Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz alba-regia #287203 üzenetére

    HA újracsatlakoztatod megjelenik?

    Engem azzal bosszantott az iOS 15.akárhány óta és emelte éteri magasságokba a 16-ossal a fájlok SMB-n át, hogy random megszakadt a kapcsolat, de ilyenkor kiírta, hogy hiba a betöltés során és nem ment az újra gomb. Ezt azzal megfejelte, hogy 10-ből 8-szor ugyan a meghajtó kiadása majd újra felvétele megoldotta a gondot, de a maradék két esetben rommáfagyott a telefon.
    Ha nagynehezen hozzáfértem a fájlokhoz, akkor azzal szórakoztatott, hogy ha rá akartam másolni valamit, vagy elszállt 100093-as hibával, vagy szénnéfagyott, vagy nem írt hibát, csak létrehozott egy 0 bájtos üres fájlt.

    A szerverem egy Debian Bullseye, szóval a Samba az elég változatlan rajta úgy a két évvel ezelőtti megjelenés óta, így Apple fronton kerestem a hibát amit meg is találtam.

    A megoldás, hogy a smb.conf-ba be kell rakni a global-ba ezeket a sorokat (nem tudom, Syno-n hogy lehet ezt megcsinálni)
    server string = %h
    server min protocol = SMB2
    client min protocol = SMB3
    disable netbios = yes
    smb encrypt = required
    #this is most important to allow copy from iOS files APP to the SMB server
    vfs objects = catia fruit streams_xattr
    Az utolsó sor a legfontosabb, a többit már nem volt kéztetésem tesztelgetni, hogy kell-e. A sorok Reddit-ről, Samba doksiból és Serverfault-ról származnak. Aki a Netbios-t használja, az figyeljen rá, hogy az egyik sor kikapcsolja, én így használom, mert WireGuard VPN-en át így jobban működik.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák