Új hozzászólás Aktív témák
-
Nutra
tag
Így-így. Amúgy minden elromolhat. Sage-re Szigetszentmiklóson van hivatalos szervíz, ha valami nagyon spéci dolog kellene.
Amúgy nagy rajongótábor és sok YT videó segít minden másban.fecke78 Olcsó, megbízható alternatíva, pihen nálam gyári dobozban egy Lelit Anna PIDes. Egy kazán ugyan, de szögegyszerű és tökéletes belépő. Napi pár tejes ital sima ügy. Szólj, ha meghirdessem (sosincs rá időm)
-
Nutra
tag
#bocsnemide
-
Nutra
tag
Ezek a marketing bár számok (ha igazak) az elérhető max nyomást adják meg. Hogy ténylegesen mennyi átfolyáskor, azt főleg a kávépogácsa ellenállása határozza meg. (Extrém esetben ha kar nélkül megnyomod a gombot, nem lövi ki a gép 20baron a vizet.) Nem kell nagyon ezekkel az értékekkel foglalkozni. Ha az átlagos 25-30mp környékén lejön egy dupla és ízlik, akkor jó. Ha nem sikerül normális kioldást kihozni, tök mindegy, hogy mit írnak a gép dobozán.
-
Nutra
tag
válasz
RetepNyaraB #8456 üzenetére
Ne hozd rám a parát!
Utazós készletben van egy 2-2,5 decis teszkós fp, eddig mindig tuti volt mikrózott tejjel.
-
Nutra
tag
válasz
Endless #8447 üzenetére
French press-el 2 perc alatt megvan.
-
Nutra
tag
válasz
Safi1988 #8200 üzenetére
A 17-30 már közel dupla. Tankönyvileg 1-2 (17-34) körül lenne 25mp, ha ez megvan, íz szerint lehet vele játszani. A 2
személyeskifolyós kar csak annyi, hogy kétfelé folyik ugyanaz a mennyiség, amit a kosár meghatároz. Kétszer annyi vendég, kétszer annyi csapolás - ez ilyen kávéház -
Nutra
tag
válasz
bagaba1 #7951 üzenetére
Felesleges üres kosárnál átfolyással foglalkozni.
A 25mp-t vagy környékét kávékészítés közben lehet csak értelmezni.
Először az adagot és a tamperelést kell nagyrészt fixre venni, aztán az őrlemény finomságával a 20-30mp-t és onnan íz alapján finomabb/durvább őrléssel kihozni a kávéból, ami jó. -
Nutra
tag
válasz
pető bá' #7915 üzenetére
pető bá' 3-at már húztam vele zsinórban. Szétszed, pogácsa kiüt (kivakar
), új őrlés és mehet is. Egy konyharuha jól jön az alsó fém cucc letekeréséhez. (Sőt, járt hozzá egy microszálas kendő, bár lehet, hogy a webshop ajándéka volt
) Amúgy is hasznos, mert csapoláskor meleg (de nem vészesen forró) tartani. Én mindenesete megvettem hozzá aliról a gyári borítót (sleeve), szép is, jó is.
-
Nutra
tag
-
Nutra
tag
De már elmúlt... utoljára már 699 rémlik, dm 649
-
Nutra
tag
válasz
RetepNyaraB #7116 üzenetére
Ha nem óriási kérés, megnézed, hogy bt-s mérleg megy-e a Beanconcueror app-al? (illetve fordítva, az app a mérleggel
)
-
Nutra
tag
válasz
mesehabbal #6116 üzenetére
Egy régebbi, tisztességesen felújított Jura jó, amire szeretnéd. Nálam egy S9 Impressa szolgál sok éve. Kávé beletölt, gomb megnyom és jön egy standard minőség. Tejhabot is fogyaszthatót csinál minden különösebb user tudás nélkül.
De: olyan, mint egy autó, néha megkívánja a karbantartást és a szervizt. Tisztítás, vízkőtlenítés kis odafigyelés csak a beépített programmal. Szervíz viszont néha pénzbe kerül, ezt is bele kell kalkulálni. (De legalább nem kidobós 2-3 év után...)
Azt pedig ugye Tarantino is megmondta, hogy nem olcsó szar kávét kell venniNem fogsz megverni egy specialty kávézót, de egy tisztességes friss kávéval elfogadható produktumot kapsz gombnyomásra. Ha ez az elvárásod, jó lesz.
-
Nutra
tag
válasz
justgiveup #5949 üzenetére
justgiveup talán a Hario Skerton Pro.
De ha teheted, próbálj ki valami jobbat is (Timemore, 1Z Presso). Ezek már ugyan lényegesen drágábbak, de ég és föld.
Szerk: közben látom, hogy sz.zs. javasolt egy axv-t. Hallgass rá. -
Nutra
tag
válasz
mesehabbal #5928 üzenetére
mesehabbal a többi javaslat mellé: használt, felújított Jura ezzel foglalkozó szervízből
-
Nutra
tag
válasz
hyperspace #4528 üzenetére
A szállítás sötét ló. De pont annyira az MM-be szállítás is.
Én szoktam hébe-hóba Szegedről direktben rendelni (általában más kávés cuccal együtt), nem volt gond vele. Meg nekem itt van a szomszédban a dunakeszi kávéboltnet, onnan elhozom a rendelést. -
Nutra
tag
válasz
hyperspace #4524 üzenetére
MMben gyakran sokáig hevernek a kávék a polcon, ezt érdemes nézni. Netes rendelés nem játszik?
-
Nutra
tag
válasz
Graphics #4136 üzenetére
Kapucziner Velencei gondolások. Tuti friss pörkölést fogsz kapni. Kilós árban most 4800Ft, ízben sokkal nagyobb ugrás a boltiakhoz képest. Én mindig csak kis adagot töltök a Jurába, a többit fagyasztva tárolom.
Szerk: hyperspace pont ezt linkelte pár másodperc előnnyel -
Nutra
tag
válasz
pető bá' #3393 üzenetére
Élből én is azt mondtam volna, mint dugesz77 és konkrétan a Graef 702-t mondanám. Egy kicsit utánaolvastam, már csak azért is, mert nálam is hosszú évek óta van egy gvx2 (régen kotyogóshoz használtam, utána olyan kávé őrlésére, amit nem akartam a Graef-be tenni...) Így legalább rájöttem, hogy ez tényleg őrlő, nem daráló
Amikor vettem és amíg használtam, teljesen fogalmatlan voltam kávé témában, igazi véleményt nem tudok róla mondani (annyit viszont nyertem, hogy így kísérletképpen kipróbálom majd filterre összehasonlítva a kézi Harioval)
TLDR: Brikkát javaslom, a Krups-ot csak akkor, ha fillérekért megkapod, különben Graef 702 vagy 800; esetleg kéziben Hario Mini Mill. -
Nutra
tag
Ez egy tényleg sokat érő cikk.
Az első tipp tényleg a kávékészítésről szól, a második határeset (olasz cappuccino és az osztrák módi, ami miatt mindig hozzáteszem ott, hogy tejhabbal kérem - de ez ízlés kérdése, attól, hogy én nagyon nem így szeretem, ez még nem feltétlenül rossz). A harmadik meg nem is kávékészítésról szól.
Az én hármas listámra inkább felkerülne a frissen őrölt kávé a tégla helyett és a tömködés mellőzése - ha már a kotyogósról van szó. Bónusz tipp: rengeteg más módon is készíthető jó kávé -
Nutra
tag
válasz
ServerWorks #3194 üzenetére
2022.03.04-ig
-
Nutra
tag
válasz
capafog23 #3181 üzenetére
Még lusta voltam feltenni a hirdetést, de 2 hete gyári dobozában erre vár egy Graef 702, idén márciusi vétel, nagy átlagban napi 2-3 duplányit őröltem vele. 25e. Szerintem jó kis őrlő - persze a Baratza Sette 270wi jobb és kitúrta
Ha ezt így nem szabad, akkor elnézést, szóljatok és töröljétek és intézem a hirdetést rendesen.
-
Nutra
tag
válasz
Polarstar #1389 üzenetére
Akkor cserébe elárulom, hogy nem vagyok kapszulásfogyasztó
Kíváncsiságból olvastam el a cikket és egyszerűen nem bírtam magamban tartani, hogy ilyen blődséget valaki leír egy ismert (...) oldalon.
ESE podot nem próbáltam, de most már inkább maradok a frissen őrölt kávénál (az meg kedv, kávé és hangulatfüggő, hogy presszógép, aeropress, Hario vagy Brikka)
Természetesen ezzel egyáltalán nem lenézve sem a pod, sem a kapszulás kávét - csak nem én vagyok a célközönség, másban jó, mint ami nekem szempont. -
Nutra
tag
válasz
Sumptuous #1382 üzenetére
Én az "érdekeset" idézőjelbe tenném. Vagy persze inkább az "újságcikket" vagy az "újságírót"
>>Kapszulás gépet feltehetően azért vesz az ember, mert jelenleg ez az egyetlen szerkezet, amivel egész jól meg lehet közelíteni a nagy presszógépek által főzött minőséget.<<
Nem, és nem
Nagy presszógép minőséget kis presszógéppel (meg ami vele jár) lehet megközelíteni. A kapszulásnak inkább a stabil minőség és az egyszerű használat a vonzereje. Szerintem. Én viszont nem írok cikkeket, mert nem értek hozzá. Amihez meg nem értek, arról pláne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- ASUS routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged