- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
havri1
félisten
válasz
gretzky77 #314119 üzenetére
És milyen jó az, hogyha gyorsabban nyomod a szóközt, mint ahogy feldobja az ajánlást, és persze nem találja ki, mert számára ismeretlen a szó, de te elküldöd az üztenetet, és nem ellenőrzöd vissza. Majd jön a kérdőjel halmaz válaszként. Hogy tessék???
Nekem eddig fordítva volt. Nem volt autocorrect bekapcsolva, csak az ajánlásokat dobta. Ha megfelelt az ajánlás, ráböktem, akkor azt írta be. -
havri1
félisten
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
gretzky77 #313671 üzenetére
Szoftveresen főleg a fáljkezelést, nekem nagyon fura ez a korlátozott, csak adott apphoz limitált feltöltés. Az értesítési függöny is testreszabhatóbb droidon. AppStoreban triviális, apró dolgokra való segédprogramok is kőkeményen fizetősek.
Fizikai oldalon az ujjlenyomat olvasót, a FaceID nekem macerás. Nem is értem hogy az Ipad Air 4/5 után miért nem hozták át ide is. A Lightning ugye már nem gond, de ott sem értettem, miért nem tudták elengedni. A lassú töltés is gáz, de már ismerős Samsungról.
-
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #312971 üzenetére
Éjjel jövök-megyek vagy olyan helyzetben vagyok, némító kapcsolóval rezgőre teszem, nekem éjjel ne dilingeljen semmi. Nem halkan, hanem egyáltalán ne. Alvás fókuszban be van állítva engedélyezett személynek kicsöröghet éjjel háromkor is baj esetén. Az nem jó, üzenet hangját kikapcsolod és csak haptic?
Ringtone & Alert itt egyben van, ezt meg kell szoknod amíg máshogy nem lesz.
Olyan dolog ez mint hosszú ideig meg kellett szokni, hogy a volume popup a kijelző közepén volt, éveket kellett várnunk rá mire megcsinálták diszkrétebbre. Apple: megszoksz vagy megszöksz. Érted ez a cég olyan, a gyári háttereket nem is törölheted, akkor olyan nagy lelkesedéssel ne várjatok a rendszer minden sarkában minden funkcióra több féle opciót. Jobb módszer kellemesen meglepődni, ha egy frissítés ad valamit.
(iOS 18 WWDC már közeledik)(általánosságban: ha nem is állítunk be semmi extra automatizálást, módokat, kicsit nekem furcsa órákat telefonon lóg a mai világban az ember, de hazaérve, elalvás előtt fél perc csekkolni mi hogy van, az már sok?)
Értem én az igényed, csak az előadásmód bolhából elefánt* kategória vagy nettó személyeskedés. Lehet a feedback egyszer célba ér egy frissítéssel, lehet az EU kötelezi őket legyen telepíthető Android iPhone-ra és amúgy az iOS továbbfejlesztése is zajlik, hiszen a fókusz módok és parancsok pár éves funkciók, ezekkel több ilyen kényelmi probléma megoldható. (bár egyeseknek az se jó)
Írhatnék több dolgot én mit változtatnék pl. lock screen a kamera swipe és a kamera ikon is együtt túlzás, lehetne rá opció, vagy melyik új funkció nem tetszik, de sokra nem megyünk azzal minden héten erről panaszkodnánk.*A topikot olvasva az jön le, több száz milliónyi iPhone user véletlen hívás loopban van, bömböl a csengőhang éjfélkor, ébresztő szívrohamot okoz, 60 Hz-től kifolyik a szeme, senki nem tud gépelni a billentyűzeten és napi ötször aktiválja akaratlanul a kamerát. Aki esetleg elégedetten használja, az csak fanboy lehet!
(rántott hús fanboy is vagyok többek közt)"Androidra elzavarni" na álljunk meg: jönnek kérdések, írunk javaslatokat, tippeket, megoldásokat, vagy csak annyit ez itt ilyen, erre vagy az jön rendben vagy az nem jó mert csak workaround, vagy kezdődik a bezzeg Androidon vinnyogás, hát akkor jogosan merül fel az a javaslat is.
Nincs tökéletes rendszer, mindegyiknek van előnye és hátránya, mindenki döntse el milyen kompromisszum itt vagy ott jobb neki.
(azt pedig "köszönhetjük" a Google-nek, hogy egy harmadik rendszer elbukott, Gmail, YouTube, Maps nélkül esélye se volt a Windows Phone-nak, ki tudja hol tartana ma, igaz a Microsoftot ismerve... mégis iOS & Android előtt volt benne több jó funkció)
Bár az alvás módos ébresztést használom, szerintem a sima ébresztő részen pl. az unfold vagy slow rise nevű hangok simán jók, nekem még nem merült fel ez a külön emelkedő hang készítés, de az is egy megoldás. (workaround!) -
válasz
gretzky77 #312234 üzenetére
Persze, csak azért "szóltam bele", hogy ne legyen félreértés. Face ID-nak van külön egy infra kamera és egy "dot projector", amivel a 3D-s arc leképezést csinálja. Ezért jobb, mint a sima 2D-s megoldás: [link] Együtt működnek, így tud sötétben is megbízhatóan feloldani.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
gretzky77 #311963 üzenetére
Beállítások
Apple ID (felül, a neved)
iCloud
iCloud bizt. mentések
az iPhone nevére kattints és ott fogja mutatni [kép]Nálam most nem mutatja, mert éppen bogaras
, úgymond milyen kedve van. Múlt héten mutatta, mikor ránéztem, ma nem képes mutatni, jövő héten megint jó lesz…
-
válasz
gretzky77 #311849 üzenetére
Nekem sincsen egyébként problémám vele.
Legalábbis ami minimálisat telefonálok hetente, azokkal a hívásokkal nem szokott probléma lenni.
Viszont mobilnetnél is jelentkezne a probléma gondolom, de az is oké.Említést tesz a videóban, hogy droidnál most az Ultrák is használnak titánt és ott is vannak ugyanilyen panaszok telefonálás/hálózat terén.
Én meg egyszerűen nem akarnám elhinni, hogy ekkora cégek nem tesztelik ki eléggé, hogy szabad-e végülis titánt használni mobiltelefonokban vagy nem. -
Bondix
aktív tag
válasz
gretzky77 #311729 üzenetére
Inaktív is.
Közbe rájöttem az első nem lett levonva/vissza terítette nem kellett fizetnem de a második lemondás/visszatérítés az elseje után volt és ugye számla zárás elseje.
Tehát most levonásra került kikellett fizetnem az tuti rajta volt a Tré mobil számlán és elvileg a következő hónapba lesz jóváírva. (Remélem, ha nem buktam pár ezret) -
mcdennis
tag
válasz
gretzky77 #311561 üzenetére
Köszönöm a segítségeket. Igen azt én is erősnek éreztem. Pláne, hogy nyilván láttam már ezt a Akkumulátor menüpontot. Szóval ez nem új infó. Tényleg arra irányult volna a kérdésem, hogy nem-e lehetne a legutóbbi 100%-tól mérni.
A sztori az, hogy a régi Iphone XS-embe cseréltettem akkumulátort és kíváncsi lennék, hogy most bírja-e a gyári kijelzőidőt.
Mindenesetre köszönöm szépen az infókat mégegyszer -
esbii22
őstag
válasz
gretzky77 #311561 üzenetére
Ez mindkettőtöknek szól: Kicsit érezd az iróniát a hozzászólásom utolsó felében, nem véletlenül raktam nevetős smiley-t.
Semmilyen célom nem volt azzal a hozzászólással, lehet rosszul jött le, szimplán csak rámutatni a legegyszerűbb megoldásra, app nélkül.
Mint írtam is, szerintem ezt nem kell minden nap nézegetni, elég 1-2 nap amikor ilyen statisztikát gyűjt az ember.
-
antocskin
tag
válasz
gretzky77 #311267 üzenetére
Vagy 70 különböző harmadik feles app van a telefonon. IOS frissítés után ezek kb. fele nem igazán akar elindulni ill. normálisan működni csak hónapok múltán, miután azok is frissülnek.
Nekem nem ér annyit néhány emoji meg 1-2 új funkció minthogy ezeket ne tudjam normálisan használni akár hónapokig.
Ezért nem nagyon szeretek frissítgetni. -
Bondix
aktív tag
válasz
gretzky77 #310200 üzenetére
Gondoltam jobb azért kérdeztem utána hátha... Meg az csak Apple de ez nekem nem okes ezekszerint.
Zsolt,72
veteránAkkor így kérdezem:
Ha szinkornizalva van a telefon és a iCloud fotók videók
S én a telefonról törlöm a képeket teljesen nem fog látszani nem foglal helyet ez így van Goggle fotónal is ha törlöm akkor felhőbe ott van de a telefonon nincs sehogy akkor iCloud-ba meddig marad meg ami fel lett szinkronizalva?
Mert Google fotóba addig amíg akarom nincs időkorlát aztán ha új képet csinálok az megy fel Goggle megint automatikusan és hétvégén törlöm azt is a telefonról. De Google fent van mind.
Aztan amikor úgy gondolom Google letöltőm egy külső winyora a képeket és ennyi.
De ha iCloud-nal az van ha én a telefonról törlöm az után a iCloud csak 60 napig tárolja az nekem mem jó.
Érti? -
Gsx-rr
veterán
válasz
gretzky77 #134495 üzenetére
Csak azert szoltam,mert nem ertettem miert kell naponta ugyanazt megkerdezni!
Ha jol emlekszem tegnap mar kiirtad ugyanezt! Valoszinu nem veletlenul nem kaptal valaszt!
2. Az is valoszinu ,ha a publikus elerhetosegein nem ered el van valami oka! Talan egyszeruen nem er ra!
Mindegy! Kerdezd azert majd meg holnap is! -
válasz
gretzky77 #133302 üzenetére
tisztázott az, megfelelő feltételek mellett újraindul, de akik itt problémáznak, azok készüléke vagy nem felel meg minden feltételnek, vagy másodkézből vették és amiatt nem tudják utólag érvényesíteni a jogokat, mert például a szolgáltató nem áll szóba velük a megfelelő papírok hiányában, az eredeti előfizető és/vagy a szükséges papírok meg sehol...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
gretzky77 #132979 üzenetére
Nekem 1x volt ilyen saját telefonra, nem érdekelte őket de mivel megvolt már a telefonra a vevőm,mondtam neki ez van nem érdekelte így leszartam. Ismerősöknek vittem be még 2-3 telefont, ott is ugyan ez volt, őket se érdekelte. Mióta ezek voltak azóta csak iStyleba viszem, egyből szó nélkül megadják a plusz 1 évet. Nem olyan nagyon régen egy magyarországi céges vásárlásos telefont vittem be, arra elvileg nem is kellene újrainduljon, mégis megkapta a +1 évet.
kali: Leszarták, tovább vinni meg a fentebb írottak miatt nem vittem a dolgot.
-
válasz
gretzky77 #132975 üzenetére
1 - 2 nap esetén igaz.
B-L-A-C-K; akinek hivatalos forrásból származik a készülék, annak az asztalra kell csapni - persze csak virtuálisan - és szólni, hogy indítsák újra, minden jogalap adott, nem tudják elutasítani, vagy ha megteszik, akkor komoly problémának néznek elébe.
-
válasz
gretzky77 #132963 üzenetére
szia,
a jogszabályt nem változtathatja meg sem a gyártó, sem pedig a forgalmazó, a visszaélések miatt arról volt/van csak szó, hogy a készülék teljes cseréje helyett javítás lesz inkább, úgy meg már nem indul újra a teljes készülékre a jótállás.
a telekom hazai hivatalos forrásnak számít, így a készülék cseréje esetén a teljes egy év újraindul, ha pedig véletlenül elfelejtenék, akkor is tudod érvényesíteni a dolgot utólag, a csere során kapott papírok alapján. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
gretzky77 #132963 üzenetére
Hivatalosan úgy van hogy minden szolgáltatós, és minden magyarországi hivatalos helyen vásárolt (APR-ek, Media Markt, Edigitál...stb) iPhone készülékre újra kellene indulnia a garanciának. Kivéve ha céges vásárlás volt. Viszont különböző szervizek ezt előszeretettel elfelejtik, pl Almáriumnál hol megkapod hol nem az 1 évet. Van hogy Telekom-nál gariztatod és ott se indul újra mindig. iStyle-nél meg a cégesnél is újra indul pedig jogszabály szerint nem is kellene. Szóval én mindenkinek már azt ajánlom, aki itthon vette szolgáltatónál, vagy hivatalos helyen, és nem akar szívni azzal hogy újraindítják vagy sem, vigye iStyle-ba, ott újra megadják.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
gretzky77 #132116 üzenetére
Senkihez nem szóltam egy rossz szót,erre:
Első szurkálás
Második szurkálás
Harmadik szurkálásKérdezem én tőled,ezekre te is jobban reagálnál?
Én kérek elnézést,ebben a topikban már rég nincs rend,boccs hogy kiállok saját magamért. -
Aaron14
őstag
-
Aaron14
őstag
válasz
gretzky77 #131955 üzenetére
Igazából én voltam jó hiszemű, meg kicsit felületes, mert nagyon szerettem volna már ezt a telefont és nem néztem meg ott, helyben, alaposan. Még a füllhallgató is koszos volt...
Nem akartam egyébként kötekedni, csak adjanak egy jó telefont és kész! Így is szét stresszeltem magam a mai napon. Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem egy ilyen eset van, amit a törvény súlyosan büntet!
-
Laca1212
őstag
válasz
gretzky77 #130854 üzenetére
Akkor még mindig ott tartunk, hogy önálló bizti lehetőség nincs az alább tárgyalt esetekben.
Amúgy azért érdekes ez ennyire , mert anno akartak rám sózni új szürke importos i6s-t, hogy "ááá, bárhol lehet rá biztosítást kötni". Hát nem lehetett.. mert utánajártam rendesen a témának. Így maradtam iStyle-nél.
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
gretzky77 #130668 üzenetére
Mivel a telefon nálam kimerül az iPhone-nál, így mondhatjuk hogy igen.
Nálam eddig az összesnél kijött valami hiba (részben ezért se vennék használtan garancia nélkül, egyedül a 4S-t nem kellett cseréltetni), kicserélik és a garancia meg újraindul. Az 5S-t 2014 februárjában vettem és még idén szeptemberig garis, mondjuk ez meglepően jól bírja, egyelőre semmi baja. -
-
zaskar
senior tag
válasz
gretzky77 #130387 üzenetére
Jó a Syncios is, de némelyik zenelejátszó programban - pl. amit linkeltem - van wifi opció. Ha bekapcsolod a telefonon ezt az opciót, megad egy webcímet. Azt beírod az asztali gépen a böngészőbe, és megnyílik egy felület, ahol csak betallózod a zenefájlokat, amit a telefonra akarsz másolni. Elindítod a másolást, és wifin keresztül a zenék a zenelejátszó programba másolódnak. Ehhez csak annyi kell, hogy azonos wifi hálózatra kapcsolódjanak. Természetesen ekkor kábellel sem kell csatlakoztatni a telefont a géphez.
Egyébként ez a wifin történő másolást nem csak a zenelejátszó programok tudják, hanem egyes videólejátszó, okumentum kezelő, stb. appok is. -
zaskar
senior tag
válasz
gretzky77 #130381 üzenetére
Van ez az egyszerű konverter, ami képes a FLAC-ot ALAC formátumba átalakítani, ami már a gyári lejátszó által is támogatott veszteségmentes formátum (Apple Lossless). A konvertálás elég gyors, én elég sok albumot alakítottam át vele. A másik lehetőség amit már említettek, hogy letöltesz a store-ból egy olyan zenelejátszót, ami tudja a FLAC-et is. Én ezt a lejátszót választottam, de megvettem a fizetős verzióját, mert csak az reklámmentes. A zenék feltöltése wifin meglehetősen gyorsan megy, nekem eddig bejön (kipróbáltam előtte pár ingyenest).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest