- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz
headhunter86 #13516 üzenetére
50g por alakú citromsavat oldj fel 1l vízben.
Töltsd tele a tartályt ezzel.
Használd el a kazánban levő vizet (pl. engedd ki a gőzkaron keresztül), majd ha a kazán tele van már citromsavas vízzel, várj negyed órát, aztán főzd le a teljes tartály tartalmát (persze kv nélkül).
Utána tiszta vízzel ismételd meg az előbbit.Főzz egy "teszt" kávét ... és öntsd ki kóstolás nélkül.
-
válasz
headhunter86 #13514 üzenetére
Gyári ajánlása nincs?
Mivel full acél, mehet bele citromsav. Ha aggódsz tőle, végy tejsavas tisztítót. -
krono.
tag
válasz
headhunter86 #13056 üzenetére
Köszi, én hamarabb merítem el a csövet, de akkor megpróbálom sokkal tovább fent tartva.
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #13056 üzenetére
egy új csajt aki kávé fogyasztó mennyire le lehetne nyűgözni egy ilyennel
. Jobban mint hogy jó a kv íze
.
-
válasz
headhunter86 #12877 üzenetére
Ekkora cseszebe 600 milis kiontovel kell onteni es meg jobb lesz.
-
válasz
headhunter86 #12825 üzenetére
Ja úgy tényleg. Nem értettem a lényeget
-
K2016
csendes tag
válasz
headhunter86 #12797 üzenetére
Igazából én annyinak láttam a helyzetet, hogy kb beteszi a kart a darálóba, megnyomja a gombot, és tamper, kész. Ugyanazzal a kávéval használva a daráló egyszer beállítva ,és kész. Ha megmutatom nekik hogy kell, ennyit csak meg tudnak oldani
Méregetni mérleggel nyilván nem fognak, de remélhetőleg ennyi még belefér, automatától csak jobb lehet, vagy tévedek?
-
K2016
csendes tag
válasz
headhunter86 #12716 üzenetére
Köszönöm!
Igazából az szólna a Sage mellett, hogy kevesebb helyet foglal, és a család többi tagja is tudná egyszerűen használni, ehhez képest kerestem a legjobb lehetőséget. Az egyszerű kávé készítés miatt automata gépet szerettek volna, ehhez képest gondoltam, hogy a barista jobb lenne. Nem találtam 300e alatt semmi más opciót amit közel 0 tudással jónak gondoltam volna. Az első gondolat maximum 200e Ft volt, de a La Specialista Arte-n kívül más nem volt ennyiért. -
tyuli76
tag
válasz
headhunter86 #12716 üzenetére
Szia!
Megéri eladni a GC és Graef 702 őrlőt,annyit ráfizetni?
A GC alap,semmi tuning. -
K2016
csendes tag
válasz
headhunter86 #12716 üzenetére
Az egybe építettekkel mi a baj? Azt értem ha baja, van akkor az egész szerviz, de ezen kívül van más hátránya? Köszi
-
K2016
csendes tag
válasz
headhunter86 #12716 üzenetére
Köszi a választ! Komolyan gondolok jó kávét inni, egyszerűen de nem szeretnék komolyabban foglakozni a dologgal.Ezt elfelejtettem, de valószínűleg fontos.
-
tailor
őstag
válasz
headhunter86 #12709 üzenetére
Parkside kolléga nálam is befigyel, át is futott amúgy az agyamon, hogy ki kéne próbálni (azért rheumatoid arthritisszel plusz challenge a tekerés, de nem problémás
).
Jó, hogy leírtad, miként tartod az őrlőt, mert azért így meghajtva kézzel nem biztos, hogy ellen tudnék tartani(Mondjuk a Kedvesem tuti kiröhögne, hogy eladtam a 702-t, hogy vegyek egy kézit, amit aztán fúróval hajtok meg
Bár így is sokkal halkabb lenne, mint a 702, pláne, hogy nem kell pofozgatni a végén...)
2710 pető bá'Az volt akkor az igazi ébresztő
-
válasz
headhunter86 #12709 üzenetére
1Z pressoval próbálgattam én is az akkus gépet, kell kapaszkodni rendesen egy megfelelő presszó tartományban. De nagyon nem volt mindegy így sem milyen szögben tartom és mennyire húzom neki a kraftot.
-
tuzpenge
őstag
válasz
headhunter86 #12684 üzenetére
+1. Nagyjából nálam is ekörüli tartomány a presszó....
-
KisApám
addikt
válasz
headhunter86 #12684 üzenetére
Volt 40-esen is, ami ugye a K6 papíron szerepel az espressohoz. Nem nagyon akartam 20 felé közelíteni (Turkish Coffee).
Majd megnézem akkor 30-on is akkor.OK, nem adom fel még, de végre szeretnék már látni egy jó habos, krémes feketét.
Jó lenne látni, hogy a nyitott szűrőkaron szép krémesen egy csíkban folyik lefelé a pohárba.
Vagy megkérek egy hozzáértőt, ugorjon fel hozzám, mutassa meg mizu, hogyan... -
Horvi
őstag
válasz
headhunter86 #12646 üzenetére
Remélem ezért csak akad még valami. De majd figyelek azért a pöri dátumra.
-
válasz
headhunter86 #12620 üzenetére
Nagyon szép lett. Ránézésre picit vastag a hab. Próbáld vékonyabbra, azzal könnyebb lesz rajzolgatni :)
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12463 üzenetére
nálam is egy monsoned malabár megy a fehérvári médiából most. semmi sav, kis fűszeresség, egész jó.
-
headhunter86
senior tag
válasz
headhunter86 #12416 üzenetére
Most olvasgatom és félreértések vannak az ECO móddal kapcsolatban. Ez nem tartja pl. 70 fokon, hanem úgymond hagyja kihülni, hogy ne pörgesse a villanyórát ha bekapcsolva felejti az ember.
Amúgy kijelzőn ott a hőfok, látni mikor meleg. De 25 fokról 3 és fél perc után üzemkész. 10 perc után pedig tök forró a fej. Szóval nálam ez sose volt para. -
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #12386 üzenetére
Nekem is pont ez van hogy előáztatással 40-45mp és nagyon finom főzetek jönnek ki... Semmi extra keserűség, földes csokis íz.. Mondjuk ehhez kell a PID és a 89 fok ami csökkenti az extrakciót..
-
válasz
headhunter86 #12386 üzenetére
Teljesen jó az a 37s ha ízre bejön a kávé, nincs semmi kőbe vésve - főleg nem előáztatással.
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12359 üzenetére
reggel kipróbáltam kíváncsiságból. 10percet terveztem, de 12 lett a melegítés. nálam a gadzsán nagyon kijött a különbség. pedig nem egy hipszter kávé van, goriziana aroma piu megy, de igen lapos íztelen lett. a hőfok ennél 88-ra van állítva, de elég langyosra sikeredett. szerintem gyenge volt a kioldódás, kevés volt a hőfok.
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12357 üzenetére
1-2-szer próbáld meg 15perc melegítéssel. ha nem érzel difit, akkor csináld úgy ahogy neked jó. egy próbát megér
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12352 üzenetére
rámértem most a gadzsára kiváncsiságból. az omron pid 23-ról 93-ra 1p30s szaladt fel. gadzsa az elnök
persze a kar tök hideg, gondolom nálad is.
-
válasz
headhunter86 #12347 üzenetére
Az, hogy 93 fokot ír, még közel sem jelenti azt, hogy minden ( fej, kar, stb ) rendesen át is van melegedve. Az bármilyen gépnél minimum 15 perc.
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12347 üzenetére
meg tudod mérni a kijövő vizet kar nélkül, amikor a kijelző 93c-t mutat?
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12345 üzenetére
akkor ez lenyomja a réztekercses gadzsát. ott a fél decis bojlernek kell 15-20perc. legalább is ezt mérte egyszer egy szaki...
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12338 üzenetére
ha jól látom fél literes a bojler. amig darálsz, beáll 93fokra a víz?
-
Gergőke88
addikt
válasz
headhunter86 #12332 üzenetére
Ez milyen gép?
szerk.: AVX látom. Írnál róla pár szót?
errol esetleg vélemény valakinek: Lelit Anna PL41TEM
tovabbra is keresek karos gépet 160-300e Ft között. Vagy marad a robot … -
válasz
headhunter86 #12257 üzenetére
A videón nem látod mennyit öntött ki előtte
Segít az átöntés, jobb lesz a konzisztencia. -
válasz
headhunter86 #12255 üzenetére
Ajánlom még Emilee Bryant latte artos yt videóit. A tejkrémnél még sokat segít ha gőzölés után átöntőd egy 600-as kiöntőbe.
-
válasz
headhunter86 #12252 üzenetére
Mérd ki a tejet pontosan a konzisztencia miatt és ugyanabba a csészébe próbálkozz. Én főleg 200ml-es Loveramics csészéket használok, ehhez mérek ki 160g tejet. A presszó ~40g. Ebből a mennyiségből pont ki lehet hozni az öntést, hogy még maradjon is a kiöntő alján egy kevés.
-
Sped
aktív tag
válasz
headhunter86 #12225 üzenetére
Nézegetem már én is egy ideje ezt a gépet, mert sokkal olcsóbb mint a neves márkák hasonló tudású gépei. Ami érdekelne, hogy a DB1 Pro és a DB1 Plus között mi az alapvető különbség? A Plus is dual bojleres (ami nekem persze felesleges amúgy), viszont 100 ezerrel olcsóbb.
-
d@vee
őstag
válasz
headhunter86 #12225 üzenetére
Hát én csak azt látom, hogy duplából könnyebb, azt sehol sem hogy szimplából nem lehet.
Én csak szimplát iszom, dupla akkor fől le ha vendég jön és egyszerre 2 pohárba. Ott annyira nem lényeg hogy milyen, szarvasihoz szokott emberek még ígyis el vannak ájulva milyen finom kávét lövök. Pedig semmi extra. -
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12225 üzenetére
milyen gép ez, van vakszűrő hozzá? akkor felesleges ez a sok vegyszer. hetente kétszer hármat vakszűrőzök, már egy éve nem használtam a port.
-
válasz
headhunter86 #12225 üzenetére
Akkor tisztítsd, ha láthatóan elszíneződik\retkes. Ha használsz pogiszűrõt, gyakorlatilag sose kell.
Senki nem mondta, h nem lehet jót. Csak nehezebb (és a dupla meg finomabb, ha fejed tetejére állsz is
)
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12221 üzenetére
ha jól látom a santos meg a malabar ára jobb mint a shopban
-
d@vee
őstag
válasz
headhunter86 #12172 üzenetére
Sajnos több ingyfluenszert is feldobott a net pár héten belül, mindegyik épp "baristáskodik". Gondolom egymást másolják annyira nincs már téma ami eltartsa őket.
Ettől függetlenül szivesen elmennék egy ilyen egy napos tanfolyamra. -
válasz
headhunter86 #12172 üzenetére
Húztam a szám, hogy na Dallmayrhez megy be a ritka ütnivaló arc, gratulálok. Aztán kiderült, hogy az arc még sokkal ütnivalóbb, mint kezdetben gondoltam.
A Dallmayres srácok viszont a kezdeti tikkelős-vállrángatós ipse után meglepően kompetensek voltak és nem beszéltek hülyeségeket, sőt. Kár, hogy Ütnivaló Arcba minden infó kár. -
tuzpenge
őstag
válasz
headhunter86 #12172 üzenetére
Az a csóka lassan már minden volt csak akasztott ember nem.....
-
válasz
headhunter86 #12148 üzenetére
Kétféle kiöntő kell, egy 360-as amiben felgőzölsz és egy 600-as amivel öntesz. Az elsőnél alá, a másodiknál fölé lőtted a tej mennyiségét. De alakul
-
d@vee
őstag
válasz
headhunter86 #12129 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, én ezt a brazilt ittam AVX-től: Brazil Santos
Nagyon ízlett, mondjuk ez volt az első kávém amit kézi örlő+bottomless filterrel csináltam. -
válasz
headhunter86 #12112 üzenetére
Duplát félig tölteni nem kell félnetek jó lesz
Szóval oda szimpla kosár kell :)
Tamper témáról: avx-en lesz rugós (vagy már van..?) ugyanaz a begyártó és techonlógia, aki a normcore-t készíti.
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #12105 üzenetére
a 18-as kosárral nem valami nyerő a 11g.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #12099 üzenetére
én meg semennyire, vagy automata, vagy ipari nagygép
-
zolnagy
őstag
válasz
headhunter86 #12097 üzenetére
Hát nem. Ez pont a nem ajánlott kiherélt verzió. Az ár is így lett belőve gondolom, de nekem nem kéne így sem.
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #12072 üzenetére
nagyobb munka kiextraktálni világosból az anyagot.. de pont emiatt a finomra őrlés miatt leginkább visszájára fordul mert olyan a szerkezete hogy nem megy át rajta a víz... nekem pont hogy a világosabbat kell durvábbra őrőlnöm és akkor jön le a víz 30-35mp alatt.. a nagyobb extrakcióhoz +2 fokot teszek rá, és több vizet engedek át az őrleményen.
-
válasz
headhunter86 #12072 üzenetére
A robusztás cuccokat kell kifejezetten durvára, inkább azt mondanám. A többinek meg mikor mi áll jól...
Ha valaki nagyjából azonos jellegű babokat használ (pl közepes pörkölésű dél amerikai), akkor az őrlőnek van egy kialakult "joker" állása. Nagy baj itt nem lesz, kis eltérés erre-arra és kész.
Ha az ember rendszeresen váltogatja a stílust sötét-világos\blend\robusztás rettenet vonalon, akkor már fejvakarósabb és érdemes lehet jegyzetet készíteni, minek mi volt a jó beállítás.Nb.: az a salvadori nem igényelt semmi különösebb flikkflakkot emlékeim szerint. Inkább gyorsabb, mint lassú lefolyás állt neki jól. De keverhetem ám
-
fecke78
senior tag
válasz
headhunter86 #11995 üzenetére
Talán a Pólus centerben a media marktban láttam avx kávét de tuti nem 250g-ost hanem 1 kg osat .
-
fecke78
senior tag
válasz
headhunter86 #11957 üzenetére
próbáld így
-
fecke78
senior tag
válasz
headhunter86 #11955 üzenetére
Miért nem veszel 1 kiló koffein menteset gyakorlásnak , azzzal locsolhatod is magad
-
válasz
headhunter86 #11946 üzenetére
Csak ismételni tudom, hogy a konstans tekerés a legfontosabb a kéziknél. Próbáld ki egyszer, hogy 1mp\fordulaton ill. kifejezetten gyorsan tekerve készítesz italt. Óriási különbség lehet. A tampolás viszont nem túl érdekes. Lenyomod, visszarúg, kész. Ha nem egyenletes a pogi (rögös, ferde, az eloszlás rossz), az viszont rengeteget számít lefolyásban. Ez nem azt jelenti, hogy perceket kell piszmogni az előkészítéssel és drága eszközökkel bohóckodni (pl. disztribútor), csak figyelni és belerakni a kilométert. Rugós tamper az mondjuk egy nagyszerű találmány, bár nem olcsó az sem.
Tejhab különösen kilométerfüggő. Ipari gépen van 6-9mp, mire már nem tudod fogni a kiöntőt. Na az tempó
Beleereszted a levegőt (sziszegjen erősen) 1-3mp. Beljebb nyomod a csövet a felszín alá kicsivel (NE sziszegjen) és ha forró a bödön, kész. Jútúb tele tanítóval, de egy latteart tanfolyam se különösebb vagyon. Ott fél óra alatt ràérzel, aztán csak tolni kell bele a gyakorlatot -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #11946 üzenetére
az oktatáson kb. 8-10-et pancsoltam el, mire stabil kihozatal lett
-
skilleeer
csendes tag
válasz
headhunter86 #11948 üzenetére
Jelenleg ott tartok, hogy már nem tudom eldönteni savanyú vagy keserű.. Én is annyi kávét "elpancsoltam" már.. és csak munka után, késő délután van időm erre. Éjfélkor pedig forgolódom
Nem szoktam ennyi kávét inni. Azt érzem, hogy nem tudok konzisztens lenni, nem tudom megismételni az előző főzésem.
Ettől függetlenül már sokkal jobb eredményt érek el mint mikor első nap elkezdtem. Azok a kávék ihatatlanok voltak feketén
@RetepNyaraB tanácsára impresso classic, brazil-kolumbiat vettem első körben. Egyébként egy kiváló minőségű kávé.. Jó sűrű cremaja van és az illata is nagyon finom. Már csak tökéletesen kéne elkészíteni. Pont az előbb ittam munkahelyemen egy saeco gépes nevenincs kávébabból készült koffeines italt és arra jöttem rá, hogy még az én savanyú kávém is finomabb ettől -
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #11948 üzenetére
Tamperolás nem számít nagyon igazából... Ha összenyomod egy szintnél nem tudod tovább nyomni ergo nem fog nagyobb ellenállást generálni.. Lényeg hogy nyomd össze rendesen (amennyire én tudom 5-10kg ha nagyon kell erő-érték).
A kávé meg időben is változik az elején más klikkszám fog működni mint 1 hét mulva... Az én tapasztalatom meg az hogy az hogy 8-10 bar vagy 12, egykutya lényeg az őrlemény szemcsemérete, az extrakciós idő és a vízmennyiség (végülis ez utóbbi is az extrakciót adja meg csak más paraméterrel) Plusz ha úgy érzed elértél egy nagyon f.sza beállítást, akkor még a hőmérséklettel is szórakozhatsz
.
-
válasz
headhunter86 #11946 üzenetére
azért ez nem atomfizika, hogy minden egyes (százezred)grammon életek múlnak
27mp -> 17g->31g lehet egy teljesen jó ital (főleg ha sötétebb a coffee).
Miből gondolod, hogy a 31g kevés, és mennyi lenne a jó? Pontosan 34? Pontosan 27s alatt?Miért? Amúgy ízlett?
1click emlékeim szerint 16 mikron a k6-on, nyilván számít.. de a helyedben megpróbálnék először ugyanazzal az őrlőbeállítással 3 egyformát csinálni, hogy az előkészítés konzisztenciáját is "mérni" tudd, hogy valóban egyformán tamperelsz-e pl. SImán lehet ugyanazzal az őrlő beállítással 2-3s eltérés, amivel semmi gond nincs szerintem, ne aggódd túl.
Főleg ha ízben 0 különbséget érzel, kár minden kávénál módosítani valamilyen paraméteren. -
válasz
headhunter86 #11929 üzenetére
A tamperelést nem lehet túl erősen csinálni - addig kell lenyomni, amíg már nem tömörödik tovább a kávé, amikor visszarúg
Yt Short - sajnos ferdén tamperel, de szemléltetésnek azért nem rossz
Nincs olyan, hogy elég lazán tamperelés - ha levegő van a pogácsában, az baj.K6-tal nekem 45-50 körül van az espresso tartomány (közepes-világos kávék), ami persze nem jelent semmit, lehet hogy az enyém van elkalibrálva, nem néztem h hol van a 0 pont.
+1 arra, hogy a sötétebbekkel ismerkedj a géppel.
-
tuzpenge
őstag
válasz
headhunter86 #11931 üzenetére
Én a helyedben inkább sötét pörköléssel kezdeném az új gép kiismerését (meg úgy az egész kávézást is)....sokkal egyszerűbb dolgod lesz. A világos egyáltalán nem egy megbocsájtó fajta, és elveszi a kedved az egésztől. Itt is igaz szerintem a fokozatosság elve, de ez csak az én véleményem....
-
MC Pite
veterán
válasz
headhunter86 #11929 üzenetére
Minél világosabb, annál finomabbra kell állítani.
Nekem a K2-őn kb 28 a világosabb, és 31 klikk a sötétebb pöri kiskosárral (+1-2 a 16 gramossal).
-
skilleeer
csendes tag
válasz
headhunter86 #11920 üzenetére
Nekem a héten jött meg a K6, de még ismerkedő fázisban vagyunk... Azt viszont már felfedeztem, hogy nem mindegyik van jól kalibrálva.
Az enyémnek a nullpontja 2 klikkel el van csúszva, tehát amikor beállítottam 40 klikkre, az valójában 38 volt és keserű lett a kávé. Ma fogom kipróbálni 42 klikkel (ami valójában a 40 klikk).
Elvileg ez az eltérés még határeset, de olvastam olyanokról akiknek 7-10 klikkel el van csúszva, azt már lehet gariztatni. -
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #11924 üzenetére
azért ha 40-42g jön le, az se rossz. nálam ez a matek.
-
Jolida
tag
válasz
headhunter86 #11922 üzenetére
"Nekem 10mp alatt 70 ml ment, azt mondják 45ml a jó beállítás."
A 45ml jó cél, de legalább 30s körülre lődd be a 18g lefőzését.
Az őrlésen és tömörítésen még dolgoznod kell, a nyitott karban egy vékony lefolyást kell látnod, nem kettőt.
A K6-on nekem 42 körül van az átlagos brazil. -
válasz
headhunter86 #11920 üzenetére
Eddig talán ez a legértelmesebben kinéző avx gép.
-
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11671 üzenetére
Azért fura mód hirtelen felkerült
A facebookot meg csak nem kötelesség nézni, remélem megmarad az az opció, hogy ne kelljen oda menni.
szerk: látom te is pont írtad, hogy közben felkerült.. csak írni kellett -
Halley
tag
válasz
headhunter86 #11664 üzenetére
Jól értetted. Szóval ezért lett keserű. Akkor dupla mennyiségű őrleményt kellene lefőznöm, ha többet, szeretnék egyszerre inni? Létezik nagyobb szűrő a több őrleménynek? Vagy teljesen rossz úton járok?
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #11629 üzenetére
[link] eleg komoly! olaszoknal tavaly ilyeneket hasonlokat lattam...
-
válasz
headhunter86 #11636 üzenetére
Két hónapja mintha láttam volna ott, de ha nincs, nincs. Bialettivel lehetnek minőségi problémák, panaszkodtak a tulajok. Sorják, vacak kosarak. De nekem is az van 🤷
-
válasz
headhunter86 #11629 üzenetére
Ezt a Goosebumps forgalmazza, modbar néven fut, náluk van a puqpress automata tamper gép is. Sztem mókusvakítás, de hát kinek mi éri meg. Nagy forgalmú kávézó esetén ahol több barista dolgozik ott lehet létjogosultsága, bár tudok nem egy olyanról, hogy otthoni használatra vettek. (cca 300e ft)
-
válasz
headhunter86 #11629 üzenetére
Rendes kvzóban alapból duplát főznek (18g a standard) és vagy elpasszolják a sorban következőnek, vagy kiöntik a felét, ha szimplát kértél; belefér az árba. De duplát kérsz, ugye
-
iatti
aktív tag
válasz
headhunter86 #11626 üzenetére
én 17g-ból csinálok 40-42g-ot. nem olyan extra mennyiség az a dupla. párszor írták itt is, 8-10 grammokból főznek. az meg gyűszűnyi mennyiség
-
válasz
headhunter86 #11596 üzenetére
Na a DB1 Proról kifejezetten érdekel majd beszámoló. Akár meg is nézném, ha pesti vagy.
capafog23@ Béla bá kifejezetten ugrik mindenre, ez a sajátossága. Illetve hajlamos a dolgokat betű szerint látni, értelmezés nélkül.
De akkor a kedvéért: a df64 II árkategóriájában egy igen jól sikerült, síkkéses SD (egyadagos, single dose) őrlő. Mikor azt írom rá "csecse műanyag kínai" azt nyilván úgy értem friss termék (nincs múltja azon túl, hogy az első verzió hibáit próbálják fényesebbre reszelni gen2 néven), ugye koppintott kínai, erről nem nagyon lehet vitázni, befektetett mérnöki órákat így nem túl sokat tartalmaz, de persze nem is annyiba kerül, mint amiről koppintották. Viszont lehet bele SSP kést rakni, ha sok égetni való pénz van rá. Van gyengébb, meg jobb nála. Új ár/értékben nehéz überelni; mignon sehol, a régi Mazzerek meg sokat elriasztanak ilyen-olyan okból. Ezt így hozzá írhatná Béla, hamár idézi szerénységemet, lehetőleg lesajnáló stílben - miközben azt is tudja, hogy folyamatosan értékelem a babjait egy ideje s ha azokat olvassa talán lejön neki, hogy két agysejtet is meg tudok egyszerre mozgatni, bár elsőre nem úgy tűnik. Nem fizet senki az avx lejáratásáért, nem is célom ilyesmi. Csak ha már idéz, ugye.ui.: a Niche pedig úgy be van akadva neki, mint Orbánnak a Feri. Arról a vonalról is le lehetne már jönni. Főleg velem kontextusban, aki sose reklámozta a Niche-t (bár nagyon jó gépnek tartom, nevetségesen magas áron. S bár valóban bosszantóan műanyag, eddig valahogy rohadtul nem akar tönkremenni egy se, ezt is be kell látni, még ha nem is biztos, hogy majd 40 évesen úgy fut, mint az utált Mazzerek)
-
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11596 üzenetére
majd ha ideért nagyon várom, hogy mik a tapasztalataid!
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11413 üzenetére
Semmi, nekem is egy K6 van, az első lépés a papírja szerint az(ha jól emlékszem), hogy találd meg a 0-át ami nem a jelölt 0-nál van hanem egy kicsit már minuszba és onnan kell elkezdeni számolni az őrlés fokot
-
stork13
aktív tag
válasz
headhunter86 #11413 üzenetére
A gyártó azt ajánlja a papírján, hogy 0 és 15 klikk közötti állásban ne forgasd a kart, mert károsodhat az őrlő.
-
Horvi
őstag
válasz
headhunter86 #11374 üzenetére
A K4/K6-ot nekem is itt ajánlották és meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg. Előtte nekem is egy mákdarálóm volt és a különbség ég és föld
Én azért vettem végül a K6-ot a K4 helyett mert nincs itthon presszógépem és egyelőre nincs is tervben.
Szintén a német amazonról rendeltem, de nekem szerencsére minden gond nélkül megjött. -
válasz
headhunter86 #11347 üzenetére
Ar/ertek tudasban nem nagyon kapsz jobbat. Paragi Gyuri par hetig hasznalta a kis kavezojaban es elegedett volt vele.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
headhunter86 #11331 üzenetére
Milyen viccet? Ha a Victoriánál jobb (márpedig az eladónak az volt előtte és szerinte ez jobb), akkor ennyiért bomba vétel.
Két hete van nálam ideiglenesen egy Victoria, szerintem még gőzölni is teljesen jó a maga kategóriájában. -
válasz
headhunter86 #11329 üzenetére
Eh fràszkarika. Mit veszel, mennyiért. A bianca egy millàért jó lesz.
Van markecplészen egy 130k-ért kiegészítőkkel. Vicces összeg. -
válasz
headhunter86 #11322 üzenetére
Ha fontos a tejhabositas akkor gaggiat tutira nem vennek.
Avx db1 150k-ert sztem bestbuy [link] -
válasz
headhunter86 #11316 üzenetére
Avx db1
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #11316 üzenetére
attól még high-end, csak botrányosan hullámzó a QC-jük. (kb. nincs, ha jót fogsz ki, kezdheted a szétszedés-összerakással)
-
Alabástrom
senior tag
válasz
headhunter86 #11316 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy használt vagy új.
Pl Lelitet használtan elég jó áron lehet találni, mert nem tartozik a nagy márkák közé, de ahhoz képest viszont jó. Szerintem az általad felsorolt négy márka között a Lelit pont, hogy magas szint.
Kínait én sem vennék, már csak amiatt sem, hogy ha pár év múlva el akarom adni, nemigen fognak tolakodni érte, szóva lehet többe kerül végül, mint egy jó. -
goom
senior tag
válasz
headhunter86 #11300 üzenetére
A kávégépem egy 22 éves ECM Botticelli 2, amit tavaly vettem egy itteni fórumtárstól, remek, felújított (és PID-elt) állapotban - azóta is áldom a nevét. Alighanem a korából is adódik, de igen, manuális kapcsolója van, ahogy Nutra fórumtárs rá is jött, body007-nek adott válaszában. Este benyomom a kapcsolót, de beindulni majd csak a beállított időpontban fog.
-
válasz
headhunter86 #11280 üzenetére
A pides verzió, ami sajnos kicsit drágább, opció lehet. Előnye a rézkazán, réz kar, hátránya az 57mm kosár és a Lelit márka viszonylagos megbízhatatlansága
Illetve ezért a pénzért megintcsak ott a fulltuning pre2015 GC (a baromi ronda), ami a kazán korróziót leszámítva, hát, jobb, na.
De nincs érdemi tapasztalatom Lelit gépekkel, nem kell rám hallgatni. -
válasz
headhunter86 #11280 üzenetére
További opciók 200k alatt: Cafelat Robot vagy Flair Classic, Pro 2
Ha tejhab is kell: NanoFoamer Lithium
Tudom, nem úgy néznek ki, mint amikor kávégépre gondolsz, de a legnagyobb tanulsága a kávézásnak, hogy a friss, minőségi kávé, az őrlő valamint a víz számít (+nyilván kell egy korrekt kávépogácsa előkészítés) - egy ilyen manuális gépnél pedig minden más paraméter is a kezedben van, és egy tetszőleges gép sem jobban oldja meg, csak kényelmesebben.
-
fecke78
senior tag
válasz
headhunter86 #11276 üzenetére
Én spec gaggiát azért nem vennék , mert brutál ronda , azok az igénytelen gombok , miért nem lehet egy nagy márkának , igényes alkatrészekből , szép gépet csinálni , de legalább nem ipari kapcsolokkal ...
-
tuzpenge
őstag
válasz
headhunter86 #11269 üzenetére
Ne legyenek illúzióid....a GC nem véletlenül drágább! 10 perc meg nem a világ...mire előkészülsz, kimérsz őrölsz tamperolsz el is megy a jó fele...szóval nem egy liga ezekkel egy GC....Amúgy is egy jó őrlő beszerzéssel kell kezdeni a karos kávézást (én szerencsére ezt viszonylag olcsón megtanultam, hála az itteni és a hardkór topic olvasásának).
-
krazo
csendes tag
válasz
headhunter86 #11251 üzenetére
A HiBREW márkát az én cégem (is) forgalmazza Magyarországon. 2021 óta foglalkozom termékeik értékesítésével, szervizelésével. Európai országokból visszaküldött gépek is nálam landolnak.
A HiBREW márkáról:
A köztudatba a multikapszulás gépekkel kerültek be, egy géppel lehet többféle kapszulát (DG,NES,..), E.S.E. POD kávépárnát és őrölt kávét főzni. Közben nagyot fejlődtek a karos, hordozható gépek és a darálók is, minőségi anyagokból készülnek, beleteszik, amit kell. Mindig jön egy új fejlesztés, ha valami nem a legjobb, javítják, változtatnak rajta.
Szerintem a H10A egy szuper kis gép, sok beállítási lehetőséggel. Ár-érték arányban verhetetlen. Van benne anyag, az 58 mm-es portafiltere fél kilogramm. A hibrew.hu -n vásárolható hozzá feneketlen portafilter is. Némi hozzáértés, tapasztalat szükséges a H10A-hoz is, mint minden komolyabb karos géphez. A gőz és főzés nem megy függetlenül (a H7A már dual bojleres). Gőzölés után le kell engedni a forró vizet (addig nem enged kávét főzni) vagy kávéfőzés után kell gőzölni, de ezt már biztosan láttad a videókban.
Ha kérdésed van, írj bátran privátot vagy az info@hibrew.hu -ra. -
válasz
headhunter86 #11257 üzenetére
A tb1 plus van ennek árában, azzal versenyeztesd.
Magam módján próbálok segíteni, de nem nézek meg 3db videót egy n+1. alapgépről, bocs. Ha te megnézted, válaszolhatsz a feltett kérdéseimre, amelyeket nem kekeckedésből, hanem komolyan írtam.Funkciókban jobb, mint a tb1 plus. A tb1-nél pedig valszeg mindenképpen, bár újra felmerül mennyi benne a műanyag és mennyi a fémöntvény. A hőpatronos fejkialakításnál külön fontos ez.
Delonghit bőven lehet aljazni, mint céget. A Dedica pont egy véletlenül eltalált belépő modell, régóta jelen lévő, stabil pont. Amit tud, azt adja, rendben van az áráért.
Azt kell látni, hogy egy diszkont rémmel is jó italt lehet készíteni némi strapa árán, ha jó az alapanyag, őrlő és az előkészítés.
Itt 100k körül (vagy szemtelenebb gyártónál jóval felette) hatalmas a tülekedés, de lényegileg ugyanazt kapod, csak ki mekkorát mer hazudni, miért az ő kínai vacka a legjobb. Egy flair classic nyomásmérővel meg megeszi mindet uzsira, plusz rá kell dobni még egy huszast nanofoamerre, avagy kis pénzen 4k-t egy tesco frenchpressre és megvagy a tejhabbal is. Ja persze az nem egygombos és nem is 3mp alatt "üzemkész".🤷 -
válasz
headhunter86 #11251 üzenetére
Ez egy szokásosan funkciókban fuldokló kínai cucc. Egyáltalán nem fényezem az avx-et, de melyik főzőjével hasonlítod?
Biztos nem nézem meg a rivjúkat, de foglald össze nekem lécci mi van fémből a gépen, a portafilter milyen anyagból van, a gőz és a főzés megy-e függetlenül, vagy ha nem, akkor milyen feltételekkel, a PID mennyire tartja magát a leírtakhoz, a nyomás állítható-e, vagy csak nézed a szép kijelzőt? Így elsőre. Nyilván baromi olcsó ennyiért, de látatlanban azt gondolom annyit is ér, amennyiért adják, különben drágább volna. A számtalan feature-rel együtt. Túl sok kínai eszközhöz volt szerencsém életemben.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #11251 üzenetére
eggyel magasabb liga asszem. mondjuk én vennék egyet, ha nem lennék jura automatices lusta
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11239 üzenetére
Őrlőre többet költs mint magára a gépre, ha kézi opció akkor a K6-ot tudom ajánlani vagy a K4-et, így még emellé akár be is fér egy TB1 a 120 ezres keretbe
-
Uzumaki
tag
válasz
headhunter86 #11232 üzenetére
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11222 üzenetére
csak azt nem tudom a TB1-nél jobb vagy rosszabb a Hófehérke.
Rosszabb a Hófehérke, ezt úgy mondom, hogy nekem Hófehérkém van -
tuzpenge
őstag
válasz
headhunter86 #11220 üzenetére
Nem rosszabb az avx-es (egyik sem) masina sem mint a delonghi....mindegyik kínai...az AVX-es ha jól tudom még PID-es is ami szerintem nagy előny.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #11220 üzenetére
ez instant get lenne nekem, ha nem lennék túl lusta az automatához (játszani meg nincs hely mellette, kicsi a konyha
)
szerintem bestbuy ennyiért.
-
Fross
csendes tag
válasz
headhunter86 #11215 üzenetére
Mindenféleképpen a TB1-et vedd ha ezek az opciók vannak, már csak azért is mert a TB1 az 58mm-es ha jól emlékszem, a dedica meg csak 51mm, ha gépet váltasz nem kell minden felszerelést újra megvenni hozzá, mert valószínűleg az is 58mm-es lesz.
Plusz, a TB1 alapból unpressurized kosarakkal jön míg az ECP3420 meg a dedica nem, ezért mindegyikhez venned kell még egy új kart és kosarat is
-
donat_sz
senior tag
válasz
headhunter86 #11215 üzenetére
Van egy másik videója is amikor a Gaggia Classiccal hasonlítja össze a Delonghi ECP-t, ott is nagyon dicséri.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter86 #11215 üzenetére
ez koppra ugyanaz mint a nekem irodás EC31-es, csak fémborítású. [link]
viszont jó tudni, hogy mit ki lehet hozni belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple MacBook
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest