- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
sherlock82 #12186 üzenetére
rég volt...még a 90-es évek. pilóta rayban kb.30-40körül ment, mi meg felszaladtunk veszprémből a reiter ferencbe lévő fotex nagykerbe. ha jól emlékszem 18-ért elhoztuk.
-
válasz
sherlock82 #12186 üzenetére
Napszemüvegért az rendben van, de ezek a kamu kézműves kínai műszálas "selyemsálak" vicc kategória. A sok hülye meg viszi mint a cukrot. Kb 1000 forintot ér.
-
válasz
sherlock82 #12182 üzenetére
…. a méregdrága sálaival
-
mekker
őstag
válasz
sherlock82 #9476 üzenetére
Nekem egy 2 személyes kotyogósom van (valami espresso.it vagy ilyesmi neve volt, már lekopott). 105 ml-ből lesz átlagosan mondjuk 82 ml. Kb csak attól függ, hogy milyen hosszú a szűrő tölcsére.
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82 #9460 üzenetére
Egyik sem.
Tudom, hogy ez a "kezdő" topik, nem a HC, de ha van lehetőség frissen őrölni, akkor az hamar eldönti ezt a kérdést. Egyszer kell egymás mellett kipróbálni egy akármilyen szupermarketben kapható kávét és egy magasabb árkategóriájút (10 ezer/kilótól pl.).
-
nyunyu
félisten
válasz
sherlock82 #9456 üzenetére
Sima nespressora nem annyira, mivel ahhoz boldog-boldogtalan gyárthat saját kapszulát, nem muszáj Nestlé gyártmányú virágföldet innod.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #9456 üzenetére
Nálam min. napi 3 kv ment ha voltak nálam akkor több is.
Az, hogy lehet általánosítani a futárok több egymástól független nagyon negatív véleménye bizonyítja. Amikor nekem az elsőt lecserélték és hozta a futár a másikat akkor is a szomszéd kisvárosba 3 "javítottat" vitt vissza.
Azért tettem idézőjelbe a javítottat, mert az egyik ügyfeles akivel többször is beszéltem azt találta mondani ide a fülembe, hogy a szervizben úgy sem csináltak semmit a géppel esetleg amit én egy tisztítást vagy többet lezavartak vele és hadd menjen. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #9453 üzenetére
Szia.
Csak a saját tapasztalat: 1 év alatt 2 db vertuó kávégép. Az első közelítve a fél évhez, egyszer csak nem főzi le a kávét. Mindenféle mahináció elkövetve, majd ugyanezt az ügyfélszolgálatosuk is levezetteti velem telón keresztül, majd elviszi egy futár. Visszaérkezése után pár nappal nem főzi le a kávét. Ismétlődő tortura. Futárok közben elmondják, hogy már a könyökükön jön ki a vertuó (a többivel együtt) nekik ez nem üzlet, állandóan kávégépekkel rohangálnak ingajáratban.
Tehát fél év múltán kaptam egy vadi új vertuót, új jótállással és reményekkel. Közben rájöttem, hogyha akarok a kissé jobb kapszulákból is rendelni a gatyám rámegy. Nos, az új vertuó majd' félévig ismét bírta, ezután nem jön a csövön a nedű. Ismét mindent elkövet a lúzer, majd ügyfeles, ő is mindent megcsináltat velem a telón kleresztül kávé sehol. Begurultam, másnap főnöknek látszó egyénnel beszéltem és azt mondta 2 lehetőség közül választhatok: egyik, kapok egy "kiskapszulás" gépet ezt elviszik végleg. Másik, vissza kapom a teljes vételárat. Azonnal az utóbbit választottam. Soha többé kapszulásat (van 1 kiskapszulás, szépen elcsomagolva).
Mindenféle utántöltős meg kisvállalkozók által forgalmazott kapszulákat rendelnek az emberek de inkább a hölgyek. (internet, millió találat) Aztán áradoznak róla milyen finom a kapszulás és fotót tesz ki róla: fél literes korsó, a kis kávécskával és valami fehérrel....tej?!Nekem azóta fler58 elektric van nos, ez álmaim netovábbja. Strapabírósága és semmit nem kell rajta pi-piszkálni sem vízkőteleníteni stb, stb mindent megér. Amit húzok vele nekem mennyei.
-
nyunyu
félisten
válasz
sherlock82 #9453 üzenetére
Bővebben: a vendor lock-in kifejezést keresed.
-
válasz
sherlock82 #9451 üzenetére
Egyrészt a vertuo (hacsak nem tervezték újra - nem nézek utána) kuka, teljes csőd.
Másrészt a kapszula mindig ugyanaz és még a legjobb is mindig kicsit virágföld. Plusz pénzégetés. Előnye a 2 perc alatt megkapott egységnyi koffeined, hangzatos nevekkel, amelyekből semmi nem igaz. -
krono.
tag
válasz
sherlock82 #9447 üzenetére
A régit.
-
Bogyi007
veterán
válasz
sherlock82 #9447 üzenetére
(bocs de ez annyira adta magát
)
-
jézusom
addikt
válasz
sherlock82 #9438 üzenetére
38k geekbyingról. Szerintem ki lehetne fogni olcsóbban is, nézegetni kell a kuponokat, meg van egy hazai somogyi olcsóbban, ami tökre hasonló csak csúnya fehér. De ez a somogyi nekem nem akkor se szimpi.
-
jézusom
addikt
válasz
sherlock82 #9436 üzenetére
Lottót, kaparóst meg az üditőket kihagytad
pont most fakadtam ki aliexpress topikban milyen retek ez a magyar posta 400/800 forintos lehúzásaival...
Tegnap jól átqrtam magam, régebben kÍnaiban vettem a kávét, most is bementem meg se nézetm az árakat. Sikerül 5550ért vennem lavazza gusto forte szemest, csomó helyen olcsóbb
Na mindegy megerndeltem a hibrew h11-et is -
iatti
aktív tag
válasz
sherlock82 #9434 üzenetére
mióta becsukták a postánkat, maradt az 5-6-ból kettő veszprémben. azóta a közelükben se voltam itt nálunk
. a csekkjeimet is menetközben adom fel itt-ott, falusi postákon./most nem káromkodom/
-
kmarci25
veterán
válasz
sherlock82 #9413 üzenetére
Ezt írta Retep is, hogy nem presszó, annyira nem, hogy fejen állva sem jön ki belőle presszó. A Mokára figyelni kell, hogy ne égesse mega kávét, ezért tűnhet hosszadalmasnak. Ha kitapasztolod a főzőlapot, vagy teszel rá egy vaslapot (ahogy Hoffman is javasolja), akkor viszonylag könnyen szabályozható úgy, hogy szépen csordogáljon a kávé az elejétől a végéig. Persze így mindig marad az aljában egy kevés víz, de ez ilyen.
-
aradebil2
senior tag
válasz
sherlock82 #9409 üzenetére
Én itt Olaszországban raszoktam a Mokára, és azóta minden kapszula víz ízű
-
válasz
sherlock82 #9409 üzenetére
A kotyogó teljesen más stíl, azt is szögezzük le. Nem presszó, kezdjük itt. Más ízjegyeket kell elvárni belőle akkor is, ha jó minőségű cuccal eteted és el is tudod pöpecül készíteni (ami kotyogónál nem mindig egyértelmű).
A kapszula meg egy standardizált valami; amit tud, azt mindig, pont úgy tudja - és nem döglik benne a por (nem jobban, mint mikor összerakták a kapszulát). -
sherlock82
senior tag
válasz
sherlock82 #8383 üzenetére
jaj ezt nem ide akartam. bocs.
-
aradebil2
senior tag
válasz
sherlock82 #7382 üzenetére
Feltéve ha szereted a keserű , fekete kávét. Én nem, ezért szerettem volna elmenni világos irányba
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #7378 üzenetére
Az olaszban minden felsőfokú végzettségű ember dottore, tehát még a főiskolai is. Gondolom, innen jön a tisztelet kifejezésére, ha meglát egy feltételezhetően nem felsőfokú végzettségű bar alkalmazott egy “öltönyöst”, vagy bárkit, akit fontos embernek tartanak. Adott esetben egy számunkra fontos recepciósnak is adhatjuk ezt a titulust, ott nem számít gúnyosnak.
Elméletileg a dottoressa ugyanígy működik, bár nekem valamiért az maradt meg, hogy az ritkábban hangzik el.
-
sherlock82
senior tag
válasz
sherlock82 #7359 üzenetére
én arra gondoltam hogy kapszulát hoztál vissza mert azoknak van baj.
Rosszul értelmeztem. -
Andraskiss6
csendes tag
válasz
sherlock82 #7359 üzenetére
Nem azt mondtam.
Hanem a Vertuo gépekkel sok a baj. -
válasz
sherlock82 #7344 üzenetére
Azzal a géppel csak baj van. Szabadulj meg tőle.
-
törölt tag
válasz
Nekem is volt Vertuo, nálam fél évet bírt az első. Még fél év előtt elkezdett rakoncátlankodni - hol lefőzte hol nem - kenhettem én a hajamra a tisztítást, a vonalkódok tisztán tartását, a kapszula-persely szárazon tartását (ügyfelesek mizériája) majd az ügyfélszolgálatos vezetésével ugyanazt végig csináltam többször amit már előtte 3-4-szer, akkor sem jött rendbe. Ekkor futár elvitte szervízbe de megjegyezte: nem hoztam cserekészüléket - legmagasabb szintű tag voltam, járt volna - mert nincs szabad annyifelé kellene. Azt is mondta, hogy ingajáratban futkároznak a kapszulás gépekkel a szervíz és a tulajok között és nagyon unják mert nekik ez nem üzlet. Amikor ez törpént is volt nála még 3 "javított" amit a közeli kisvárosba vitt vissza a felhasználókhoz.
Majd vissza hozták a "javított" gépet ami kb 2 hetet bírt. Az ügyfeles megjegyezte: azt hiszi csináltak vele valamit?! Takarították és mehet vissza a feladóhoz. Úgy döntöttem összekalapálom, vagy szétszedem hátha látok valami javítani valót. De előtte beszéltem velük erre kiküldtek egy vadi újat, újra induló garival.
Nos, ez aztán jól bírta! Menetrendszerűen fél éven belül ugyanúgy jártam mint elődjével. Ekkor már sok sok vízkőtelenítő szer és kapszula tönkre ment és gondoltam kidobom. Erre - még időben - kaptam egy imélt, hogy ecseteljem a Vertuó gépes kávéélményemet. Ecseteltem. Hamarosan elvitték a készüléket és vissza adták a teljes árát, ettől teljesen le is döbbentem!(így mondta a hölgy amikor neki is elmeséltem a törpénetet: 2 lehetőség van vagy kis kapszulásat kér helyette - persze közbevágtam, hogy szó se lehet róla - vagy vissza kapja a teljes árát az utóbbit választottam)
Soha többé kapszulás gép!! Ja, van 1 inissia kiskapszulás, azt is elcsomagoltam az 1 éves volt és a kávé megindulása előtt vizet produkált. Úgy döntöttem elég volt ebből a kalandból.
Lett Graef daráló és bialetti moka főző, valamint jobb kávékat veszek. Ezen a szinten jó.Még egyet. Több cég pl a Lavazza is kihelyezi a kapszulás gépeit, nem kell megvásárolni. Cserébe 150 db kapszulát kell rendelni havonta. próbáltam online, küldték is volna - ha kellett volna. Nálam 90-100 kapszula fogyott "csak" havonta. Gondolom ez az út járhatóbb mivel ha a gép tönkre megy cserélik és így tovább. Ha már valaki mindenáron kapszulást akar.
Nekem óriási csalódás lett a kapszulás, mert "csak" a nagyon drága a kapszula volt bekalkulálva, a sorozatban tönkremenés nem.
-
kmarci25
veterán
válasz
Nem tudom ugyan mennyi a garanciális ideje, de ha még garis, akkor én biztos vinném a szervizbe. Sajnos az a tapasztalat, hogy a Nespresso gépek hajlamosak a hibára, bátyámék 3-szor gariztatták fél éven belül a sajátjukat. Úgyhogy ne dobd ki, hanem javíttasd!
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #7291 üzenetére
Nekem epegörcsöm van ha túl sok a finom szemcse a kávéban, amikor keserű utóíze van, akár filter, akár presszó. Tejjel vagy megfelelő őrléssel és papírfilterrel ez kivédhető, de tej nélkül a cukor is kiesik a játékból nálam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
sherlock82 #7289 üzenetére
Elkezdek émelyegni tőle, folyni kezd az orrom, ilyesmi. Az emésztésem meg totál szar lesz pár napig. Az elviseleket az ízére írtam. A többi gabona tej szerintem nem jó. Talán még az zab elmegy, de nem szeretem a mellékízét annak sem annyira.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #7242 üzenetére
Jut eszembe, múltkor a Lidl 3 saját márkás eszpresszóhoz ajánlott kávéját is kipróbáltuk, a képen itt látható, https://offers.kd2.org/fi/fi/lidl/phTYq/, majd egy nem eszpresszóhoz ajánlott kávéját is, https://www.lidl.hu/p/bio-termekeink/bio-szemes-kave/p95239, s míg az első hármat dobtuk, az utolsót megkedveltük.
Remélem, nem poszt-Covid tünetre utal.
Re 7235: Szerintem szabad, ha az étrendeddel ellensúlyozod a kiesett ásványi anyagokat. -
válasz
sherlock82 #7242 üzenetére
K.rvára felmentek az árak.
-
looser
addikt
válasz
sherlock82 #6699 üzenetére
Nem lesz baja és kávéíze lesz :-)
Én tuti kipróbálnám, anélkül semmit sem dobok ki. Oké, a szőrös tejföl kivétel :-D -
törölt tag
válasz
Wunderbaum-kávé, 1:5 arányban bármilyen kávéval keverve is érezhető a belekevert aroma. Soha nem romlik meg. De annak az őrlőnek kapáltak amelyikbe belerakod.
-
válasz
Ideális virágföld vagy kádsúrolószer lehet.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #6238 üzenetére
Az nem árt, ha tiszta a gép kívülről és vele együtt a kávé útja is.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #6236 üzenetére
Melyik részét mosod forró vízzel? Mert talán a külsejét, a kapszulatartót csepegtető tálcát és esetleg a fejet lehet de a vertuónál nem ez a lényeg. Nálam egy már cserélve volt garanciálisan, fél évre. Ekkor az ügyfélszolgálaton végre több telefon után összeakadtam olyannal aki értett hozzá, ő elmondta, hogy úgynevezett tisztító programot kell sűrűn csinálni de ezt a használati utasításban én így nem olvastam annak idején. Bizonyára tudod ez miből áll, jól teleönteni a tartályt, kapszulákat kiüríteni, csepegtető tálca helyére egy nagyobb edényt tenni, gép bekapcs majd amikor folyamatosan világít gyors egymásutánban háromszor lenyomjuk a bekapcsoló gombját és kb 5 perc alatt végbe megy a tisztító progi. Nos, ez a férfi elmondta, hogy ezt szerinte legalább 6 kávénként meg kell csinálni! Ezt én a régin nem tettem ilyen sűrűn de kizárt, hogy ezért ment volna tönkre, ahhoz túl sok gépet hordanak vissza a futárok. Egyébként van egy inissia kiskapszulásom is abban minden kávé lefőzés után azonnal el lehet indítani egy sima vízzel való lefőzést és már tiszta is a kávé útja. Ezt csinálom elejétől fogva de a vertuónál csak az előbb leírt macerásabb opció van persze az se tart sokáig.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #6213 üzenetére
Viszik Pannonhalmára, várják az apátok.
Furán állnak a kezükben a lapátok. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #6211 üzenetére
Én visszavitettem a futárral, de a zaccot kiszedtem a humuszba a kis kapszulákból és a vertuókból is. De már ritkán rendeltem így lett egy veder kapszula, amit kukázni fogok mivel át/visszaálltam kotyogósra és csak vertuo kapszulát fogok rendelni nagy ritkán és keveset....Ja persze én rendeltem eddig és rendeléskor be kellett jelölni, hogy kérek zacskót is és a futár abban vitte el, van nekik ilyen fekete szabványosított. Összesen 200-at lehetett beletenni csak. A nespresso ezért kedvezményt nem ad csak jópofáskodik, hogy ők milyen környezet tudatosak. De többektől olvastam a neten, hogy a futár nem vitte el tőlük....
-
hyperspace
őstag
válasz
sherlock82 #6206 üzenetére
Remélem ott még nem tart a Nespresso, hogy ízjegyeket is aromával oldanak meg. Milyennek érzed amúgy, savanyú, savas? Illatában érezni a gyümölcsöket?
Én is próbálkozni fogok hasonló karakterű kávéval, már nálam van, de pihentetem még.Hogy vált be a Vertuo? Milyen az előző generációhoz képest? Mikor 25ezer volt, majdnem vettem egyet, mert nem próbáltam még ezt az új megoldást.
-
válasz
sherlock82 #6058 üzenetére
Egyébként, hogy elültessem a bogarat a füledben, sokan használják(juk) pl. a DM desztillált vizét, minimálisan visszasózva (ha érdekel, írom a receptet is, feleslegesen nem melózom
). Ez nem bántja a gépek belsejét és nem vacak ízű csapvíz. Szerintem egy kapszulásnak is jó tesz.
-
válasz
sherlock82 #6055 üzenetére
Ásványvíz jó eséllyel kinyírja. Sokkal több oldott rész van a többségükben, mint a csapvízben. Kivéve esetleg Evian, Volvic. Ha kőgazdag vagy. De még azokban sem vagyok biztos mit mutatnának műszer alatt...
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #6055 üzenetére
Én két napja egy olyan vízszűrőt használok amelyet az egyszerű kv topik végén linkeltek.
-
Dalares
tag
válasz
sherlock82 #6051 üzenetére
Nekem csak sima Nespresso gépem van, nem Vertuo. Az enyémbe hideg vizet kell önteni, a gép felmelegíti. De ehhez az kell, hogy a belső tartályban is legyen víz. Ezért az első használatkor kapszula nélkül, tiszta vizet kell rajta átfolyatni, hogy a belső tartályba is kerüljön víz. Ezek után abban mindig lesz víz, és amikor bekapcsolod a gépet, azt melegíti fel, és azzal főzi le a kávét. Ahogy kinyomja, a külső tartályból szívja be az újabb adag vizet, hogy a belső tartályban legyen.
-
válasz
sherlock82 #6040 üzenetére
Kamarás Iván..?
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #5793 üzenetére
Még annyit, hogy ezt a sima víz lefőzést tisztítás céljából a Vertuo NEXT-hez írtam le mert nekem olyan van de van másik fajta Vertuo is annál valószínűleg máshogy kell ezt a folyamatot végezni.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #5790 üzenetére
Van egy inissia kis kapszulásom, ez 1év 3 hónapos és van egy vertuó amely idén márciusi. A vertuó fél éves korában elkezdte nem lefőzni a kávét, de még pár hétig csak csak elment. Ezt amikor elkezdett nyűglődni habár nem jelezte a gép, hogy rászorult a vízkőtelenítésre kétszer megcsináltam majd ügyfelesek ajánlására többször az üres forró vízzel való "tisztító" főzést, majd ki lett cserélve. Az újnál amely kb 1-2 hónapos, hetente csinálok ilyen tisztító sima víz lefőzés, tehát nagy edény a lefolyó alá, kapszulatartó kiürítés, víztartály teli és amikor bekapcs után folyamatosan világít a led gyorsan háromszor egymás után lenyomom és elkezdi, kb 5 perc alatt kész (a régin ezt nem csináltam). Egyes ügyfélszolgálatos szerint ezt kb 6 kapszula után érdemes lenne.....
Az inissiát csak bő 1 éves korában vízkőtelenítettem mivel a vertuó megijesztett de még nemigen volt rá szükség mivel ezzel kevés kapszulát főzök (napi egyet, ritkán kettőt). Na most az inissiánál egyszerűen elejétől fogva szinte minden kávéfőzés után elindítok egy tiszta vizes átengedést is mert ez egyszerű, azonnal átfolyik és így szerény véleményem szerint -és a frászbukon másokén is- nem tud beszáradni a kávé a kövi napig.
Egyébként azt, hogy napi hány kapszula fogyasztása után érdemes vízkőteleníteni a nespresso.hu oldalán le is van írva minden fajta kapszuláshoz. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #5784 üzenetére
Én igen.
-
looser
addikt
válasz
sherlock82 #5677 üzenetére
Ma voltam, megnéztem mindhármat, a zöld Bio 2022.12 lejáratú, a d'Oro-k pedig 2023.03 lejáratúak voltak.
-
válasz
sherlock82 #5677 üzenetére
200 gram? Nem 250?
-
válasz
sherlock82 #5483 üzenetére
Na ilyet se láttam még. Vagy tavaly decemberi pörk, ami azért überciki
-
válasz
sherlock82 #5472 üzenetére
Nalátod.
Nem mondtam, de majd legközelebb megnézed: a lejárati időnél érdemes sasolni a hónapot, az megmutatja mikor pörkölték. (2022.10.20 lejárat azt jelenti idén okt. 20-án égették) Értelemszerűen legyen minél frissebb. Hatalmas szórásban tudják kirakni a polcra a termékeket. Van, amelyik majd' egy éve ott rohad és lehet olyan, amit két hete pörköltek.[cobra] @ én semmilyen Philips terméket nem vennék manapság. Utolsó hulladék az egész cég; az egykori nevéből él. Ha elégedett vagy a régivel, örülj neki. Vidd el szervízbe karbantartásra, azzal sokat dobsz az életén.
ja és inf3rno@ a dedica túlhevül a gőzöléstől. Ki kell engedni belőle üresen annyi vizet, amíg nem gőz spriccel belőle. Utána menni fog a kv
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
sherlock82 #5466 üzenetére
alzacafé van 250g-ban, és friss perkelést adnak - ha valami műszaki cuccot rendelsz onnan, csapd hozzá.
-
válasz
sherlock82 #5463 üzenetére
Lidli és aldi sincs? Ott van, saját márkás. A lidlben kicsit puccosabb 400g verzió valami bellarom "specialty", aldiban a fekete zacsis "barista".
Netes rendelés meg bárhová kiviszi
-
válasz
sherlock82 #5460 üzenetére
Nem értelek. Bármelyik közértben, vagy a kávézók többségében (pl. Tchibo, fúj, devla, phű), vagy ugye a számtalan kispörkölő egyikében neten.
-
válasz
sherlock82 #5460 üzenetére
Bármelyik Mo.-i pörkölőnél is pl.
-
bbuffy
senior tag
válasz
sherlock82 #5380 üzenetére
Vízkő.
-
válasz
sherlock82 #5299 üzenetére
A mogyorósat szoktam néhanapján venni (félévente egyszer kb
), nekem az bejött, kellemes íze van.
De ha ilyet akarok, én is inkább beülök egy Freibe. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #5308 üzenetére
Még mindig lehet őrölt módban használni egy feláldozható külső őrlővel. Mondjuk valami propelleressel.
-
válasz
sherlock82 #5304 üzenetére
Lehet kapcsolat ni remek aromásított kávét a Beanies-től instant verzióban! Én azt javaslom. Van egy rakat igen érdekes aromájuk és lesz szerintem kedvenc.
És nem lesz az örlő sem háborgatva. -
törölt tag
válasz
Ha valamelyik aroma ízlik, be lehet keverni valami bolti semleges alapkávéba és mehet az automatába. Nem jön ki az íze, de majd keveredik a másik aromával legközelebb. Ha meg nem ízlik, akkor nem kell ilyet belerakni. Nálam elmúlt a szaga automatában, de darabokra kellett hozzá szedni az őrlőt.
-
törölt tag
válasz
Az nem viszi ki az aromát, szét kell szedni és kimosni.
Sajnos. -
válasz
Maradjunk annyiban, hogy ezeket a Freiben kell inni.
Egyszer vettem a Beanies-től valami szemeset.
3 x pucoltam ki az örlőt, hogy egyszer tiszta legyen.
Szóval nekem nem éri meg.
Nincs gondom a Freivel. Kedvelek én is oda járni negyed évente.. -
törölt tag
válasz
Golyó általi halál a helyszínen ha valaki ezt a darálómba öntené. Kb soha nem jön ki az aroma emivel bepermetezik a babokat!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
tbh finom, de az epres milkával van egy kategóriában, havi 1x frissen bontva elég, meg inkább a helyszínen fogyasztva, a sütikkel együtt nasi.
-
válasz
sherlock82 #5182 üzenetére
Hát, legalább rakd levegő elől elzárt zacskóba, hűtőbe és idd meg mihamarabb.
-
viktorhu
veterán
válasz
sherlock82 #5182 üzenetére
Ha nem zavar az eredmény, idd meg, sokan isznak olyat, aztán fél év múlva már fintorogni fogsz az ötlettől
Én már a filterkávés korszakomban is frissen daráltam - ott messze nincs olyan jelentősége, de az aromáját úgy is nagyon gyorsan elveszíti (kb. mint hogy a borsot a használatkor őrlöd vagy előre daráltat használsz) - pont az a szemes kávé lényege, hogy mindig frissen őrölt kávét igyál.
Tényleg, akkor még a Tescoban lehetett önkiszolgáló módon kimérve mindenféle kávét venni a zöldséges részen - etióp, kolumbiai, perui, brazil stb.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #5168 üzenetére
Amennyi a darálás és főzés között van. Egy egyengetés és tamperelésnyi idő. 5-10 másodperc. Újabb 5 masodperc felrakni a kart és alárakni a csészéket.
-
Toobee
veterán
válasz
sherlock82 #5145 üzenetére
Szóval csak annyi, hogy Frei árban lehet venni valóban jó minőségű kávét. Van, aki le is őrli neked, de ha nem ver a földhöz, ~30k magasságában be lehet lépni a motoros és a kézi őrlők világába is, ami egy sokkal magasabb minőségi szintet eredményez a csészében. Van ilyen kissé elcsépelt mondás, hogy a zöld kávé 3 hónapig, a pörkölt kávé 3 hétig, az őrőlt kávé 3 óráig őrzi meg a frissességét.
-
hyperspace
őstag
válasz
sherlock82 #5142 üzenetére
Annyi pénzért elég jó kávékat lehet venni kis magyar pörkölőktől, szerintem ne ragadj le egy kávénál. [link]
-
Toobee
veterán
válasz
sherlock82 #5142 üzenetére
iPhone + divatos lépő, mégse specialityt iszol növényi tejjel? Hová tűnt a mai világból a valódi érték?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fogyjunk le!
- EAFC 25
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest