- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PedroPascal #316362 üzenetére
Túl vagyok pár androidról való költöztetésen és van is javaslatom, amire figyelni érdemes.
1. Költözés előtt rendezni a névjegyeket, hogy ne legyenek vegyesen tárolva (pl mindet Gmail-be feltölteni).
2. SMS-eket mindenképp költöztetéskor kell átmásoltatni!
Nekem volt, hogy azért kellett elölről kezdeni egy költöztetést, mert gondoltam “androidos módra” megoldom majd utólag valami SMSBackup&Restore app-al, de nem jött össze a dolog.3. A legutóbbi költöztetésem olyan volt, hogy a képek&videók másolását engedve a szokásosnál is durvábban telehányta a Fotók mappát mindennel.
Mint kiderült, az androidos telón a Google Fotók és a Drive is, tele volt mindkettő dugig mindennel és az ott talált tartalmakat is áthúzta az iPhone-ra, természetesen csomó duplikálást is okozva, amik pl a telefonon is és valamelyik felhőben is szerepeltek.
De azt meg lehetett oldani utólag is persze úgy, hogy Fotókból delete mindenre, PC-re átmásolni az android képeit belső tárhely és SD kártyáról közös vagy külön mappába és utána iPhone-ra szintén kábelesen átmásolgatni ezt a mappát vagy mappákat. -
törölt tag
válasz
Költözés Android rendszerű készülékről iPhone-ra
Soha nem használtam ezt, csak olvastam előfordulhatnak furcsaságok, érdemes mindkét készülék töltőn, kijelző aktívan, de elvileg átköltöztet amit lehet. Talán azt szokták említeni, hogy a Google névjegyeket ne vigye át, mert a felhőből is lehúzza és ne legyen duplán? Keress rá itt a topikban költözésre, biztos leírták már sokan pontosan milyen is a folyamat. Én nem tudom, nekem minden iCloudban van. De lehet Google szolgáltatásokkal is használni.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Beállítások
Általános
(görgess legalulra)
Minden tartalom és beállítás törlése -
törölt tag
válasz
PedroPascal #316359 üzenetére
Utólag nincs. Újra kell kezdened.
Hol olyan olcsó a fagyi? -
törölt tag
válasz
PedroPascal #316352 üzenetére
Passcode kérés: bekapcsolás, újraindítás után, ha 48 órája nem oldották fel, ha ötször nem ismert fel arcot, távoli zárolás parancs esetén, bizonyos módosítások közben:
Tudnivalók a Face ID fejlett technológiájáról -
burgatshow
Topikgazda
válasz
PedroPascal #316352 üzenetére
Touch ID / Face ID fejezet ha a tobbi nem erdekel.
-
törölt tag
válasz
PedroPascal #316320 üzenetére
Jailbreak régebbi iOS verziókkal lehetett, jelenleg nem tudom, nem érdekel a jailbreak világa. Egyébként szándékosan van így tervezve, értesítések, widgetek miatt logikus miért.
-
havri1
félisten
válasz
PedroPascal #316335 üzenetére
15 év android után mondom, pár hét és el is felejted az androidot. Más. Van ami jobb, van ami hiányzik (de van helyete megoldás, és megszokod), de összességében már szeretem.
Elsőre kicsit fapadosnak tűnik, de sokkal stabilabb, megbízhatóbb.
Mi 11-em váltottam 15 pro-ra. A 11 a valamelyik nap előkerült, mert google chromecast képernyőtükrözést az ios app nem támogatja. Hát, kellett egy perc, mire a programok között el tudtam navigálni droidon)
-
válasz
nem kell a nyilat nyomkodni
balról behúzás visszalépés
jobbrol behúzás előre lépésnekem ez az előre lépés hiányzik a droidból
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Kapcsold be a Beállítások/Kisegítő lehetőségek/Érintés menüpont alatt ezt: [kép] és akkor egy könnyed suhintás után máris simán elérhető a bal felső sarok. A tartalom „lecsúszik” a kijelző középső részére.
-
válasz
Ezt az appot nézegesd
[link] -
válasz
PedroPascal #316331 üzenetére
A baloldalról jobbra söprés, mint vissza gesztus működik, de app függő, van, ami nem támogatja, ott marad a bal fent lévő vissza nyíl. Egy pro maxon már elég zavaró tud lenni néha.
Appok közötti váltás meg megy úgy is, hogy vízszintesen húzod az ujjad az alsó csíkon.
-
válasz
PedroPascal #316331 üzenetére
Ne az androidot keresd az ios-ben mert csalódás lesz.
-
válasz
Nem lehet, értelme sem volna. Gondold el, ott van pár értesítés, és mire rá tudnál nyomni/meg tudnád nézni, bedobna a fő képernyőre….
-
bostone
addikt
válasz
Nincs.
-
bostone
addikt
válasz
PedroPascal #314609 üzenetére
Apple gari minden eszközre 1 év.
A hivatalos forgalmazó biztosítja a plusz 2 évet.
Amennyiben az ár indokolja.Használt piacon találni számtalan olyan készüléket, ahol szerencsésebb esetben a hirdetésben jelzik, hogy ez vagy az a funkció nem működik. Hivatalos szerviz nem dolgozik utángyártott alkatrészekkel.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
PedroPascal #314607 üzenetére
...engem is érdekelne.
Anno 1,5 éve csak azért vettem Emagnál érezhetően drágábban mert esküdöztek itt a tagok, hogy a hivatalos forgalmazói garit azt gyári gariként értelmezik...
-
zzola
titán
válasz
PedroPascal #314603 üzenetére
1év Apple + 2év bolti.
-
zojjektum
őstag
válasz
PedroPascal #314547 üzenetére
Mintha azt írták volna a vowifinél, szükség van a volte bekapcsolására is és akkor szakad meg a kapcsolat, ha nem tud 4g-re csatlakozni. Ha gyenge a térerő bontja a kapcsolatot.
-
Hallosz
senior tag
válasz
PedroPascal #314532 üzenetére
A GSM térerő probléma, amit említesz, úgy tudni, a titánkeret miatt van.
A Samunál meg az az Exynos 2200 proci miatt. (tapasztalatból beszélek)
-
sgeza
veterán
válasz
Ahol rossz a térerő, de van wifi, ott tudod használni a wifi hívás (vagy VoWiFi) lehetőséget. Ez most független az iPhone-Samsung összehasonlítástól, csak mint egy hasznos funkció említem meg. Egyébként ez természetesen nem csak iPhone-on, hanem Samsungon is rendelkezésre áll (azt nem tudom, hogy minden típusnál-e), illetve valószínűleg más gyártóknál is elérhető.
Akinek ismeretlen ez a funkció: ha nincs rendes mobil lefedettség, de van wifi kapcsolat, ott a készülék wifi hálózaton, interneten keresztül tud kapcsolódni a szolgáltatóhoz. Felhasználási szempontból nem venni észre semmit, illetve nincs is semmi különbség, csak technikailag nem az adótornyon keresztül létesít mobil kapcsolatot a szolgáltatóval, hanem az interneten keresztül. -
zzola
titán
válasz
Mint korábban írtam, i14-et tudok hasonlítani S24-hez. Ahol az i14 már stabilan használja az 5G hálózatot, ott az S24 fel/le csatlakozik róla. Persze ahol erős a jel, ott az S24-en is üzemel. Szerintem hálózati és multimedia dolgokban jobb az iPhone.
Itt még az a kérdés, hogy megéri-e neked a felár ezekért a dolgokért illetve hosszú távra tervezel-e az almával? -
Hallosz
senior tag
válasz
PedroPascal #314490 üzenetére
Csak bátran próbáld ki, legjobb a személyes tapasztalás
Nekem három fontos dolog hiányzik az iOS-ből,1. keresés a híváslistában
2. SMS kézbesítési jelentés nem iOS-t használó címzettnél.
3. válasz e-mailben, PDF csatolási lehetőség.Lehet, hogy csak én nem találtam, így néhány hét után eladtam a 15 pro-t.
-
F.B.I.
veterán
válasz
PedroPascal #314497 üzenetére
Samsung A52 vs 12 Pro Max, üzemidőben egyformán mennek fiamnál. Nem a kérdezett készülékek de szerintem ugyanazt tudja az általad érdekelt készülékek tekintetében is.
-
hr2
őstag
válasz
PedroPascal #314495 üzenetére
Üdv.
Én S22-ről jövök 15 pro -ra. (14 év android után.)
Ugyanolyan használat mellett 2x annyit bír az akksi a 15 pro-nak. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
PedroPascal #314495 üzenetére
Az ikonok elrendezése várhatóan ősztől, az iOS 18 érkezése után szabadabbá fog válni.
Az üzemidő összevetése nem egyszerű dolog, mert nagyon sok változótól függ. Például a hálózati jel erőssége, használt appok mennyisége és minősége, felhasználói szokások mind-mind eltérő fogyasztást okoznak. -
zzola
titán
válasz
PedroPascal #314485 üzenetére
Én egy i14-et használok felváltva egy S24-gyel.
45+ korban vagyok, ugye itt már nincsen mp3 másolgatás, nem érdekel az ikonok színe, nem nézegetem a cellmappert. Amiben nagyobb szabadságot nyújt az Android, én azokat épp nem használom ki. Szóval ha ezekre korábban sem volt szükséged, akkor jó társad lehet egy iPhone készülék. Én bátran ajánlom, gyorsan meg lehet szokni.
Nekem egy i8 RED volt az első.... -
gretzky77
veterán
válasz
Mindenképp kell idő, hogy megismerd és megszokd. Talán a legnagyobb eltérés Androidhoz képest a testreszabhatóság, ha sokszor variálsz mondjuk az ikonok elrendezésén akkor fura lesz a kötöttség. Valamint a fájlkezelés eléggé limitált droidhoz képest, de hagysz neki időt és megszokod akkor jó készülék
-
Kbali
nagyúr
válasz
Biztos találsz összehasonlító videót akár, de azok sem fogják azt megmutatni, ahogy te használod. A lényeg, hogy ne várd azt, hogy minden ugyanúgy működik majd, mert akkor nagyot fogsz csalódni, légy nyitott
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Én is arról arra váltottam. Én ajánlom a cserét. Vannak azért megkötések, de ha ezekkel együtt tudsz élni akkor mehet. Persze inkább neten rendeld és akkor van 14 napod átgondolni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mehet ha úgy gondolod
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest