- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Polacheck #4455 üzenetére
Ebben a hsz-ben említettem őket : https://logout.hu/tema/kave_kezdoknek_amator_koffeinistak_anonim_klubja/hsz_4434-4434.html
Tejhabhoz frenchpress!
1 honapban kétszer maximum. Nálunk a presszó fogy.
-
válasz
Polacheck #4440 üzenetére
PID nem rossz, hőstabilabbá teszi a gépet az által, hogy meghatározott hőfokon tartja a kazánt, nincs akkora kilengése, mint gyári állapotban. Valamint játéklehetőséget ad különféle pörkölési szintű kv-kat optimálisabban elkészíteni. Kezdetben tényleg nem érdekes, úgysem javasolt a világos pörkölésekkel kínlódás.
Innen erősen off ebben topikban:
Valamint egy szűkítő még jót tesz, ez sincs gyári modellekben. Lecsökkenti az átfolyó víz mennyiségét. Az OPV szelep sajnos nem állítható, ez maradt a spórolós, műanyag vacak. Ügyes szerelő meg tudja hekkelni 9 barra (gyárilag asszem 12), de ott is fennáll a veszélye, hogy eltörik közben. Igazából jobb cserélni egy rendes, állítható, örök darab rézre valamikor -> s akkor már jöhet duplaoffbana rézcsőtuning, körbe a kazán körül. Azzal válik rendesen hőstabillá.
Hoplitész@
mire kell az őrlő?
A Hario kotyogóra és barátaira még rendben van, presszóra már nem annyira, mert nagy a szemcseméret szórása és az ott baj (filterben is, de milliméteres szemcseméretnél már nem számít annyira a tengely kotyogása).
Jobb kézi (pláne presszóképes) jelentősen többe kerül. Esetleg használtan lehet kifogni jó vételeket. -
válasz
Polacheck #4428 üzenetére
Azért nem folyik egyenletesen, mert nem áll össze rendesen középre a kifolyó kv, hanem vagy csöpög jelen esetben a szűrő rendezői bal oldalán egy ideig, vagy több helyen is csöpög, aztán eccercsak beugrik középre és akkor már egyenletesnek látszik a lefolyás. Ezt is pucér karból lehetne megállapítani. Spriccelhet is, ahogy FPS írta, az randa hibára utal az előkészítésben. Az iszapos pogi több okból is lehet. Ha túl durva, ha túl finom az őrlemény, mindkettő ide vezet. Melyik GC-d is van? A 2018 utáni "újra használható", vagy a 2015-18 között gyártott? Utóbbi kár lenne, abból sokmindent kispóroltak a tetű Philipsék (ha 3 különálló nyomógomb van rajta, az a "jobb". Ha 3 egy keretre épített billenőkapcsoló, amelyek felső része világít, az a "rossz")
-
törölt tag
válasz
Polacheck #4431 üzenetére
http://olaszpresszo.hu/opv-kell-e-allitani/
https://www.youtube.com/watch?v=1nwdbwjWSOY
Illetve ha segítségre van szükséged vagy javítani kell a gépet, akkor keresd sz.zs.-t vagy fragola.6035-t.
-
Osynho
addikt
válasz
Polacheck #4431 üzenetére
Over pressure valve, találsz youtube-on videókat a menetéről. 2015 előtti Classicom van, én ma fogom beállítani. Nálam is a naked kar használata közben jött elő, hogy egyes kávé típusokra nagyon kényes, és fröcsköl a folyamat során. Ez lehet a túl nagy nyomástól, amire a gyári GC-k be vannak állítva.
-
törölt tag
-
válasz
Polacheck #4416 üzenetére
Kimentem a szerkesztésből;
a lefolyás picit gyors, láthatólag elszalad egy ponton. Pontosabbat csak nyitott karral lehetne látni. Egy-(két) kattintással finomabbal lehet esetleg próbálkozni őrlésben. Nem hinném, hogy a május 21-i pörkölés döglött volna, kb. most érdemes felbontani a pihentetés után. Más kérdés, hogy mindig igen gondosan zárd vissza, kinyomva belőle lehetőleg minél több levegőt. -
törölt tag
válasz
Polacheck #4416 üzenetére
22 grammos szűrő kicsit nagy lesz.
Szűrő: https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45-1-Barista-eszkozok/450-3-IMS-Precizios-szurokosarak/5/1653-IMS-E61-Nanotech-16-18g-58mm-es-SzurokosarSzerintem, állítsad még 2vel lejebb.
Lehet döglődik a kávé, akkor meg már mindegy hogy állítgatod nem lesz jó.
-
törölt tag
válasz
Polacheck #4405 üzenetére
Úgy állítsad be a darálót, hogy a lefolyás az 25-30mp legyen. Ez sötétebb pörkölésre igaz.
Világosabb pörkölést lehet és érdemes lassabb lefolyással készíteni.
Az időt az első csepptől számítsd.Mikor letamperoltad a kávét tegyél rá egy százas érmét és tedd fel a kart.
Hogyha teljesen belenyomódik akkor sok a kávé, ha félig akkor jó.Ja és a végeredmény az kávé x 1,5-3.
Attól függ, hogyan szereted. -
válasz
Polacheck #4400 üzenetére
-nem ismerem a kv-t, de az biztos, hogy "van feljebb"
- tamperelés előtt egy tűvel, fogpiszkálóval, esetleg parafadugóba szúrt több tűvel oszlasd el egyenletesre (vízszint) és rögmentesre a kosárban a cuccot. Ez tök fontos!
-már most is sok az őrlemény, mert látszik a felsőszűrő csavar nyoma a végén a zaccban. Alapvetésként a tömörített felületre teszel egy százast, felrakod a kart és ha minimálisan látszik a nyoma a pogin, az jó. Ha elsüllyedt, az nem jó.Mérleg kell, a plusz-minusz 1 g az elég jelentős különbség tud lenni.
Világos pörkökkel ne szivasd magad jó darabig, haverkodjatok össze a géppel. Jól hangzik az etióp, meg ruandai, még bármi más vilagos oldal, de nem kezdetnek.
Ha el akarsz indulni a lejtőn beszerzel egy pucér seggű szűrőtartót és egy jobb kosarat, mint a gyári. A naked karon jól látszik az előkészítés, a gyári kosár meg nem egy tigris.
Majd a szakértők cizellálják a többit :) -
válasz
Polacheck #4372 üzenetére
Szia!
CM800-nál nem alátét van.
[link]
Nem emlékszem már pontosan, de nálam a teljesen át kellett állítani fine-ra, és 5-15 között volt talán a presszó. Arra majd figyelj, én megjártam vele. Nézd meg a kosár, hogyan volt benne. Fordítva is visszalehet rakni, ebben az esetben durvára fogja őrülni. Leizzadtam mire rájöttem mi a gond.
Annó hasonló volt nekem is, csak a régi Baby+ CM900
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged