- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4464 üzenetére
Már megérkeztünk a cm800-nál a 4-es finomsághoz
Kettőt csavartam a késen amikor szétszedtem a gépet a finom felé, mert a csodavideóban valami olyasmi volt, hogy max 2-t egyszerre.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nah, naked kar + I.M.S. szűrő amit itt javasoltatok, első csapolás.
Lehet másnak ez semmi és vannak hibák, de nekem gyönyörű volt, ízre is nagyon jól sikerült. 18-19g kávéból (még mindig nem jött meg a pontos mérlegem, thx edigital) 25mp alatt 44g jött le. Csökkenthetem a mennyiségeket kicsit, ha rövidebbbet akarok, vagy inkább az időből fogjak vissza?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4446 üzenetére
Ezek a tuningok egyébként kb. milyen árban futnak és ki csinál ilyesmit? Jó lenne tudni a jövőre nézve.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4439 üzenetére
2018 utáni van hálistennek. Ehhez több helyen is láttam, hogy PID kit-et mindenképpen kéne majd beszereznem, de egyelőre még elvagyok ezzel, plusz nem is mondanám, hogy 100%-ban értem mire való, úgyhogy nem hiszem, hogy egyelőre kell nekem
Holnap jön a naked kar, kíváncsi leszek nagyon...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4425 üzenetére
Köszi neked is a hozzászólásokat.
Megrendeltem a nyitott kart + a szűrőt amit ajánlottál.
Ma reggel kettővel lejjebb vett csapolás. 30mp alatt ennyi jött le. Mérnem kéne, hogy pontosan mennyi is ez. Ízre egyébként nagyon jól sikerült. Viszont ezt nem értem, hogy miért nem folyik a két karon egyenletesen.
Plusz a pogácsa így néz ki a végén, vizes, iszapos marad kicsit, ez normális?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
#49155328 #4407 üzenetére
Próbálkoztam mégegyet az AVX Columbia-i közepes pörkölésű kávéjából (05.21.-es pörkölés), kicsit kevesebb kávéval (18g alatt) és fogpiszkálóval rögmentesítettem.
Jól gondolom, hogy az őrlésen finomítani kellene? Illetve az, hogy nem egyenletesen folyik tamperelési hiba?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
RetepNyaraB #4401 üzenetére
Köszi a kommenteket
Az őrlési finomság a képek alapján nagyjából jónak tűnik?
Nemsokára csapolok párat kicsit kevesebbel.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Minden kommentet örömmel fogadnék, nagyon az elején vagyok még.
Szóval adott ez a kávé (tudom, nem túl jó minőség, de a géphez kaptam, utána megyünk feljebb), ebből 18-19g-t leőröltem. (pontos mérleg jön maholnap)
Tamperelés előtt, tamperelés után.
A folyamat.
így néz ki a pogácsa a főzés után.
A végeredmény.Ízre nekem még nincs ott, színre meg túl sötét, bár nem tudom mit várjak ettől a kávéból.
Igazából nem tudom merre induljak. Menjek feljebb mennyiségben (20-21? elvileg érkezik a pontos mérlegem is soon), vagy finomítsak még rajta (nekem tök tapasztalatlanul úgy tűnik, mintha már nem kellene). Kávéból ezt elhasználom már gyakorolni plusz van egy fél kilo AVX mokka blend-em mielőtt elmozdulnék a világosabb pörkölésűek irányába.Mod: a gép Gaggia classic 2018, graef cm800 őrlő
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Hello,
Lehet, hogy kicsit aktívabb lennék mostanában a topikban (értsd: lesz marhasok kérdésem), éveken át filtereztem egy hario mini millel és v60-al illetve chemexel, viszont most belefutottam egy Gaggia Mini Classic 2018-ba és mellé egy Graef cm800 őrlőre sikerült szert tenni. Van aki ezeket használja? Holnap érkezik meg az őrlő, van valakinek ötlete, hogy milyen beállításokkal próbálkozzak majd az őrlőn legalább nagyjából? Illetve kerestem sok helyen, hogy itt is alátétezni kell, mint a CM702-nél? Nem találtam rá választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest