- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
Ketchup2020 #3398 üzenetére
Kávéfüggő, hogy mivel jobb. Pl egy világos pörkölésű kávé egy gyenge presszógéppel (belépő Lelit v. Gaggia Clasdic/Baby alatt bármivel amivel próbáltam) élvezhetetlen, de pl kotyogóval számomra bőven iható kategória. Nem presszó persze, nincs olyan testes, de ettől finom. A nyomásfokozós gépek nyomásfokozó nélkül egy olaszosabb, enyhén robusztás blendel már a valódi presszóélmény belépő szintjét adják. Ki mit szeret, kinek mi a "finom".
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
pető bá' #3397 üzenetére
Szia szép napot.
Boldog Új évet.
Én is azt akartam írni mint a többiek. De látom már továbblépnél. A brikkával tényleg nem lettél volna előrébb.
Milyen géped van?
A friss jobb kávé, a daráló már nagyon sokat fog javítani.
Még az fontos hogyha nyomásfokozó kar vagy szűrő van hozzá akkor azt lecserélni egy simára.esetleg még megprobálhatod a pogácsa tetején aeropress papirszűrövel akkor biztos nem veri szét a pogácsát de ez már finomhangolás.
Tanulj meg jól darálni/tömöríteni, és keress hozzá valami friss pöris kávét. Mindenképpen jobb végeredményt kapsz nem is feltétlen lényegesen drágábban. Abból a gépből is ki lehet hozni finom italt valószinüleg, csak ki kell ismerni. 🤔😉 -
válasz
soldier2 #3396 üzenetére
Köszi mindenkinek
első körben a Brikkát hagyom (ahogy nézem amúgy most nem is nagyon van raktáron..), megnézem mire megyek a jelenlegi géppel.. de előbb-utóbb lesz egy
a Graef árban belefér (használtan), írtam is a fenti kollégának (köszönöm a tippet)
A 80/800/702 között vannak szignifikáns különbségek?
-
soldier2
őstag
válasz
pető bá' #3391 üzenetére
Volt Brikkám egy DeLonghi kg 79 őrlővel, az kb a gvx2 szintje. Ha belefér a Graef akkor ok, ha nem vedd meg a gvx-et, a kotyesz mellé kezdésnek jó (ha jó áron jutsz hozzá csak akkor, szinte eladhatatlan használtan). Csak próbálj ki vele drágább, friss kávékat is (Kapucziner, AVX, Pallyotz). Más élmény, nekem nagyon ízlik Brikkával a világosabb pörkölés is.
-
Nutra
tag
válasz
pető bá' #3393 üzenetére
Élből én is azt mondtam volna, mint dugesz77 és konkrétan a Graef 702-t mondanám. Egy kicsit utánaolvastam, már csak azért is, mert nálam is hosszú évek óta van egy gvx2 (régen kotyogóshoz használtam, utána olyan kávé őrlésére, amit nem akartam a Graef-be tenni...) Így legalább rájöttem, hogy ez tényleg őrlő, nem daráló
Amikor vettem és amíg használtam, teljesen fogalmatlan voltam kávé témában, igazi véleményt nem tudok róla mondani (annyit viszont nyertem, hogy így kísérletképpen kipróbálom majd filterre összehasonlítva a kézi Harioval)
TLDR: Brikkát javaslom, a Krups-ot csak akkor, ha fillérekért megkapod, különben Graef 702 vagy 800; esetleg kéziben Hario Mini Mill. -
-
dugesz77
őstag
válasz
pető bá' #3391 üzenetére
Szerintem hagyd ki a GVX242 lépcsőfokot( nem véletlen adja el az ismerős) inkább egy normálisabb kézi vagy ha elektromos kell akkor az alap Graef. Ez túlteljesíti jelenleg a brikka igényét de lesz egy jó alapod amihez ha kedved tartja léphetsz feljebb is a későbbiekben ,mert nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
A delonghi géphez venném először a darálót de csak szemessel etetném már ez is nagy előre lépés a téglakávé/kávédaráló jelenlegi felálláson és későbbiekben vadásznék hozzá egy presszógépet ha lesz rá való. -
sziasztok,
kis tanácsra lenne szükségem, próbálom vázolni a helyzetem és az igényeimet
Úgy érzem, hogy van egy egész jó rálátásom arra, hogy meddig lehet elmenni itt kávézás fronton, és nem véletlen vagyok a kezdő topikban. Jelenleg egy 20k körüli, 2-3 éves DeLonghi gépet használok, bolti őrölt kávéval (~Tchibo MilanoStyle kategória, bár most pont szemes kivitelben van + "mákdaráló".. ne ítéljetek el
).
Nem szeretnék nagyon high level irányba elmenni, így jutottam el addig, hogy talán egy 2 személyes Brikka-t vennék, + mellé egy őrlőt. A lényeg, hogy reggel belátható időn belül össze tudjak dobni egy stabil minőségű kávét - maradna nyilván a DeLonghi is, de szerintem azt a Brikka veri
Egy Krups GVX242 és Brikka kombó ahogy olvasgattam jó párosnak tűnik - Brikkával nem presszó készül, a Krups nem igazán alkalmas rendes presszóhoz, ezért úgy érzem a Brikkához elég ez a Krups
és a kettő együtt kb 30-ból megállna (egy ismerősnél van egy ilyen őrlő, pár hónapig használta, feljebb lépett, eladná).
Nagyon kávékkal sem szállnék el (ezzel a szettel nem is feltétlen érdemes szvsz), de szívesen kóstolgatnék ezt-azt.Mit gondoltok, van valami irreális a fentiekben, vagy esetleg jobb lehetőség hasonló árban?
-
Nutra
tag
Ez egy tényleg sokat érő cikk.
Az első tipp tényleg a kávékészítésről szól, a második határeset (olasz cappuccino és az osztrák módi, ami miatt mindig hozzáteszem ott, hogy tejhabbal kérem - de ez ízlés kérdése, attól, hogy én nagyon nem így szeretem, ez még nem feltétlenül rossz). A harmadik meg nem is kávékészítésról szól.
Az én hármas listámra inkább felkerülne a frissen őrölt kávé a tégla helyett és a tömködés mellőzése - ha már a kotyogósról van szó. Bónusz tipp: rengeteg más módon is készíthető jó kávé -
Milan1995
csendes tag
Sziasztok!
Behalt a karos espresso kávéfőzőm és venni fogok egy újat, de túl nagy tapasztalatom nincs a kávéfőzésben, a felhasználók véleménye sem egyöntetű a kommentekben a termékek véleményezésénél. Nem kell csili-vili extra minőségű kávéfőző, lényeg hogy normális kávét főzzön, viszonylag halk legyen, tisztítható és ne robbanjon az arcomba a rossz anyaghasználat miatt
Árkategóra: 55000 Ft vagy alatta
habosító: nem fontos tulajdonság, de jó ha van egy használható rajta -
Narxis
nagyúr
Miért nem tudnak a magyarok jó kávét főzni? 3 nagyon rossz berögződés [link]
-
tobias40
veterán
válasz
RetepNyaraB #3380 üzenetére
De csészét teszünk a csapoló alá,agy az a víz nem ott folyik el?
-
-
tobias40
veterán
Az mitől van a Philips 2200/10 gépemben a tálca 1 hét alatt tele lesz vízzel attól függetlenül hogy az "öblítős" vizet mindig külön csészébe engedjük?
Ez normális így? -
válasz
RetepNyaraB #3375 üzenetére
Köszi!
Ahogy néztem a rendelt szettben lesz szűrő is. Jobb ha több van, legyen tartalék?
A magasítót köszi, rendelem is, jó ötlet. -
válasz
koxkids #3374 üzenetére
Na, ha ilyen fancy szűrőtartód+disztribútorod+tampered is lesz, szerezz be normális szűrőket is és dobd ki a nyomásfokozós gyárit, illetve majd egy szűrőmagasítót, ha már a Graeffel karba is őrölhetsz.
-
Sziasztok!
Tegnap beléptem a kezdők közé egy Dedica 685-el.
Egy ilyen szett már úton van, és mellé tervezem, hogy beszerzek még egy CM702-t is, addig meg a céges őrölt kávékat fogyasztjuk rajta, de ez is már sokkal jobb mint a Nespresso.Ha a jövőben sok kérdés jönne tőlem, bocsánat..
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3371 üzenetére
Ez mostanában volt?
-
korpicschess
veterán
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Igen, ezt olvastam, de az 2x annyiba kerül. Szóval most vettem egyet végül, 3 évig garis, úgyhogy... Eléggé finomra kell állítani valóban, de még majd próbálkozom vele.
-
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Melyik műanyag bizbasz tört le neki?
-
válasz
korpicschess #3360 üzenetére
Bizonytalan, hogy mennyire működik presszó tartományban. Illetve egy topiktársnál kér hét alatt tört le valami kritikus helyen lévő műanyag basz. amíg garis, cserélik. Utána úgyis kuka.
Én nem kockáztatnék: ha van pénz akkor graef cm702, mint megbízható belépő kategória. Az is őröl karba. -
válasz
korpicschess #3366 üzenetére
Alléban semmi már 10-után. 8-kor tömegben vették, mindenki azt kereste. Szóval sikeres volt az akció.
-
válasz
ANDROID??? #3363 üzenetére
Buktad a 3300 forintot délután már. Nekem délelőtt a raktárból mentett meg egy csomagot az egyik hölgy.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Mortein #3315 üzenetére
Lett ebből az aldisból véve. Ki is lett próbálva, a szarvasi mehet a picsbe, jóval jobbat lehet belőle kihozni, pedig csak Lavazza Crema volt vele készítve. Szarvasihoz képest mindenképp előrelépés ez a gép is.
Szóval nem lesz ezzel csalódás, a szarvasi meg mehet a "műhelybe". :D Mehet a fa alá.Remélem csípek valamelyik Sparban még abból az Oro-ból.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van egy Saeco Poemia kávéfőzőm, amit nagyon kedvelek (bár az asszony már rágja a fülemet, hogy vegyünk egy automatát, vagy különben én főzzem a reggeli kávét mindenképp
).
Gondolkoztam rajta, hogy feldobnám egy darálóval, jelenleg leginkább őrölt Lavazza Il Mattino-val használom amúgy.
Az ALDI-s, ha még lehet kapni, kávédaráló mennyire ajánlott a maga 18k-s árával? Napi max. 2-3 kávéhoz kéne. Annál ahogy láttam tud karba darálni, ezt nagy előny lehet.Előre is köszönöm!
-
Mortein
tag
válasz
ServerWorks #3355 üzenetére
Én is ott voltam a majomparkban délelőtt de már csak 2 darab volt, akkor ezek szerint raktak még ki. Viszont kicsit csalódás volt a kávé, savanykás lett, de még játszom vele.
-
válasz
ServerWorks #3355 üzenetére
Tudsz élni vazze!
-
-
Ketchup2020
lelkes újonc
-
mekker
őstag
válasz
Ketchup2020 #3309 üzenetére
Nehéz eldönteni, hogy ez most bug vagy feature, mert kis gondolkodással át lehetne alakítani fokozatmentessé.
Csak érted, adnának róla egy fecni papírt, mint a Brikkához. -
Erdei88
veterán
Ezeknek még azért elfogadható az áruk is!
Öcsémnek egy Rancilio Silvia szettje van, de azért annak már húzósabb az ára. Cserébe egy belépő szint... szerinte -
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB #3342 üzenetére
Tunkeré is érdekel.
De ha Neked is komolyabb szetted van, az is jöhet -
-
Mortein
tag
válasz
#85578752 #3324 üzenetére
Több helyen is a forró vizet javasolták én kipróbáltam mindkettővel egymás után és ha nem is drasztikusan de kicsit jobb lett. Szerintem nagyon finomra őrölted, próbálkozz egészen durvával és onnan haladj a finomabb felé. Ha a kisfiam nem piszkált bele, akkor nekem most 10 kattintásnyira van nyitva a (teljesen betekerttől) Hario mini.
-
Toobee
veterán
válasz
ServerWorks #3337 üzenetére
10 ezer/kg körül már specialty vonal van, amit nagyon világosra pörkölnek. Érthető, ha nem tudtad automatában elkészíteni, aminél egyébként is nagyon jól kell megválasztani a kávét, mert könnyedén hőhiányos lesz. A világos pörköléseknek pedig sok sok hőre van szükségük a megfelelő kioldódáshoz.
-
Toobee
veterán
válasz
ServerWorks #3335 üzenetére
Milyen kávéval próbáltad? A családban van frankó, drága Jura is. Abból se ittam még iható kávészerű italt. Magyarok vagyunk, szeretünk spórolni. 2000 Ft/kg felett már fáj a kávé, pedig az még az S-budget parizer szint.
-
Toobee
veterán
válasz
#49155328 #3331 üzenetére
Nem tudom, hogy te is láttad-e vagy a másik topikból emelted át, de közben beugrott, hogy cimbi is keresett ilyesmit, ezért fotóztam neki egyet. Felénk Bosch és Philips automata is van, mindre megy a 15%-os kedvezmény. Nekem a MySpar apbban látszódik, de gondolom megint van print kupon is belőle, 12.20-ig érvényes.
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
100ezer Ft alatt lehet-e egyáltalán és ha igen melyik automata kávéfőzőt érdemes venni? Ajándékba lenne és egyáltalán nincsenek vele szemben hatalmas elvárások. Napi 5-6 kávét készítene, a használói pedig nem baristák lesznek.
Köszönöm!
-
oszy
veterán
Aki keresett tejhabosítót az keressen már meg. Nem találom a hsz-t. :/ Eladnám az enyémet.
-
ANDROID???
addikt
Köszi a válaszokat. Aldis próba lesz az. Meddig lehez aldiba visszavinni?
-
törölt tag
válasz
Mortein #3279 üzenetére
Brikkával csak nem boldogulok, extra durvára kéne őrölnöm, hogy pukkanjon, Mokina megeszi ami az automatába megy, közepes szemcseméret, de Brikkánál belassul, ha abszolút nem kocogtatom, csak lehúzom a tetejét, akkor is. Hidegen indítom mert azt olvastam úgy kell, de így meg hideg. Ha forrón indítom, akkor keserű, megég, de talán csak azért, mert lassan jön le, lehet kevés a láng alatta. Ja és 80ml-rel indítok. Alig van paraméter, az a baj.
-
soldier2
őstag
válasz
ANDROID??? #3314 üzenetére
Arra figyelj ha kapszulást adsz, hogy az kb olyan mintha egy hitellel lepnéd meg őket (értsd. annyival többe fog kerülni egy kávézó családnál a különbség a szemes kávé/kapszula esetében).
-
válasz
ANDROID??? #3319 üzenetére
Ennyiért sajnos csak azt kapsz.
-
törölt tag
válasz
Egykutya mind.
-
viktorhu
veterán
válasz
Nekem egy delonghi kávéfőző és egy krups őrlő egészen jó eredményt produkált megfelelő kávéval, nyilván ott is az erősebb pörkölés volt nyerő - ha túl keserűre volt pörkölve, akkor durvábbra állítottam az őrlőt. A két gép együtt valamivel 50 ezer fölött volt. Nyilvánvaló, hogy egy szarvasihoz képest óriási az előrelépés. Vagy tudsz venni használt automatát hasonló kiadással, sok kereskerő árul ilyet garanciával.
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3317 üzenetére
De azért "elórelépés" pl egy szarvasi cafe lux-hoz képest?
Vagy ahhoz képest még ez is előrelépés?
VVackot nem akarok venni, akkor inkább valami mást mint kávéfőzőt.. 🙄 -
Mortein
tag
válasz
ANDROID??? #3316 üzenetére
Vedd meg szépen csomagold ki, főzz vele párat, ha nem tetszik szerintem simán visszaveszik. Aldi ügyfélszolgálata elég jó (legalábbis nekem a Lidllel párban ez volt a valaha volt legjobb).
-
válasz
ANDROID??? #3308 üzenetére
Egy ilyen kis játékszer abszolút belépő szint (nyaralóban van egy, családnak jó, nem teszik tönkre, meg az omnia miatt is mindegy, min főzik le
).
Szóval hőhiányos (kell a hosszú előfűtés, aztán hűtőcsapolás is), fix 15bar nyomás, immár kicsi a szűrője is (agyő ipari méret), nincs benne háromjáratú szelep, pid, egyszóval semmi, amitől komolyabb lenne.
Világos pörköltet el lehet felejteni, arra alkalmatlan.
Ezért olcsó. Cserébe nem kell vele sokat baszódni (nem is tudsz). Ha jó kv-t, jól őrölve egyenletesen tömörítve kap, jó lesz a vége. Kár a kicsi szűrőért, a nyomásfokozós kosarat kiraknám, de ebben a méretben sokat kell keresgélni... -
Mortein
tag
válasz
ANDROID??? #3314 üzenetére
Jelen pillanatban még nem tudok olyan kávét csinálni vele, amivel teljesen elégedett lennék, ennek két oka van, még nem találtam meg a nekem megfelelő beállításokat és számomra ismeretlen kávé van benne, de én nem vennék kapszulásat, túl drága (nem a gép, hanem etetni kapszulával). Viszont a kapszula mellett szól a kényelem, meg az mindig pont ugyanolyan kávét csinál, nincs mit elrontani, de nem is lehet vele annál jobbat csinálni.
-
Mortein
tag
válasz
ANDROID??? #3311 üzenetére
Ezt jelen pillanatban nem tudom megmondani. Én is csak próbálgatom. Ami zavar, hogy start/stop rendszerű a vízkiadása tehát megnyomod és jön belőle a kávé, amíg le nem állítod egy újabb gombnyomással. Vagy még nem jöttem rá a beállítására vagy tényleg ilyen, ma jobban utánanézek, de első pár próbálkozásra ez jött le nekem.
-
Mortein
tag
válasz
ANDROID??? #3307 üzenetére
Dedica 52-be kerül és ahhoz nincs kávédaráló. 3 év gari is az Aldi mellett szól, persze a Dedica jobb gép de az ára is 2x annyi. Én is nagyon nézegettem de most csak az Aldis kombó fért bele.
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3297 üzenetére
"sok kompromisszummal, ha most kell."
Ezt kifejthetnéd bővebben -
ANDROID???
addikt
válasz
#49155328 #3296 üzenetére
Nem szülőknek lesz, ha ennyiért lenne pl deidca, lehet azt venném.
Ezeket a csodákat (soha nem is hallottam korábban róla) is néztem, de ez sem meggyőzőbb mint az aldis. -
Mortein
tag
Annyit vettem még észre, hogy rengeteg víz marad a szűrőkosárban, ha a legkisebb fokozattal őrölt kávét rakok bele, ma kicsit durvábbra engedtem és nem is volt tele vízzel a szűrőkosár. Ezek szerint az őrlő képes olyan finomra őrölni, hogy a nyomásfokozó ellenére sem képes áttolni a vizet rajta? Vagy csak túlgondolom és ez elő szokott fordulni és nincs jelentősége?
-
Mortein
tag
A szűrő belső átmérője 51,5. A kar meg így néz ki, csavar tartja ezt a műanyag bizbaszt.
-
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3300 üzenetére
Gondolom a kávégépben lévő fémszűrő alatt kell majd keresni azt a műanyag lapot meg a szilikon alátétet, holnap ránézek.
A szűrő méretét hol kellene megmérni? Mert a kar belső átmérője olyan 53mm körül van és van benne nehezítésképpen egy plusz horony, a szűrőt csak úgy tudom beletenni, hogy beleforgatom a megfelelő helyen csúszik csak bele aztán elforgatva benne is marad, igaz lötyög kicsit nem túl passzos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest