddel nyomod le a kart, és a te izmaid biztosítják a nyomást a kávékészítés teljes ideje alatt. Beceneve kézi (manuál) karos. Pl Olympia, Pavoni
3. Elektromosságot hívsz segítségül, itt lehet az aktuátor rezgöpumpa, rotációs (roto) pumpa és még pár újabb megoldás
4. Gőz - egyes új és drága kotyogószerű kávéfőzők -
a megőrölt kávéból csinálsz a szűrőben egy párnát/pogácsát. azon vizet nyomsz át: vagy egy pumpa teszi ezt (amit egy gombbal kapcsolsz), vagy te magad úgy, hogy lenyomsz egy hosszú kart (ami egy dugattyút nyom, ami átpréseli a vizet a kávépogácsán).
na, ennek birtokában most már megveheted bármelyik megidézett gépet bátran.
-
degec
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
le vagyok maradva tudom..olvasok olvasok..

bbuffy: persze persze, nem kapkodunk.. -
degec
senior tag
-
soldier2
őstag
A jó kávét, jó darálót semmiképp nem úszod meg. Ha inkább "klasszikus" olasz vonalon mozognál nézz meg pár LaPavoni videót. Macerásabb a kávékészítés mint a pumpásoknál, de egyszerű szerkezet, és egy Kávékalmáros nyomásmérővel nyomásprofilozásra is lesz lehetőséged. A végeredmény pariban van a drága motoros gépekkel, és 10-15 perc alatt üzemkész. Aztán ha bejön az életérzés, veszel egy ősrégi Creminát, és letudod a gépvásárlást hosszú időre

-
norkov84
tag
Én is napi 4 kávé (2x2) mellett Rocket E61-ezek, igaz ez DB
Két használat közt kikapcsolom, gőz bojler a géppel együtt megy, de így sem horror a villanyszámla. Pedig van hogy munka miatt bekapcs után csak 3 órával tudok húzni vele. Én jobban szeretem vele az eredményt és az elkészítést is, mint előtte a tuning Silviaval. De azzal sem volt rossz, sőt. -
háttérinfónak még leírom, hogy az elmúlt kb. 10 évben, amióta kávézom, ezek a vasak mind minimum tartották az árukat, de inkább még picit emelkedett az áruk. szóval bármiből ki tudsz szállni.
-
bbuffy
senior tag
Én is e61 ezek. Már a masodik Rocketet nyúzom, imádom. Persze kell kellő elborultság hogy ilyen legyen otthon napi pár kavéért. Amugy van aki 5M gêpet tol otthon, ahhoz képest egy a Rocket semmike. De ettől meg nem vennek mást. Jobb mint a Silvia. Bár ha jó fel van tuningolva az is tud, meg a Gaggia is. Én mondjuk Gaggiával kezdtem anno, par hónap után lett Rocket.
25 perc alatt felfűt már az új generáció amugy. És sokkal takarékosabb mint a régiek. Elvileg.Az ajanlott ECM szett is jó tud lenni, ha karban volt tartva.
De egy új rakéta minden pénzt megér
Ami még jó ha az e61 rotopumpás. Igaz a felsőbb házra jellemző ez inkább.
-
Toobee
veterán
Ha van helyed, én nem beszélnélek le az E61-ről. 4 kávé esetén mondjuk már lehet egész nap bekapcsolva érdemes tartani. Ha használt is játszik, akkor pár napja raktam/unk be ide egy ECM szettet darálóval együtt, az elég jó áron van egy kis alku után. Azt hiszem, 2014-ben vettem a La Scala-t, marad is még. Jópár gép megfordult már nálam előtte is, utána is.
-
bl4ze
veterán
Tökéletesen jó lehet egy tuningolt, PID-es Gaggia Classic is - de ha meg tudod tenni, vedd meg a Grimac La Uno E61-es HX gépet.
Nagyon szeretem a PID-es Gaggia-mat, de azért a Grimac-ból a kávékat vissza tudom sírni....(ha érdekel a gép, az index.hu fórumon megtalálod a Kávéológia-ban az embert, gépet)
-
degec
senior tag
Köszönöm a válaszokat.. nekem még az nem tiszta, hogy mennyire kell ezt az e61-et erőltetni, ha nem vagyok barista, és csak egy jó presszot akarok inni (no szpesöliti), és gurman sem vagyok, de igénytelen sem, mindenféleképpen az e61-esség az, a szint ami húdehúde..vagy azért egy Rancsi szilvikéből is ki lehet hozni otthonra ezt a minőséget, csak ilyen kosár olyan pid, szuper kv, szuper ölrő kell hozzá. Égessük a lovét e61 miatt vagy ne.. ?
ez lenne nagy dilemma, nekem. Erre írnátok valamit szívesen fogadnék pro kontra. E61 értem miért menő, de 40 perc mire felfűtöm a gépet rendesen, napi 4 kv-r, hááááát nem tudom... Ha akarom (nem menőzés) ki tudom fizetni az e61-es fejes akármi alap gépet 400-500k ért, de ha nem kellene nem volna rossz.szóval értitek a dilemmát
köszi ! -
Toobee
veterán
Jó kézit kapsz ~100e Ft környékén. Motorosból most nagyon hasít a Niche, az 500 font. Én személy szerint tudom még ajánlani alacsonyabb árfekvésben a Baratza Sette 270Wi-t, amiben van egy beépített Acaia mérleg is, így csomó macerát spórolsz magadnak. Hátránya, hogy kell, hogy legyen kávé a babtartályban (pattogó szemek).
-
degec
senior tag
Tisztelet,
Hetek óta (ezt a fórumot sajna nem) karos e61-es kvgépekről, és örlőkről olvasgatok, jutubolok. Gépekből Rocket alap gépet, vagy a Futura Kikka, gépet nézegettem, talán nem lövök mellé ennyire, Rancsillioó-s Szilvike, és Gaggia-s vonalat elengedném, Lelit glenda..mert nem tudok ilyenből kv-t megkóstolni, sajna, de lehet ámbátor elég jó anyag jön ki ebből is..
Ellenberger örlőkről lövésem sincs, Macap, vagy Mazzer amit ismerek, de ez elég húzós, nincs valami jó de nem ennyire drága cucc ? Segítséget előre is köszönöm..
(Ja igen.. meguntam a gagyitronik szuperautomata JurTa gépünket, mióta sikerült, megkóstolni, egy szuper helyen egy Rocket-os gépből egy rendes kv-t, ami nem szpsöliti, csak valami sötét olaszos pörkölésű, ""lenézett"" sima espresso volt, azért lenézett mert nem kortádó, latte, bohóckodás, nekem a kv=espresso magába pont)
-
soldier2
őstag
válasz
Csuppp
üzenetére
Az AVX gépet nem ismerem, de ha a fejet nem fűti semmi (közvetlen kapcsolat a bojlerrel, vagy külön fűtés) akkor hanyagolnám. Egy újszerű állapotú pidelt Gaggia Classic már talán elérhető ennyiért (pid nélkül biztosan). Megbízható konstrukció, többen és olcsón javítják és ha később lesz rá pénzed szénné tuningolhatod.
-
Csuppp
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos tönkremenet a csapja a Krups xp4000 gépemnek, ezért kávéfőzőt keresek.
Feljebb lépnék egyet, így olyan gépet keresek amibe normális ipari kar jár.
Darálóm egy Graef CM702.Keretem max 75.000Ft.
Kiszemelt egy Quick Mill 0500. Megtetszett benne, a nagyon egyszerű felépítés. Minden kéznél van a kazán a szivattyú, strapabíró kapcsolók.Amit még találtam az AVX EM TB1. Ez is elég egyszerűen javítható, ha valami eltörne benne. Itt viszont nem tudom mennyire lehet aggasztó, hogy a "kazán" külön van a kar rögzítési helyétől. Főzés előtt ha átengedek rajta egy adag vizet, akkor nagyjából kiküszöböltem a hőelvételét?
Bármi egyéb alternatívát szivesen meghallgatok, ami belefér a keretembe.
-
Csápájev
őstag
Megbízható, használt Jurákkal foglalkozó boltot tudtok? (haverom erre vágyik
) -
-
waxos
csendes tag
válasz
üzenetére
Bár nem nekem szólt, de úgy tudom, hogy a jelenleg megvásárolható Pascucci kotyesz már más gyártmány, mint Mylord3-é. Az övé még Top Moka gyártmány, míg a leírás alapján jelenleg a G.A.T. gyártja a Pascuccinak. Más a formájuk is. Mokinával készült kávét még nem kóstoltam, de az 1 személyes Moka Express-szel az asszony teljesen elégedett.
-
soldier2
őstag
válasz
DemonDani
üzenetére
A Hario darálók napi használatra alkalmatlanok. Arra jók, hogy túrán a sátor előtt elbohóckodjon velük az ember, vagy szabadság alatt magaddal viszed, de mindennap több kávé mellett csak idő kérdése, hogy a polcra kerüljön. Ha a kereted fix akkor első körben a kotyeszt megtartanám, vennék egy DeLonghi kg 79 v 89-et (vagy bármi hasonlót csak ne propelleres legyen) és bolti kávéról átállnék valami friss pörkölésre. A jó minőségű alapanyag fontosabb mint egy új gép, de nem találod meg a Tescoban. Kotyogóval a beletöltött vízmennyiség változtatásával a lefőtt ital ízét is tudod befolyásolni (kevesebb víz mellett jobban jönnek a savak, kevésbé keserű, ha több a víz akkor megéghet, keserű lehet de pl világos pörkölésnél jobb is lehet a végeredmény).
-
kzoltann
aktív tag
Tud nagyon finoman orolni, de a fokozatok eleg nagyok szoval finomhangolni nehezebb. (En pl azzal jatszottam h 10g letekertem 4sen a maradek 8g 5-sön)
Arra is kell nagyon figyelni hogy mindig jol meg legyen huzva a tetejen a csavar, mert hajlamos lazulni es ugy total inkonzisztense valik.
Szoval igen, kepes ra, de figyelmet igenyel. -
hcstuning
tag
Bár nem nekem szólt a kérdés, de hátha érdekel még tapasztalat
Sötétebb (olasz) pörit daráltam vele Flair-hez, az működött. Világosat nem próbáltam még.
Alapvetően filterhez használóm, ahhoz nekem tökéletes.
Ismerettségi körben vettek Aeropresshez is, jól működött, viszont kiment a fogantyú csatlakozásánál a forgó tengely végén levő hatlapú rész elég hamar. Nekem még bírja, bő két hónapja használom, de már új állapotban is kotyogott, oda kell figyelni rá.
-
phranxinatra
aktív tag
Most már tényleg eladnám 2018-ban vásárolt, nem egész 2 évig használt, jó esztétikai állapotú, kifogástalanul működő Imat Lux kávéőrlőmet. Körülbelül 6 kiló kávé mehetett át rajta. Megtekinthető és átvehető Pécs környékén, de kérésre postázni is tudom. Ajándékba adok mellé egy csomag kilós kiszerelésű Lavazza Cremosót. Ára: 29.000 Ft.
-
72lakiluk
tag
Feltettem a home barista-ba pár képpel, de beírom ide is hátha nem fekete a favorit
Ha vki ad a Mazzeremért 90 ezret, viheti. Bő másfél éve vettem itt, nem sokkal előtte kapott új F64 evo késeket. Nemrég vettem hozzá újakat, de nem kerültek még bele. A hagyományos szürke SJ, tölcséres, kartartó villás. Pár hónapja bemérve: 0.02 a pontosság.
Adok hozzá 3D nyomtatott garatszűkítőt kupakkal meg persze az eredeti kartartója is megvan. Az új evo kés plusz egy ötös. Fővárosban vagy környékén házhoz viszem. Most nem tudok képet feltenni de majd igen
Lehet adok mellé még egy nyomtatott tölcsért is.Igen, NZ lesz valószínűleg
akartam egy mikroszkópot vagy távcsövet az asztalra, de az asszonynak nem tetszik
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
írtad már hogy hamarabb megjött, mennyi időre ért ide?

)